Alfons

Fick ett mail från en kusin i Skåne som jag inte träffat på oerhört länge. Nu har jag verkligen möjligheten att hålla dem lite uppdaterade på vad om händer hos oss i norr.
Har du lyckats hitta bloggen? Lämna gärna en liten kommentar längst ner på sidan så vet jag att ni är med...

Här har vi Alfons (Affe-baffe som jag brukar säga). Världens snällaste dvärgschnausser (hur det nu stavas). Mor och far köpte honom för dygt ett år sedan och han har blivit allas vår favorithund. Han stortrivs i stugan och springer efter barnen som en liten lekkamrat. Han är inte så gammal ännu så han är fortfarande minst lika slut på kvällen som barna våra.

image268


Tänkte visa några fler innebilder från sommarstugan då jag lika är igång. Mamma har många fina saker som är värda att fota och som passar perfekt i en sommarstuga.

image270


Lite gamla prylar som passar bra på en hylla i köket...

image271


...och "Lilla gumman" som mamma vävt för jättelänge sedan.

image274


Här har mamma sytt lite öglor på en kökshanduk från Hemtex. Fiffigt och passande i stugans kök.

image273


Jag har ju en aningens svårt att spara bilder till nästföljande dag, vilket inte vore så dumt. Jag"bränner" ju alla korten så fort och så måste jag hitta nya objekt. Jag får skylla mig själv! Det är ju så roligt bara.

image275


Jag tycker det är superfräscht med lite blomgrupper här och där. Vill man så är de lätta att förflytta och de blir inte så svårskötta. Mamma och hennes väninna ska få hjälpa till med detta då vi får tomt, medan svärmor får förtroendet att sy gardiner och tapetsera inomhus.
( Ps. Du ska ju naturligtvis få pjåta på uttomhus också, då alla gardinerna är klara. Ds.)

Ni märker att allt är planerat inför den stora dagen...

image276

image277
 
Idag berättade en kollega (från Urologavdelningen) att de tittat på min blogg. Så roligt! Man behöver bara lite uppmuntran så kommer bloggnerven igång med ens. Titta in så ofta ni vill!

Tygbiten

Igår var mina svärförläldrar här på besök. Vi fick lite ledig tid från barnen och passade då på att gå ut och äta och strosa runt på stan. Min man hade fått presentkoert på Åhlens i födelsedagspresent så han köpte sig två CD-skivor. Jag fyndade två tygbiter som jag ska spara tills vi får hus. Kanske blir det gardinkappor eller kuddfodral eller varför inte en duk/löpare!


Det här tyget kommer definitivt att bli en gardinkappa. 30 % rea på denna metervara.

image265


Den röd/vita metervaran var det hela 50% rabatt på. Vi får se vad jag gör med denna bit. Kanske någon som har ett förslag?

image266

Den ser lite mörk ut på vissa partier. Det är bara min man som fått med sin skuggbild!

Allt för ikväll. Fast vi har haft en lugn dag på jobbet så är jag heltrött. jag tror inte jag orkar ta en raskis ens. det värsta är att maken ska ut och springa - hur kul känns det om jag är som en soffpotatis hela kvällen!

Ska fundera en stund till, kanske värt att ta halvtimmes-rundan bara.

Shake it Baby

Kom just på en härlig danslåt. Varenda tjej född -70, har väl drömt om att få en sådan här excellent danspartner?
Jag drömmer fortfarande om att få en chans...

Nobody puts AB in the corner...


http://www.youtube.com/watch?v=50qv-vl_Z3E

Sommarnöje

Fortsätter på temat sommarstugan. Egentligen har jag inte så mycket att skriva, vill helst bara visa lite bilder. Dessutom måste jag ut på min raskis innan maken ska och pumpa musklerna. Det gäller att hinna med så mycket som möjligt under dygnets alla timmar. Nu jobbar jag hela helgen igen och måste redan nu fundera ut vad som skall läggas in på bloggen.

Börjar med en färgstark blomma...

image254 


Här sitter våran dotter och formligen njuter av tillvaron. Gummibåten var igång ett flertal gånger och den ska nog användas flitigt vid alla våra besök i stugan.

image255


Tänkte visa några inomhusbilder blandat med utomhusbilder från stugan men jag pausar nu så jag hinner med promenaden...


Åter i tjänst. Här kommer lite exteriörbilder:

image256

I "Lillstugan" har vi en våningssäng som vi brukar sova i. I "Hobbyrummet" håller mest pappa till. Lite av hans andra hem kan man nog säga. Det är här pilsterhyllor, sängar och mycket mer tillverkas. Pappa har byggt båda stugorna.


Tittar ni riktigt noga så ser ni att de har lagt stenar under stugorna för att få det att se trevligare ut. Bra idé.
Mellan lillstugan och hobbyrummet har de alldeles nyligen lagt plattor och satt en grillring i cement mellan.
( Bättre bild kommer vid ett senare tillfälle)

image257


Gräsmattan är tillräckilgt stor så mor och far har valt att behålla sandområdena. Rejäla stockar gör en fin avgränsning.

image258


Den här stihagen är det senaste tillskottet

image259...och så några interiörbilder:

Köket är litet men praktiskt. Snygg matta från Pappelina, pryder golvet och täcker matkällaren.
Skulle kunna tänka mig en sådan här matta själv i framtida kök.

image260


Öppenspisen ger värme i hela stugan. Tegelbrun i begynnelsen. Numera fräsch i vitt. här får ni också en glimt av Lillebror...

image261


Jag avslutar på samma sätt som jag börjar, med en blomma. Jag försöker ju hävda att plastblommor är lika fina, men jag har svårt att argumentera för det denna gång. Det är vackert med levande blommor och dom ger en nästäppa! Stundvis är det värt det - men oftast inte...

image262

Under raskisen kom jag på massor av bra inlägg. Helgen räddad!

Music Maestro - en känsla av 80-tal

Kanske dags för en riktig sommarplåga. Vem kommer inte ihåg Bengt Dahlkvist från dokusåpan Skilda världar? Den snygga killen ni vet! Jag hade totalt glömt bort han tills en vän fräschade upp mitt minne.

Jag har lovat att lägga in den i min blogg. Lovat skall hållas till vilket pris som helst. Tar ni er igenom den här gör ni det bra för jag blir då nästan lite generad då jag ser musikvideon.

Här kommer en hälsning till Mr A från Mrs A. För din skull...http://www.youtube.com/watch?v=y8oOxcfTugUEn tripp till stugan

Igår åkte vi till mina föräldrars sommarstuga utanför Skellefteå. Vädret var mulet då vi kom men klarnade till under aftonen. Självklart tog jag kameran med. Då de köpte stugan var den gammal och trist. Numera är allt totalrenoverat, både interiört och exteriört förvandlad - till det bättre!


Där man nu parkerar bilarna har det tidigare varit ett riktig surhål och en massa mygg. Hela den plätten har krävt en hel del fyllnadsmassa. Det löste sig väldigt bra. Falmarksflyget ligger bara en bit bort och de höll precis på att göra landningsbanan större och tyckte det passade perfekt att dumpa massan här!

image243


Mamma har liksom jag mer hjärta i själva pysslandet. Här börjar en härlig sommar-rabatt ta form.

image244

Det blir perfekt för oss nästa sommar om vi vill ha lite plantor och buskar för här finns mycket att ta skott från.


Runt brunslocket har mamma lagt stenar. Inte så märkvärdigt men resultatet blir genast mycket bättre.
Som ni ser är stenarna runda och perfekta.

image245

Jag har följt med en gång till grustaget och plockat stenar. De ska liksom passera "morsans tull" innan de läggs i bagaget eller släpet. De får tex absolut inte vara rostfärgat på stenarna. Jag tyckte till en början att det var oerhört kinkigt, men nu är man sett olika stensättningar hos folk så håller jag med. Inget rost för min del heller för det ser inte lika fräscht ut!


Vi hann ju natuligtvis ta en sväng på havet ( det vill säga sjön) i storbåten EXPLORER 200. Så härligt! Lite svårstyrd och kanske en aningens trång.

image246

Samtliga vuxna har tagit med dottern på en tur och vore det inte för att man måste gå i säng så skulle hon kunna sitta där än...


Att vara till sjöss tar på krafterna och ämnesomsättningen. Lite godis kommer väl på sin plats för en mindre tjej som funnit sin plats i en egen liten solstol. 

image250          image248 

Ser ganska skönt och avkopplande ut i sommarevärmen. I vanliga fall är dottern ganska bra på att bjuda - men inte idag. Asken var ovanligt stor och godisarna ganska många. De försvann i ett nafs.

image251


Ja, jag skulle nog kunna lägga in alla bilderna på en gång men jag måste börja städa undan här hemma. Svärfars kommer imorgon. Då ska jag och min man passa på att göra lite ärenden och sedan gå och äta lite god mat någonstans på stan. Det ska det bli underbart att få sitta i lugn och ro och njuta av den goda maten! 

Carl Von Linné

Nu står den på mitt bord eller sitter på min vägg. Den lilla ljusstaken jag tittat på så länge har äntligen hittat hem...
Ibland behövs det inte så stora ting för att man ska glädjas. Man skulle väl kunna säga att denna ljusstake är en födelsesdagspresent till min man (som fyller år idag) fast det vet han inte om ännu. Jag tror han blir alldeles överförtjust...!

image240

Den lilla gröna fyndade jag på rea för länge sedan. Det är så fiffigt att de flesta Cult design - grejer går att kombinera med varanndra.


Just nu hänger den på väggen brevid pilasterhyllan. Ser jättefräscht ut. "Plåthängaren" hör också till serien tror jag. Den passar åtminstone till deras saker. Här brukar jag byta färg och modell på ljusstakarna efter årstid eller inredningshumör.

image241

Variationerna är många men man kan ju inte ta kort på alla kombinationer man hittar på. Måste spara lite ideér till dess vi har hus...

image242

Dom här två stenhjärtana har jag fått av en av mina allra bästa vänner för något år sedan. Helt otippat! Sådana små överraskningar kan verkligen göra en glad. Vi är alldeles för dåliga på att uppmuntra varanndra positivt och säga till de vi tycker om att vi faktiskt tycker om dem. Varför är det så svårt att säga med ord?

Dessa hjärtan påminner om den nära vänskap vi har. Minnen, menigsskiljaktigheter, semestrar och sång. Tårar och skratt om vartannat , mycket och ofta på sistone - Vi håller ändå ihop. Sådan här vänskap ska vårdas och bevaras.

Imorgon åker vi till mina föräldrars sommarstuga. Typiskt att det ska börja regna just nu. Återkommer med lite bilder efter trippen...

Tomten!

Under aftonen tog jag mig en cykeltur till "våran tomt". Härligt väder ute, sommarvarmt fast klockan var nästan åtta. Självklart var Canon med.  

Nu har vi tackat JA till tomten på riktigt. Inom fyra månader ska vi ha ansökt om bygglov och kollat med banken. Det är beslutat att fjärrvärme ska dras in på området (efter många om och men), så då är det klart i alla fall. Vi kommer att jobba in i det längsta för att kunna bygga vår enplansvilla så håll tummarna.

Det har ju inte hänt så jättemycket på tomtmarken men nu kan man se hur det är tänkt att vägarna skall dras och lite bätrre se var våran tomt är.

Det här är kanks elite långsökt men...Ni ser en grävmaskin på högerkanten. Bakom den ser ni en skogsdunge. Lite snett till vänster skymtar ännu en dunge. På vänster sida om denna är våran tomt belägen. Man kan säga att den ligger ganska mitt på fotot!

image237
Hur jag än vred på mig så kom min skuggbild med på kortet!


Här har jag tagit kortet mer rakt framifrån. Detta är en större väg genom området. Vi kommer bara att ha en typisk kvartersväg utanför oss och baksidan ligger i anslutning till en samfällighet som vi i kvarteret ska komma överens om vad som skall göras med den.

image238

Det här är kanske inte de roligaste bloggbilderna man kan visa, men jag tycker det är hur kul som helst.


Man kan också kolla på länken nedan . Vi har tomt "R" med en grön markering. För den som orkat kolla upp den, vad tror ni om den?

http://www.umea.se/images/18.4410ccd11120b16057b800031979/Tomtebo_rev070521_2.gif


För att liva upp detta inlägg så har jag tagit ett kort på lupiner, tror jag. Vacker färg och rätt så ståtliga blommor.

image239

Jag längtar tills jag kan kontra med "efterbilder" för just nu finns bara "förevarianten". Men ett år svissar väl bara förbi om man har tur och Oj, vad det ska fotas då man får börja inreda...=)

How to bake a cake

Vårat bidrag till midsommarafton  blev i år att baka lite tårta till efterrätt. Hur går då det till? Ja, jag är verkligen ingen bagerska men tårta brukar jag fixa ganska bra. Det går till som så:

Jag börjar att baka en sockerkaka för tårtbotten (finns recept i vanlig kokbok). Låter den stå över natten. Sedan börjar själva fyllnadsdelen!

Jag blandar frusna hallon och hallonsylt, tillsätter ev lite florsocker om det smakar jättesurt. Tar sedan en klick vispad grädde i för att få en lagom syrlighet och konsistens.

På den nedersta tårtbotten (sockerkakan delas på tre) tar jag lite av hallonsaften (från bären) och blandar med lite lätt utspädd saft, den sort som finns hemma. Detta för att botten ska bli saftig, och så tar jag lite extra blött runt kanterna som annars lätt blir lite torftiga. Sedan smetar man ut bären. Använder jag mandarinklyftor på burk passar saften från dessa utmärkt att fukta botten med.

image229

image228Här får jag hjälp av min dotter!

image230
(Nu har jag avslöjat hur två i familjen ser ut =))


Till andra våningen mosar jag bananer tillsammans med en klick grädde. Jag brukar inte mosa så nogrannt för jag tycker det är ganska gott att det blir lite tuggmotstånd av bananerna. 2½ banan brukar bli lagom tycker jag. En gång provade jag att byta ut bananerna mot chokladpudding istället. Inte alls tokigt om man vill ha variation.

image231


Så fort tillfälle ges så anväder jag den naturligaste diskmaskinen i hemmet. Vem av oss har inte slickat rent visparna någon gång eller slickepotten?
Jag är rätt nöjd med skärpan på kortet...

image232
 "Guldlock" har redan laddat gapet för mer gräddintag!


Då grädden ska på så börjar jag oftast med kanterna och jobbar sedan uppåt. Under tårtan lägger jag bitar av bakplåtspapper som jag tar bort då smetandet är klart. På så vis blir inte tårtfatet kladdigt utan hålls rent och fräscht.

image233


På sommaren köper jag gärna jordgubbar att garnera tårtan med. På vintern brukar jag ta mandarinklyftor och vindruvor eller godis då barnen fyller år. Geléhallon eller geléhjärtan är perfekta. Jag gör aldrig några perfekta tårtor, det klarar jag ändå inte av. Jag sätter jordgubbar i alla olika storlekar. Tips är dock att spara de minsta till att sätta ut mot tårtkanten, så dom inte ramlar av.

image234

Jag brukar inte göra grädden helt slät men jag provade denna gång. Jag tog en kniv som jag doppade i varmt vatten och grädden blev väldigt lättarbetad. Kul att testa men inte helt nödvändigt.

Nu börjar tårtan vara klar för att serveras...


Som pricken över i:et tar jag några citronmelissblad lite här och där. Flaggor tycker jag också blir fint på sommaren eller då någon fyller år.

image236

Ja, så här blev slutresultatet. Inte för att låta skrytsam, men visst blev den ganska somrig om än den inte ser ut att komma från ett konditori?

Jag är alltid lite nervös då tårtan ska till att serveras. Tänk om den blev för syrlig, för söt, för torr eller blöt!
Denna midsommarafton gick det i alla fall bra för de flesta tog åtminstone en bit till...


Händelserik dag

Idag har jag varit ledig och det har varit en härligt lång dag med kameran min (+ maken, sonen och dottern). Det blir många bilder i detta inlägg. 

image226   image227


Dagen började med en tur till stan där jag bland annat hittade denna lilla skål till en nätt summa på 29 kr. Den står i pilasterhyllan och myser. Passar bra till lördagsgodis eller russin och mandel under glöggtider.

image217
Foto: Min make


Efter att lillebror sovit lunch så åkte vi till Holmsunds eget lilla miniterarium. Alldeles lagom för en 3½-åring. Hon kommer förmodligen att drömma om grodor och ormar i natt. Vi var lite osäker på om hon skulle våga hålla i ormen men det gick bara fint. Lite spännande såklart.

image218      image219

Efter detta besök så handlade vi sommarlovsfika på "Nisses Konditori" sen åkte vi till svågern som laddat kaffepannan och saftflaskan. Vi valde såklart att sitta ute då vädret var så härligt. Det blev en kort promenad till lekparken en bit bort.


På vägen dit såg vi ankor och några freesbee-golfkorgar som vi stannade och tittade på...

                  image222      image223


... sedan kom vi fram till lekparken och där var det dags att ta fram gofikat vi köpt tidigare. Gissa om det var gott!

                  image220      image221- Gubben i lådan, vad har du för dig?

image224


Det finns ju oftast ganska många sorter att välja på när man köper fika. Idag slog vi till rejält och köpte oss en riktig kaloribomb. Lite wienerbröd, glassgrädde och chokladsmet i samma bulle. Mmmm...
Dottern ville hellre ha en mer vanlig bullvariant.

image225

Någon som blir sugen?

Under kvällen har jag bakat inför morgondagen. Två tårtbottnar och två rulltårtor. Tårtorna ska tas med till våra vänner som vi är bjudna till i morogn (knytkalas) och av rulltårtorna ska jag göra små bakelser till gänget som måste jobba på kirurgen hela fredagen. Hoppas de blir glada. Jag får lägga in lite tårtbilder i morgon då. Har också tagit en raskis på 35 minuter. Klockan blir som vanligt sent, men vad gör väl det - Man lever bara en gång...

Ta en titt i mitt skåp

Har suttit och sett Söderläge på Tv2. Jag tycker tjejen är väldigt duktig och hur skönt är det inte att slippa en massa jobbig reklam hela tiden? Undra hur vi kommer att få till trädgården då vi bygger nästa vår...

Idag har jag lite dåligt med inspiration så det blir ett kort på mitt gamla prydnasskåp. Till en början var skåpet i furu, (tror det var morfar som gjorde det), sen vitmålades det och därefter gjord pappa en glasdörr på. Tittskåp hör ju inte det mest moderna prylarna i dagsläget, men jag kan inte göra mig av med det. Alla sakerna som står där i är rakt igenom minnen. Det ska sättas upp även i vårat nya hus i någon liten vrå som bara jag känner till...

image216

Om jag behåller det tillräckligt länge kommer det att bli en "cult"-grej.

I morgon har jag ledig dag. Dottern är fem timmar på dagis, sista dagen innan sommarlovet drar igång. Hon har varit "veckans kompis" i veckan och är mäkta stolt över att ha fått gå ut med soporna bla. Om vädret är lite halverst så tar vi nog en tur till Holmsund för att titta på lite terariedjur.Vi festar nog till det också med att ta ett fika på "Nisses" så vi känner att det verkligen är sommarlov.

Ja, lovet gäller inte mig, som precis gått tillbaka i tjänst -men jag njuter av mina lediga dagar och har inga som helst problem med att stiga upp och gå till jobbet övriga dagar. Möjligen lite trist att jobba helg, men det är mest för att det är tråkigt för övriga familjemedlemmar (ffa maken).

By the way, jag har kommit på en utmaning som jag ska skicka vidare. Det kommer att passa in under rubriken "Något gott"... jag tar det till helgen!

Shake it Kicksan!!!

Måste lägga in en riktig bra danslåt innan äntligen Hemma börjar. Min väninna ÄLSKAR den här låten och nu har jag hittat länken. Varsågod kompis, sätt på högtalarna, stäng dörren till rummet, slå av personsökaren och sätt på dig dansskorna för här kommer favoriten...
http://www.youtube.com/watch?v=GGe_4QUeMNcGammlia

Till midsommar kommer vi att ta oss en promenad till Gammlia och få lite sommarstämmning tillsammans med hundratalt andra Umeå-bor. Här brukar det brukas på midsommarstång, åka hästvagn och göra sin egen midsomarkrans att sätta i håret m.m


image208


Genom den här portalen passerar massor av folk under hela dagen. Många tar med sig fika och kaffe och lägger ut filtar på alla möjliga sittbara platser och njuter. Vi får verkligen hoppas det blir soligt och varmt.

image209

Husen känns gamla och gedigna och ger en mysig känsla som passar perfekt till midsommar.


I det här kapellet gifter sig många under sommaren, jag kommer inte på vad kyrkan heter så det får jag komplettera senare om ingen annan hinner före. Lite synd att solen kom från baksidan när jag tog kortet för den är väldigt vacker.

image210


Fika och annat gott finns föstås att köpa, några pensionärer brukar också baka i bagarstugan som man gjorde på gamla tider. De har på sig hukle och förkläden...

image211


Längs den här vägen brukar hästkärran rulla. Barnens favorit!

 image212

image213


Sådana här små timmrade stugor kan ses på många åkrar  i Norrland. Det är synd bara att de håller på bli sjaskiga på grund av att de inte har hållits efter under årens lopp.

image214

Ganska mysigt, eller vad tycker ni?

Vi kommer att åka till några vänner på middag och vi blir nog ca 10-12 personer som ska försöka ha trevligt ihop. Vi gör lite knytis av kalaset och jag kommer att bidra tårtor. Min man fyller år den 25/6 så då firar vi honom i samma veva. Nu är det ju några dagar kvar till midsommar men jag tänkte det var bra att ha tagit korten innan så slipper det bli en massa personer på korten som kanske inte vill vara med på min blogg...

En härlig cykeltur

I kväll varierade jag mig och tog en cykeltur i stället för en raskis. Det var rätt kallt måste jag säga, jag frös mest hela tiden. Jag tog med en kär vän på turen, "Canon", min kamera. Tänkte visa två konstverk som jag alltid passerar på mina promenader och som jag varenda gång tänker...

image202

...måste man sätta ett konstverk som ser ut som bajskorvar staplade på varandra, undra hur mycket pengar konstnären fick för det här, jag skulle ha kunnat göra något finare...

Bara ett par meter efter detta märkliga koncept dyker således det andra konstverket upp... och uppåt bär det...

image203

...med denna silverblänkande rymdfarkost som landat mitt på universitetsområdet.

Här irriterar jag mig så fruktansvärt på att den står så förgjortat snett. Precis när man passerat den (det går en liten upptrampad väg på gräsmattan alldeles brevid) så känns det som att den kommer att ramla över en, så jag måste alltid gå extra fort just här. Tro mig när jag säger, att går det fort.

image204  image205

Ja, naturliga konstverk är ofta svåra att överträffa! Jag får till och med mer positiva vibbar i kroppen av denna ensamma "Konung" som smyger bakom knutarna...

Glömde dagens roligaste nyhet, eller som man också kan uttrycka det;
"Elvis has left the building" (jag var tvungen att fråga min man vad det betydde=). Ett syskon är på väg. En av mina bästa vänner väntar smått igen.

Grattis till Er, från oss !
Music Maestro

Måste in med ett lördagsgig. Den här passar såväl gammal som ung...


http://www.youtube.com/watch?v=Xz-UvQYAmbg
Saturday Night

Lördag och vi är helt utpumpade av trötthet. Min man har suttit med en kompis på akuten till 04.30 under natten till lördag, jag steg upp 06.00 för att jobba! Fick lite middagsfrämmande (som stod för hela middagen, till vår stora lycka). Storasyster har badat och båda barnen somnade direkt efter att ha spenderat mest hela dagen ute i friska luften.

Jag har precis gått min raskis och maken kollar om tvättstugan är ledig. Snart ska vi luta oss tillbaka i soffan, knapra på några salta pinnar och avnjuta ett kallt glas med dryck i.

image200
Skål från Mateus-serien, salta pinnar från ICA...


image201

Så gott det ska bli, och så skönt att båda är lediga imorgon. Hoppas vädret är fint och att vi känner oss lite mer utvilade. Ska försöka ta med mig kameran ut i morgon och hitta lite fina motiv.

Nu ska vi se en film vi hyrt...

Music Maestro

Härom kvällen hade jag så många bra låtar som jag tänkte lägga in på bloggen. Nu står det alldeles still! Det får bli en lite lugnare låt av en riktigt ung artist (Jojo),. Jag föll för låten redan första gången jag hörde den och jag tycker tjejen sjunger hel bra. Hoppas någon mer än jag tycker om den. Här kommer den i vilket fall...


http://www.youtube.com/watch?v=9FY8hl6b54A


Trevlig helg allihopa !Den blomstertid nu kommer

Det är trevligt med lite egna initiativ till att få det så fint som möjligt runt hyreshusen. En dam i trappuppgången brevid gör en liten blomkruka varje år och sätter den på en liten uteplats här utanför. Jag kommer nog att göra lite så den dan vi har tomt. Några oaser med blommor i någon rolig kruka. Lätt att sköta och så kan man förändra innehållet till nästa sommar om man vill.

image195 

Idag har vi haft en familjedag. Grillat på aftonen och fått lite födelsedagstårta. Som vanligt gott. Nästa helg blir det nog samma tema. Vi kommer att ha lite knytis och jag ska göra en tårta. Passar på att fira min mans födelsedag i samma veva.

Vinbärsbuskarna har börjat komma igång, med de än så länge små sura bären. Buskarna står alldeles i närheten av vår bilplats så jäntan hinner alltid med att stoppa några i munnen innan hon ska in i bilen och likaså när vi kommer hem.  

image197

Jag tycker blommorna är så fina så jag bjuder på två bonusbilder...

image198

image199

Nu ska vi bara ta det lugnt och sen ska jag gå i säng. Morgondagens arbetspass börjar kl 06.45...
Innan jag riktigt kan koppla av så måste blöjan bytas på lilleman. Nu har jag suttit vid datorn och förträngt odören alldeles för länge. Hoppas min man vill...

Nytt i garderoben

Idag har vi köpt kläder till våra barn. De behöver sommarkläder och byta upp sig en klädstorlek. Nu ska vissa gamla kläder stoppas undan i en kartong, vissa skickas till "behövande" och en del åker direkt i soporna.
Barnen prioriteras naturligtvis först och sen får vi rensa de vuxnas gardrob.


Två sommartröjor med en liten puffärm.

image185
Butik: H&M


En sommarblus med lite glitter i (blev såklart favoriten, kusinen har dessutom en likadan fast med rosa botten).
Den här har hon haft idag med en jeanskjol till. Blev jättefräscht enligt min man.

image187
Butik: H&M


En klänning i retrostil. Den här blev också en fem-poängare. Dottern ville helst sova i den. Tårarna rann nedför kinden när den skulle av på kvällen.

image189
Butik: LINDEX


Lillebror behöver också nytt. Det här var på REA och då köpte man hela setet. Kanske lite stort ännu, men det är ju skönt under varma sommardagar att det inte sitter så tajt och så passar det även in på hösten.

image191
Butik:LINDEX


Klassisk huvjacka till Lillebror. Den här blir nog för stor så jag måste fundera om storleken ska bytas. Lillebror behöver massor med nytt. Nu fungerar det inte lika bra med de ärvda plaggen från syrran. Jag har ingenting emot att pojkar har "tjejfärger" men han blir lite könlös då det rosa, blommiga och glittriga tar över.

image194
Butik: LINDEX


Tills sist lite småtrosor till den ena och småsockar till den andra. Här byts det trosor på löpande band liksom kläder för jäntan. Det är nog en fas som snart går över.

image192

Jag har inte sett kläderna på ännu för jag har jobbat kväll. Har ledigdag imorgon så då blir det mannekänguppvisning i vardagsrummet, med pompa och ståt och säkerligen hög volym på stereon...

Listan blev lång!

Jag vill också göra en lista (som på Hem Och Liv). Här kommer min...

Teknik
Samsung, en skitdator som slår av just innan jag hunnit spara mina inlägg.
Mobiltelfon har jag också men den används sällan. Nokia, tror jag.

Mat & Dryck
Mat: Äter allt, gärna mycket om det är gott.
Favoritdryck: Pepsi Max eller Cola Light. Kan inte förstå varför så många gillar LOKA av olika slag. Jag tycker det smakar svett!
Alkohol: Nej Tack!
Kaffe/Te: Kaffe har jag aldrig lärt mig dricka och Te är för blarrigt.
Bröd: Fuccatio eller vad det heter. Ett vitt bröd med fetaost, oliver, körsbärstomater, något frö etc. Jätte gott.

Hygien och sånt
Billiga schampon och balsam. Dock aldrig "two in one" då jag lärt mig att schampo torkar ut och balsam mjukgör. Dessa komponenter går inte ihop. I övrigt så har jag provat de flesta oparfymerade hudkrämer och de flesta kortisonsalvor som finns på marknaden.
Har en parfym som används vid mycket högtidliga tillfällen.

image182   image184

Krämpor
Har ett miniapotek hemma som jag förmodar de flesta sjuksköterskor har. Favoriten är nog Morfin, Ketogan och Toradol men Alvedon och Ipren funkar också =)

Färdmedel
Bil: Saab 9 5a, superturbo. Gråmetallic. Spinner som en katt längs E4:an. Jätte bra med turbo vid omkörningar, säger min man. Själv kör jag helst in på en P-lucka om det börjar bli kö efter mig. Tycker inte om att åka fort - men ser helst att vi har snabbast bil i vår bekantskapskrets! Jag är en väldigt vänlig trafikant.
Taxi: Har inte åkt taxi på 10 år!
Flyg: Blir alltid åksjuk innan vi landat. Tycker bäst om att vara på markplan.
Buss: Ångest! Gör allt för att slippa bussen. Är rädd att den ska välta eller att chauffören är okoncentrerad och trött. Kommer att få jobba med detta när barnen blir äldre.

Fritid
Tränar på IKSU 2-3 ggr/v. Terminskortet har gått ut så nu är det raskisar som gäller.
Bloggar!
Maxi Yatzy ( som jag och maken spelat ihop ca 10 år )

Hemma
Trivs jättebra i vår lägenhet på 95 kvm men längtar enormt mycket efter hus och gräsmatta.
Läser gärna alla tidningar om inredning. Hus & Hem är jag inte helt begaistrad i. Oftast för kalt och opersonligt och alldeles för dyr design. 
Vi hyr gärna en film till helgen och njuter av att barnen somnar 20.00.

image183

Fashion
Dagtid: Vita vida plagg, äkta landstingslook. Skönt slippa fundera på vad man ska ha på jobbet.
Övrig tid: Trivs bra i jeans och randig tröja, tennisskor eller sandaler. Handlar oftast på H&M, Ginatricot, Vero Moda och Åhlens.

Aktuellt
Trivs enormt bra på jobbet, med fritiden och familjen. Har faktiskt inget att klaga på. Tänker mycket på huset, tomten, banken och allt annat som rör husbygge.

Framtiden
Kommer att fortsätta jobba som sjuksköterska. Skulle vilja bli "chef" av något slag eller vårdlärare.
Sitter på altanen, utanför våran faluröda enplansvilla, med ett glas Pepsi Max tillsammans med min fortfarande vältränade man. Barnen har flyttat hemifrån , studerar, hittar jobb och en livspartner, ja, listan är lång... 

Ska försöka hålla bloggen vid liv. Kul att läsa den om en sisådär 40 år...

Skolavslutning

Igår hade de flesta skolorna skolavslutning. Min man tog med Lillebror till hans förra skola och hjälpte till med lite sommarmusik. Några av eleverna i 6:an fick agera barnvakt vilket nog var uppskattat för både lillgossen och för tjejerna. Jag förmodar att landstingsanställda är de enda som inte blir uppvaktade mer, än med en fickalmenacka varje jul. Tänk om man ändå kunde få nåt med lite mer känsla bakom.


image180

Den här somriga blomman i en cementkruka fick min man. Jag som inte alls har botanik i blodet undrar om man kan ha den på balkongen som blir rätt varm under eftermiddagen. Någon som vet?


Den här muggen fick han också och till min stora lycka så var den full med godis...

image181


Snart ska jag bege mig ut i regnet på en raskis. Ingen ursäkt idag för att slippa. Jag inser att jag kommer att vara trött efter alla arbetspass så nu är det bara att bita i det sura äpplet. I morgon jobbar jag kväll och det känns härligt med sovmorgon. Hoppas maken tar med sig båda barnen på dagis. Vi har förresten fått in Lillebror på samma avdelning som Storasyster. Bara för två veckor sedan var dom på helt skillda håll så vi hade räknat med att få flänga rejält. Sicken tur man kan ha.

Tv Onsdag: Söderläge ikväll hoppas jag!


Martin, Ernst och skavsår

Idag har vi sprungit som dårar fram och tillbaka på jobbet. Jag är så trött i benen att jag inte ens orkar ta min dagliga raskis. Tack och lov att "Äntligen Hemma" var på Tv ikväll. Var det någon som såg det och vad tyckte ni om hemmabröllopet? Jag tyckte det var förskräckligt det mesta. Porslinet (från Mateusserien) var fint men allt gick i lull-lull-rosa.


image179


Såg på Ernst Kirschtänger, eller vad han heter, på Sommartorpet igår. Varför kan inte en enda programledare prata normalt. Jag blir helt vansinnig av hans poetiska ådra, som likt en vårblomma tränger upp ur mossen och liksom bara tar plats i sommaren för att leva tillsammans med människan, en känsla av ute och inne och tvär- roligt... Uuurk!
Trots detta sitter jag som fastlimmad framför Tv:n och väntar in i det sista att få se slutresultatet. Dessutom har gubben rätt bra ideér.


image175


Har tagit fram sommarskorna och det känns! Jag börjar alltid inviga sommaren med lite skavsår här och där. Varför sätter man inte på plåstren på en gång? Just nu går det ganska mycket plåster här hemma. Dottern har sår och blöder mest varje dag. Inget synligt för en vuxen, men hon hävdar att det blöder och gör jätteont så det bara måste sättas dit ett "bamseplåster". Det går väl snart över tippar jag.


image178


Hur ser då era sommarfötter ut, kan man fråga sig. Kanske ska det här blir den nya utmaningen.
- Visa dina fötter, om du vågar!

Min man tyckte inte det kändes som en fräsch idé, så vi låter utmaningen växa till sig lite och förhårdnaderna med.

Värsta Schlagern...

Idag har jag pinnat på som sjutton på jobbet. Avdelningen skulle stängas inför sommaren och slå samman med en annan avdelning på huset. Man jobbar på ända tills man får stämpla ut för dagen. Gör man i sig alla dagar men just sommarstängningar innefattar så mycket mer av allt!


Då jag kom hem var min dotter på sånghumör. Jag bad henne sjunga nåt nytt för mig och fick mig en riktig schlager. Texten löd så här:

image173

Tant Gerd jobbar på kirurgen,                                  
Jesus gömmer sig.
Nu kommer jag till dig, nu kommer jag till dig...

Man skulle nästan kunna tro att Tant Gerd är något av en massmörderska, när till och med Jesus tar skydd!
Fantasin är det då inget fel på för jäntan.


Pappa och barnen har tillbringat hela dagen ute på 4H-gården. Maken glömde bort att ta många kort som jag skulle kunna lägga in på bloggen - men ett fick han med i alla fall.

image171

Man kan i alla fall skymta några får i hagen.

Lördagsgodis

Idag har jag varit på stan med en kompis som jag "kännt" i ca två år, men som jag aldrig umgåtts privat med! Vi köpte varsitt par solbrillor och då vi gick ut från butiken hade vi förmodligen den sportigaste looken på hela stan.  En riktig sommardag med trevligt sällskap. Barnfritt dessutom.

image169

Lite taskig skärpa!


Dottern ville också att jag skulle ta kort på hennes ask, så vi lägger in en till bild och visar även linnet som hon fått av farmor och farfar.

image170

Jag får verkligen inte in skärpan ikväll.

Nu ska barnen bums i säng och sedan ska jag sätta mig med fjärrkontrollen i min sköna men gräsliga soffa, korka upp ett iskallt glas Sprite Zero av finaste årgång. maken är borta ikväll så det blir förmodligen ganska så tyst här hemma.

Shake it Baby

Fredagens musiklänk kommer här. Har fastnat för Sugababes. I kväll är det svart skinndress som gäller! En lite läckrare variant av stödstrumpa kan man säga.

Om ni tycker att vissa texter är ytliga eller provocerande så kan det absolut stämma. Jag bryr mig inte ett dugg om det! Jag är nöjd bara det svänger bra och att man blir glad av musiken...http://www.youtube.com/watch?v=vxUO69S-BFcJag vet inte hur många av er som lyssnar på mina musikinlägg. Vore kul att få en liten hum bara. Kanske någon har något bra tips på låt som jag kan lägga in. Tacksam för alla önskemål.


Lillebrors krypin

Klockan närmar sig 23.00 och barnen sover gott i sina sängar. Lillebror är lite "kaikig" i magen och min man som numera är hemmapappa fick sig en utmanare på morgonen. Det var bajs ÖVERALLT enligt honom i sängen. Jag tänkte först på om det hade kommit på överkastet men det hade klarat sig. Tur, för av det tyget ska jag sy en lite rak kappa (gardin) till hans kommande rum. Kappan ska nog inte vara mer än ca 35 cm så det blir en stuvbit över. Kanske räcker det till en kudde på hans säng då också.


image166  

Jag har bara sicksackat runt tygbiten så överkastet är lite av ett fuskprojekt. Måste erkänna att det inte bäddas så här prydligt varje dag även om det hade varit önskvärt.
Visst är det ett fräscht tyg?

Cirkus Maximum

Igår var vi på cirkus. Vi hade fixat en "sistaminuten barnvakt" till lillebror så vi skulle kunna njuta av den stora händelsen tillsammans med Storasyster. Vi hade trott att föreställningen skulle ta ca en timma men där tog vi rejält fel.

image158


När vi stod utanför cirkustältet och köade kunde man gå och titta på några av djuren. Kameler, dromedarer och lamadjur. Dottern var helt betagen av dem.

image159  image162


image163


Vi hade jättebra sittplatser. Storasysters ögon var stora som kaffefat och hennes applåder var väldigt ihärdiga under hela föreställningen. Lite svårt att fota inne i tältet, men ni som varit på cirkus får kanske in den rätta känslan medan ni som inte varit får improvisera istället.

image164


Samtliga framträdanden var av hög klass och med paus tog hela spektaklet 2½ timma! Vi hade som sagt missberäknat detta lite och inte hade vi heller något telefonnummer till barnvakten. Pojken var måttligt trött men vid gott mod då vi hämtade honom kl 21.45 och somnade ögonblickligen i sängen när vi kom hem. Storasyster likaså.

image165

Ja, det var sannerligen en kväll att minnas. Aldrig har jäntan fått både Ahlgrensbilar, chips, korv, pepsi, ponnyridning och en neonfärgsblinkandegrej på en och samma kväll - och inte var det lördag heller!
Vi hade inte blivit helt förvånade om delar av kostintaget hade kommit i retur under natten...

Music Maestro

Har precis kommit hem från en trevlig syjuntamiddag på stan. Nu tar vi uppehåll tills sommaren är över och laddar med nytt skavller och lämnar lönediskussionerna ett tag. Vi såg ett gäng tanter ta fram sina almenackor för att boka in en ny träff och då slog oss tanken att det skulle kunna vara vi om 30 år. Lite rynkiga och mulliga men fortfarande med samma ungdomliga sinne.


Tänker här kort presentera min systrar.

Nr 1: Sjuksköterskan som kan samtliga kranialnerver som ett rinnande vatten. Har dock lämnat det hårda livet på golvet, slipper ronda, tömma bäcken och vårdplanera med kommunens surtanter för att istället glassa runt och vara trevlig med patienter som ingår i nåt forkningsprojekt?? Trots detta har hon dessutom hon en fruktansvärt hög lön av oklar anledning!

Nr 2: Sjuksköterskan som kan allt om svamp, framförallt i underlivet. Har vidareutbildat sig till distriktssköterska så att hon får fler underliv att behandla. Nr 2 har inte förrän nu förstått att om man ska få upp lönen på denna klinik så gäller följande kriterier; prata så lite som möjligt och skicka in incidensrapporter - så mycket som möjligt.
 - Good Luck, syster!

Nr 3: Sjuksköterskan från utlandet som väljer att jobba med de absolut svårast sjuka patienterna, det vill säga dom som sover hela dagarna uppkopplade till div. slangar och monitorer - IVA. Men för att inte bara ta hand om de sovande så kommer hon att gå mellan våningarna och jobba med att även väcka dem - på UVA. Med tanke på att springa emellan avdelningar så här, så behöver du inte följa mig mer på gympa!

Nr 4: Sjuksköterskan som fastnat på norra kroppsfronten; Öra, näsa, hals. När ska jag ha användning för din kompetens då? Ska fundera på det medan du klämmer ut din andra unge, i 28 graders sommarvärme.
 - Good Luck till dig med :)

Nr 5: Sjuksköterska som kan allt om hur man får ett hjärta att fortsätta slå. Mycket bra väninna med tanke på hennes kompetens. Har dock valt att svika sina systrar och överglänsa oss med en fet mäklarlön. Men vännen min, - Oavsett hur mycket du kommer att tjäna så slipper du inte undan rynkorna i pannan och den minimala läppen vi sett hänga över byxlinningen...

Nr 6: Sjuksköterskan som är entusiastisk över att få börja slita hund igen, som behärskar samtliga dofter av tarmluft och konsistenser från den öppning vi alla behöver när det trycker på. Det här är enda gången jag är tacksam över min konstant lite småtäppta näsa. Kirugen - Here I come...Till min bästa Systrar, här får ni en Trevlig Sommar-hälsning från mig!
Tryck på länken här under.

http://www.youtube.com/watch?v=SPUJIbXN0WY

En dag med familjen

Så har snart söndagen passerat och en ny vecka ligger framför oss. Vi har haft en skön vilodag i goda vänners lag. Efter lunch åkte vi till Holmsjön för att ta en glass och titta på blomster. Än så länge har de flesta blommorna inte slagit ut, men här ser ni två i härliga färger. Vad det är för sort får ni gissa själv för jag har inte den blekaste och inte heller byggt upp nåt intresse för det. Det kanske kommer i samband med att man ska fixa till på tomten.

image146

Det var fullt med bilar när vi kom. Många tyckte det nog skulle smaka bra med en kopp kaffe med lite fikabröd till.

 image150                   image151image154         image155

Efter att ha ätit en glass åkte hela gänget vidare till Holmsund för att fika lite till. Svägerskan bjöd på en somrig kaka med ädelvisp till. Barnen sprang runt mest hela tiden förrutom Lillebror som inte fattat än hur man tar sig fram på gräset: Han kör inte med den klassiska krypstilen utan hasar sig fram sittandes på rumpan. Det är helt enkelt för dålig glidfriktion på gräs! 

image156         image157

Ja, så har våran dag sett ut. Nu ska jag sätta på mig promenadskorna och ta en raskis. Blir skönt sen att bara ta det lugnt när barnen somnat in. Somnar förresten era barn bra på kvällen när det är ljust ute? Vi får verkligen försöka övertyga 3-åringen att det är kväll då klocka är åtta.

Tavlor i kvadrat

Vi är på väg ut i de fina sommarvädret. Ska åka och fika men några goda vänner. Nu har vi köpt ett nytt CF-kort så nu finns inga begränsningar vad gäller att ta kort, tänker göra ett inlägg även i eftermiddag med lite utebilder. Nu får jag ta det som finns här hemma. Lite konst, tänkte jag.


image140    image141
image142    image145

Korten blev en aningens mörka men nu får de duga, jag har inte mer tid för tillfället.

Hur enkelt ska det inte vara att rita sådana här motiv? Det borde till och med en amatör klara av. Desto svårare att över huvudtaget komma på själva motivet...

Ha en bra dag!


Härliga lördag

Idag har solen lyst som aldrig förr och värmen har varit helt perfekt. Vid lunch kom svärfars och hälsade på. Vi åt lite våfflor med grädde och sylt därefter åkte jag och min man till Maxi och handlade. Vad fridfullt det är att handla utan barn! Till middag grillade vi nere på "tomten". Tänk att det smakar lika gott varenda gång.

image145

Idag grillade vi fläskkarré, kycklingfilé, äpplen och champinjoner. Till detta så hade vi klyftpotatis och vanlig potatissallad och en somrig grönsallad.

image143        image144

Nu ska jag ta en superrask promenad och sen ska min man fara och se fotboll med några grabbar. Man kan säga att det blir lite av att slappa och bläddra i huskataloger och zappa på fjärrkontrollen.

Jag bara måste skicka in ett till musikbidrag som kommer under detta inlägg. Ni bara nåste lyssna...


Music Maestro

Jag hade ju egentligen bara tänkt ha mitt musikprojekt på fredagarna men det är helt omöjligt. Jag förmår mig inte att låta bli då jag hittat nåt nytt men ändå så gammalt! Vad sägs tex om denna tjej. Drag under galoschen!

Förmodligen är det inte så många som lyssnar på mina musiklänkar - Skyll er själv, för dom rockar fett  :)

  http://www.youtube.com/watch?v=X-K4CXvxNcw


image146

Vill man hellre höra orginalet tar man länken under istället...

     http://www.youtube.com/watch?v=A3hHMxJp99wMusic Maestro & Shake it Baby

Åh, vad trevligt att äntligen få spela lite svängig musik för er alla. Jag hade egentligen bara tänkt lägga in en låt men jag känner att den inte riktigt faller i smak för den äldre generationen! Idag ska jag lyxa till det med två bidrag.

Det första helsvenska bidraget är en gammal goding som passar såväl gammal som ung. Även gammgubbar kan få det att svänga...
Den här artisten är faktiskt gift med Lena Linderholm som jag har visat en tavla av på min blogg. Man kan vara konstnärlig på många olika sätt. Låt plattan rulla igång...
http://www.youtube.com/watch?v=quL4Q3hnYKQimage140     image141


Så till det mera ungdomliga alternativet. Nu uppmanar jag dig att klämma in dig i något riktigt tajt och rött som får dig att vilja röra dig rytmiskt på golvet...


http://www.youtube.com/watch?v=IBLV_1MqxVYRSS 2.0