Grillmiddag

I afton kom svärfars och svågers förbi på middag. Vi grillade och åt för en hel arme. Gott som vanligt. Nu väntar vi på att jäntan ska somna så vi kan sätta på en film.
Svägerskan hade plockat lite fina blommor från deras tomt som passade fint på bordet. Sommrigt! jag längtar till jag kan plocka blommor från våran tomt. Just nu väntar vi på grässtråna som lyser med sin frånvaro.
Ska bli skönt att ta det lugnt nu och ännu skönare är det att veta att man inte ska upp och jobba i morgonbitti.

Resultat

Markstenen är på plats och det blir jättebra. Nu är det själva bron som saknas sen känns det ganska bra runt entrén. Väntar sen på att få hit några impregnerade stockar som vi ska lägga som avskiljare från grusuppfart och gräsmatta.

Vi gör en liten böj så det blir lite mjukare form. Den kan vi inte lägga förrän vi har stolpen här så vi ser hur vi ska fixa till skarven och göra lutningen.
Vi måste kapa några stenar...intressant...man lär sig något nytt varje dag, så är det att bygga hus.


God Jul

När det är som varmast här inne så hittar lilleman tomtedräkten. Han tycker den är så skön så.Tomteluvan klämmer åt hela hans kranie och ögonen blir också ihopklämda...men luvan är skön!


Fint väder

Idag skiner solen som aldrig förr och vi är rädd att den ska bränna sönder gräsfröna. Några som inte oroar sig i onödan är ungarna. Lite vatten, sol och en frukt - Lyckan är gjord.Mitt sommartips till småbarns föräldrar:
Köp dessa plastkorgar. Man kan fylla dem med leksaker, bada i dem, plocka löv och annat skogsrens i dem. En allt-i-allo-korg. Dessa är i storlek large men ska finna i XL med.

Skönt med en rymlig altan!

Marksten

Vi har köpt marksten till entrén. Oj vad vi har burit sten och kört fram och tillbaks fråb Beijers. Igår höll Petter och hans två vänner på hela kvällen. Vi måste lyfta upp några stenar och göra om men annars gick det riktigt bra. I afton ska det kapas till så vi får en sväng in mot entrén. Intressant att se hur det ska gå till!Vi har också lagt en rad på framsidan av huset med våra handplockade stenar. Blir fint. Vi måste bara plocka väldigt mycket mer sten. Den räckte bara till framidan och inget mer.

Mamma: Vi behöver din proffessionella hjälp.
Allt för idag. Visar mer bilder på markstensläggningen senare.


USA

Igår fick vi post från USA. Två¨överraskade ungar som gladdes över dessa kort hela dagen.

Jäntans kort!
När man öppnade korten spelades det upp en musiksnutt, I´ve seen better days - ganska passande och svängigt dessutom.
Lilleman fick ett annat kort. Han sken som en sol och dansnerven väcktes till liv. Inte en nerv stod still.

Nu önskar mor och far att batterierna ska ta slut för vi är lite less dessa två truddiluttspelande kort.

TACK vänner over there!


Sommarlov

Hektisk dag på jobbet, jobbade över och var alldeles tom i huvudet när jag kom hem. Nu har min semster börjat...... så skönt!


Ordning och reda

På våran tomt ska det minsann vara ordning och reda på sakerna. inte det allra lättaste när man är i byggahustaget och fixa till tomtentaget. Vi planerar att göra ett enkelt cykelskjul nästa sommar så man slipper se dessa tvåhjulingar drällandes överallt. Vore dessutom praktiskt om man kunde göra någon form av skärmvägg så man kan gömma sopkärran.

Jäntan lyckades fånga våra väl placerade hojjar. Är inte detta ordning?En ganska vältagen bild dessutom av en 5½-åring. Lite ojämn fotograf men i bland får hon till det.

Vårat nya näste

Vi har äntligen fått vår altan. Vi var uppe till långt efter midnatt för att få skruva ihop våra utemöbler.

Först sådde vi gräs på alla sidorna utom framsidan för där ska vi lägga lite marksten och invänta trottoaren som är på gång att asfalteras.


Det här gräste tog vi. Det heter Norr.
Maken jobbar på i kylan. Inga andra grannar är ute förrutom vi - som vanligt.


Nu kommer vi till den stora frågan. Vart ska bordet stå?
Är det omordernt med hammock? Det spelar ingen roll för vi ska ha en i alla fall. Svärfars kommer ner med den på söndagkväll med den. Då ska vi flytta runt möblemanget tills vi hittat den perfekta placeringen.

Midsommarfesten

Några bilder säger mer än hundra ord...


                                         Rut & Sven

Fina vänner, blommor, solsken och sjukt gott med grillat - kan det bli bättre. Vi kommer gärna tillbaka nästa år!


Tidsbrist

Altanen är helt klar. Maken ska så gräs ikväll, ena ungen är i säng den andra tycks ha fullt upp med gatans andra ungar och jag tar mig 3 minuter till att blogga. Tiden bara rusar iväg. Skönt att jag bara har tre dagar kvar att jobba innan jag får semester.

Vi hoppas på fint väder i morgon sen kan det få komma några skurar lite titt som tätt så vi får en tät och fin gräsmatta.


(Foto: Jäntan)


Passar på att önska alla en fin och skön midsommar!Mjukt möter hårt

Blommorna har fått sig ett uppsving. Jag ska bara köpa lite extra näring åt dem så dom håller länge. Mamma och jag planerade om dem och nu ser det riktigt trevligt ut i zinkhinken och baljan.


Altanbygget har gott fantastiskt fort och den är precis som jag hade tänkt den. Vädret har varit svängande soligt, svalt och gansla bra för två som arbetar som galningar. Jag tror knappt att dom hunnit andas ordentligt.
Vi kommer att ha dans varje lördag på våran altan - så stor känns den. Blir bra att man rymms många om man vill.Mera bilder kommer. Jag kan i alla fall meddela att den är färdigbyggd. Nice!

Altanbygget påbörjat

I morse kom mina föräldrar ner från stan. Nu äntligen sätter vi igång med våran altan.
Jag och barnen har varit på förskolan och bjudit på chokladbollar medan mamma gick en snabbis på stanoch vi har planterat blommor som vi tror skall överleva mina än så länge ogröna fingrar.

Männen har hållt sig till sina arbetsuppgifter. Altanbygge.

Allt har flytit på jättebra. Markplattorna hade vi kvällen/natten innan lagt på plats för att spara lite tid.
Kapen kom väl till pass när det var dags att kapa. Man fick nästan lite flashbacks när karlarna satte igång. Skönt att det bara är en altan och inte ett helt hus denna sommar!
Vakthunden Alfons eller Affe-Baffe som jag brukar säga, strosade runt och tog det hela med lugn.
Snabbt går det om man pratar lite och jobbar ihärdigt.
Här får vi en fin brytning på altanen och den upplevs väldigt rymlig.
I morgon kl 07.00 är gubbarna på plats på Norra Trä & Bygg för att köpa brädor. I morgon är altanen klar...

Altanbygge

Vädret suger, regnet öser ner och molnen är gråtunga. Vi bryr oss helt enkelt inte om det. I morgon sätter vi igång med altanbygget. Den ska vara klar innan midsommar så vädret fär vara vad det vill.

När den sen är klar ska jag ta fram min solstol, luta mig bakåt och bara njuta (några minuter tills ungarna kommer och stör) - Så underbart!Jag återtar min tjänst som markserviceansvarig medan herrarna bygger. Måste se över hur vi har det med gofika för pappa vill helkst bara äta gott medan maken behöver rejäla mackor.

Vackert!

Idag har vi cyklat nästan hela dagen.
Till affären, till en kollega för att vattna blommorna, hem för att äta och sen upp på cykeln igen för att ta oss till äventyrslekparken för att träffa några kompisar. Jäntan har fått trampa nästan hela dagen.

På väg hem från lekparken plockar jäntan några lupiner som vi satt i en vas på köksbordet. Jag tror vi ska ta och dra upp några med rötterna kvar och pula ner på allmänningen bakom oss.
Den röda har en fantastiskt fin färg. Den finns inte uppe vid vägen utan där finns bara rosa och blå. De får duga.

Tagetes

Idag är maken på målaruppdrag hos pappa. Vi andra är kvar här hemma. Det blåser ute och solen har inte en chans att komma fram. Vi ska ta cykeln till affären och köpa lördagsgdis. Det blir en långcykeltur för jäntan, för det är ca 4½ km till ICA. Vi har medvind dit och såklart motvind hem. men vad gör man inte för en godispåse!

Ville också få visa ungarnas egen sådd av Tagetes;Fortfarande vid liv men inte mer än så.

Äventyrslekparken

Igår var barnen hemma från förskolan. Vi tog oss en tur till äventyrslekparken för att ha något att göra. Lite halvgrått väder till en början men sen kom solen fram och värmde skönt.Det finns många roliga saker att klättre i och balansera på. Bra träning för en 3 - åring.
Kan du titta in i kameran?Väntar på linbanan......och så var det dags...En bra dag!

Ny matta till köket

Jag har köpt en ny matta till köket. Ebba, från Pappelina. Just nu ligger den gamla Spiramattan där men den ska snart rullas ihop och så får den nya mattan läggas ut.


Kommer att bli så fint så.

Nu ska ungarnas dusch avslutas och sen hoppas jag på en lugn soffkväll. Maken är på personalfest. Sen har vi fullt upp i helgen, sång i Skellefteå på lördagkvällen och sång i Sävar på söndag förmiddag. Sen kommer traktorn hit för lite justeringar och mera grovgrus framför entrén


Fångad av en stormvind

Det har varit jätteblåsigt i eftermiddag. När vi kom hem efter en sommarfets på förskolan tittade vi ut på baksidan. Allt såg normalt ut. bara några minuter senare tittar vi ut igen och konstaterar att det blåser rejält - då ser vi ett träd som blåser omkull! Och ett till!

Tack och lov att det inte föll ner på vårat hus och framför allt inte på grannens som låg ännu sämre till.


Lite mörk bild men här är den ena rotvältan.Lite längre bort ligger nästa välta.
Äppelträdet står i alla fall kvar, kanske beror på att det är ungefär lika magert som en plockepinn i dagsläget. Vinden kan inte greppa tag om midjan.

The rock

Vi har sparat en sten från tomten. Runt den ska det sättas lite blomster (nästa sommar) och där kan ungarna sitta och slicka på en knattepinne.

Vi vände den lite mera mot oss och sänkte ner den ett snäpp när traktorerena var här. Nu ligger den perfekt nere mot hörnet.
Blir nog väldigt fint med lite sommarblomster runt bumlingen. Kanske det skulle funka med lite liljekonvaljer här i hörnet.Ja, det kan sannerligen bli fint. Undrar om dom sprider sig!

Matjorden på plats

Det gick verkligen undan när "Traktor-T" och hans bror "Traktor-T" var här med sina maskiner. Grävskoporna slungades fram och matjorden gömde den grovplanerade tomten. Det är inte så ofta man har sådana stora maskiner bakom rutorna.Vi har krattat, dragit en stege, försökt se om lutningen är åt rätt håll, plockat sten, och tittat hur alla andra verkar göra etc. Vi ställer oss frågan - blir det här bra - och än har vi inte fått svar. Vi ska kalla på den högre makten innan fröna ska ut (dvs pappa).

Vi ska nu kolla upp marksten att lägga runt huset, köpa lite gödsel och gräsfrön, vattenslangar, en vattenkanna (nu använder jag 10-liters hinken när jag ska vattna trädet) och mycket annat som behövs. Sen har vi en altan och en entré och...listan tar visst aldrig slut....

Oranie!

Nu har vi satt vårat äppelträd i backen. Det har väntat ett år på att få sin alldeles egen plats på våran tomt. jag tror det hette oranie. Jag har tänkt att det påminner om kranie!

Hoppas någon granne sätter ett träd också annars måste vi köpa ett till så det befruktas.


Jag öppnade jäntans fönster så kortet är taget på håll. Ser lite magert ut men jag tror det kommer att bli ett ståtligt träd.
Här är det färdiga resultatet om några år - vackert.Nu är snart tvätten klar sen ska jag göra tidig kväll. Har sprungit hela dagen på jobbet och jag behöver sova.RSS 2.0