Ljus i stugan

Igår kväll när jag kom hem från jobbet hade min man plockat undan och tänt lite ljus här hemma. det är inte så ofta det händer men när det väl görs så görs det ordentligt. Våran öppenspis får tyvärr inte användas men här brukar vi ha ljus istället och under juletid ställer jag in lite tallris i en fin hink och så pyntas den i all enkelhet.

image462


Tänk, snart är det advent! Då kommer julkrubban och adventljusstakarna fram. Hur mysigt är inte det? Jag längtar redan.

Nu ska jag fixa till mig och sedan fräscha upp toaletterna en aning. Då är allt klart inför helgen - då kan man bara ta det lugnt.

Trevlig helg allihopa!

Oh, Laura

Har ingen ork att lägga in bilder ikväll. Den raska promenaden gick trögt och dottern var väldigt missnäjd över att måsta gå i säng. Hon håller desutom på att bli förkyld. ikväll lägger jag in en softis av ett svenskt ban vid namn
Oh Laura.

En  "bloggväninna" har lagt in lite musiklänkar på sin blogg med denna låt bland annat. Snälla, ge dig tillkänna för jag hittar inte åt dig.

Måste också meddela att en av Utmaningens deltagare har diskvaliserat sig själv. Thea! Hur går det för er andra, är det fler som vill ge sig till känna? 

Njut nu av detta bidrag...


http://www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk

Det blev väldigt tyst...

Numera promenerar lillebror runt här i lägenheten mest hela tiden. Det har sina fördelar men också sina nackdelar. Just nu är han inne i fasen; jag kan själv, jag vill gå ut och det är roligt att klättra. När jag hämtade barnen från dagis idag så var tydligen klättringen en stor favorit även där.

Sista fasen är ingen höjdare. Jag påtade på i köket när tanken slog mig att det var väldigt tyst. Oftast hehöver jag bara ropa på gossen så får man nåt typ av svar eller respons. Det kom inte ett pip från lilleman. Kan ni förstå varför? 

image459

Jo,  här sitter grabben och har fullt sjå att hålla ordning på tandborstarna. Tysnaden försvann med ens när han förstod att detta var ett förbjudet ställe att leka på!  

Man vill inte ens tänka tanken vad som skulle ha kunna hända när denna lek var över - så jag låter bli och får hädanefter stänga dörren till toan.


Lite cirkus har vi hunnit med igen. Denna gång "Cirkus Skratt". Inte samma kvalité som Cirkus Maximum men det var bra i alla fall. Dottern var helt knäckt efter föreställningen.

image460

image461

Nu måste jag visst stänga ner datorn, för åskan går och blixtrarna kommer med jämna mellanrum här utanför. Den raska promenaden blev en blöt sådan men jag hann undan blixtrarna i alla fall.

Mattor

Vi kommer att behöva en del nya mattor till huset. Jag har sett ut några som jag gärna skulle vilja ha. IKEAs mattor brukar inte ha så bra kvalité, åtminstone på de mattor jag köpt där. Men det är ju bättre priser istället. Den här mattan skulle bli en härlig fägklick i allrummet. Förhoppningvis syns det inte heller så mycket om barnen spiller på den.

image458
Man får väl hoppas att de inte spiller på den vita randen - det vore ju så typiskt!

De här mattorna från Pappelina är också väldigt härliga. Jag kan inte kopiera dem så ni får trycka på länken.


I mitt nuvarande hem har vi mest trasmattor. Jag vill gärna behålla några av dessa med men vet inte hur bra de passar ihop med den stilen som visats ovan! Jag har läst i en tidning att man inte ska bry sig om huruvida saker och ting matchar, det blir opersonligt. Man ska inreda med de saker och ting man tycker om! Jag kommer alltså att ha blandad stil på golvet.

Äntligen fredag

Så har helgen kommit. Har sovit större delen av dagen (jobbat natt) och nu börjar ögonlocken vara hängiga igen. Det år alldeles tyst i hemmet, barnen sover och maken är hos min bror och spelar spel. Vi firar vår  5-åriga bröllopsdag idag. Ett ganska lugnt firande kan man väl ändå påstå!


Sitter just nu och har ett förfärligt sug på något gott. Men om jag "unnar " mig något i kväll så är det ju kört i morgonkväll! Det är bara att bita i det sura äpplet.

image451

En rask promenad har jag hunnit med, så nu återstår en till innan helgen är över. Hur går det för er andra då? Har nu fuskat ännu?


Lilleman har precis lärt sig hur man hanterar en sked. Kladdigare än så här kan det inte bli och jag längtar redan tills denna "kan själv"-fas är över.

Koncentrationen är enorm och lyckan obeskrivlig när allt kommer på rätt ställe. Det vill säga i munnen.
Fokus, fokus, pokus...

image456 

...och vipps så försvann yougurten i ... munnen!

image457

Ett stort Tack ska du ha, till den som uppfann hakklappen. Hur mycket tvätt skulle det inte bli utan den. Nu skulle vi bara ha haft införskaffat oss en hund som bonade golvet mellan måltiderna.

Trevlig helg!

ABCD -123

När dottern flyttade till ett eget rum köpte jag bokstäver att sätta på hennes dörr. Naturligtvis var jag tvungen att göra likadant åt lillebror.

image452   image453

När jag hade satt upp lillbrors tyckte jag att de såg lite annorlunda ut jämfört med storasysters. Jag hade rätt. Clownen såg inte alls likadan ut. Sånt här kan störa mig så vansinnigt så jag cyklade ner på stan igen för att hitta "rätt sort". Fanns inte!

Nu får jag acceptera att bokstäverna kommer från olika alfabet helt enkelt. I vilket fall ger dom svar på vilket rum som är vems den dan de båda kan läsa!


Nostalgi a´la 70-tal

Jag har inte många saker kvar från min tidiga barndom. Kläder och sådant tog mor och far med sig till barnen i Sri Lanka och leksakerna vet jag inte vart de tog vägen riktigt. Lite gossedjur finns i stugan och en barbie + två barbiehästar finns här!

Till den här vagnen ska jag sy ett mysigt täcke så inte Maja fryser. Jag är inne på ett minilapptäcke. Vi får se när jag ids ta fram symaskinen bara!

image448


Min gamla strykbräda finns också kvar. Trots att den är 30 år gammal så tycker jag den hållit sig fräsch.

image450

Det ska bli så roligt då barnen får var sitt rum som deras fantaskiska mor kan inreda efter tycke och smak. Idag längtar jag något oerhört efter att få pyssla på med banankartongerna som jag märker upp så ordentligt...

Röjjandet fortsätter

Igår fick jag röjjarfeber igen. Nu har jag gått loss på alla (min mans) CD-skivor som tar en massa plats i skåpen. Man får passa på att jobba undan i hemmet medan barnen är på dagis. Inskolningen är nog egentligen klar men för att det ska bli kontinuitet för ffa lillebror så får de vara där några timmar idag så de kommer in i rutinerna och lär känna de nya barnen så här i början av terminen.


Jag är inne på min 4:e banankartong nu. Man mår så bra av att slänga saker som stått alldeles för länge utan användning och det känns skönt att strukturera upp inför flytten. Nu tänker många, men visst är det lite överdrivet att börja redan nu! Det får du så gärna tycka.
Jag kommer att vara så bra förberedd till nästa sommar att jag får en massa tid över så jag kan fara och bada med barnen, leka i lekparker och samtidigt vårda min man då han kommer hem efter ett husbyggarpass - vem vill flyttpacka under de varmaste sommardagarna? Inte jag.

image446


Tvätten väntar på att bli torr bakom öronen också. Lillebror hade lite bajskalas i sängen så det blev till att tvätta. Förstår ni hur lyckligt lottade ni är ni som har egen tvättmaskin?
Min tvätt var klar 23.30 och då hinner den knappt hängtorka över natten. Nu står den i vardagsrummet så det kan fläkta lite från balkongdörren. Man börjar vara nalta less!

image447

Idag blir det en bra dag. Jag är tillfreds med livet, trivs på jobbet, har en finfin familj och ett hus på G. Många vänner har jag också som förgyller vardagen. Numera har jag ju mina nya vänner på datorn också - Bloggvännerna! Varför kom jag inte på detta tidigare.

Min senaste bloggvän, Sara, väntar också på att få flytta in i sitt drömhus. Nu är vi två drömmande och hamstrande kvinnor. Roligt med sällskap! Kolla in hennes blogg...


Värsta promenaden på länge

- Jovisst ser det gott ut, men jag är inte alls sugen!

image445

Jag har tagit min raskis i kväll. Herre min Skapare vad jag galopperade fram. Nej, jag tog i för lite. Jag praktiskt taget skenade fram som en elittravhäst på tävlingsbanan. Jag har aldrig varit peppad under mina promenader på länge. Många (11 st ,inkl V-Flex som verkar lite osäker!?), har hakat på utmaningen. Det här blev ju värsta pressen =D

Jag känner mig faktisk lite slankare (åtminstone psykiskt) fast det bara gått tre dagar. Blir spännande att se om de åtta magrutorna kommit åter då man kommit till slutdatumet!

Bara så alla vet så tävlar vi absolut inte om vem som gått ner mest i vikt eller vem som först kommit i sitt rätta BMI-värde. Den här utmaningen handlar om att känna sig lite sundare, få upp flåset och peppa varandra att kanske hoppa över en eller två kakor som man hade kunnat låta bli!

Har precis snappat upp två till som hakar på:
Åsa och Patricia. Utmaningen börjar nu och slutar den 16/9. Lycka till!

Kampen om den perfekta kroppen har börjat...

Utmaningen är i full gång. Vi är hittills nio personer som deltar. För att göra det hela lite mer spännande kommer jag nu att informera er vilka som är med. Detta för att vi ska ha total koll på varandra och peppa varandra då det är motvind. Fyra veckor gäller:

17/8 -14/9: Jan -E, Stina (kollegor), Anna (alltså jag)
18/8-15/9: Thea
19/8-16/9: Helen, Jenny, V-flex, "E-Men Maria" , "Junitjej" och "Mia-Caramia".


Självklart får killar vara med. En anonym herre vid namn "V-Flex" kom med några finfina tips hur man gör träningen lite lättare.

1) Träning ska vara roligt! Jag trivs att hoppa runt med ca 150 personer till samt en ledare i mitten. 1½ h går väldigt fort då man har kul.

image442


2) MP3- spelare. Jag fördrar mobiltelefonen på mina raskisar. Det räcker med radio för mig. Bara man får lite skön musik i öronen så går fötterna snabbare.
image443
3) Ett par bra skor är som A och O. Jag föredrar mina enklare sportskor som är väl ingådda.

image444

TACK V-Flex för dina tips!

Det går alldeles utmärkt att haka på allt eftersom. Stoppdatumen blir bara lite olika. Efter fyra veckor utvärderar vi denna utmaning. Vem vet, vi kanske får mersmak och fortsätter en vända till. Kanske någon kommer med ett bättre upplägg! Variationerna är många. Det gäller bara att hitta det som passar en själv för att det ska funka.

Kul med respons tycker jag. /Slanka Anna

Utmaning 2

Är du redo?
Jag är redo! Ho, ho...
Är du redo för en slimmad kropp?
Bit ihop, bit ihop...

Så har jag inlett min andra utmaning med några väl bekanta fraser från ORUPs gamla 90-tals skiva.

image441

Nu kommer en utmaning som heter duga. Nu ska rutorna på magen fram, låren tightas till och rumpan bli fast. Förhoppningsvis kommer rattarna att återgå till sin ursprungliga plommonliknande form på köpet =)

Då jag inte fått ett enda tips av min så kallade bloggarvänner så bestämmer jag reglerna helt själv. Följande gäller:

1) Utmaningen börjar idag och slutar om fyra veckor. Dvs 14/9.
2) Man får välja ett tillfälle under veckan då man får unna sig något gott. (fikabröd, godis, popcorn, pizza, ni förstår)
3 ) Bommar man på detta åker man med ens ut ur tävlingen och tappar således förtroendet att vara en god lagkamrat.
4) Ett undantag finnes: Det kan komma en situation där man känner sig väldigt oartig om man måste tacka nej. Tex. en patient som så gärna vill bjuda på en kola med pappaer på! Då måste situationen få avgöra vad som känns rätt eller fel.
5) Fysisk aktivitet i form av Power Walks" eller gympa ( eller anna motion) skall utföras minst fyra gånger i veckan. Att pausa i en lekpark med barnen mitt under passet existerar ej.

Thea, är du fortfarande med eller bangar du?
MO, Tina vågar ni hoppa på utmaningen eller lockar soffan för mycket?

ALLA som vill får haka på, men för att göra det mer spännande måste du anta utmaningen konkret.


Nu kör jag...

Lampor i mitt hem

Det har visats en hel del lampor på andra bloggar. Man vill ju gärna tillhöra gänget, så jag gör detsamma. De flesta lamporna har hängt med sen lång tid tillbaka. Här kommer ett gäng bilder att titta på.


Denna lampa hänger över vårat matbord i vardagsrummet.

image429En vanlig spotlight

image430


Läslampa vid soffan

image431

image432


Denna "kristallampa" har suttit ovanför pianot så länge jag kan minnas i mitt barndomshem. När vi tog över pianot var det en självklarhet att lampan skulle med. Mamma var inte helt övertygad om att det skulle bli snyggt  eller modernt. För mig har det föga betydelse. Det är känslan jag är ute efter. Jag tror faktiskt att den kommer att sättas upp i nyhuset också. Vi får se...

Dottern tänder den alltid då hon ska sova. Hon tycker den är så mysig!

image433


Spotlight i dotterns rum

image434


Skrivbordslampa vid datorn

image435

image436


Skrivbordlampa som just nu fungerar som en sänglampa till dottern. Denna har jag även i vit som lillebror ska få till sitt skrivbord - Men den är nerpackad i förrådet tillsvidare.

image437


Kökslampan kommer definitivt inte med till nyhuset. Den här fanns i mor och fars stuga när den köptes och skulle slängas. Jag tyckte den kunde passa bra i vårat kök så jag tog den. Inte snygg men den ger ett väldigt bra ljus då vi äter gott!

image440

Jag har missat någon lampa som jag satt undan för ett tag. De får komma fram om ett år.

Mitt lilla Apotek

Jag har länge irriterat mig på att alla tabletter och salvor ligger utspridda lite varstans på toan. Nu har det blivit ordning på det. Jag har köpt en låda som rymmer det mesta. Nu vet man var stjärttempen ligger och var Alvedonsupparna är. Den är lite för djup fär våran nuvarande hylla men den är fin ändå.


Hyllan är inte sne - det var lite bråttom för fotografen!

image427


Bilden får ett mycket märkligt ljus, kan bero på att väggarna på toan är aprikosfärgade eller något liknande i den tonskalan. Jag måste därför visa lådan från Bruka Design när den står i ett mer normalt sken.
( Länken går öppna men hemsidan verkar vara under bearbetning)

image428

Jag är mycket mycket glad över detta inköp


Måste bara nämna innan jag publicerar detta. Vi har fått tillökning i familjen. En liten efterlängtad välskapt gosse och "lillkusin"som vi har döpt honom till, anlände i förrgår på förlossningen här i Umeå. Ett till mirakel som har hela livet framför sig.

Maken och dottern skulle göra ett snabbt besök hos de nyblivna föräldrarna. Då dottern kom hem sken hela ansiktet. Hon sa:
- Mamma, vet du vad jag sett?
- Nej, vad kan det vara!
- En...igelkotte! Och så log hon med hela kroppen.
Jag trodde såklart att hon skulle berätta om bebisen!, men det fanns tydligen något som var mer spännande än så!

Som svägerska och oerhört rutinerad tvåbarnsmor, ja förmodligen den mest erfarna i hela världen, känner jag starkt att jag redan från dag ett, måste dela med mig av mina enorma kunskaper =)
Bara ett litet tips inför hemgången till barnets mor & far:

Ta glatt emot ALLA kloka råd - men välj BARA dem som passar er...
Grattis till Er båda!
Village

Nu har den nya katalogen från village kommit. På den butiken kan man alltid hitta något som passar in i hemmet. De ligger bra prismässigt också. Jag talade med ägaren sist jag var in och frågade varför man inte kan se sortimenet på hemsidan. Hon förklarade att de var diskussioner huruvida man skulle ställa sig till att folk kopierar bilderna.
Fort framlade jag hur vansinnigt bra det var för oss bloggare. Man kan ju få en massa bra ideér och inspiration om man får visa de bilder man kan kopiera. Hon hade inte riktigt tänkt på det sättet.

image425Idag kom också den nya IKEAkatalogen. Kvällen är räddad. Jag hoppas den är fulladdad med praktiska tips och inspiration.

image426

"Hemma är världens viktigaste plats". Jag håller verkligen med. Trots vår urnötta soffa, våra gräsliga plastmattor till golv och våran grisskära toalettvägg, så trivs vi enormt bra i vår lägenhet. Borta bra - men hemma bäst har alltid passat in på oss. Hoppas vi känner samma sak när vi byggt nytt. Kanske gammsoffan får hänga med för hemtrevnadens skull...

Måste nog bläddra i katalogen redan nu!

Sommaren är kort

image423

Det verkar ha regnat i natt men nu skiner solen igen. Barnen är på dagis. Tanken var att jag skulle sitta och läsa en bok i någon vrå medan lillebror skolas in, men vi kom fram till att vi bor så nära så jag fick gå hem istället. Tur - för jag läser ju inte ens böcker! Nu väntar jag på att klockan ska bli 11.00. Då ska lillebror hem. Storasyster får stanna lite längre annars blir hon på dåligt humör.

Visst känns det som att sommaren börjar ta slut? Inte känns det helt rätt att fara till badstranden fast det är varmt ute. Dagen efter vi hade gift oss (25/8) så tog vi vårt sista dopp i stugan. Sen kom hösten med blixtfart. Nu var det ju några år sedan. Känns inte alls aktuellt denna sommar.

"Crayzy Daisy" får ta det lugnt ett år inna hon planteras i jorden igen...

image424


Ha en fortsatt trevlig dag allihopa - nu ska jag röja undan lite!

Jag vill shoppa...

...men det är ju bäst att vänta tills vi har ett hus att sätta sakerna i. Jag tycker jag hittar så mycket fint nuförtiden. Tyger, möbler och anna inredning. Förmodligen är det för att jag längtar så tills vi får ett hus.

Sist vi var på IKEA så tittade vi på soffor och en våningssäng till dottern. Soffan från IKEA skulle passa bra till allrummet.
image422

Våningssängen har visst försvunnit ur sortimentet. Min vanliga otur. Så fort jag hittat nåt så tycks det ha utgått. Jag får väl be pappa göra en =)

Just nu badar gossen och storasyster ser på Bollis. Snart ska det nattas så de orkar med dagis i morgon. Inskolningen idag för lillebror gick strålande. Jag hoppas det är Sommartorpet kl 20.00 så man har nåt att se framemot. Maken är med lärarkollegiet på kursdag så jag blir solokvist ikväll.

Jag har en utmaning på G. Thea (Theas blogg) har antagit utmaningen. Tufft, med tanke på att upplägget är oklart. Jag måste sätta en titel på utmaningen men kommer inte på nåt underfundigt just nu. Får återkomma gällande detta.

Lugn söndag kväll

Idag har jag jobbat och det har varit en bra dag. Till middag blev vi bortbjudna till svågern och svägerskan på kroppkakor till varmrätt och frut&bärpytt med glass, vitchoklad i cremefraishe samt choklad/banansås. Mumsigt värre.

Hade tänkt ta en raskis men förstå morsan orkade inte efter allt gott i magen! Det blev några parti Maxi Yatzy istället. Vi har spelat detta enormt trevliga spel i minst 10 år. Jag gillar absulot inte sällskapsspel utan vill ha snabba spel med få deltagare. Detta passar mig perfekt. När vi fått upp farten som mest tar ett parti inte mer än 10 minuter.


image418

Det har gått så långt att man knappt behöver prata med varanndra för man vet redan vad respektive tänker satsa på.


Mitt intresse för Maxi Yatzy uppkom i tidig ålder under ett besök hos min kusin i Galthult (Skåne). Själva lådan är tejpad åt alla håll för att inte falla isär. Den går absolut inte att ersätta. Tidigare sparade vi alla block vi använt. Ingen av oss ville kasta iväg tio års minnen! - Urfåningt, för när sitter man och tittar igenom dessa block. Nu har de åkt i soporna efter ett gemensamt beslut.  

image419

Här är beviset på att lådan är intakt...
Tack Göran, för att du lärde mig tycka om ett sällskapsspel!
 

Nu börjar det kännas att hösten är på ingång. Så underbart! Mörkt på kvällen, fräsch luft och inga blommor som knoppas. Det här blir förhoppningsvis sista hösten på detta område.

image420

Några blommor kämpar mot nattkylan innan de slokar helt. Blir nog inte fler bilder på sommarblomster för min del.


Om bara några veckor blir löven röda och oranga. Jag ser framemot det och välkomnar hösten med ett glatt humör.

image421


Om bara några månader är det första advent, det är inte klokt vad tiden går fort...när man har en blogg!

Sackosäck

Jag har många gånger tänkt att det skulle vara praktiskt med en "sackosäck". Jag har sett en i jeanstyg för länge sedan i en inredningstindning. Undrar om de existerar fortfarande eller om de blivit totalt omoderna. Någon som vet eller har en åsikt om detta?


image417


Dessa "kulpåsar" finns på MIO. Dyra tycker jag, med tanke på att de funnits så länge.

Nej, nu börjar klockan rusa iväg igen. Måste sova så jag inte är astrött i morgonbitti. 06.45 börjar droppen och sprutorna ropa på mig och då gäller det att vara på alerten.

Höstmys

Nu känns det som att hösten börjar smyga sig fram på kvällskvisten. Inte mig emot. Jag gillar att tända stearinljusen och få det lite mysigt i stugan. Idag har det varit varmt men molningt. Vi tog en promenad till Gammlia och dottern fick sig en liten ridtur för tjugo kronor. Så var den dagen räddad. Jag jobbar helgen som kommer så det blir att ta det lugnt för min del.


image416

Nu ska jag på med "Power Walk"-skorna och få igång blodcirkulationen lite. Måste försöka lägga mig i vettig tid ikväll. Jag har liksom inte vridit tillbaka dygnet sen mammaledigheten och det börjar ju vara någon månad sen!

Jag har hamnat i bloggtorka -  Så¨jag säger väl: Trevlig helg i fall det inte blir något inlägg förrän nästa måndag.


 


Music maestro

Idag har vi varit på Nolia. Försökte hitta brochyrer om garageportar, kakel etc. Det fanns inte så mycket matnyttigt så besöket blev rätt kort. Istället for vi till "Kyrkstugan", badade och köpte en glass tillsammans med brorsans familj. Barnen somnade kl åtta och jag har sett Allsång på Skansen.

Jag känner mig lite slö gällande bloggandet så ikväll blir det ett musikbidrag. Det var länge sedan!
Klicka på länken så får du lite mysig kvällsmusik vid datorn...http://www.youtube.com/watch?v=u-nd-bxr-QQ
Flyttardax!

Nej, inte riktigt än men det skadar väl inte att vara förberedd. Att vara förberedd är min specialitet. Jag är inte mycket för överraskningar. Igår kväll hade jag inte mycket att göra och det var inget särskilt bra på Tv.

När man har legat i soffan i ett och ett halvt dygn så börjar man nästan få värk i kroppen så jag hämtade två banankartonger från källaren och packade i några saker som ändå bara står i skåpen.  

image414


Jag gillar ordning och reda och tycker om att saker går fort när man väl sätter igång. Just därför har jag satt en lapp i hörnen på kartongerna med en liten vink om var lådans innehåll hör hemma.

image415

Inget märkvärdigt som synes - men väldigt effektivt vid upp-plockningsskedet.

Ett snabbt inlägg blev det. Återkommer imorgon.

Jag gillar inte magsjuka...

...men drattar man dit så finns det inget annat att göra än uthärda den. Jag avskyr att må illa och samtidigt känna hur magen skriker efter nåt att arbeta med. Nu har hela familjen haft det så jag hoppas det dröjer till nästa omgång. Det känns i alla fall lite bättre idag. Jag har ätit lite och passagen ner över är rätt snabb, men illamåendet börjar ge vika. Tack och lov.


Under denna vecka har jag inte hunnit med att ta så många bilder med anledning av hela familjens magplågor. Tur man har några på lager. Visar lite fler bilder från stugan.

image409


I fredags for min man med barn till mina föräldrars stuga. Vi skulle grilla hamburgare och äta smörgåstårta, ett litet 60-årskalas i efterskott. Jag missade hela kalaset, men de som var där verkar ha haft det trevligt och gott. Jag undrar hur det gick med mjärdet?

image407


Trots det lite halvdana vädret så badade barnen och fick sig en båttur.

image408


Det spelar ingen roll vilken båt som används - alla är lika roliga för en 3½-åring!

image410


image411


Här nedan har pappa gjort ett trevligt avrinningssystem för stuprännan. Ett djupt hål fyllt med stenar så vattnet silar iväg ut i backen. Gubben har fiffiga ideér!

image412


Jag får passa på att hälsa till jobbargänget. Jag kommer i morgon med raska och lätta steg, rosiga kinder och ett strålande humör. Hoppas ni får en lugn kväll...

Läpparna små utav bär äro blå

Igår var jag och dottern ute i skogsdungen som ligger vid huset. Vi plockade blåbär som vi tänkte ha till en paj. Dottern är ganska duktig på att plocka och har ett strålabde humör under arbetspasset. Efter ett tag märkte jag att hon hade en ganska cyanotisk färg på läpparna, så jag frågade:
- Visst plockar du bären och stoppar dem i lådan?
Jag fick ett snabbt svar tillbaka:
- Man måste passa på att smaka också.

Jag vet inte vem som lärt henne det, men jag har mina aningar...


Ikväll hjälptes vi åt att göra pajen. Vi hade inte tillräckligt med bär så vi spetsade till den med lite äpplen. Blev väldigt gott.

image400


Nu ska vi se en film jag och min man. En typ av Hitler-film. Jag är väldigt förtjust i verklighetsbaserade filmer.

I morgon åker vi till stugan (igen). Vi ska fira att pappa fyllt 60 år i början på sommaren. Sist vi var uppe så fick han ett mjärde som vi la ut i sjön. Blir spännande att se om fångsten blivit god. Rökt aborre på ljusugnsbröd - en delikatess!Barnlitteratur

Jag har inte läst många böcker under mitt 32-åriga liv. Jag brukar resonera som så: varför läsa en bok , då man kan se den på film under 1½ timma!. Nu tycker säker en del att det är slött men det bryr jag mig alls om. Jag trivs så bra så med fjärrkontrollen i min hand. Min man däremot är min raka motsats. Han bara läser och läser, ibland flera böcker samtidigt dessutom. Hur gör man då när man får barn?

Jag har tagit mig i kragen och gått med barna till biblioteket och lånat fyra böcker åt gången. Sen har jag försökt komma ihåg att läsa dessa. Jag blir sömnig inom loppet av tre minuter. Dottern tycker väldigt mycket om när vi läser för henne och börjar man sluddra eller tappa greppet så får man en knuff i armen eller en kort kommentar:
- Prata då!
Det är bara att kämpa på tills hon kan läsa själv.


Här kommer två bra boktips.

image403 image406

Brist på tid och ork

Ursäkta att jag inte bloggat på ett dygn eller två. Jag förmodar ni har saknat mig nåt så fruktansvärt!

Maken är magsjuk ( kräkts halva natten) och barnen är jättelösa i magen. Har knappt sovit de två sista dygnen. Trotsade gubbens magsjuka och gick iväg till jobbet. Gick hem från jobbet kl 10.30 för att försäkra mig om att barnen fått nåt i magen och för att gubben var likblek då jag gick imorse. Själv är jag bara psykologiskt magsjuk! Man har alla magsjukasymptom som finns fast de ger sig inte riktigt till känna fullt ut.

Den röda hinken finns till hands utifallatt!
image399

Tack och lov att jag är ledig i morgon. Ska jobba till helgen. 

I måndags afton kom våra blivande husgrannar förbi. Mycket trevliga människor i samma ålder som vi. De stannade i hela tre timmar och ändå har vi  inget grannemedgivande påskrivet ännu - attans!  Ena grannen ville först få kolla upp hur möjligheterna för dem att placera sitt garage. Man kan alltså säga att vi fortfarande trampar på samma ställe. Vi hoppas det löser sig så fort som möjligt. Vi tänker vara positiva tills det blir stopp! det känns ju bra att de var trevliga i alla fall =)

RSS 2.0