Jag gillar tyg

Har tänkt göra en väggbonad till lillemans rum. Köpte detta IKEA-tyg sist vi var i Sundsvall. Hade ju egentligen tänkt göra små gardiner för jag trodde träden var små, men dom var ju jättestora så det skulle aldrig funka.N nu blir det en "tygfondvägg" istället.
Jag har också sytt mina första gardiner till barnrummen. Var bara tvungen att prova dem på plats. Det kommer att bli bra!

Jag har satt dem på en gardinstång som funkar som en duschstång, man fäster dem inuti fönstret. På så sätt får jag mer väggyta runt fönstret och man klarar sig alltid med 150 cm bredd på tyget.Det syns inte så tydligt men det är samma tyg som lilleman hade i sin spjälsäng. Röda, blåa, beige och vita ränder. Vad kul det ska bli när vi får tapetsera alla rum. Ska försöka ta bättre kort nästa gång. Har fler gardiner på G.

Taklisterna har kommit på plats men de har jag inte hunnit fota än. De blev också jättefina. Det håller väl på bli tjatigt att läsa hur fint det blir. Men det är ju mitt drömhus så jag kan väl få tycka det ett tag till...

Inga stödhjul

Gissa vem som lärt sig cykla i sommar? Nu får det fort i svängarna fats cykjeln är liten och ganska skruttig. Vi har en större modell på cykel med, fast där når inte jäntan ner lika bra så vi fortsätter med denna cykel till hon blir rikrigt säker.

En ganska så stolt brud cyklar nu omkring utan stödisar.Idag ska vi ta några timmars ledigt mitt på dagen. Vi har utlandsväder, så vi ska till badstranden hela familjen och njuta av vatten, sand och ungar som springer överallt. Måste leta fram badringen och några leksaker till lilleman.Ett ensamt falurött hus

Hittills är det bara två röda hus på området av ca 14 hus. De flesta har valt vita eller grå hus. Inte vi. Vi har ett falurött på G. Kommer att vara en varm och fin färg även vintertid och vi känner att detta faller oss helt i smaken.
Det ska spikas ett undertak ute vid entrén, detta är inte på plats.


Så här ser det ut på håll. Man ser att de två fönstren till höger är lite mer vita runt om. Detta beror på att de är öppningsbara. Hade vi vetat skillnaden hade vi haft lika på de andra, men det är ju redan försent, så så här får det bli.

Kort beskrivning (planritning finns under "bygga nytt" om man vill ha mer detaljerat):

* Tvättstuga längst till vänster. groventrédörren sitter på gaveln.
* Entré, har inte satt in ett avlångt fönster. Lite försenat material.
* Tre köksfönster, litet toafönster och till sist ett sovrumsfönster.
Nu kan ni ta och fundera på eventuella spröjs. Vi har en tanke på ett kors varav den mittersta "lodräta ribban" är lite bredare, inte jättebrett men så det ser lite rejälare ut.

Tacksam för tips!

Till veckan kommer våran Hörmanport till garaget. Oj, oj, oj så kul det ska bli. Vi har också satt upp en förfärligt massa läktpanel/ribbor. Måste ta mera kort...

Mysiga svampar

Har köpt lite tyg på Åhlens häromdagen. Ska bli gardiner till barnrummen eller till allrummet. Syprojektet ska påbörjas i veckan. Jag längtar. Jag tror jag börjar redan ikväll faktiskt.

Ska de bli till barnrummen eller allrummet, som ligger i anslutning till barnrummen?Vi har haft regn i två hela dagar utan uppehåll. Mina ögon kliar inte. Det var ju det här jag önskade mig (inte så vidare lyckat för husbygget). Idag skiner dock solen så maken kommer hem till lunch och så åker vi med till bygget och börjar grundmåla några plankor.

Nu ska det diskas undan lite och packas en fikaväska. Idag tar vi med mammas nybakade bullar och och en kaka till mellis. Gott! 

Utsidan på huset

Alla väggar på huset har kommit på plats. Fasaden är grundmålad så den ser inte helt rätt ut ännu. Vi är jättenöjda över våran dörr från Diplomat och väntar på att ett entréfönster ska komma så vi får bygga igen ordentligt.
Lite röd panel kommer i morgondagens inlägg.

Tävling hos Mamamekko

Var med och tävla om ett jättefint kuddfodral med motiv från Svenskt Tenn, hos Mamamekko.
En trevlig och inspirerande blogg som förmodligen har en massa besökare. Vinner inte jag så vinner kanske DU......men jag hoppas att turen är på min sida för en gångs skull =)

Mera insida

Lite fler bilder innifrån huset...

Till höger har vi entrén och till vänster på bilden har vi vårat blivande kök.
Här är köket ännu mer från vänster sett. Öppningen längst fram är in till allrummet och barnes rum.
Vrider man huvudet ännu mer till vänster så kommer man till vardagsrummet som är ca 31 kvm. Till detta rum ska vi köpa oss en ny soffa. Ni som hängt med på bloggen vet hur efterlängtat det är.
I morgon ska jag visa lite av utsidan på huset.

Innerväggar på plats

Nu är alla innerväggar på plats. Det ska spacklas, tapetseras och målas såsmåningom. Vi ska inte göra det än på ett tag för husgrunden/plattan måste få torka ordentligt så vi inte får fukt i huset.


Här har de spantrat upp barnrummen.
Rör kommer upp på några ställen. De byggs in i väggarna.
Så här ser det ut då väggen är klar.Det går framåt och det är väldigt roligt att se hur allt växer fram.

Panelen börjar komma upp på väggarna

Medan jag och barna var borta så jobbade karlarna på som bara den. Huset hade tagit sig till en helt ny nivå då jag kom tillbaka. I morgon ska jag ta lite kort på fasaden.

Jag har påbörjat mitt syande också. Köpte en bit tyg idag på Åhlens som ska bli vintergardiner till barnen eller få sitta i allrummet. Inspirationen flödar.

Måste bara ladda kameran och ta lite kort.


Hoppas ni är fortfarande är nyfikna på att följa med i vårat byggprojekt...

Bloggsemestern över

Nu måste jag ta mig i kragen och börja om med mitt bloggande.

I veckan har jag och barnen haft semester från markservicen här hemma. Så skööönt. Nu är dessutom jäntan hos morfars under helgen så vi har det väldigt harmoniskt med lilleman här hemma.

Under veckan har vi hälsat på mormor i Sjöbotten och även åkt längre norrut till Svensbyn. Varje tisdag är det aktivitetsdag i hembygdsområdet. Passade väldigt bra för oss. För tredje året i rad skurade jäntan med tanterna och i år fick även lillebror en tvättlektion.


Det är alltid roligt med vatten...
Den gamla brandpumpen skulle också testas!
En av sommarens höjdpunkter är när man får åka med hästen Sell och hans förare. I år kom de förbi och plockade upp barnen för en sväng i Svensbyn. Vuxna får inte åka med, så jag och svärmor fick ta en tom barnvagn och promenera till slutstationen.


( Svärmor är alltid redo med kameran vilket syns på detta kort)

Nu väntar en lugn lördagkväll för familjen.

RSS 2.0