Bloggtips

Jag har en kompis som precis börjat att blogga. När jag precis var i början av mitt bloggande så kikade jag in på alla bloggar jag kom åt för att få inspiration och ideér till min egen.

Kika gärna in hos Elin om du får en minut över, en hemtrevlig blogg med inredningstips och sytips!http://systerelindesign.blogspot.se/


Välkommen in i bloggvärlden säger jag. Jag lägger såklart in din länk på min blogg så jag kan besöka dig ;)

Detta har hänt!

Idag är det en grå och småregning dag. Inte mig emot. Det töar bort en massa snö i sånt här väder.

Vi har varit på utvecklingssamtal på skolan, fikat på NK nere på stan, åter till skolan för vernissage och efter detta inlägg ska jag bege mig ut på en raskis.

F.ö så har det varit bombhot på området där vi bor och en bilkörning som slutade illa. Ingen blev tack och lov skadad. Jag hoppas att det var en engångsföreteélse. Jag har släppt det där nu och fortsätter fokusera på perenner och rabatter!Sådärja, inlägget klart, nu är det dag att bege sig ut i survädret...Söndagsaktiviteter

Idag har Lilla Barnkören sjungit nere på Vasakyrkan. De lät ovanligt bra. Jag var som vanligt lite rödblommig om kinderna innan allt var över.

Jäntan tog med sig en kompis hem efteråt och sen var vi bortbjudna till hennes familj på middag. Så gott och så trevligt, som vanligt när vi träffas.

På vägen hem körde vi och hämtade upp en tårta som vi vunnit vid en utlottning. Den var nåt i hästväg, eller rättare sagt i drakväg!Utan att överdriva så är vi proppmätta och lite därtill.

I morgon börjar veckan om igen. Gör ingenting för veckan därpå, 1:a Maj närmare bestämt så ska jag och min käre vän åka till IKEA. Jag vill att dagarna ska flyga fram.

Idag har solen lyst också, mer av den varan tack så vi får vår här i norr.

Lördagsgodis

Ja, då var det lördag och vi blev väckta av att telefonen ringde kl 07:10. Man kan väl säga att sovmorgonen fick ett abrupt slut! Maken iväg på byggjobb, jag lämnade ungarna vind för våg och tog elcykeln till IKSU för ett stepkonditionpass. Jag mutade dem och sa att godisskålen skulle bli fullare om de städade innan jag kom hem! Det funkade väldigt bra!
Ser ni kossan i godisskålen? En souvenir från Paros som jag och maken köpte som semesterminne. Hade en väldans beslutsångest när vi köpte den. Tyckte den var lite för dyr men såååå läcker, så jag slog till och köte den!

Jag tycker inte riktigt samma sak idag, men på något vis så har den en viss charm och den kan ju inte få stå i ett skåp och samla damm.

Snart ska jag skjutsa iväg mannen och sen ska jag, jäntan (får inte skriva lilljäntan längre) och lilleman tända en brasa och mysa framför Tv´n...och äta godis...

Påskmiddag

Idag har allt gått fort. Vi har fixat middag, mina föräldrar och brorsans familj kom hit mitt på dagen. De hade med sig en Västerbottensostpaj, mamma hade med sig gravad lax och vi lite annat ätbart. Lite av en påskbuffé kan man väl säga.

Jag och jäntan dukade fint och idag valde hon de lilaprickiga servietterna. Istället för godis hade mamma gjort en liten påskfågel men en slant som vingar. Kul idé! Blev en bordplaceringlapp i samma veva.
Nu har alla lämnat röda villan, kvar är jag och maken. Ungarna följde med till Skellefteå och kommer tillbaka på onsdagkväll. Vi funderar på att ta en rask promenad och kanske hyra en film.

I morgon har vi inget alls inplanerat mer än att vi ska träna tillsammans. Trots att det är söndag så känns det som att det är lördag - härlig känsla!


Långfredag

Då var det påsk i röda villan. Vi har förberett middag, tagit en rask prommis och nu fortsätter middagsstöket.
Snart kommer vänner hit och det ska bli trevligt.


Igår så vi en barnfilm Spiderwick, spännande. Sen hade vi också hyrt en film med George Clooney, jag somnade efter 10 minuter så den passerad liksom. Var tydligen en riktigt bra film och nåt som jag skulle ha gillat. Typiskt!
Jäntan har skrivit klart bordsplaceringenskorten, servietterna är på plats och jag ska fixa till mig innan det ringer på dörren. Ungarna städar rummen (efter att ha hotat dem att bli utan veckopeng).


GLAS PÅSK allihopa!

Neeeeeeeej!

Snöeländet kommer tillbaka, och inte så lite heller. Häromdagen satt jag och lilleman ute i hörnet på altanen och mös under en filt. Nu är allt täckt med den eländiga snön igen. Ett dåligt aprilskämt är vad det är.
Gjorde så fint ute med lite påskris men nu kommer fjädrarna att se helt döda ut och sjabbiga ut. Jag vill inte längre bo i Norrland.
Maken har precis varit ute och skottat bort plogkanten. Vi kommer inte att ha fått bort snön innan midommar, och mina rabatter! När ska jag få fixa i mina efterlängtade rabatter?

Usch och fy så trist det blev.


RSS 2.0