Vad är väl en bal på slottet...

...när man kan ha bal här hemma. Vad sägs om denna underbara klänning. Den lyser verkligen upp det grå vädret och de mörka kvällarna och den är så tyllig att den nästan står av sig själv. Gissa vem i familjen som är mest nöjd av oss!

image582

Askungen - släng dig i väggen.

Dottern fick denna av farmor och farfar sist vi var i Skellefteå. Vi har kommit överens om att den bara får användas hemma och inte på förskolan. Till allas vår lycka kom det igår ett brev på posten från morfars. Mycket spännande för jäntan att öpnna det stora kuvertet. En lite mer diskret klänning som passar även på föris fanns däri. Jag måste nog visa den med men det får bli i morgon.

Underbara badkar

Tänk vilken glädje ett badkar kan ge. Lite vatten, en baddräkt och ett par störtsköna simglasögon - jäntan är nöjd. Mycket nöjd.

image581

Badkar ska vi ha i huset. Ingen tvekan.


7 sanningar

Nu kommer mina sju sanningar:

1) Jag älskar godsaker av alla slag
2) Jag älskar min man och mina barn
3) Jag älskar Wenthwort Miller (Prison Break)
4) Jag längtar efter hus och tomt
5) Jag är som effektivast efter kl 22.00 och kommer mig därför inte i säng i tid.
6) Folk tror jag har städat jämt - men jag städar bara "ytligt" och puttar in dammråttorna så långt in i hörnen det går!
7) Jag har en tendens att vara lite långsur men har förbättrat mig enormt sedan min man kom med i bilden. Det tror jag i alla fall.

Jag hinner inte skicka utmaningen vidare för jag se Prison Break om en minut.


För att få in en bild: Vi är bjudna på bröllop i Februari. Så trevligt.

image579  


Nej, nu drog klockan iväg då jag började leta tårtor. Hej då.

Bloggtorkan fortsätter

Jag har ingen bloggargnista för tillfället. Har inget att fota här hemma, har inga bilder att lägga in från nätet heller och har definitivt inget hus ännu. Vad gör man? Helgen har i alla fall varit lång och skön. Har hunnit träffa mänga vänner, både gamla och nya. Min man är på Robben Ford -konsert i kväll så jag är solo med mina barn. 


Snart är det dags att börja köpa julklappar också, det blir svårare och svårare för varje år. Till oss måste det vara absolut lättast att köpa. Vi behöver allt vad som krävs för att hålla liv i och utanför ett hus, vattenslang, vattenspridare, spadar, skottkärra, gr'sklippare - listan kan göras väldigt lång. 

Just nu tittar jag mycket på lampor. Den här skulle jag vilja ha i vardagsrumsfönstret. Flower Pot:

image575  image576
Bilderna blev lite ogrejdiga men ni ser hur de ser ut i alla fall. Två vita hängande eller en röd stående, funderar vad som blir bäst. Har även hittat ett billigare alternativ på IKEA.


image577

Den är inte så tokig den heller.

Till veckan ska jag försöka göra klart min barntavla till dottern. Måste kolla med  svärmor om hon kan printa ut kortet och skicka det till mig.Hoppas ni får en bra vecka allihopa.

Happy Birthday to Me

Jag fyller år idag. Jag trodde det var 34 år men min man hävdar att jag måste fylla 33 först! Det är inte så noga. Ungdomligare än så här kan man ändå inte vara.

Jag har lite svårt att hinna med bloggandet. Det här med facebook är lite småkul ändå. Idag dök det upp en gammal barndomskompis som sa hej. Man måste ju hälsa tillbaka annars är man oartig. Tänk om man kommit på detta tidigare då man var mammaledig och hade tid över. Nu när man jobbar heltid måste man prioritera. Ska jag blogga eller face-a?

Hur som haver så har jag nästan drunknat i paket i dag och uppvaktningen på födelsedagen har varit sagolik och oförglömlig. Jag är nog fantastiskt omtyckt och populär.


Det här har jag fått:

image573

1) Trädgårdredskap av min bror med familj. Till den kommande rabatten...
2) En slant av svärfars. Måste fundera på vad jag ska köpa.
3) Den prickiga mattan som jag visat tidigare, från mina föräldrar.
4) Inget mer!

Ja, sen tog det roliga slut. Nu är det ett helt år till nästa gång. Fast jag redan i början på veckan hade talat om för mina kollegor att jag fyllde år idag, var det bara en sköterskestudent som hade lagt det på minnet. Hon garderade sig nog för att vara säker på att bli godkänd.

Nu kanske en del undrar om jag inte fått något av min man! På den undran svarar jag: Nej, jag behöver bara kärlek - det räcker! Man vill ju inte vara matrialist eller vad det kallas.

Jag är väldigt nöjd över dagen. Vad kan vara bättre än en bra arbetsdag med fina kollegor, lite lagom uppvakting och några telefonsamtal, lite blogg, lite facebook och en gnutta gasmage nu när klockan närmar sig 23.30. Allt är i sin ordning. jag måste bara komma mig i säng lite tidigare hädanefter så det slipper dra under täcket.


Förrsten, jag har hittat en ny bloggarvän - Magnus Uggla. Han är väldigt rolig! Vad sägs om det här tex.?

image574
Jag höll på att skratta ihjäl mig!


Dagens boktips

Visade i ett tidigare inlägg en tavla jag ska göra på "Lisa". Vi har två böcker av denna serie och skulle gärna ha några till om det finns. Roliga bilder, härliga färger och inte så mycket text att plöja igenom (skönt när man är lite trött själv efter en arbetsdag).

image570


Här har vi Farbror Holgersson.

image571

I de två böcker vi har får man följa Lisa på maskerad och till tandläkaren. Tandtrollen ser verkligen inte trevliga ut!

Vi närmar oss advent

Nu börjar det plockas fram allt mer julinspirerande saker på affärerna. Kollade in på några lampaffärer i helgen  och där är det ganska mycket julkänsla redan nu. Lite för tidigt tycker jag. Varför kan inte alla butiker tjå sig tills det är skyltsöndag?

Snart ska det nog börjas träna lite luciasånger på förskolan också. Undrar om lilleman vill ha skjortan på sig eller om det är enklare att köpa en tomtedräkt i mjuk kvalité. Barnens luciatåg är terminens höjdpunkt. Inte ett öga torrt då barnen och fröknarna stämmer upp i fantastisk ljuv sång.

image569

Nu ska jag göra fint här hemma sedan ska jag försöka fixa lite barnsånger till familjegustjänsten i November. Jag känner mig lite stressad inför detta men det brukar gå bra i slutändan. Nu är i alla fall radioinspelningen över så jag har en sak mindre att tänka på. Synd bara att jag var så förkyld just de dagarna. För nyfikna så sänds det självaste Farsdag kl 11.00, på P1 (förmodar jag). Även ni som inte har för vana att gå i kyrkan mer än till skolavslutning eller vid juletid få gärna slå på radion och lyssna... 

Lilleman tar allt större plats - mina texter med

Jag minns inte riktigt när dottern övergick från spjälsäng till en vanlig säng. Än så länge ligger i alla fall lilleman i spälsängen och kan inte klättra över hur han än försöker. För ett bra tag sedan föll jag över detta påslakan från COOP och kunde inte motstå frestelsen. Storasyster fick ett likadant fast mer tjejigt, rosa, prinsessor och sådant. Nu ligger det här och väntar på en större säng. Jag har inte ens packat upp det.

image568

Jag hoppas ni förstår vilket tålamod jag har fått under sista tiden i mitt liv. Hur jag än arbetar på, så är det fortfarande ett år kvar tills vi har huset på plats. Det är dröjer väl säkerligen minst lika länge tills jag ska pula in ett täcke i detta påslakan!

Kanske någon spontant tänker;
 -Vad håller du på med! Packa i banankartonger, rensa skåpen och köpa gardintyger till ett hus som inte existerar!

Ja, jag har det ganska trevligt faktiskt. Väldigt  trevligt, närmare bestämt. Det är ju så här jag fungerar. Men för säkerhets skull så det inte tippar över helt, har jag gift mig med en man som är min raka motsats.
Innan vi flyttade till den här lägenheten undrade han när vi skulle börja packa i lådor! Göta Petter! Då hade jag övertalat honom att sova i sovsäck en hel vecka (så vi skulle slippa dra med oss smutsiga sängkläder och börja inflyttningen med att boka tvättstugan), det fanns bara två tallrikar, två glas i skåpet samt varsin kniv och gaffel vid måltiderna - allt annat var nerpackat i minsta detalj, så vi skulle vara helt startklara den stora flyttardagen.

Han var nöjd och glad - jag likaså. Kan det bli bättre?

Minnen från förr

I mitt prydnadssåp finns dessa underbara kort på mina föräldrar. Och vilken ram - är den inte helt sjukt guldig och elegant?

Den passar alldeles utmärkt i detta tittskåp, som jag tror det kallas. Här förvarar jag många små gamla saker och minnen från min barndom.

image562


Denna gröna kudde är ett riktigt 70-tals exempel. Den hade jag på förskolan hängandes på en liten krok. Alla barnen satt på en kudde då det var lässtund. Den används numera flitigt av lilleman. Han slänger sig gärna ner på kudden, fast det är mer ofta än sällan har träffar den med huvudet! Han har ett tåligt kranie - tack och lov.

image563


Då vi ändå är inne på gamla saker och ting så försökte jag ta ett kort av en gammal tavla på mig själv. Det är ett foto som är fastlimmat dirkt på en platta av något slag. Bilden blev lite suddig och förgulnad.

image565

Här sitter jag och sjunger vid pianot i mockasiner, en brun plyschdress och stora brillor. Pianot står i dagsläget i dotterns rum, den lilla guldiga "kristallampan" hänger ovanför precis som den gjorde i mitt barndomshem. Jag kan inte separera dessa ting från varandra. De utgör en helhet. Jag har dessutom en klocka i förrådet som också alltid har suttit vi pianot. (Jag tror min mor tycker den är förskräcklig, men inte kan vi väl överge den klockan mamma?)

Detta är således ett givande koncept som följer med till huset. Jag ska försöka få in mitt "Surt sa räven-tyg" och mina ståltrådstavlor till den här gruppen så jag binder ihop gammalt och nytt.

Min lilla Ernst Kirshegard eller vad han heter poppar upp inom mig...


Lite Gott & Blandat

Ibland glömmer man bort sin "prydnadssaker" här hemma. Jag känner mig lite less på det mesta och tycker allt känns gammalt och omodernt. Men när jag tänker efter så stämmer det inte riktigt. Fast jag haft några saker länge så måste de följa med till huset. Till exempel den här vasen, eller vad man ska kalla den. Är den modern eller inte? Vad spelar det för roll - jag tycker om den i vilket fall och den kommer att ge en färgklick även i mitt nya hem.

image560


Likaså den här prydnaden. Den är lite krackelerad men det syns inte på håll. Den har också hängt med länge. Den tillhör familjen - och en familjemedlem gör man sig icket av med.

image561

Nu har jag något att fundera på. var ska jag klämma in dessa prydnadssaker som är både stora och otympliga? Tur jag har ett år på mig lista ut detta.

Förresten, någon som såg RoomService? Jag tyckte de fick till det rejält bra ikväll.


Facebook, den nya innegrejen

Under de sista veckorna har jag fått en massa meddelanden om att gå med i Facebook. Jag vill ju inte verka tråkig så jag blir vän, igen, med alla jag redan känner. Jag har dock bestämt mig för att satsa på min blogg och bara göra det allra nödvändigaste för att inte svika min "vänner" på facebooken.

Den enda skillnade jag kan komma på är att man lättare lägger ut bilder på sin familj när man vet vilka som har tillgång till "hemsidan" och det kan ju i sig vara tryggt. Att blogga blir väl lite ytligare. Men jag gillar att blogga. Vad kan vara trevligare än lite ytlig shopping, ytlig renovering och ytliga kompisar som inte kan ställa krav på en?

För att bryta denna ytlighet ska jag nu göra en kortare presentation av mig själv.

Det här är jag:
En snart 33-årig mamma, brunt hår, blå ögon, 161 cm lång, inte för smal och inte för tjock. Har jobbat som sjuksköterska i 11 år och jobbar just nu på en kirugavdelning. Är gift med min elgitarrspelande man sedan (måste kolla i ringen - nej det är för mörkt!) 5-8 år tillbaka. Ett väl fungerade äktenskap än så länge. Vi har tillsammans lyckats åstadkomma två friska barn, en dotter som vid årsskiftet fyller 4 år och en son som närmar sig 1½ år.
Idag funderade vi på att sätta ut dem till högstbjudande på Tradera. Vi tror de kommit i någon tvärtemotfas vi inte mött tidigare.

image554

Mina fritidsintressen är att sjunga, gympa, promenera, umgås med vännerna, blogga, tycker om att gå till jobbet också utan större bekymmer. Är just nu inne i en inspirationsfas pga att vi ska bygga nytt till våren - 08. Jag kan plöja igenom en mängd gamla Hus & Hem etc, i väntan på mitt drömhus. Jag glömde skriva att jag tycker om att vara med min familj också!

Mellan åldern 0-19 var jag Skelleftebo. Från 19-  Umebo och det tänker jag förbli om allt går väl. Jag har båda föräldrarna vid liv, en lillasyster och en storebror.


Det här är min man:

image555

Han har ganska rakt hår och bruna ögon.


Ja, nu har jag tänjt lite på ytligheten. Släng dig i väggen Facebook. Jag släpper inte mittlillabo i första taget.

Grannemedgivandet påskrivet

Kort information. Grannen har skrivit på nu och i morgon åker min man ned till Bygglovsavdelningen med ritningarna. Spänningen är olidlig.

Kommer jag att få börja sy mina gardinkappor snart eller...Bort med sommaren

Nu måste jag börja röja bland barnkläderna igen. Det dräller skor överallt. Jag plockar undan - min dotter plockar fram. Ett hamsterhjul som aldrig tycks sluta snurra. Vad sägs om dessa små raringar till skor. Svärmor får nog en tår i ögat när hon ser dem...

image556

Nu måste de puts väck. Jag ska skicka dem vidare till lillkusinen. Vi får se om han tar sig fram i dem nästa sommar.


Dotterns favoritsko blir svår att gömma. Hon har fått ärva dessa av storkusinen. De är förmodligen lite stora även till nästa sommar men det tycks inte vara något hinder för en annars ganska bestämd dam vad gäller kläder.

image557

Blir skönt att få undan lite kläder och lättare att hitta rätt på morgonen när man ska gå till förskolan.

Nytt projekt

Jag har tänkt göra en tavla till min dotter. Jag ska be min svärmor hjälpa mig lite. Hon har fotopapper i sin skrivare som jag tror fungerar till min tavla.

Vi läser ganska ofta ur "Lisa"-böckerna vi har hemma. Väldigt trevliga och färgsprakande böcker. Bilderna är precis i min smak så jag tänkte använda mig av detta kort till en barntavla.

image558

Egentligen är bilden med vit bakgrund men min blev av någon anledning grå. Jag ska visa tavlan när den är klar.


Den här är också ganska mysig. "Lisa på maskerad"

image559

Vi få se vad jag kan hitta på...


Music Maestro

Det var länge sedan jag lade in en musiklänk. Jag har glömt bort det. Ikväll blir det en svensk country-inspirerad artist som jag tycker är riktigt duktig på att sjunga. Jag föll över den här låten då jag försökte hitta en svängig låt lite lagom inför helgen.Här har ni "ROSA BANDET"


http://www.youtube.com/watch?v=83jyXt8jmHsPassar på att önska er en Trevlig helg. Jag kommer nog inte hinna med något nytt inlägg förrän till veckan, men man vet ju å andra sidan aldrig...


Bygglovet ska snart skickas in

Lite kort information bara.
 
Bygglovet ska in senast den 20/10. Grannarna till höger kommer att skriva direkt på ritnigarna att de godkänner att huset är 70 cm för långt. Tydligen vill Umeå Kommun ha ett grannemedgivande på det sättet! Det bara måste gå igenom bygglovet - annars kommer vi att ha massvis med fria flatulenser doftandes i lägenheten och tro mig, det blir ingen hit.

Håll tummarna!Sideboard

Jag har funderat på att ha ett enklare sideboard i köket. Det får inte vara för djupt eller högt. Det här bordet såg jag på en annan blogg och tänkte med ens att det skulle kunna vara ett alternativ. Inte så överdrivet dyrt heller. Finns på ELLOS hemsida.


image550


Jag har också sett ett par stolar som skulle bli fina i barnens rum när det får skrivbord (dessvärre några år bort för dem båda). De skulle fungera bra till köksbordet när man använder sig utav extrabordsskivan och man behöver fler stolar att sitta på. Den här är ifrån IKEA och finns i rött, svart och vitt.

image551

Nu när jag håller på att ha gardintygerna klara så har jag hittat en ny passion - Lampor. Vi kommer att behöva massor med lampor i huset om vi ska se något alls. Tur man har internet, man kan Googlarunt länge och leta lampor som är fina. Jag ska inte köpa några ännu om jag inte ramlar över någon designad, superdyr och läcker lampa till ett hejdundrande fyndpris. Det är ju bra att ha något att skriva upp på önskelistan till jul också. Den listan kommer för övrigt att bli lång i år.

Nu ska jag lägga mig i badet och bara njuta av tystnaden en stund.

Gardiner, kan inte få nog av dem

För kanske två år sedan ramlade jag över dessa gardinvepor på stan. Två vepor fanns kvar, på REA. Jag funderade och funderade men tyckte de var lite för dyra ändå. När jag kom hem ändrade jag mig. Som en dåre cyklade jag ner igen på stan och sprang in i affären rädd att jag missat chansen. De fanns till min stora glädje kvar så jag slog till.

image547

Med tanke på längden fanns det ingen risk att de skulle bli för korta i alla fall.


Den kommer inte till sin rätta på kortet. Linnetyget ser gulaktigt ut och det är det inte i verkligheten. Och jag som tänkte få till ett superkort på denna vepa - eländes också!

image549


Det är Karin Mannerstål som designat motivet som kallas Tulpan, tror jag.

Jag hade en tanke att dessa skulle hänga i vårat sovrum så det blir ljust och fräscht. Skulle säkert bli fina i vardagsrummet med, på sommaren. Än så länge ligger de kvar i förpackningen ihoprullade. Jag brukar plocka fram dom ibland och glädjas över mitt kap.

Nu måste benen pinna på till jobbet. Ännu ett kvällspass ska göras. Hoppas ni får en bra vecka...

Lampan Siri

Min mor är ute efter en lampa till sovrummet. Jag tror den här från MIO skulle bli kul att hänga i taket. Jag skulle gärna sätta upp den över vardagsrumbordet (i vårat nya hus - ni har hört det förrut). Jag kan ju inte köpa en massa lampor riktigt ännu då det inte är klart med bygglov. Någon måtta får det vara.

image546


Vad tror du morsan - Gillar du den? Du kan ju alltid köpa hem och prova och om den inte passar kan vi gladeligen ta hand om den...

Tyg från 70-talet

Det här är ett gammalt tyg från 70-talet. Marimekko så det står härliga till. Svärmor har sparat det mesta och detta tyg fanns undanstoppat någonstans i en låda. Då vi flyttade in här hjälpte hon mig att sy en rullgardin som var lagom till detta fönster - som har allt annat än standard storlek.

En härlig färgklick i ett riktigt regnigt höstväder.

image545

Jag har ingen aning hur detta tyg ska användas då vi får hus. Förslag tas tacksamt emot.

Idag har vi haft snabbfrämmande på Piteå, dottern har varit på kalas, en raskis för mig och lite besök hos bloggvännerna. Jag har haft ute lite kläder på Tradera och det gav åtminstone några hundralappar. Jag kommer säkert att hitta mer saker att sälja om jag rensar lite mera. 

Slanten jag får ska läggas i ett kuvert, klistras igen och märkas med fet stil IKEA.

Serviett-utmaningen antagen

Har blivit utmanad av Hem och liv att visa upp mina sevetter. Jag är oerhört dålig på att använda dessa. Det blir till nyårsafton eller när det är slut hushållspapper - i värsta fall även dasspapper, men då tar jag bara servietten från IKEA för de andra känns inte riktigt rätt att törka sig med. De är för dyra, för glatta eller helt enkelt bara fel!

De kan ju verkligen förgylla en dukning, men jag är inte så bra på att duka så festligt helt enkelt. Här kommer mina i alla fall:

image539  image540
        Mörkgrå/turkos - Nyårsservietten                      Matteus - fått någon gång

image541  image542
              Two in one!  - Finserviett                                        Julstjärna?? Eller?

image543  image544
             IKEA - de tar aldrig slut                                          Födelsedagsservietten
        (inte heller som dasspapper)                                  


Inte så illa. Blir intressant att se vad ni andra som är med på utmaningen har i köksskåpen.

Min konstnärliga vän

Tänk ändå om man hade lite konstnärlig ådra i blodet. Nu är det som det är och då får man skaffa sig vänner med denna förmåga. Min vän på Konsthörnan jobbar flitigt med penseln och målarfärgen.

Här är visar jag en variant.

image536


Själva ramen är några cm djup så den sitter väldigt fint mot väggen. Sen tycker jag det är så läckert att kroppen målas under tavlan med. Ni ser hur jag menar på bilden nedan.

image537


Här kommer ytterligare en två modellande flickor. Lite annat stuk på den här

image538

Tavlorna går att köpa om någon är intresserad.

Samtidigt som jag sitter vid bloggen försöker jag repa in en låt inför radioinspelningen framöver. Känner mig lite stressad men det brukar gå bra när det väl gäller. Barnen ser på Bolibompa och är för stunden väldigt nöjda. Lilleman är normal och glad och det gör kvällen mer harmonisk för oss alla. Vi hoppas hostan och förkylningen snart lämnar hemmet så vi får känna oss friska allihopa - samtidigt.


RSS 2.0