Cykelskjul Dag 2

Snickarna jobbar på, endast pauser vid lunch, em fika och middag. Arbetspassen börjar med uppstigning kl 06.00 och fortsätter till sena kvällen. Det blir nog samma arbetspass denna dag. Men så blir vi ju klara någon gång också.

Nu börjar man se på riktigt hur det ska se ut.


Taket är på plats. Vi har lagt svart papptak som tak. Tegel kändes lite för mastigt!
Vind
Vindskyddsbrädorna är på plats. Och jag är supernöjd över lutningen på taket. De fick göra om lite på första "utkastet" men det var det helt klart värt (säger jag som inte behövde såga om allt).Längst denna kortsida komer vi att bygga en liten trall där soptunnorna (en grön + en brun) ska stå. Vi ska också göra ett litet vindskydd ut på högra kanten så grannararna till höger slipper se dem.


Fasaden blir som på huset. Falurött med ribbor. Jag ser framemot att få börja måla.
Och så här ser det ut lite på håll.
Vi kommer att ha gatans i särklass snyggaste cykelskjul. Helt klart!

Ikväll ska de påbörja dörrarna och enligt min far så brukar dom ta tid. Jag tänker; vi har all tid i världen för semsestern har precis börjat...


Fin form

Inte alltid man hittar en potatis som ser designad ut. Var bara tvungen att köpa den här potäten och visa ungarna.
Räka eller fisk?

Vi gjord pasta med räksås härom dagen. När jag hällde i de frysta skalade räkorna så pluppar det ner något grått. Jag fiskade upp fångsten!Inte är det en räka i alla fall.


Lite mer skjul...

Klockan är snart 21.30 och snickarna håller fortfarande på med skjulet. Jag tror inte de ger sig förrän vid midnatt!
Själv ska jag sätta mig framför Tv´n och njuta av tystnaden.

Så här långt har de kommit just nu......och jag kan redan se att det blir precis som jag (och min man) hade tänkt oss det...

Humle

Våran humle kämpar på, den tar sig så sakta tycker jag - mor säger att den kommer igen nästa år! Har tagit några överblivna stenar från stugan som jag ska gräva ner lite, börjar låta enformigt - men jag tycker det ser så trevlitgt ut när man ramar in sina rabatter.
Nu är det snart dags för tårta hoppas jag, om bara snickarna kan unna sig en kopp kaffe!

Cykelskjul Dag 1

Nu har vi satt igång med att bygga cykelskjulet. Det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut när det är klart för vi har ingen ritning eller någon bild på det utan kör lite lagom improviserat.

Det blir inget märkvärdigt skjul men jag tror det kommer att bli fint!


Även lilleman jobbar på i solskenet.
Kommer med fler bilder på bygget då det har hunnit komma nån vart.

Midsommarafton

Ungarna är återigen hemma, stygnen på lillemans panna är borttagna, sallad och bröd framställda och nu ska vi snart kila över till grannarna och äta tillsammans.

Jag har plockat några Lupiner uppe vid vägen så det ser lite sommrigt ut på bordet.
Jäntan såg mer asiatisk ut än svensk när vi kom till stugan. Sommarens första bett gör sig sedda. Nu har det börjat svälla av så hon har två ögon att se med.
Passar på att önska alla en fin midsommarafton...

Byggprojekt

Dagens byggprojekt har varit att göra en "ramp" in till förrådet så det går lättare att köra in gräsklipparen. Nu måste det läggas ut lite ny jord och kastas ut lite gräsfrön.

Jag tror det kommer att se lite halverst ut på gräsmattan för solen bränner på väldigt hårt just där.
Så här blev resulatet. Inte märkvärdigt alls, men ack så praktiskt:
Nu ska jag ut och snygga till lite sen hoppas vi på lite grönare gräsmatta runt om.

Ikväll blir det bio för mig och maken. Ungarna är i Sjöbotten och vi passar på att njuta av den barnfria tillvaron. Konstigt nog går tankarna till ungarna stup i kvarten ändå, kan det vara så att man längtar lite efter dem då man vet att de är borta ett tag till?

Grannens stenar

Vi pysslade lite här om dagen med våran smultronplanta. Pimpade upp planteringen med några stenar som vi fått från grannens grus.

Ser ut som att bladen tagit lite stryk av solen, så den ska flyttas till ett mer skuggigt ställe.
Hjärtat har jag köpt för några år sen och dom tar jag fram till sommaren och så får de ersätta en blomma - då det inte kommit några ännu.

Kungligt bröllop

Jag hade inte tänkt lägga så mycket energi på gårdagens bröllop. Vad tror ni händer. Jag råkar zappa till just den kanalen och sen fastnar jag av ren och skär nyfikenhet framför rutan i flera timmar.

Hade inte tänkt grina - tårarna flödar!
Var säker på att klänningen skulle vara sisådär - den var helt fantastiskt fin!
Hade redan dömt ut kungens tal - flännar ännu mer, han lyckades ju riktigt bra!
Olles tal - jag snyftar högljutt...
...och till sist...
Danilel tal - jag sitter med en ståpäls som är enorm, tårkanalerna är på vid gavel och näsan är helt igentäppt av allt grinande.

Vid midnatt fanns det inte en gnutta energi kvar över huvudtaget. Jag var helt matt.
Vackert var det, och jag hoppas att de lever lyckliga i alla sina dagar...

Snart semester

Bara sex arbetspass kvar innan min semester kör igång.

Nu kommer vi till ett av problemen när hela familen är lediga - vad ska man äta. Vi börjar vara less på våra egna rätter. Det ska gå snabbt och vara lättlagat. Nu ska man tänka ut både frukost, lunch, mellis, middag och kvällsfika.
Jag tror vi måste börja bläddra lite mer entusiastiskt i alla våra kokböcker!

Mera blommor

Jag har alltid tyckt om Prästkragar och Marguritor. Enkla blommor och så fina. Har köppt en liten Margurita som får stå på det lilla bordet på framsidan.


Än så länge mår också mina pelargonier bra. Massor med knoppar har börjat spira och det ska bi kul att se hur stora de blir denna sommar.
Nu är det bara sju arbetspass kvar innan jag får semester. Vi har börjat ladda för att bygga ett cykelskjul. Vi har också bestämt oss för att göra ett staket på framsidan. jag är ruskigt sugen på att göra även det i sommar men jag har inte förankrat det hos snickarna.

Trist väder ute idag men vi hoppas det snart är övergående.


Dag 1 - Akuten

Första sommalovsdagen för ungarna har börjat. Maken var tvungen att göra ett sista ryck på jobbet så ungarna följde med dit. Men så är olyckan framme för lilleman som ramlar på huvudet och ner på några stenar.

Bilskjuts till Akuten, sårtvätt, bedövning och så en läkare med nål och tråd. Tre timmar senare så sitter 7 stygn på högra sidan av pannan och förbandet - inga övriga men har än så länge skådats.
Middagen blev lite på sniskan och alla var hungriga så vi åkte på MAX.

Efterrätten tog vi hemma.
Efter att ha skött sig exemplariskt hos doktorn så får man en "vuxenglass". Lilleman är mer än nöjd över detta.
Ja, det var första dagen på sommarlovet det. Undra hur resten av lovet kommer att se ut...Step muskel

Har precis kommit hem från ett Step-pass på IKSU. Jag tycker jag brukar hålla mig ganska så fräsch men nu luktar jag rentutav sagt svett. Inte fräscht alls, men det kan bara betyda att jag tagit i från tårna och pressat mig till det yttersta på alla momenten.


Under dagen har jag och barnen varit på stan. En jeansjacka och en bikini till jäntan är till sist inköpt (fast bikinin hade jag helst hade låtit bli då jag tycker det är både opraktiskt och lite opassande på småtjejer), men jag inser att man ibland får ge med sig då "ALLA andra har bikinisar".
Den här ä köpt på Stadium och känns ändå ganska så ordentlig. Den täcker det som täckas skall så att säga. Jäntan är mycket nöjd.

Främmande

I går afton kom det förbi två kompisar till ungarna. De hade fått låna ansiktsmasker. Två rätt så gasade killar gasade lika fort upp två ungar till. Roligt var det.
Det blir ganska så fort svettigt under dessa masker, för er som aldrig vågat prova!


Kalasdag

Äntligen är det lördag för jäntan. Hon ska på kalas idag. Kläderna har legat fint ihopvikta på sängen i väntan just på denna dag. Håret är tvättat, hårsprayen har osat inne på toan, rött nagellack och sen var dagens outfit färdig.

En ganska så nöjd 6-åring på väg till en annan nyvbliven 6-åring!Jag och lilleman ska nu sätta oss i bilen för att hämta kalasbruden.


Jag hade tänkt fortsätta med att lägga barkmull runt buskar och träd men vädret är inte alls trevligt idag. Blåser nåt så förskräckligt och så regnar det. Jag tror vi får stanna innomhus och spela spel istället.

Maken är på fotboll...till min stora glädje glömde han Pringels-tuben...det blir gott för oss tre som är kvar här hemma...

Hjärtan

Många stenar har plockats och fler ska plockas innan det är klart.

På det runda bordet vid entrén har sommarhjärtanan kommit fram igen. Pryder fint men framför allt så blåser inte duken iväg! Praktiskt - sånt gillar jag!
Nu ska jag njuta över att det är helg och håller tummarna för att det är solsken och att de inte ringer i morgonbitti från jobbet...

Lite tillägg

Måste visa hur jag har gjort med mina stenar runt rabatterna...


Här har jag och ungarna plockat stenar som vi lagt runt så det blir en avgränsning mot gräsmattan. De ska grävas ner några cm så blir det finare.
Jäntan vill naturligtvis modella och snäll mor som jag är så får hon vara med på toppen av stenen.
V har tagit av våra kvarblivande marksten och lagt runt den "stora" rabatten (ja, nu vet vi ju alla att den inte är så gigantisk men jag kallar den stor ändå). De ska också grävas ner en aningens så de kommer i samma höjd som markstenen runt resten av huset.Sen är det evighetsprojektet...att plocka stenar som ska ligga närmast husväggen. Det behövs väl ca en miljon stenar till innan det är klart.


För flera veckor sedan satte jag ner  fem eller sex stycken lökar av något slag. Jag tittade på påsens bild och tyckte att resultatet var väldigt fräscht, starka färger på blommorna och höjden var ca 60-90 cm. Ska blomma i aug/sept (tror jag).

Vad det var jag tryckte ner i backen har jag ingen aning om idag och jag hade nästan glömt bort det. Men så vips har det kommit upp något ur backen...
Fantastiskt!

Jag måste höra till en av de mest naturbegåvade vad gäller plantering i det fria med mina spontana lökar. Det är nästan så jag tror att det kommer att blomma i augusti och då ska vi se om någon kan säga vad det är jag odlat!

Blommor

Lite mer foton av blommorna i min rabatt (för det blir så färgglatt i bloggen):


Ibland dyker det upp en fjärli eller två...


Det ska bli väldigt kul att se desa buskar växa upp, om jag nu får dem att överleva vill säga!


Rabatt

Så har vi äntligen gjort oss två rabatter med hjälp av mot och far. Än så länge är buskarna små, men i en framtid kommer de att fylla upp rabatten ganska lagom (är det tänkt).Jag har lagt marksten runt rabatten som ska grävas ner lite och sen ska det vattnas i massor.


Tre stycken Aronia har vi grävt ner vid altanen. Vi funderar på om vi ska ha staket eller ett "vindskydd" med vågräta ribbor på den här sidan av altanen. Till en början blir det dessa buskar.
Nere vid våran "kissands sten" har vi gjort en lite rabatt också. Jag ska plocka runda stenar och rama in rabatten med. Höjden på buskarna/blommorna blir mellan 50-70 cm så den fula gula färhen på stenen kommer att döljas.

Någon som vet om det finns någon stentvätt som går använda då det är sånt här gult på stenar?
Sen har vi satt nya pelargonier och petunier. Jag lyckades hålla dem vid liv hela förra sommaren och ska lägga ner precis lika mycket kärlek på dessa så att jag har gatans snyggast blommor...
Det var nog allt för idag.

Nu ska jag sätta mig en stund i hammocken och njuta av mina rabatter och sen ska jag iväg på "syjuntan". Livet känns rätt så skönt!

Lillbordet

Det lilla träfärgade bordet har fått blivit grått istället. Nu har jag satt på en liten rödprickig vaxduk också så det ska se riktigt sommarfräscht ut.
Ser lika trevligt ut när man tittar ut!
Duken kommer väl troligtvis att vara mer rosa när sommaren är över men det spelar ingen roll.I väntan på min mors gröna fingar...

...så har jag stoppat ner smultronsplantor i varsin kruka.Vi ska sätta nya pelargonier och lite annat. Jag försökte övervintra fjolårets pelargonier i garageförrådet, men käre mor hade glömt berätta att de måste vattnas även under vinterhalvåret. Dom avled således allihopa.

Men jag är inte den som ger upp i första taget. Jag ska minsann få årets att överleva hela sommaren och nästa vinter med...


Bärbuskar

Vi har satt tre buskar på baksidan; röda vinbär (min mans favorit), svarta vinbär (min favorit) och en krusbärsbuske. Det har börjat komma små gröna blad och det ska bli intresant och se om det dyker upp några bär i framtiden...Strålande väder idag, bäst att ladda kroppen med antihistamin igen...

RSS 2.0