Vi väntar...

...på att de ska sätta igång, men det är inte klart med en husförsäkring. Vi har fått besked om att de ska börja gräva nästa måndag. Vi håller på att längta ihjäl oss.

Nu är det sex kåkar som är uppsatta på området. Det är kul att se hur fort det poppar upp hus.

Jag rensar och slänger

Häromdagen gjorde jag ett ryck och gick igenom "linneskåpet". Så skönt att få rensa och kasta bort sådant som legat i flera år och som aldrig ska användas igen. Nu känns det fräscht och luftigt i skåpet. Perfekt att det är gjort, till den dagen vi ska flyttstäda på riktigt.

Så här tomt blev det.

image769


Under helgen som var var båda barnen lite halvdassiga. Jäntan var konstig i magen och vomerade på lördagkvällen. Lilleman är lite snorig och trött. Han har en tendes att somna till på aftonen nu förtiden. Det kan bero på all frisk luft de får på dagarna. Det tar på.


Än en gång somnade han helt otippat, fast nu i soffan.

image770

Ser faktiskt ganska skönt ut. En liten power nap, bara sådär rakt upp och ner.

Köksplanering fortsätter

Idag kom en ny offert på köket. Vi funderar och försöker hitta den bästa köksritningen. Har suttit med IKEAS homeplanner och försökt placera köksksåpen efter konstens alla regler.

Vi måste bestämma oss snart då det tar mellan 6-8 veckor att få dem levererade och med tanke på att det är sommar snart för fabrikerna. Vi är på gång, vi är laddade och snart klara.

image768

Kommer det att se ut så här kanske? Resultatet får ni se om några månader...

Tussilagon är här

Idag har jag och barnen varit lediga. Vi har varit ute i två olika lekparker och njutit av solen. På vägen hem ser vi vårens första tussilago vid vägkanten.
Då vi kom hem tog vi lite mellis och sen skulle jag kolla mailen.

Tydligen var lilleman trött efter allt klättrande i lekparken för han somnade rakt upp och ner på golvet. Han tog sig aldrig till saccosäcken.

image767

Randigt i alla färger. Till och med "Tiger" ligger utslagen.

Väntan är olidlig

De hinner inte sätta igång med utgrävningen för husgrunden till veckan.
Hoppas att det blir v. 18 istället. Nu vill vi köra igång...

image766

...och hoppas vi snart får se några tussilagos så vi riktigt känner att våren är här.


Ledigheten slut

Så var den två veckor långa sjukskrivningen över. Sista två dagarna har inte ens höften värkt. Blir riktigt roligt att jobba i morgonkväll.

Sjuksköterskorna börjar strejka i morgon kl 12.00. Inte jag, för våran avdelning är inte uttagen. Däremot kommer det att påverka vår verksamhet i och med att vi har ett nära samarbete med bla. operation som blivit uttagna. Blir intressant att se hur det påverkar vår avdelning.

Hoppas kampen denna gång ska ge oss en rättvisare lön. Det är sanna mina ord på tiden.

image765
(Foto taget från VK´s artikel om strejken)

Nu gäller det systar...


Feber i stugan

I natt har jag frusit och svettats om vartannat. Hade feber på morgonen. Antingen är detta en reaktion på min lilla operation eller så håller en förkylning på att slå till. Spelar ingen roll. Jag känner mig som en golvmopp i vilket fall.

Häromdagen gnuggade jag kryddhyllan ren och drog över spisen ordentligt, allt för att underlätta tills vi verkligen ska flyttstäda. Idag ska jag försöka packa ner lite mer i banankartongerna som står i hallen. Jag får väl torka svettpärlorna i pannan och vila när orken sviktar.

Snart är det första maj. Solen skiner utanför och under morgonen har sopbilarna rensat upp en massa grus och sand. Nu töar det så det står härliga till. Det märks inte minst på allt grus som barnen drar in från galonbyxorna och stövlarna. Det är knappt lönt att ställa undan dammsugaren.

image764

Våren är här...


Snart dags för ny soffa

Ja, nu håller snart våran sittdyna att komma fram genom det uppnötta tyget. Den gamla soffan ska köras direkt till återvinningscentralen, den ska inte följa med till vårat hus.

Vi vill ha en soffa som man kan sitta skönt i. Inte för mjuk i ryggen och inte för djupt sittdjup så man inte kan sitta normalt då man fikar. Inte så lätt om man inte vill satsa en hel månadslön.

Coffee, är den soffan vi tycker bäst om. Man plockar ihop de delar man vill ha tills man fått just sin soffa.
Vi vill ha en helt vanlig 3-sits soffa (inte som bilden) men den blir hellre dyr.


image763

Vi får se vad det blir. Gammsoffan håller ju ihop i alla fall och den är ganska bekväm. Sen blir man aldrig stressad då barnen sitter i den, med leverpastejmackan som trillar upp och ner. Fläcktåligare tygsoffa finns inte.

Kök, kök och åter kök

Idag fick fick vi ny offert på Sentens kök /Electrolux Home. Till veckan ska jag sätta mig ner med en köksarkitekt och försöka klura ut hur vi kan få ner priset så mycket som möjligt.

Skulle det bli för dyrt så har vi ju IKEA som vi tänkt oss från början.


Vi har bläddrat många gånger i denna katalog.

image762

På Tordag ska min man, pappa och byggaren sitta med kommunen i byggsamråd. Hoppas allt går bra - det gör det säkert. Hoppas de börjar gräva ur för grunden till veckan...

Lilleman har vuxit

När jag sitter vid datorn så passar jag på att titta på lite gamla bilder. Som vanligt är det flesta på barnen. Vi har inte framkallat på väldigt länge ser jag. Hittade detta kort på lilleman.

Vad han ser liten ut - men fortfarande rund och go.

image761

Vad tiden går fort. Han är ju snart två år, men jag tror han får kallas lilleman några år till ändå.
Favoritserien har kommit tillbaka

Kl 22.00 sitter jag som fastklistrad framför Tv´n. Prison Break är tillbaka.
Vad jag har väntat.

image760

Ska passa på att frosta av frysen samtidigt. Åh, så roligt.

Våren kom och gick

Nog känns det lite snopet då man plockat fram lillcyckeln till jäntan för att det töat så bra på vägarna. Så börjar det snöa så man får ta fram overallen igen. Nu väntar vi på vårsolen så att snön åtminstone smälter på cykelvägarna.

Vi tänkte satsa på en intensivkurs i cykling så vi slipper skaffa stödhjul. Vi får se hur det går.

image759

Nu står den i trapphuset och väntar, Logan, den nya cykeln.


Ta 3 betala för 2

Kappahl kör ofta med det här och idag passade det alldeles perfekt. Nu är kameran hos grannen så jag får skriva vad som köptes till barnen.

Lilleman:
randig tröja blå/gul
t-shirt med blå bilar
mjukisbyxor
tenniströja röd

Jäntan:
tröja med rosa bilar
tenniströja randig
tunnare jeansklänning
trosor och sockar

Ja nu hade det varit roligt med en bild men icke sa nicke, det får bli en annan dag.

I morgon kommer mina parenteser ner från stan. Ska baka något i hästväg...en sockerkaka eller nåt.

Tidig kväll ikväll

Klockan är bara 21:30 men jag är helt slut för dagen. Ska ta en snabb dusch och sen dra mig tillbaka.

Jag ska åka ner en sväng på stan i morgon och kolla lite kläder till lilleman och kanske se om Village har rea på påsksaker - om jag mäktar med det. Letar efter påskris så man slipper nästäppa och kliga ögon.

image758

I morse vaknade jag av att de borrade i vårat hus. Nån vattenskada som skulle åtgärdas. Det var helt olidligt. jag kunde knappt höra min egen röst när jag pratade i telefonen.
En väninna fick komma och hämta mig och så har jag suttit i hennes soffa hela dagen. Borrandet kommer troligtvis att fortsätta i morgon med men förhoppningsvis inte hela dagen.

Köksfunderingar

Vi har precis fått in en offert från Sentens Kök (Electrolux Home). Det blir för dyrt, åtminstone om vi jämför med IKEA´s kök. Nu har vi ändrat oss.
Vi kommer nog att ta en slät lucka istället. Om vi kommer oss på IKEA så ska vi kolla på deras bänkskivor i laminat. Ek-laminat eller den grå/svarta eller nåt annat.

image756
- Någon som har erfarenhet av deras laminatskivor?

Handtag till luckorna köper vi här i stan, på MIO´s eller nåt liknande. Finns lite mer utbud att välja på. De blir silverfägade (aluminiumfärgade) som fläkten, så det matchar lite.


Vi kan få svårt att hitta en diskbänk som passar våra mått, möjligtvis om vi måttbeställer den så nu tänker vi om även där. Det blir två diskhoar. Vi ska väl inte använda ett diskställ på samma sätt som vi gör nu, då vi får en diskmaskin.

Den här känns lagom.
image757
Jamen nuså, nu är köket färdigplanerat.

Det nya området - Tavleliden

Det händer mycket nu i Tavleliden. Det poppar upp ett nytt hus varje vecka. Man undrar hur det kommer att se ut då allt står klart, då gräsmattorna är lagda och man kan sitta på baksidan och njuta av sommarsolen och en vattenspridare.

Här kommer vi alltså att bosätta oss. Huset till vänster är våra blivande grannar. De har en hörntomt så vi kommer alltså att bygga till höger om deras hus.

image754


Det kommer också att bli några radhus på området vilket vi bara tycker känns trevligt. Lite variation på hustyper passar oss perfekt.

Lite dassigt väder ute - jag valde att fota sittandes i bilen, genom framrutan.

image755

Än ser vi inga gräsmattor och glada grannar som fejjar på, men det kommer nog inom en snar framtid.

Tavleliden - Here we come!

Semester från bloggen

Har precis blivit utskriven från sjukhuset och måste således göra ett kort inlägg på min blogg. Det var ett tag sen sist märker jag.

Nu kommer jag att vara sjukskriven i två veckor och bloggen kommer att slå ut i full blom...

image753
Vi har nu kommt till det stadiet där vi börjar ändra oss i vissa detaljer. Ska vi ta en annan kökslucka, ska vi har en hel diskbänk eller? Återkommer lite senare och delger våra spekulationer.

Kliíga ögon

Jahapp! Nu börjar snön smälta läng husen och det börjar med klia i ögonen. Måtte det bli en snabb explosiv vår i år. Ska ring ögonmottagningen i morgon för att få mera recept.

Hade det inte varit för alla kortisonsalvor och ögondroppar hit och dit hade vi nog kunnat bygga större! Jag hinner bara upp i högkostnadssumman så har tiden utgått.

image752

Hoppas verkligen på en pollenfattig säsong i år.


Inredning i huvudet...

...24 timmar om dygnet. Jag går och har en lyckobubbla runt huvudet full med tyger, mattor, badrumsskåp och annat. Bubblan går inte att spräcka. Min man är laddad för att bygga och vi närmar oss med stormsteg.

Har sett ett badkar som skulle bli lagomt på stortoan. Har letat som en galning på internet för att hitta modellen men den finns inte. Ganska enerverande.

Nu har min man suttit och kollat och naturligtvis poppar badkaret upp helt utan problem. Så typiskt.

image751


Som jag nämt tidigare så väntar vi på en köksoffert. Häromkvällen började vi tänka om lite.Om den första offerten blir för dyr så ska vi se vad skillnaden blir, om vi tar helsläta vita luckor i en lägre prisnivå istället.

RSS 2.0