En tripp till stugan

Igår åkte vi till mina föräldrars sommarstuga utanför Skellefteå. Vädret var mulet då vi kom men klarnade till under aftonen. Självklart tog jag kameran med. Då de köpte stugan var den gammal och trist. Numera är allt totalrenoverat, både interiört och exteriört förvandlad - till det bättre!


Där man nu parkerar bilarna har det tidigare varit ett riktig surhål och en massa mygg. Hela den plätten har krävt en hel del fyllnadsmassa. Det löste sig väldigt bra. Falmarksflyget ligger bara en bit bort och de höll precis på att göra landningsbanan större och tyckte det passade perfekt att dumpa massan här!

image243


Mamma har liksom jag mer hjärta i själva pysslandet. Här börjar en härlig sommar-rabatt ta form.

image244

Det blir perfekt för oss nästa sommar om vi vill ha lite plantor och buskar för här finns mycket att ta skott från.


Runt brunslocket har mamma lagt stenar. Inte så märkvärdigt men resultatet blir genast mycket bättre.
Som ni ser är stenarna runda och perfekta.

image245

Jag har följt med en gång till grustaget och plockat stenar. De ska liksom passera "morsans tull" innan de läggs i bagaget eller släpet. De får tex absolut inte vara rostfärgat på stenarna. Jag tyckte till en början att det var oerhört kinkigt, men nu är man sett olika stensättningar hos folk så håller jag med. Inget rost för min del heller för det ser inte lika fräscht ut!


Vi hann ju natuligtvis ta en sväng på havet ( det vill säga sjön) i storbåten EXPLORER 200. Så härligt! Lite svårstyrd och kanske en aningens trång.

image246

Samtliga vuxna har tagit med dottern på en tur och vore det inte för att man måste gå i säng så skulle hon kunna sitta där än...


Att vara till sjöss tar på krafterna och ämnesomsättningen. Lite godis kommer väl på sin plats för en mindre tjej som funnit sin plats i en egen liten solstol. 

image250          image248 

Ser ganska skönt och avkopplande ut i sommarevärmen. I vanliga fall är dottern ganska bra på att bjuda - men inte idag. Asken var ovanligt stor och godisarna ganska många. De försvann i ett nafs.

image251


Ja, jag skulle nog kunna lägga in alla bilderna på en gång men jag måste börja städa undan här hemma. Svärfars kommer imorgon. Då ska jag och min man passa på att göra lite ärenden och sedan gå och äta lite god mat någonstans på stan. Det ska det bli underbart att få sitta i lugn och ro och njuta av den goda maten! 

Kommentarer
Postat av: MO

Det ser inte dumt ut, ligga i vilstolen och äta godis, hade passat mig bra, kram

2007-06-28 @ 14:57:59
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Anna-Sara

Ni verkar ha haft det toppen i stugan! Båtturerna för lilltjejen var säkert mycket omtyckta!!

2007-06-28 @ 19:08:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0