På pianot

Vi har ett gammalt piano i vardagsrummet. Jag har ingenting som passar bra att ställa på pianot. Någon som har någon bra idé.

Nu har jag ställt dit en gammal tavla på mig som barn (sittandes framför samma piano) och den lilla vita vasen som jag köpte då vi var i Sundsvall.


Det får duga till vidare.

Platsbyte

Vi fick en ljusstake i julklapp som min pappa gjort. Nu har den fått byta plats och står nu i fönstret. Jag ska byta ut stearinljuset mot ett orangefärgat istället så det blir en liten färgklick.
Kreativiteten flödar

Egentligen inte alls, men idag ska jag göra två tavlor.

Jag är så oerhört förtjust i mitt "Surt sa räven" -tyg, men det blev helt enkelt inte bra som gardiner! Nu ska jag sno konceptet av en väninna och göra två tavlor istället och sy två kuddfodral och sen spara en vepa och använda den som en löpare på bordet.Det är dagens roliga pysselgöra. Återkommer i ärendet då tavlorna är klara...Det vackraste

Kan man bli less tulpaner?


Kalas...igen!

Svärföräldrarna var förbi på tisdag. De hade med sig middag och efterrätt. Vilken lyx!

Jäntan fick några födelsedagspresenter i efterskott och kommer att ha fullt upp när blir badsäsong...Vi måste fara till badhuset så hon får pröva sitt nya cyklop!


IKEA

Vi har varit på IKEA helgen som var. Med snoriga barn kändes det inte läge att åka skidor eller gör något som var för ansträngade. Vi tog oss helt enkelt en tur till IKEA och sov en natt på hotell i Sundsvall.

Vi hade inget särskilt som vi skulle köpa men vi hittade lite smått och gott ändå (som vanligt).


Röda stolen fick tex en ny dyna. Fräscht!
Vi gick en snabbis på Birsta köpcenter också och där hittade jag en lite kruka eller vas som jag tänkte man kunde ha lite sommarblommor i till sommaren.  Den är kanske 15 cm hög den här vasen. Ska se om jag hittar någon lite enkel plastblomma att sätta i så jag kan ha den framme även vintertid.Lugna gatan

Två halvförkylda barn har varit hemma idag. Jäntan som haft hosta är på bättringsvägen och lilleman har bara rinnsnor i näsan.

Idag märktes det tydligt att barnen blivit större. Lilleman var lite hungrig och tog fram bröd och smör och gjorde sig en macka på egen hand. Måste vara en ganska skön känsla att faktiskt kunna fixa saker utan att måsta be en vuxen.
Kvällen blir en lugn sådan med lite c-vitamin i form av frukt. Det var goda apelsiner denna gång på fruktfatet!
Njut av helgledigheten, ni som är lediga och hoppas ni andra som jobbar får en bra jobbarhelg!

En dag hemma

Jäntan är förkyld, har hostat i snorat under natten. Jag är hemma med henne idag och lilleman fick stanna hemma han med.

Vad gör man då på en sån här hängig dag. Jo, man gör chokladbollar. Dom är nu rullade och full i pärlsocker, inlagda i frysen för att stelna till en aningens. Vi ska sätta på oss lite kläder och gå ett varv runt kvarteret så vi får i oss lite frisk luft...sen ska vi njuta av bakverken.
I söndags sydde jag klart köksgardinerna. Blev fräscht. Nu klurar jag på om jag ska sätta dit "omtag" så det ser ut lite som en hissgardin. Kanske invänta kvällens bygglov så man får lite extra inspiration!


Jag har ju aldrig kunnat ta foton mot fönstret så som vanligt blir det mörka bilder. Kan inte få med hela köksfönstret så det blir en bild från sidan för att kunna se någon gardin alls.Så var det dags för frisk luft.

Överraskning

Idag när jag skulle hämta posten låg det ett annorlunda "brev" i postlådan. Oftast handlar posten om räkningar. Men inte detta!
Jag har fått en prickig löpare av en vän från Tibro uppskickad per post. Jag såg den på ett foto på hennes Faceboook-logg och undrade vart hon köpt den då jag inte har sett den på stan här hemma. Jag tänkte att den skulle passa fint på arbetsbänken i köket eller på matbordet.

Jag hade glömt bort detta så jag blev glatt överraskad när jag förstod vem som slagit in löparen i ett platt paket.

TACK "Lillan" för att du satte lite piff på min vardag!


RSS 2.0