Semester

Semestern fortsätter ett tag till. Idag får vi främmande från Tavelsjö. Min gamla barndomskompis med familj kommer hit. Det var 1 år sedan vi träffades (för första gången på väldigt länge). De har två tjejer som våra barn är helförtjusta i. Det blir en trevlig dag det här.
Det är varmt ute, lite sol-dis men enligt Yr så ska det bli jättefint väder under dagen.

 

 

Ska göra en sockerkaka och förbereda för lite tacos-middag. Maken får dansa med dammsugaren!

 


Gammalt blir nytt

Vårat allrum har fått sig en liten tillpiffning. Nya gardiner är sydda och det gamla furubordet som min pappa byggt har målats vitt. Lampan är också ny. Den tidigare lampan "Maskros" sålde jag och istället köpte vi den här för att få bättre belysning över bordet.
Så här blev det med lampan. (Har precis tagit kortet nedan och provade lite blixt).
Nu ska jag bara byta ut tyget på tygtavlan ovanför soffan. Planen är ett Marimekkotyg som jag gillat i flera år.


Marimekkos Bottna. Ser ut så här:
Har lagt ett bud på Tradera. Tiden går ut i morgon vid lunch så vi får hålla tummarna att jag vinner priskriget!Kusinbesök

Igår var kusinerna här på besök. Först lite bad på Kyrkstugan och sen hem för att beställa pizza.

Här poserar jäntan och lillkusinen!


Grodyngel

Det kryllar av små slemmiga grodyngel nere vid lekparkens bäck. Ungarna plockar upp dem för att lite senare släppa ut dem igen. Jag gjorde samma sak när jag var barn. Idag skulle det vara helt otänkbart att ens röra vid dem.
I natt hade vi besök av en igelkott. Han såg helt besatt ut när han snaskade i sig en större sortens groda. Jag får gåshud bara jag tänker på det. Kotte åt med en sådan iver att det faktiskt lät som att hans snaskade. Huvvaligen.

Holken

Ungarna har fått varsin fågelholk av sin farmor och farfar. Ena holken är på plats.
Den andra ligger på två brädor i väntan på att den ska torka lite till i färgen. Sen ska den sättas upp också.

Sommarens tema

Denna sommar har vi haft spaljeér som små projekt. Om man gör en som man gillar får man lätt mersmak. Därför blev den en till, vid garaget.

Plattorna kom på plats först, gräset var bara gult och eländigt här för det är för lite matgjord. Sen spånade jag på hur det skulle se ut. Skulle ribborna vara stående eller liggande. Stående blev det. Tyckte det kändes bra att bryta mot de andra som ligger ner.
Jag (och min man som hjälp till) känner oss jättenöjda över resultatet. Kanske målar jag den lilla bänken svart så det passar ihip med pallkragarna. Egentligen vill jag ha en bättre bänk att sitta på, som inte är rundad. Jag avvaktar nog ett tag och känner efter lite.

I mitt vardagsrum

Jag har haft mina gardiner i 4 år. Tycker fortfarande att dom är jättefina, men jag har känt att det vore roligt att få byta någon gång emellanåt.

Nu har jag hittat de jag vill ha. Färdigsydda paneler (förrutom på längden). Ibland har man tur!
Jag tror jag byter gardinerna i morgon. Då syr jag upp dessa till rätt längd och sen syr jag nya gardiner till allrummet också då jag liks är igång.
Planerna ändras om vädret är för fint!


Mitt hjärta

Idag ska jag och maken fixa lite här hemma. Därefter ska vi träna och sen gå på bio. Vi ska se Batman 3. Mysigt värre.
Det gäller att ta vara på de ensamma stunderna man har tillsammans för dom kommer inte alltför ofta när man har barn i huset.

Ungarna har det gott hos farfars i Svensbyn. Dom får bilskjuts till till Skellefteå och därifrån åker dom buss till Umeå. Funkar bra och besparar oss några timmars restid. Dom kommer hem i morgon, då kommer vi tillbaka till vardagen igen!

Det sprider sig sakta men säkert

Ja, då var det det här med trädgården igen. Har haft en mysig lite blommning nere vid stenarna. Blommorna har gått i lila och rosa toner, helt oplanerat från mitt håll, jag har mest varit glad att de har överlevt.
Jag ska försöka få tag på lite fler såna här perenner och trycka ner så spridningen går lite fortare.

Jag målar

Nu pimpar jag upp vårat allrumsbord. Pappa gjorde detta bord för minst 15 år sedan, rejält i furu, med två klaffskivor som går fälla ner om man vill göra bordet mindre. Nu har det slipats och vitfärgen är på.


Behöver lite fler lager färg bara innan jag kan ta in det i huset.
Ska också sy nya gardiner i fönstrena. har köpt bredrandigt svart/vitt IKEA-tyg osm ligger i skåpert och väntar. Sen en ny lampa också den från IKEA. I morogn ska det fixas och göras klart var tanken.

Ungarna är i Svensbyn hos farfars. Vi ska fara och träna och sen har vi hyrt Batman 2. I morgon ska vi se 3:an på bio och vi behöver fräscha upp minnet lite så vi har hela handlingen klar för oss...

Nu till IKSU!

Färgrikt

Nu har den äntligen slagit ut i full blom. Vilken färgklick i rabatten. Plantan är fortfarande ganska låg, det beror på att den sattes ner i början på sommaren. Nästa år kommer den att bli ännu större. Förmodligen får den delas på allt eftersom.

Det bästa med den här perennen är att både bladen och knopparna är så fina. Det gör liksom inget att den inte slår ut på en gång.
Även Eldkaprifolen från förra året har tagit fart. Har nästan samma färg som perennen ovan. Jag trodde den skulle bli mer åt det gula hållet, tycker den förvinner lite i fasadfärgen. Men det duger. Den är också väldigt fin i både blomma och bladverk.


Kätterväxt i rabatten

Jag har en klätterväxt i rabatten, hade inte fattat att det var en sådan variant när jag köpte blomman. Nu har den fått sig en kamrat att luta sig mot så den inte dimper i backen då regnet trycker på.
Väntar också på att kungsliljan (eller vad den nu hette) ska explodera. Det kommer att bli så fint.

Inspiration

Trots att vi haft en allmänt kylig sommar här i Norrland och det känns som att allt växande kommer sent,  så fortsätter jag att vara inspirerad av allt som har med trädgård att göra. Jag bläddrar i mina tidningar och böcker om och om igen.
Köpte två trädgårdredskap för halva priset som jag ska hänga upp bakom garaget som prydnad (men som ska användas också).Regnet det bara öser ner...

...fast nu har det slutat!

Vi tänkte påbörja bygget av spaljen vid garaget men det har regnat för mycket. Plattorna är på plats, blommorna med! Det ska byggas en blomlåda där jag tänker sätta ner en Eldkaprifol som får ringla sig uppåt. Lådan får sen isoleras till vintern så rötterna inte stuper.Mina handplockade stenar ligger båda bakom plattorna och brevid. Lite toppdress och gräsfrön är också på plats. Om det sen blir något gräs som kommer upp får vi väl se.

Nu har maken och ungarna åkt till morsfars så jag är allena hemma. Jag älskar tystnaden...i typ 30 minuter...sen börjar jag tycka det är lite tomt här hemma. Har löst det hela genom att boka ett step-muskelpass. Ska ockå inspireras av Ernst i kväll utan att någon stör mig!

Dags att byta om och sen svettas!Projekt nr 2

Bakom vårat garage så blir gräsmattan aldrig grön. Den är gul och solbränd. Nu ska vi fixa till det där eländiga. Vi tänker oss ett litet rum i trädgården - vi kanske aldrig ska sitta där men...
Det var inte jag som valde platsen, det var den som valde mig!

Så nu har vi börjat fixa ett litet rum.
Plattorna är på plats, småsten längst in mot fasaden och i morgon ska vi handla lite virke och sätta upp en spalje. Mer bilder då vi har kommit lite längre...

Sommartider

Ibland går tiden för långsamt och ibland går den för snabbt. När man är ledig nio veckor så spelar det inte så stor roll!

Jag har köpt en sommarklocka =)


Vimmerby

Semester i Stockholm och Vimmerby (innan regnet började falla). Underbart bra har vi haft det.

Känns väldigt skönt att jag har några veckor kvar av ledighet. Jag njuter.

Pallkrakarna

I år provade jag att sätta sommarblommor, sallad, morötter och rädisor i ena pallkragen, eller pallkraken som den fått heta också. Endast rädiosorna kommer upp, det andra ser mest ut som ogräs. Jag lägger helt sonika ner det här projektet.

Lite sallad har faktiskt kommit upp men det var så tråkig växt!
Jag kommer istället att flytta dit fler jordjubbsplantor.

I "storrabatten" hade det hänt saker medan vi var på semester en vecka. Dom små blå blommorna som skulle komma visade sig vara vita blommor - vilken överaskning! Fungerar bra de här också.
Blomman min man fick av klassen mår superbra. jag tror egentligen att det är en variant av hängpelargon men jag har inget bra ställa att hänga upp den på så den har fått lite stöd och står fint brevid vattentunnan.
Idag ska vi köra lite skräp till återvinningscentralen. Trist sysselsättning men ack så härligt det känns när det är gjort!

Surväder ute

Idag har det regnat mest hela dagen. Det gör inget. Ganska skönt att få vara inomhus och ta det lugnt.

Vi har varit på semester i Stockholm och i Vimmerby. Helt otroligt trevligt var det. Bott hos släktingarna på Mälarhöjden, bott i tält på camping och tillbringat sammanlagt 180 mil i bilen.Nog har vi det väl allt för bra ändå!


I morgon ska jag åka till min kollega och få lite rabattinspiration. Det är ju numera min grej. Mina pelargoner som jag köpte medan det ännu var svinkallt ute har börjat blomma, trots att de nästan var halvdöda ett tag. Man slutar aldrig att förvånas.
Humlen har verkligen tagit ett språng också denna sommar.


Överaskning!

Nu har pionen slått ut. Vilken överaskning! En till är på gång och sen är det nog över för denna sommar. Jag hoppas att busken tar sig rejält till nästa år.
Trodde inte att blommorna skulle bli så stora men det funkar fint då jag knappt har något annat som blommar i rabatten just nu.

Idag ska gräsmattan klipas och vertikalskäras. Blir en hel del att räfsa.

RSS 2.0