Oj, oj, oj

Det blir bara finare och finare. Jag blir nästan i extas.

Nu håller han på med baksidan, jobbarlampan är framdragen för det är mörkt ute. Men spröjsen ska upp till varje pris.

Då detta är klart ska vi sätta ihop en nygammal TV-bänk. Man kan nästan säga att vi har lite av julaftonskänsla här hemma i våran faluröda villa. Åtminstone frun i huset.

Jag tror jag ska justera mitt bloggnamn till:

mittlillabo - livet i den faluröda villan
Nu behöver jag ju inte vänta på mitt drömhus längre - för den drömmen har ju redan slagit in...

Makeover

Nu håller vi på att sätta upp alla spröjsen. TJOHOOO!

Det ser superbra ut (man får tycka så på sin egen blogg utan att det verkar skrytsamt). Vi valde lite bredare i mitten och smalare på sidan, sen visade sig att det var en liten profil på den breda. Jag blev tvärt skeptisk men nu säger jag;

 - Yes, yes, yes!







Här jobbar maken på. Lite kallt om fingrarna men det går ändå.




Här har vi köksfönstren. Skillnaden utifrån är stor men faktiskt ännu större inifrån. Det känns ovant...men sjukt snyggt...
 



Jag har torkat alla fönster en snabbvända och ser med spänning framemot när spröjsen kommer upp på baksidan. Där kommer det att bli sex rutor då dessa fönster är lite lägre.
Just nu ser det ut så här. Resultatet kommer senare eller i morgon.



I love våra spröjs.


Stort paket

Alldeles nyss kom det ett stort paket från DHL. Det är våra spröjs som har anlänt.
Nu ska jag dra över fönstren igen och försöka få bort klistret som inte velat försvinna helt.

Spännande att se hur det kommer att se ut. Nu har vi vant oss vid att vara utan.


Då min man kommer hem från jobbet vid luchtid, så ska vi åka till Skellefteå. Ganska skönt att kunna åka mitt i veckan så känns lovet lite mer utdraget.


Dagen efter

Jag har ingen träningsvärk! Det kan bara betyda att jag mitt gympapausande på 1½ år inte har påverkat min fysik...

Jag har bestämt mig för IKSU. De har mer pass att erbjuda både dagtid och kvällstid. Till veckan kör jag igång...

Syskonkärlek

Stämningen mellan barnen går som en ojämn EKG-kurva. Ena sekunden är allt fantastiskt medan den i nästa sekund liknar mer ett förmaksflimmer.

Det är klart man föredrar sinusrytm!



Syskonkärlek när den är som bäst.

Smallville

Nu ska jag bädda sängarna, piffa till mig och barnen, gå ut och plocka lite fler stenar, äta parisare till lunch och sen ska i till våra vänner i Innertavle och hälsa på.

Ikväll blir det ett aerobicpass på Tenton - jag överväger att köpa ett träningskort där istället för på IKSU. Seperationsångest till tusen, men både mer praktiskt och lite billigare. Jag har inte tränat på1½ år och det både syns och känns i kroppen. Dags att sätta igång helt enkelt.

Jag gruvar mig för passet då jag inte har så lätt för mig gällande kordination som någon annan hittat på. Jag får göra så gott jag kan och hoppas att ingen ser mig.




Höstlov

Denna vecka har vi höstlov. Idag ska vi åka på biblioteket, hämta barnkörnoter på Ålidhemkyrkan, handla och snabbtitta in på gamla förskolan och säga hej. Vädret är grått men mysigt.

I morgon ska vi hälsa på våra vänner i Innertavle efter lunch och i övermorgon åker vi till Skellefteå.

Det här blir en bra vecka.


Det enda som egentligen känns jobbigt är att veta vad man ska laga för mat.






Lördag

Idag har vi sjungit på ett 50-års kalas - dagens goda gärning. Gick helt OK med tanke på möjlighet till rep.

En av låtarna vi sjöng Dream a little dream har The Mamas & The Papas gjort. Riktigt mysig att sjunga.




Sett på TV, ställt tillbaka klockan (vilken tur att jag hörde de meddela detta på nyheterna annars hade det blivit en katastrof när jag kommit fram till jobbet) och snart är det dags att dra sig tillbaka. I morgon är det ingen skön sovmorgon som väntar, jag ska jobba.

När jag kommer hem blir det snabb middag och sen kommer broder med familj på lite tårta eller kladdkaka - beror på vad maken kommer att baka till födelsedagsbarnet...det vill säga JAG!

Vaccinerad

I  måndags tog jag vaccinationen mot svininfluensan. Jag har haft lite ont i stickarmen samt huvudvärk, annars mår jag bara fint. Nu har jag gjort det jag kan för att skydda mina barn och de i min omgivning som kanske har större risk att dratta dit.

Jag ser på andra bloggar att många är fundersamma. Sök mer information om du har fått för lite - sen måste du bara bestämma dig.

Gör det som känns rätt för dig!

Nominerad

Jag kan för mitt liv inte förstå varför jag inte blir nominerad till årets bloggare. Det är ju så otroligt inne med inredning, hus, barnkläder och annat som min inspirerande blogg bjuder på.

Jag kanske måste göra den lite mera rosa och asiatisk - som FOKI




Nästa år är det jag som står på prispallen...


Kallare och kallare

Nu är det kallt och halkigt ute på morgonen. Lekhjälmarna är framtagna och fick följa med till förskolan på morgon. Jag har ett extra jobbpass ikväll och ska städa undan här hemma innan jag sätter mig på Monarken.

Vi har fått ett nytt "munstycke" till dammsugaren av svärmor. Jag tror inte hon var så förtjust i den gamla!
Vilken skillnad det blev och vilken färgklick. Nästan så man tycker det är lite stimulerande att dammsuga igen.

Nu kommer man åt dammet under soffan och TV-bänken med.


Har ringt till kommunen igen och hört mig för när de ska komma och fixa upp våran allmänning här bak. Det ligger inne en beställning och han skulle ringa och kolla varför inget har hänt ännu. Vore så skönt om detta kunde göras innan snön faller.




Nästa sommar kan vi njuta av den fina skogsytan, buskarna, humlen och en glänsande gräsmatta. Jag längtar redan.



Jobb, jobb och mera jobb

Maken och ungarna har åkt iväg till kyrkan. Jag ska klä mig varmt och cykla till jobbet. Långa pass på helgen vilket innebär att det inte blir någon tid över för att göra annat. Såg dessutom att jag får ta ett extrapass på tisdagkväll. Huvvaligen så segt det kändes.

Jag tror jag ska stanna till på ICA och köpa med mig något till kaffet så kollegorna blir glada.

Feber hela veckan

Igår när vi kommit hem från tandläkaren hade jäntan feber och ont i halsen. Hon blir hemma idag. Lilleman ska få vara några timmar på förskolan. Han har knappt fått någon stimulans på hela veckan då han varit hängig han med.

Vi ska köpa några milda halstabletter och hoppas att det lindrar det onda lite.

Det har varit en allmänt snorig och febrig vecka. Vi har sovit (utom min man) lite halvdåligt och man känner sig lite trött i kroppen. Det blir ju alldeles utmärkt att avsluta veckan med tre kvällspass på jobbet i helgen!
Lika bra att urladda batterierna helt för att omladda dem igen till nästa vecka.


Observera vad tidigt jag bloggar idag. Det hör minsann inte till vanligheterna.




Min man är nöjd

Jag är också nöjd men på en helt annan nivå. Det finns tydligen en massa finesser som man kan lära sig gällande den nya TV´n som står i vårat vardagsrum. Jag satsar på att lära mig hur sätter på och av den samt hur man hittar de allra vanligaste kanalerna. Det får räcka.

Nu står den på våran gamla TV-bänk som inom en snar framtid skall bytas till en vit bänk. Jag skulle helst se att vi tar bort högtalarna också, men jag ligger lågt i detta tema då jag tycker att min man måste ha något att säga till om.

Ja, hur får man det att se snyggt ut med en stor TV? Det blir något att bita i framöver...


I den lilla finns det stora

Jag och lilleman har varit ute på en kvällspromenad runt kvarteren.

- Mamma, jag ska plocka några fina stenar åt dig, säger lilleman.
- Men så bra, vi behöver ju många flera till huset.
- Jag vet!

Han vet precis hur dom ska se ut. Som ägg, runda kanter och inget brunt rost på. Han är mycket noggrann i sitt plockande (även om äggformen oftast saknas).

- Åh, den här stenen är vacker! säger han och ser alldeles överlycklig ut att han hittat en sten som han tycker är fin.
- Jättevacker,
säger jag och tänker att det får inte se för perfekt ut!




Han är världens bästa stenplockare - min lilleman.


Tandhygienisten

Idag har båda ungarna varit hos tandläkaren, fast egentligen är det en tandhygienist de har träffat - det förstår inte skillnaden, så för enkelhetens skull är det alltid tandläkaren vi besöker.

Vi kunde inte ha hamnat hos en mer förvirrad dam. Två gånger kallade hon min dotter Rut för Ester, att hon var 5½ år gick inte heller in.
Hon kom på att hon skulle ta några röntgenbilder på jäntan. Nu har hon en fantastiskt väl- röntgad käft. Jag är imponerad av att hon låg stilla med en plåt i munnen så länge medan tanten irrade omkring.

Så var det lillemans tur. Han hoppar upp på stolen och börjar gapa så stort han kan. Han ligger med detta gigantiska gap i säkert 1 minut innan hygienisten är igång. vad hon höll på med under tiden föratår jag inte.

Lillebror förblev namnlös och tilltalades "lillebror" under hela besöket. Undrar vilket namn han hade fått?



Då vi hade gjort allt klart ville hon att en tandläkare skulle titta på lillemans bett. Han har då minutrarna innan givit henne alla världens alternativa bett (jag måste ställa mig utanför för att inte börja skratta, vilken show han bjöd på).

Hon försvinner likt ett spöke, kommer tillbaka... och är fortfarande osäker på hur gammal pojken på den blå britsen är. TRE och ETTHALVT, säger både jag och gossen i kör.

Tandläkaren kommer inseglande. Hon har en helt annan känsla för barnen. Allt klart på loppet av ca 15 sekunder och så avslutar hon med att säga att lilleman är sååå duktig. Hon ser fundersam ut varför hon skulle komma in överhuvudtaget!

Sekunderna efter att tandläkaren gått kikar en annan hygienist in genom dörren och frågar våran hygienist hur det går där inne? Det går bara bra, svarar Tant Förvirrad glatt.

De ska få en liten sak innan vi går hem.  Jag ger dem två utan att säga ett knyst, för det har de minsann förtjänat.


Mera sten

Har lagt in lite stenar som jag fick nalla från grannen. Kändes lite mer ombonat för blockljuset.

Så otroligt tråkig bild detta blev och det ser inte särskilt ombonat ut heller. Ser faktiskt bätre ut i verkligheten!


Resultatet

Så här ser det numera ut på våran uppfart när gruset är på plats. Det blev snabbkort idag då batteriet började blinka - jag hann inte ens stänga dörren!




På närmare håll ser det ut så här:




Nu är det faktiskt inget mer att göra ute förrän till våren.


Grannen funderar på att sätta några Tujor till våren som ska stå mellan deras hus och vårat, på garage sidan. Jag som inte kan någon annan buske än Aronia måste så klart kolla upp detta på internet.


Det här är tuja;





Inget jag skulle ha planterat på min tomt, men det kommer säkert bli fint mellan vårat hus och det känns ju bara roligt att vi får lite variation på grönskan. Rätt som det är ändrar man sig då man ser lite andra alternativ.


Snoret i näsan

Ena sekunden är det så tätt att man inte får in en gnutta luft ens. Andra sekunden känner jag hur en snordroppe börjar rinna ut från näsan ner mot läppen och jag undrar vart innehålelr kommer ifrån.

Inte är det skönt att vara förkyld. Jag tar Alvedon och Nasin för att känna mig lite piggare.

Lilleman har fått en skvätt Mollipect mot hosta. Jag hoppas natten inte fylls av ett torrhostande barn för då sover jag så illa. Inte helt omöjligt att någon måste VABa i morgon.

Nasin ska det vara för den fräter inte så hemskt på slemhinnan i näsan. Jag har använt den i flera år.

Nu hoppas vi på att snuvan försvinner inom kort.


Sten

Ibland kan en hård sten se ganska mjuk ut. Eller kanske inte. Jag skulle i alla fall vilja hitta en till som är rund, då har jag tre stycken fina bumlingar vid entrébron.



Nu ska vi ta en nypa luft och sen blir det en lugn kväll med ungarna. Maken ska gå på förskolans föräldramöte. Undrar vad de har att komma med.

Nästa vecka är det inskolningssamtal men vi får inte samtala om båda barnen utan det blir två tillfällen. Onödigt tidskrävande tycker jag - men jag tycker ju alltid tvärtemot!


Uppfarten klar

Äntligen har traktorn varit här med gruset till uppfarten. Det blev jättebra. Kanske inte så många som passerar som ser skillnaden, men för oss som väntat på en mindre grovstenig uppfart blev det precis som vi hade tänkt det.

Ska bara ladda kameran så kommer ett nytt inlägg framöver.


Kristallklart

Lite nytt i hallen. Hittade detta fina kristallgrenar på Åhlens och passade på att använda 20%rabatten som väntat på rätt tillfälle.

Glittrar till då ljust faller på de små stenarna.



Dessa ska få stå framme hela vintern så vi släpper in så mycket ljus som möjligt i hallen.

Årets först julklapp är också inhandlad. Bara några kvar...


Solig dag

Idag skiner solen och vindarna är kalla. Vi ska gå ut en sväng och kolla hur grannarna har det på kvarteren. Sen ska jag försöka vila en stund så jag orkar hålla uppe ögonen hela natten. Jag ska jobba i natt.

Jag har köpt ett blockljus till lyktan. Fint blev det. Funderar på om jag ska snatta några stenar från grannen och lägga i botten...


För tillfället står ljuset på en liten ljusassiett. Jag gillar inte när det rinner ner stearin överallt, bökigt att ta bort osv. Får det stå på stenar så kan man lättare ta bort det.

Vi har världens bästa entré, man rymmer hur mycket fint som helst på den - TACK pappsen för hjälpen. Vi säger alltid (då ingen annan hör) att vi har områdets finaste entré. Jag tänder ljus och lykta även om vi inte väntar främmande bara för att den blir så extra fin då.

Nu ska vinterkläderna på så vi inte fryser ute.


Höstmys

Klockan är Bolibompatid, ungarna sitter i soffan framför den STORA och sprillans nya TV´n. Ljusen är tända och det är väldigt mysigt här hemma (tycker jag i alla fall).

Vi har varit lediga idag, jag och barnen. Hade lite vänner på våffellunch, röjde undan och sen till MAXI för att byta barnhandskar och köpa fleecetröja + byxa att ha på förskolan. Vi hade tänkt fara på bibblan med tiden räckte inte till idag. Jag har också klippt ner mina pelargonier för vintern och satt stödband på våra rönnar.

Om två timmar kommer maken hem från jobbet, lite trist att han jobbar kväll, men det gör ju jag med så det får man ta.

Vi har i alla fall haft en skön dag. I morgon är det early bird som gäller för mina del. Drygt 06.00 börjar cykeln rulla till jobbet. Överdragsbyxa, mössa och tjocka vantar - bara att klä sig ordentligt så man inte fryser.

Mörkt foto - desto mysigare med ljusen!

Jag ska försöka komma ihåg att köpa några vita blockljus som ska stå i lyktan vid våran entré.


Missionsauktion i Innertavle

Vi har precis kommit hem från Missionsauktion i Innertavle där alla pengarna går till BIAL (Barn i alla länder). Mycket trevlig tillställning som anordnats av Innertavleborna.

För 5 kronor kunde man få hårbottensmassage, en liten minikiosk sålde godis till barnen, lotteri, auktionbord för barnen och sedan ett bord för vuxna. Vi budade hejvilt. Till sist var jag tvungen att ropa:

- Mina pengar har tagit slut, nu måste jag till sluta ropa!
- Inga problem, svarar auktionisten - det går att lösa!

Då fortsatte vi ropa, hela familjen.


Här kommer våra inropade saker:


Liten godisskål till mig



En anteckningsbok och docka till jäntan



Klistermärken, pennor och linjal till lilleman. Ett stort mörkblått badlakan som sakerna ligger på



Fia med knuff, sprillans nytt.



En godisskål med innehåll. Denna får vi dock ej behålla för den ska hänga med i alla framtida missionsauktioner och vandra vidare för varje gång. Denna gången överöstade jag ALLA som var med från Innertavle. Den här tomten måste komma utanför socknen någon gång tänkte jag. Nu är den på Tavleliden!


Den här lappen följer med till nästa år, måste bara köpa nytt innehåll.



Till sist, en fleecepläd. Nu behöver vi inga mer sådana i huset. Vi har så det räcker till hela tjocka släkten.



Utöver det här ropade vi in lite hallongrottor och några havrekakor samt någon typ av inlag rullsill som maken säger är jättegoda.

Nu är vi några hundralappar fattigare men så mycket gladare i hjärtat då vi vet att alla pengarna går till de små som nästan inget har. Jag tror det här var en välsignad auktion för allt blev sålt och köparna var både glada och generösa.


Nytt i huset

Jag har världens gladast man just nu. Vi har nämligen fått en ny TV till vardagsrummet av mina föräldrar. Svärfar och maken håller för fullt på att montera upp den medan svärmor yr runt med den allför högljudda dammsugaren bakom TVbänken.

Ikväll ska vi hyra en film...

Tips för dagen

Jag har visat detta tips förrut men jag tycker det är så bra att jag måste visa det igen.

Jag tycker ofta det ser ganska tråkigt ut i blomkrukorna. Då kan man fräscha till det med några småstenar. Det har jag gjort i två av krukorna i sovrummet. Enkelt och fräscht. Stenarna köpte jag på lösvikt, billigt på en akvarieaffär (passade på när vi var där med ungarna).




På tal om blommor. Jag måste klippa ner mina pelargonier, det börjar vara lite för kallt ut nu. Ska köpa en sekatör nästa gång jag handlar på MAXI.


RSS 2.0