Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Hem och Liv. Man tackar och bockar.

Tanken är nu att jag ska skriva ner vilka bloggar jag besöker/gillar mest. Det är många jag gillar men på senare tid har jag knappt orkat med att blogga själv så jag har heller inte besökt så många andra.

Dessa är dock mina 3 favoriter:

Hem och liv
Onyinredning och
Hiljans


Finns på min blogg som länkar om ni vill titta in hos dem. Jag har försökt göra dem till länkar med det blir bara "Do not find" då man trycker på dem.


Lilleman sover fortfarande

Klockan närmar sig 10:30 och lilleman sover som en stock. Han har hostat hela natten så vi både är lite dagen efter idag. Ingen feber och ett bra humör har han så det går nog över rätt fort.

I afton ska vi äta tacobuffé på droskan med våra vänner. Jag längtar så jag håller på att dö.Trevlig Helg allihopa.

Nyhet från IKEA

Hittade en ny modell på fåtölj från IKEA igår kväll. Kanske dessa vore ett alternativ för oss i vardagsrummet. Fanns dock inte fler än tre färger att välja på. Blå är inget alternativ inte heller den vita. Undrar hur grön den är i verkligheten.


Ni bloggare som har fem  minuter till iKEA, kan väl kika på den nästa gång ni är där och ge mig lite mer kött på benen!

Nu kommer vi till det roligaste

Nu har vi kommit så långt att insidan på huset ska iordningsställas. Känns verkligen skönt att allt flutit på så bra hela sommaren.

Under denna vecka har gubbarna jobbat på med golvläggning. Vi har valt ett ekgolv "Rumba" som vi tycker känns jättebra. Gubbarna är pappa och svärfar.
Nu ser det lite dammigt ut och glänser från fönstret men så här blir det i alla fall.
Tapeterna är beställda. Många rullar blir det till ett helt hus. Vi har tagot ljusa tapeter överallt, med väldigt diskreta mönster. Funkar bäst då jag gillar färg i annat som kan hängas på väggarna.
Här har jag försökt ta en bild på våra foder runt fönstren. Blev lite suddigt men ni ser profilen. Jag har målat och ska måla lite till så jag blir riktigt nöjd.
Maken är i huset och målar kökstaket ikväll. Blir vitt och fint.Nu ska jag och lilleman ta ett bad. Han hostar och är snorig. Storasyster är hos morfars och farfars. Roligt för henne och skönt att ha ett barn för oss. Lilleman trivs ganska bra i huset vilket innebär vi får mer gjort om vi bara behöver hålla koll på honom. Nu är det badtajm.


Middagslyx

Svärfar kom ner i eftermiddag. Han insisterade på att få bjuda på mat och då vi åt hamburgare igår så önskade vi oss kinamat till middag. Vi for i arbetskläder hela familjen ner på Great Eastern. Jag och maken tycker nog att de blivit sämre på matfronten och ger dem knappt 5 bambuskott av tio möjliga.

Mätta blev i i alla fall och jag slapp en massa disk.Hur skönt vore inte livet om man hade en kock anställd fem dagar i veckan?

Alldeles snart...

...ska jag försöka göra lite inlägg på bloggen men just nu är det så fullt upp och det finns varken tid eller ork.
Kort info, detta har hänt eller pågår:

1) Innertak målas ett varv till (så inga spikhål syns)
2) Fodren runt alla fönster målas av samma anledning + att det blir finare, tycker vi
3) Golv har idag hämtats, ekparkett "Rumba"
4) Hela huset har grovdammsugats och dammtorkats inför målning
5) All ytterfasad är klar förrutom där vi inte satt in ett fönster och där vi inte satt in den rätta grovdörren
6) Letat med blåslampa efter någon som har traktor och annat som behövs för att grovgöra tomten
7) Kollat tapetpärmar, hittar ingen tapet till hall pch v-rum som känns helt rätt
8) Kollat kakel och klinker till stortoan
9) Lagat mat, badat barnen och sovit haldant på nätterna pga att lilleman vaknar och är tjörmig av oklar anledning.

Nu ser jag framemot en lugn kväll då barnen somnat. Gissa var maken är? Han målar och målar och målar...


I morgon kommer köket med lastbil. Ser inte ut som på bilden.
Trevlig lördag kväll allihopa.

Gubbarna jobbar på

Nu har maken min börjat jobba på sitt ordinaire jobb. Han har inte haft någon semester alls denna sommar men verkar tycka det kännas ganska bra ändå. Allt jobb har ju resulterat i ett hus.

Nu tar pappa och en nypensionerad svärfar och fortsätter med bygget så det inte stannar av.

Idag ska betonggolvet slipas till och flytspacklas.Måste dit ikväll och kolla resultatet.


Soffa på G

Nu har vi bestämt oss för vilken soffa vi ska köpa. Det blir soffan Monza från MIO, i en nästan svart färg. Vi funderar på att placera två stycken tre-sitssoffor mittemot varanndra men börjar med att köpa en så vi ser hur den blir på plats.Detta är modellen fast i fel tyg. Bra pris (inte värt att beställa från IKEA). Kommer att kännas så bra att få ställa in en ny soffa i vardagsrummet, efter att ha uthärdat vår nuvarande soffa.

Flaggspröjs

Så måste jag in med det sista alternativet gällande spröjsen. Så kallade flaggspröjs.

Nu ska ni inte tro att jag har ritat in dessa spröjs på datorn själv. Varför göra arbetet själv när det finns andra som är mycket snitsigare på det!

Så här ser det då ut:Inte blev det lättare av det här. Spontant känner jag att det här känns lite mer åt det gammeldagsa hållet och det är vi inte så inne på men man kan ju ändra sig.

Mr Music

Jag har glömt bort att bjuda på musik så nu slänger jag in en ny låt av Rihanna. Medryckande enligt mitt tycke.

http://www.youtube.com/watch?v=p8X-fSPPuIw


Överraskning

Häromdagen blev jag överraskad av svärmor med en prenumeration på fyra stycken Hus & Hem. Kunde väl inte passa bättre nu när man är på inspirationsfasens topp.
Till detta erbjudande följde det också med en bakbok. Får prova dessa recept när jag har min nya ugn.När man tittat på bilderna i denna bok känns det som en omöjlighet att försöka äta sunt och nyttigt. Bara en massa godsaker men kola och choklad...

Börjar vara lite less, faktiskt.

Nu har vi hållit på med husbygget sen mitten av Maj månad och idag har jag kännt mig allmänt less på att vara "hemmafru". Jag saknar mina kollegor och mitt roliga jobb. Tack och lov att semestern snart är slut.

I  morgon ska jag fortsätta med spacklandet och det lär nog pågå hela helgen. Känns i alla fall bra att få göra något praktiskt när man är i huset.


Jag använder en Bredspackel och en Japanspackel. Bara så ni vet.

Med en radio på i bakgrunden så är det nästan som terapi att spackla, och när det bär emot så behöver jag bara tänka på att det snart ska tapetseras - om några veckor i alla fall. Hur kul blir inte det då!Spröjsfunderationen fortsätter

Har ritat in våra två alternativ på spröjs. Antingen fyra rutor eller sex rutor. Just nu står det lika mellan dem båda. Vi har inte beställt några ännu och det känns inte som någon jättebrådska heller att bestämma sig, vi kan var utan ett tag så vi verkligen hinner fundera ordentligt.

Här är första alternativet:
...och här kommer det andra:
Tips och råd gällande spröjs, mottages med glädje.

Ribborna på plats

Hade ju tänkt visa dessa bilder igår men jag glömde kameran i bilen och var alldeles för lat för att hämta in den. Nu kommer i alla fall lite bilder på fasaden igen med ditsatta ribbor.

Ribborna är fasade på kanterna (finns även som rundade och profilerade), vi föll direkt för en enkel variant och vi tycker det passar huset.

Lite mörk bild pga solen men ni ser ribben. Fönsterbläcken är ej insatta, vi funderar fortfarande på om vi ska ta vita eller röda. Vi har hela tiden tänkt oss röda men det kan bli lite "större" fönster med vita.
Lite ljusare bild kommer här. Så här ser det ut under entrétaket. Våra takstolar kommer att synas som på bilden. Det ska sättas tre stycken spotlights i undertaket.Fasaden är bara grundmålad ännu i fall ni tycker det ser ut som att vi slarvat.

Även baksidan har fått ribborna på plats.
Till sist så måste jag visa garageporten. Det är ganska roligt att trycka på "fjärrkontrollen" och se hur den åker upp under taket. Lyxigt värre.Ser ut som vilken garageport som helst - men den här är förmodligen finast ändå...

Lampfunderationer

Jag har sett ut en lampa som skulle bli fin till entrén och groventrén, just denna kommer från Markslöjd men liknande finns på diverse butiker för en mindre summa. Jag tror den här skulle passa perfekt mot den faluröda färgen, aluminiserade rännor och den vita dörren.


Jag vill ha en lampa som hänger neråt och inte uppåt. Brukar finnas båda alternativen.

Vi kommer också att sätta en lampa på garagets långsida där det finns en dörr samt på baksidan där vi har en dörr till förrådet. Känns inte nödvändigt att ha samma så kanske en enklare modell till dessa. Gillar de här två:Vi får se vad det blir.

I morgon kommer lite bilder på ribborna som kommit på plats och så har våran garageport satts upp. Blev jättebra, tycker jag som vanligt.

RSS 2.0