IKEA

Ungarna har fått lite saker till deras rum. Jäntans skrivbord har kompletterats med några hållare till pennorna, en anslagstavla och så en hylla ovanför. Lilleman har samma variant men vi ska komplettera med en bokhylla i hans rum.




Lilleman har fått en myslampa i sitt rum.




Vi behöver ett skrivbord i arbetsrummet och nya sängar till barnen. Inom en snar framtid ska vi betsälla hem varorna - det ska bli roligt!


Pimp my garage

Sånt här jobb är inte så roligt alls men det måste göras. Vi har tömt garaget och ska måla golvet för att vattnet ska rinna ner i brunnen lättare och så är det mer lättstädat.




Tråkig utgift och ingen som kommer att se någon skillnad. IKEA är roligare!


Gröna larvar

Min krusbärsbuske mår inte helt OK. Idag satt det säkert 30 st gröna små larver och smaskade i sig bladen. Såpavatten sprayades på och nu ska jag ut och skjölja av den igen.




Lite fler knoppar är på väg att brista ut i full skrud...




Humlen har tagit sig men hinner inte komma så högt denna säsong.



Ska gräva ner stenarna en aningens men jag saknar några stycken på baksidan så det får vänta ett tag.

Grönt är skönt!

Äntligen regn

Idag regnar det, precis lagom. Vi ska rensa i kökslådor och skåpen, de måste verkligen torkas ut innan smulorna börjar krypa.

I eftermiddag ska vi fara och bowla. Jag tror det är 10 år sen sist jag var där så det ska bli intressant att se om jag får in en strike!


Nu ska vi köra igång i köket...




Bloggtips

Kolla in denna bloggare om du får lite tid över...



http://www.vitfargokompost.blogspot.com/
Nu har jag gjort en storrensning av leksaker och annat trams i ungarnas rum, kanske dags att gå ut i solen en stund...

Min trädgård

Jag måste nog göra en ny kategori som får heta "Min trädgård".

Nu kan man säga att mina blommor (eller buskar som jag kallar dem) har slagit ut i full blom.




Den Grekiska Vädden såg inte alls ut som jag hade tänkt det, den var ranglig och spretig och lite flör mörk i färgen - men blommar gör den och det är ju det viktigaste.



Vi har fått fyra stycken till skott från mammas väninna i stugan, de har vi provisoriskt satt ner i kanten mot allmänningen så vi får fundera till hösten i vilken rabatt de ska ner.

Filmtips

Vi såg en film igår som jag rekomenderar till de som vill se något lite mer oamerikanskt. Jag mådde faktiskt lite "dåligt" efter att ha sett den och vi diskuterade lite vad tanken var med den och min man googlade för att se hur andra uppfattat filmen.



Rekomenderas!


Cowboy

Jäntan är i en fas där man försöker posera framför kameran. Fröken hittade två hattar i lillstugan och såklart var jag beredd med Mr Camera.





Top Model säsong 113...

Sommar & Sol

Varför inte plocka några blommor längs vägen och få in lite sommar i huset?




Sundsvall tur & retur

Idag vid lunchtid bestämde vi oss för att åka till IKEA i Sundsvall. Nu kunde jag inte vänta längre. Planen var att jag skulle åka ner själv, hälsa på en kompis och i lugn och ro få spatsera runt i butiken. Den ändrades. Hela familjen in i bilen fick det bli. Lugn och ro kanske det inte blev men abstinensen var så stor att det inte spelade någon roll!



Vi var inte där förrän vid 14.30 (ovanligt då vi oftast är nere vid 10.30 i vanliga fall). Ingen kö till "Smålandet", ingen kö i restaurangen och kl 19.30 när vi stod i kassan så var det ingen kö där heller. Vi satt i bilen precis när de stängde - perfekt!


Klockan är sent men vi har inga planer på att släcka lamporna så skrivbordet till lilleman är snart på plats.



Framöver ska vi göra en beställning på sängar till ungarna, en bokhylla och ett skrivbord till arbetsrummet. Det ska bli ett nöje det med.




Buskarna

Jag har väntat hela sommaren på att mina buskar (blommor) ska ta sig och att några knoppar ska brista ut. NU ÄNTLIGEN börgar jag se resultat av mitt enträgna vattnande.

Här har det kommit gula blommor så det står härliga till och det lyser så fint längst bak på gården.




Dessa blommor har jag önskat mig från mamma. jag tycker hon ska gräva upp dem till mig och så flyttar vi dom från hennes rabatt till min! Vi är ej helt eniga om detta ännu så jag jobbar på min förmåga att övertala henne.

Den finns även i en röd/orange färg som jag också vill ha.



Kanske till hösten...

Tvättstugan

Så här ser mattan ut i tvättstugan. Den är vänd så den mer vita sidan kommer fram. Tycker det kändes bättre mot våran gråsvarta plastmatta på golvet.



Nu hoppas jag på en dag med riktigt dåilgt väder så jag tar mig tid att sy gardinen till fönstret. Jag skulle också vilja byta tyg på de röda förvaringskorgarna. Ett sånt syprojekt blir dock för svårt för mig så när den dagen det är kommen ska jag be svärmor om hjälp.


Funderationer

Gräset kommer alltid att se gult och sönderbränt ut på baksidan av garaget. Funderar på om vi ska lägga några skifferplattor till höger om bron för att avleda den fula gräsmattan.

Vi byggde bron för några veckor sedan. Nu har vi har precis toppdressat och lagt ut lite nya gräsfrön och får väl se hur det tar sig.



Det gäller att alltid ha något projekt i huvudet i alla fall.


Ny kruka

Vi provade att sätta en Svart Aronia förra hösten. Den skulle bli så fin på framsidan vid våran entré. Det visade sig bliva en flopp!

Snöras från tak och skugga försökte ta dö på den. Vi flyttade den till rabatten istället. Nu ska vi testa något nytt istället.


Pappa har gjort en jättekruka i betong. Där ska vi ha lite pelargonier och kanske något fint för hösten sen får den helt enkelt ställas undan till vintern för att återfödas på nytt till våren igen. Det är planerna i alla fall sen får vi se om det funkar. Om det inte funkar så placerar vi den någon annanstans.




Här får ni en bättre uppfattning om hur stor den är då man ser den på håll.




Så här ser den ut med lite blommor i. Den nedan är mammas och den är målad och ser inte exakt likadan ut. Min ska inte målas utan får vara i råbetong.




När vi var i stugan passade vi på att plocka stenar. Vi fyllde nästan tre hinkar så nu ska jag nog klara baksidan på huset. Det är säkert många som tycker det är ambitiöst med detta plockande då man kan köpa ett släplass. men dessa är fina och jag vill inte ha en massa rostig färg på stenarna. Det får hellre ta tid!





Nytt till tvättstugan

Jag har köpt en tygbit och en plastmatta till tvättstugan. Måste bara ta fram symaskinen och det brukar kännas lite jobbigt.



Har inte hunnit ta något kort på mattan så jag får återkomma i morgon igen.


Sommarstugan i Sjöbosand

Vi har tillbringat några dagar i mina föräldrars sommarstuga en bit utanför Skellefteå. Vädret har för det mesta varit väldigt fint och ungarna har badat från morgon till sena kvällen.

Vi har träffat våra vänner i Örviken, grillat, metat aborre, sett TV och njutit av ledigheten. Den enda skillnaden från vårat ganska normala liv är att vi har haft hand om mina föräldrars hund också. Han har nu fått följa med hem till Umeå i väntan på att de rätta ägarna ska komma hem från Skåne.

Nu kommer det ett sjok med foton från stugan. Jag skippar text till för jag orkar inte!












Klockan är närmare 20.00 och ungarna är fortfarande två blötdjur. I går var det 24 grader i vattnet - rätt så nice!



...men som jag brukar säga;
- Borta bra men hemma bäst!







Vattenlek

Igår var det fint väder hela dagen. Då får man passa på att springa genom vattenspridaren och blötas ner av "larven". Lilleman gillar vatten i alla former och kan hålla sig sysselsatt rätt så länge när det finns vatten i närheten.



Förra året var det Crayzy Daisy som var sommarens hetaste vattenspirdare. Vi köpte en larv på utförsäljning istället - funkar precis lika bra den, nästan lite bättre!

Trevlig Helg allihopa!


Semester Del 1 - Lappland

Vi har varit några dagar i Bellonäs (3 mil från Arjeplog) och hälsat på våra vänner i stugan. De bjöd på fint väder, båtturer, fiske, grillat och en massa renar.

Här kommer lite foton från semestertripp nr 1...


Lång väg att köra, AC ur funktion, men vi klagar inte för vi ser en massa renar hela vägen från Malå till stugan.









Väl framme i stugan så skyndar sig ungarna ner till vattnet för att bada. Det är 14 grader i vattnet och alldeles klart, man ser botten långt ut i sjön.






Flytvästarna på!






Jäntan vill knappt erkänna det men här fryser hon faktiskt och med tanke på det ganska så kalla vattnet så är det inte så konstigt. Detta hindrar dock inte barnen från att fortsätta bada.




Killarna var ute varje kväll och fiskade. Maken fick nästan upp en öring. Den slet sig loss precis vid båtkanten. En stund av sorg befann sig i båten men sen tog han nya tag. Gäddor fanns det gott om.






Stugägaren bjuder på varma mackor grillade över elden, formfranska, korv, ketchup, lite rödlök och så in i mackjärnen. Det smakade sagolikt gott.




Jäntan som håller på att bli stor!




Vi hade en härlig resa dit, jättetrevligt på plats och en varm men trevlig resa hem med lika många renar längs vägen.


Vattenkanna

Jag har köpt en vattenkanna. Den ska stå på altanen egentligen men just nu får den stå på framsidan tillsammans med zinkbaljan.



Märkte att hålen på den där tuten längst fram är lite för små, så jag tror min händige man ska få äran att göra dem större så det blir lite mer drag i vattenstrålarna.

Nu är jag är lite enformig

Jag kan inte låta bli att ta kort på blommorna här ute. De har börjat bli som en drog för mig!




Ena av blommorna som vi satt i rabatten är lite ranglig. Svärmor trodde det var en klängväxt men enligt lappen på butiken skulle det inte vara det. Förbryllande. Nu har den fått lite stöd av två virade stålspiraler och den ser mycket resligare ut.




Jag skulle ha köpt två blå istället men jag tänkte inte så långt då maken och ungarna redan satt i bilen och ville hem. Får komplettera med en till blå nästa gång vi besöker Blomsterlandet.



Finaste blomman

Hur fina mina rabatter och blommor än tycks vara (enligt mitt tycke förstås) så är de finaste blommorna mina barn. De skulle kunna sitta i vilken rabatt som helst och lysa upp slokande bladverk.



Jäntan håller på att spara ut luggen och ser ut som ett troll mest hela dagarna. Men finare troll får man leta efter...

Du ska tro att det blir sommar

Blommorna har tagit ett rejält skutt i utvecklingen, både i krukorna och i rabatterna. Det är roligt att se hur allt blommor ut då man jobbat med att vattna stup i kvarten!


Blomman vid entrén har fått sig ett litet sällskap i form av en skylt som jag köpt på Åhlens.




I zinkbaljan är det full fart på blommorna. jag är lite stolt över mig själv att jag ändå lyckas hålla dem fräscha. det är mycket kärlek och samtal med dessa små färgglada liv för att få dem att må gott ;)




Cykelskjul Dag 3

Så var det klart vårat cykelskjul. Lite röd färg kvarstår att kleta på på gavelsidan mot vägen, sen är det färdigt.


Första dörren klar...




...och så det färdiga resultatet (fast på fotot har vi inte hunnit sätta upp ribborna på vänstra sidan).




Inte illa jobbat på 3 dagar, om man själv får tycka till.

RSS 2.0