Stortoan snart klar

Nu har vi snart stortoan klar. Golvet är påbörjat i helgen och väggarna är helt klara. Tog vi vit eller grå fog? Ja, det kan ni ju allt ta och fundera på ett tag, för bilden jag skulle lägga in var helt jättegul så jag får ta om den.

Fint kommer det i alla fall att bli. Jättefint.Lilltoan är också klar. Det känns skönt att allt snart är klart för orken börjar sina nu när båda jobbar heltid, ungarna ska lämnas och hämtas, maten ska lagas och tvätthögen ökar.

Men snart är vi i mål.

Wow, en stor traktor

Ibland behövs det inte så mycket för att man ska vara nöjd. En traktor och lyckan är gjord...


Hulken är här

Det är härligt med barn som tar egna initiativ och som tycker om att vara kreativa. Vad sägs om den här lille krabaten. En röd hulken.Är man oroligt sinnad skulle man kunna tro att lilleman har blod mest överallt!

Tomten förbereds

I går kväll kom en traktor förbi. Han svängde med skopan så det bara rök om det. Ser så lätt ut för en som är proffs men provar man själv märker man fort att det är ganska lurigt. Ja, jag har provat,  fast en helt vanlig traktor med skopa, och det gick riktigt dåligt.Nu kan snön få lägga sig som ett vitt mjukt täcke över tomten så känns det som att den också är klar. Bara ett tunnt täcke, vill inte ha vintern här än på ett tag för jag trivs så bra med hösten.


Dagens inköp

Idag har jag köpt tre lampor till för utsidan på huset. jag har visat den tidigare. Idag har jag dessutom köpt en lampa som jag tror blir fin i köksfönstret eller i ett av vardagsrumsfönstret. Måste nog ta med den till huset och hålla upp den. Blir den inte bra kan man alltid återställa den.Påminner om Ph-lampserien, tror jag. Fin är den i alla fall, jag tror den blir bra - nånstans.


Turbotapetsering

Helgen som vart har bestått av en sak. Tapetsering. Det har lodats, det har rollats på både vägg och tapet, det har varit riktigt roligt faktiskt. Då kollegor och vänner frågar vilka tapeyter vi valt har jag bar haft ett svar -Det blir ljust överallt!
Inga häftiga fondväggar eller stormönstrade saker här inte.Då man ändå inte ser någon skillnad på tapeterna så visar jag den mest djärva vi valt. Sitter i entre´n och på en köksvägg.

Håll i er...Svärmor har haft omsorg om varje våd och sett till att de är rena och fräscha från golv till tak.


Så här ser den ut på nära håll. Vitare bakgrund än på bilden. På avstånd blir den prickig och på nära håll har den små kvadrater.I morgon tapetserar vi lite till för sen måste vi invänta tre rullar som jag fått beställa. Hur kunde jag räkna så snett?

Köket börjar ta form och mycket mer

Förra veckan påbörjades köksuppsättningen. Här kommer kyl, frys och skafferiförvaringen att stå.
Här på långsidan finns resten. Blir härligt med ett nytt kök med normal höjd på diskbänk, en fläkt som fungerar och diskmaskin.
Stortoan har fått sig en omgång och i kväll har klinkret börjat komma upp på väggen. Blir hel bra. Funderar på om man ska ta en vit fog eller ljusgrå. Någon med erfarenhet av detta?
Huset är så gott som färdigmålat. "Grabbarna" (ett gäng på lördag och ett annat på söndag) gjorde ett ryck under helgen. Ni kan inte ana hur skönt det känns att det är gjort innan hösten riktigt slår till med sina minusgrader.


Jag tycker att den faluröda färgen är väldigt fin och vi är så nöjda med vårat val. Det känns ju skönt.
Jag och svärfar har börjat tapetsera. Jag har aldrig gjort detta förrut, men efter två kvällar tror jag att detta skulle kunna bli min nya karriär. Man kanske skulle lägga sprutorna på hyllan och satsa på målarpenslar och våder.

Någon kanske trodde att vi tappat tempot. Icket. Vi har hur mycket energi kvar som helst.
Ni kan kalla mig Mrs Duracell.

Det börjar dra ihop sig

Alla innerdörrar är på plats. Köket har skruvats ihop och snart sitter alla skåp och dörrar uppsatta. Elektrikern dolar med sitt och mattläggaren jobbar både med lilltoan och groventrégolvet.

En innerdörr ska reklameras, det har dykt upp några missfärgningar i svagt orange/rosa. Tur den finns på lager.
Ni har skådat den förrut men nu ser ni den i helbild.Nu ska jag bege mig till Flugger Färg och köpa ut tapeterna och lite mer målarfärg. Sen raka vägen till huset och måla dörrfoder etc. Pysselgöra - men det blir snyggt som tusan.

Mera bilder kommer inom kort...

Man gnolar på

Så var det dags för ett inlägg på bloggen trots att jag helst skulle vilja gå i säng. Vad gör man inte för att behaga sina vänner som frekvent besöker en på bloggen och för alla andra bloggare.

Det var det här med hussiffror. Vad har folk för storlek egentligen på siffrorna? Jag har hittat två sorter. Den större är ca 24 cm och den mindre ca 14 cm. En ser nästan stor ut och naturligtvis ser då den andra hellre liten ut.


Gillar båda alternativen - Vad ska jag göra?
Dörrhandtagen är på plats. De ser ut så här på golvet, får visas på dörren lite senare.
Hantaget på entrédörrarna ser ut så här:
Sen har vi bestämt oss för utelampor. De kommer att sitta en vid entrén, en vid groventrén, en vid garageporten och en på baksidan så det inte blir så mörkt på altanen under hösten.Hur bra blir inte det här då?

Jag bara myser av känslan att det snart är dags att flytta från denna kalla och dragiga lägenhet.


Jag var tvungen att få tvärprova hur gardinen skulle se ut i fönstret så den packades med, hölls upp av en kompis och vi konstaterade båda att den kommer att passa i huset. Vilken tur, med tanke på att den väntat i garderoben två år!Ni får se den då den sitter på plats, men ni kan ju försöka tänka er hur det kommer att bli om ni hängt med på bloggen.

More to come då jag tagit fler bilder. Kanske blir en liten paus under helgen.

06:45-16:15

Hur ska jag palla med att stiga upp så tidigt efter att h varit ledig sen mitten av Maj?

Jag har varit förbi jobbet ikväll för att kolla så jag kunde logga in mig i journalerna och för att ladda upp batterierna en aning. För första gången (på 11 år) känns det lite smågruvsamt att börja jobba. Kan det bero på att man haft husbygget i huvudet sista tiden. Brukar bara ta en dag så är man snabbmed sprutorna igen.

Jag har ögoninflammation och precis påbörjat en kur med kortisondroppar. Känns redan lite bättre. Hoppas det funkar så jag slipper kisa hela dagarna och se ut som en mört.

Hittade världens tråkigaste bild men den är bättre än ingen alls.


Helt utan finess! Men för er som aldrig sett en ampull - så här kan den se den ut.Dagens inköp

Idag har jag köpt handtag till innerdörrarna och förrådsdörren - gjorde ett fynd enligt min åsikt.. Jag har också köpt "hussiffror" i två storlekar. Nu är kameran kvar i huset så jag får visa bilderna i morgonkväll.

Jo, maken har också försökt sätta fast entréhandtaget (visade sig vara ganska knepigt), kommer att bli helsnyggt. Han har också satt fast ett handtag på innerdörren - han säger det blit bra och jag får titta på resultatet i morgon. Har jag sagt att tapeterna är beställda? Det är dom i alla fall.

Bilden på handtaget till ytterdörrarna gick ej kopiera så ni får trycka på länken och titta på "Amsterdam"

http://www.snickarper.se/sv/Sortiment/Glas-och-trycken/Trycken/Köket har anlänt

Nu ligger vårat kök i en hög i allrummet och bara väntar på att få packas upp. Man ställer sig frågan om alla delar kommit med!Det här är bänkskivan...

Runt eller slätt dörrfoder?

Vad ska vi välja, slätt eller samma foder som sitter runt fönstrena?


Så här ser de släta ut:
Här har vi satt samma foder som på fönstren:Nu fick ni också se lite hur innerdörrarna ser uta. Alla är på plats, groventrédörren också (där har vi haft en skrotdörr under byggtiden).

I morgon ska jag kolla lite handtag till innerdörrarna. Det blir för övrigt min sista semesterdag. Känns lite surt att börja jobba nu när huset nästan är klart!

RSS 2.0