Oordning

Jag jobbar på både mentalt och fysiskt med mina rabatter. Inte så många och inte så stora men tillräckligt för att de ska uppta mycket av min tankeverksamhet.

Ena rabatten tror jag att jag fått till nu. men den andra är rena röran. Jag måste byta ut smultronplantorna till något mer seriöst helt enkelt.
Kanske till och med pionen slår it i blom!Nu ska vi till återvinningen och MAXI, kanske en snabb titt in på en trädgårdshandel också...

Dagens skörd

jag provade så lite i ena pallkragen i år. Rädisor verkar vara min grej. Salladen, sommarblomorna och morötterna funkar skitdåligt. Jag kommer att fylla den med jordgubbsplantor nästa år istället. Har för lite tålamod at vänta på skörden.
Kanske lite rädisor också...

Snart ska både jag och maken till frisören, sen ska ungarna hämtas från morfars. Blir härligt att få krama dem igen.

Sommarnöje

Lilleman gillar att tälja. Jag tycker det är lite jobbigt att se honom sitta med kniven, vill inte att det ska hända något. Han däremot är jättenöjd. Det finns pinnar överallt i skogen och han kan sitta länge med dessa pinnar.
Jag får helt enkelt titta åt ett annat håll och hoppas att det inte blir någon blödning.

Det har regnat rejält utanför fönstret, jag måste få ner lite fler perenner som jag fått av svägerskan, men vill inte bli blöt. Tur kvällen är lång...


Ny blogg

Titta in på min väninnas nya blogg. kanske dags att köpa sig lite nya silversmycken...
http://mariahedstrom.wordpress.com/Bio

Har sett på filmen Snow White and the huntsman ikväll. Bra film. Lite av en matinéfilm men det funkar hur bra som helst för mig. se den.


Kalasdag

Idag har vi hunnit med mycket.

Vi har gjort klart spaljeérna...
Vi har funderat på rabatterna...Firat min man, lilleman och svägerskan (två sistnämda i efterskott). Svärmor kom med tårta så vi behövde bara koka kaffet...

Vid 17.00 satte vi ungarna på bussen till Ske-å och nu har vi precis kommit hem från stan. Vi har ätit på Bishop, jag hann köpa en jacka och sen gick vi  på bio. Nu njuter vi av lugnet, det städade huset och tänker njuta ända till torsdag då vi ska hämta kidsen igen.

Var är sommarvärmen?

Mina rabatter och blommor växer sååå lååångsaaaaamt. Vart är sommarvärmen? Vi har haft 3+ på natten. Inte bra alls. Men det är ändå skönt att vara ledig.


Jag ska vara ledig i sammanlagt nio veckor. Fem första är föräldrapenning och sen fyra veckor semester. Lyxigt i alllra högsta grad så jag ska inte klaga. Några tappra petunior har då i alla fall klarat av väderleken.
Vi har några ynka ribbor kvar på spalje´n, var tvungen att köpa lite fler ribbor. Vi gör klart sista biten ikväll och så målar jag det klart i morgon.

I morgon kommer svärfars och svågers förbi på kaffe (de tar med tårta) och så firar vi min man som fyller år i morgon. Ungarna kommer sen att åka buss till Skellefteå till morfars så vi får några dagar i tystnad! Vi ska som vanligt både passa på att gå på bio och äta ute. Träna ska vi också göra såklart.

Nu blir det ett snabbstäd här hemma. Är redan svettig efter ett spinningpass så jag kan lika gärna fortsätta i ett högt tempo...

Små projekt

Vi ska sätta upp tre stycken spaljeér mot grannen. Inte för att vi inte vill se dem eller för att de inte ska se oss, utan för att få ett lite mysigare hörn nere vid stenen. Jag tror deras hörn också med röda pallkragar kommer att få sig ett litet lyft.


Vi tänker inte att resultatet ska se så här snett och vint ut. Vi provar oss bara fram lite...
Mer bilder kommer framöver.Vädret har vart strålande. Maken gjorde sin sista dag idag och vi firade med att äta pizza ute på altanen.


Lilleman hade ont i magen på morgonen, somnade om och sov till 11:15. Grannarna har precis haft magsjuka men vi klarade oss för han mådde mycket bättre senare på eftermiddagen då han fått i sig lite vätska och smörgås.
I morgon åker maken och fiskar med några kollegor. Kommer hem på torsdagkväll. Jäntan kommer hem onsdagkväll, hon är på läger.

Ska bli väldigt mysigt att bara få rå om lilleman två dagar, det är inet så ofta man är hemma med bara ena ungen. Vad vi ska hitta på vet jag inte riktigt än men våfflor med glass och sylt har han redan önskat sig så det är givet på menyn.

Nu har i alla fall hela familjen gått på sommarlov - Härliga tider!

Skolavslutning

Idag har det varit skolavslutning för jäntan. Årskurs 1 är avklarad. Vädret har varit perfekt för en gångs skull. Vi har inte gjort något speciellt, satte på vattenspridaren, ätit glass och nu fick vi i ilfart skujtsa jäntan till fotbollsträningen som vi glömt bort.Maken hade fått blommor av klassen och choklad. Bra present tycker jag so gillar både ock.

Nu ska jag kasta i mig maten och sen fara och träna.

Ved i stora lass

Har haft borta kameran. Hittade den i garaget idag. Nu får jag ta igen missad bloggtid...

Vi har fått ved så vi klarar oss hela nästa vinter och kanske även vintern därpå. Pappa kom förbi och hjäpte maken att snickra upp ett "vedskjul". Det blev stort som bara den men jag vänjer mig nog efter ett tag.

Här är första lasset ved. Fulveden kallar vi den, men den brinner säkert lika bra som finveden.
Här är vedskjulet. Vi ska lägga svart plåttak ovanpå idag. Måste bara hämta plåten i brorsans stuga.
Ser ni skillnaden mellan fulveden och finveden?
Tänkte visa lite jordgubbsplantor från pallkragen också. De har verkligen vuxit till sig. Nu hoppas jag på många gubbar. Det får bli en annan dag för batteriet la av precis när jag skulle börja fota!RSS 2.0