Lite nytt

Idag har vi lämnat ungarna till morfars/farfars för några dagar. Vi fick glädjen att öpppna en julklapp som hade blivit glömd i förrådet hos mina föräldrar.


Ljusstakar kan man aldrig få för många av. Den här har pappa gjort! Mycket snygg i sin enkelhet tycker jag.
Jag har köpt mig ett vitt plåthus till mig själv i julklapp som ska få stå och myslysa på köksbänken. Just nu är det en ljusslinga med kontakt i.

Jag stör mig lite på kontakten och ska köpa en lite batteridriven ljusslinga istället. De var slut på affären så det här blir bra till en början.Lite halvtaskigt foto - det ser finare ut i verkligheten. Mysigt är det i alla fall och inget som blir för varmt under köksskåpen eller börja brinna.

Nu ska vi njuta av lugnet här hemma och äta lite chokladpudding!

Juldagen

Juldagen är en dag när man är trött efter föregående dag, buken är helt utspänd och det känns som att det inte rymms en endaste köttbulle till - men det gör det ju såklart - åtminstone i min magsäck.

Vi har inte gjort något speciellt idag. Spelat lite spel med ungarna, sett en barnfilm och nu till kvällen ska jag och maken se en film vi hyrt.


Julaftonen var trevlig och full av godheter och paket. Jäntan trodde inte att det skulle komma någon Tomte och höll på att tappa modet. De löste sig som tur var.
Granen lyste och julklapparna trängdes. Det blev många paket i år. Nästan så man skäms lite. Men det var bra julklappar. Barnen (och mor & far) var jättenöjda och kommer att ha både glädje och nytta av sakerna.


Lilleman kollade nogrannt in paketen och julgranen.
Jäntan fick ett brev som talade om att hon skulle få ta hål i öronen ett år tidigare än planerat.
Julmaten förtärdes med stor entusiasm. Min man vare sig pratade eller hann andas ordentligt mellan tuggorna. Proppmätta blev vi alla utan tvekan.
Vi har inga planer för morgondagen, kanske en sväng till stan, kanske en till film och kanske lite julmust. Det tar vi i morgon!Uteljus

Har lett efter något fint att sätta marchallen i ute. Hittade denna på COOP och slog till. Den fungerar ypperligt och är riktigt snygg framför entrén.
Häromdagen hittade jag också denna ljuslykta på Designtorget. Jag gav den till mig själv i julklapp tillsammans med den lilla gråa kökshanduken som nu ligger på köksbordet.


Fridfull jul...

...jul, önskar jag er alla!
Ängeln kommer bara fram till julen. I år står hon på pianot.


Julen är kommen...

Det var länge sen jag satt framför datorn för att blogga. Jag vet inte om jag ska skylla på facebook eller om jag är lat.
Idag är lilleman hostig och jag väntar på att maken ska komma hem och avlösa mig så jag hinner till ett kvällspass på jobbet.

Efter lunch så fick jag plötsligt ett sug av att blogga! Hur det kom sig har jag ingen aning om men det är väl bäst att passa på. Så vad har vi gjort den sista veckan i våra liv?


Mormor har bakat saffransbröd med lilleman och rullstårta med choklad...
Vi har provat på lite ny Blossa - väldigt goda och fräscha i smaken! Flaskorna i sig är väldigt snygga också så de får stå framme.
Ljuslykta från Hemtex som jag köpte i höstas har fått komma in i värmen...
....pepparkakshuset föll inte sönder som ifjol, utan står stadigt och väntar på att bli uppätet...
...och granen är klädd!
Nu är det bara att invänta den stora dagen och hoppas på en fröjdefull jul.

Nu har plogbilen dånat förbi. Ansvarsfull som jag är så ska jag gå ut och skotta.
RSS 2.0