Födelsedagskalas

Jäntan har fyllt sju år och idag var det inplanerat ett kalas med tre kompisar. Två av de tre möjliga kunde inte komma pga sjukdom, så en gäst blev det kvar!

Vilken otur man kan ha, både de som blivit sjuka och för födelsedagsbarnet. Men...

...varför sörja när man kan ha roligt?
Med få gäster kan man ta bilen och fara och åka skridskor - hur många gör det på sina kalas!


Medan våran gäst, jubilaren, lilleman och maken är på skridskobanan så börjar jag förbereda för en taco-middag. När de kommer hem ska jag och tjejerna åka till Innertavle med den tårtbit som blev kvar och överraska de två som missade kalaset.

För er som egentligen tycker att 15 barn på ett kalas är för många - Bryt trenden! Det är väldigt mysigt med ett mindre kalas.Svängande humör

När lilleman inte är på topp så svänger humöret. Ena sekunden håller han på att dö och nästa stund sjunger han:
-Åh, åh, åh, åh, vad Gud är god mot mig, osv.

Just nu är humöret på topp men det var bara några minuter sen som livet var bedrövligt...
...vi får se hur länge det håller i sig.


Koncentration!

Jag är grymt koncentrerad när jag sitter med tyget men jag tror jag ska klara av mitt projekt även denna gång...

Vi har inte gult i köket - det är bara det att jag fotar mot fönstret!

Det är bara nålat nu och uppsatt för att se om det blir bra.


Sprattelvatten

Efter många månader, ja nästan år har vi slagit till och köpt en kolsyreapparat.
Det är inte direkt snyggt med såna här hushållsapparater men jag tycker ändå den här såg rätt okej ut.

Nu dricker vi sprattelvatten och vi får lite vardagslyx!


Hemma med lilleman

Idag är jag hemma med lilleman. Han hade feber igår. Mår bättre idag, har sovit 12 h i natt så i morgon blir det förskolan igen.


Jag har köpt ett tyg som ska bli en ny köksgardin. Klurar på hur den ska se ut...
Det är alltså det rutiga tyget som gäller. Har bara lagt ut julgardinen för att kolla längderna.
Kommer det att bli fräscht?
Absolut!

Julkort

Ungarna har återigen fått ett julkort skciat från USA. Alltid lika uppskattat och spännande att höra vad kortet bjuder på för klämtjeck melodi.Vi tackar lille O för kortet!

Nytt i huset

Idag är det en hemadag, likaså i morgon. Jag har fått rosfeber i mitt ansikte och är lite röd och svullen över kinden. Antibiotikat börjar verka och det är mycket bättre än för några dagar sen. Jag får passa på att blogga!

Vi har köpt en lampa från IKEA. Den ska hänga i vårat allrum ovanför tv-bordet. Igår satte vi ihop den, men sladden är för kort så vi ska fixa en längre. Nu sitter den där den andra satt tidigare. Från en papplampa till en annan papplampa, men den här är inte trasig!
Den var lite större än jag trodde men den kommer att bli fin på rätt plats.
I morgon afton/kväll kommer det fler varor från IKEA som vi beställt. Då har vi lite att fixa i helgen.


Söndagkväll

Jullovet är över och i morgon ringer väckarklockan på 05:30. Elcykeln står i garaget och laddas så batteriet inte ska ta slut uder färden. Ungarna kommer förmodligen att vara rätt så spaka dem med. De är inte bara de vuxna i röda villan som har vänt på dygnet!


Idag har jag skottat två gånger. Snön är blöt och tung, plogvallarna är dryga och man vet inte vart man ska he snön utan att den blir till otyg för någon granne. Jag längtar redan nu till våren. Inte blir det bättre av att man har plockat bort adventsljusstakarna heller. Det ser alldeles dött ut i fönstrena.


När jag och lilleman handlade idag åkte det ner ett knippe tulpaner i kundvagnen (för barn). Tullisar funkar alltid!Drömmar

Jag har börjat dagdrömma om att ha en sommarstuga. Min man delar inte denna dröm med mig! Tänk få ha en stuga att åka till, sätta på en brasa, äta lite snacks och bada när vädret tillåter. Ett eget krypin.
Så här tänker jag mig inte att det ska se ut men jag tycker det var en snygg funkisstuga.

Jag räknar med att jag får dagdrömma tillsvidare...

Färdigt

Då var det så gott som färdigt i tvättstugan. Vi väntar på nya dörrar och beslag från IKEA och så ska en skiva bytas ut för den är i en annan vitnyans.Känns lite ovanligt att inte se alla mässingfärgade rör längre.


Nu har vi också mycket mer plats för våra skor. Vi tänker oss att ungarna får använda de nya hyllorna. Där ska vi köpa lite mer "matta" och lägga på hyllorna så smuts och vatten samlas upp. Vi tar samma matta som redan ligger på golvet vid dörren.Brandsläckaren har fått en egen vrå. Där rymms även sop och sopskyffel.

Nu ska jag rensa i de två övriga skåpen så känns det som att tvättstugan har fått sig en rejäl omgång.


Det tar sig

De håller forfarande på i tvättstugan och ännu har det inte strulat någonstans. Det är väldigt mycket spån/damm som måste städas undan när allt är klart - det blir min uppgift.


Under bänken tänker vi ha skor och ev kanske jag hittar någon korg som kan passa in för förvaring.
De synliga rören som kvarstår kommer att byggas in också.Det blir nog bra det där.

Lyckliga jäntan

Jäntan har sedan hon var sex år suktat efter örhängen, att få ta hål i öronen, som alla andra flickor har. Vi hade belutat att detta skulle ske när hon fyllt åtta år. Men så kom julen och vi började vackla.


Vi ändrade oss! I en av julklapparna låg ett brev från morfars som jäntan läste. Budskapet var att hon skulle få ta hål redan när hon fyllt sju. Och så blev det. Under jullovet fick ett par regnbågsfärjade plastörhängen glimma på hennes örsnibbar.
En snart fyllda sjuåring är mycket glad över den här julklappen...
Makeover

Nu, äntligen är det dags att göra det sista rycket i tvättstugan.
Det ska upp ett överskåp, byggas in några rör och fixas lite skoförvaring.

Det här projektet hanns inte med då vi flyttade in och sen har det lämnats till en lämpligt tillfälle. Det ska bli så skönt då detta är klart!


Snön vräker ner här ute, plogbilen har just passerat och jag måste ut och skotta. Undrar om det snöar lika mycket hos andra?

Filmtajm

Det var länge sen jag fastnade för någon film så där rejält. Men nu har det hänt!


Dom är snygga, romantiska, farliga och en aningen mystiska. Jag har set dom om och om igen och ännu har jag inte lesssnat.Jag som aldrig läser böcker har hört att en fjärde film är på G. Jag har även fått lite hintar om hur den slutar - jag hör till de sorten som tycker det är ganska skönt att veta om det blir för spännande.

Känner mig som en ungdom igen!


RSS 2.0