Mr Music...

Nu var det väldigt länge sen jag bjöd på lite musik i min blogg. Har hittat några intressanta artister som jag tänkte liva upp er grå vardag med!

Vad sägs om den här tex?

http://www.youtube.com/watch?v=pwnefUaKCbc&ob=av2e

Rycker det inte i dansnerven nu, ja då kommer den aldrig att rycka =)

Iskallt och varmt

Det är alldeles vitt ute på morgonen när man stiger upp 05:45. Rimfrost! Man klär sig rejält för att inte frysa ihjäl på cykeln. Huckle på skallen, scarf runt halsen, fingervantar och så lite tjockt under jackan.

När man sen stämplar ut, ja då är det strålande sol, värme och man har på tok för mycket på sig. Det blir liksom aldrig bra hur man är klär sig!


Jag skulle behöva en varm och täckande mössa till vintern i och med att jag cyklar oavsett väderlek. Helst vill jag ha en sån här mössa, som ungarna får ha.


Men är det töntvarning?Inte för att jag bryr mig. Jag föredrar tönt än att frysa då det är -20 grader ute! Sen är det alltid mörkt ute här i norr så ingen kommer ändå att se mig...
En dag på Kont

Idag har vi varit på kyrkan och sen åkte maken och ungarna ut till havet, Kont. Jag stannade hemma och klippte ner lite buskar och började göra lite höst på baksidan. Nu ska vi se Bolibompa och fortsätta ta det lugnt.
Det luktar en massa grillrök i tvättstugan. Vi måste hänga ut alla kläder annars luktar nog alltihop här inne.


Ja, det var söndagen det. Helgerna känns alldeles för korta.


Vaxduk

Vi måste lägga en vaxduk på vårat bord ute på altanen nästa sommar. Solen torkar ut det så förskräckligt. Det finns inte en chans att vi får det att hålla sig fräscht med inoljning.

Ska se vad butikerna har att erbjuda nästa gång jag far ner på stan.
Finns det inget så kan jag ju alltid vänta till nästa sommar!


Klart & betalt!

Altanen är klar...synd bara att sommaren är slut!


Så här blev det:

(Mor ligger och slappar i hammocken och på sidan ser vi den muskulösa mannen som är delägare i huset)


Det får bli invigning av altanen nästa sommar...

Idag regnar det, vi ska äta lite lunch/middag och senare i afton ska jag och träna. Sen var det visst måndag igen. Tiden går fort när man har roligt!


Nu jobbar dom...

Äntligen var det dags för ett vindskydd och ett altanräcke på baksidan av huset. Vi har målat under veckan så vi bara behöver måla ett varv till när allt är på plats.


Första etappen gick väldigt fort.


Andra etappen gick lika fort!
Nu håller dom på med tredje etappen och där blev det visst lite funderingar där, men problemet är löst och stolparna är på plats. Får visa det i morgon då det är klart.

Mor min bakar, ungarna äter lördagsgodis och jag springer hela tiden och kollar hur långt dom kommit där ute! Nu ska vi lägga marksten runt rabatten och sen blir det kaffe med dopp ute i solskenet...

Man målar och målar

Det ser inte ut att vara mycket det man ska måla då det ligger på garagegolvet, men det tar en förfärlig tid i alla fall. Första varvet är grundmålat, i morgon blir det varv nr 2. Bara det är klart till lördagmorgon...

Nu ska det byggas igen

Målarfärgen och virket till altanräcket är inhandlat. Målning startar i direkt efter middagen...


Trädet

Så här ser det ut, trädet på vår framsida:Nu är det ju skugga såklart så man ser knappt nåt men jag orkar inte vänta tills solen kommer runt på framsidan.


Min lilla höstplantering är också fixad:
Vårat finaste träd

I lördags köpte vi ett träd på Smultronstället, en hängsälg. Jag har tittat fler gånger på just denna modell men bara...tittat!


Nu är det nergrävd på våran framsida. jag måste ta ett kort i morgon då det är ljusare ute. Bilden nedan är alltså inte tagen här hemma.Man kan väl också säga att vårat träd är ganska så magert i jämförelse.


Vi har också bestämt oss för att göra vindskyddet och altanräcket till helgen med hjälp av min pappa. I morgon bär det av till XL Bygg för att köpa virke och sen till Flugger för att köpa färg. Vi ska grundmåla och måla ett varv innan vi kapar och bygger räcket, sen målar vi ett varv till nästa vår. Vitt ska det vara.

Vi kommer att ha liggande ribbor både på vindskydd och altanräcke, försökte hitta nåt i likhet på nätet men utan resultat. Jag får återkomma om det här också.

RSS 2.0