1:a semlan

I början på veckan köpte jag fyra semlor som vi smaskade på en kväll. Jag fattar inte varför locket uppe på måste vara så vansinnigt litet och mandelmassan så fixerad på ett ställe.
Premiär för lilleman som hade lite svårt att komma på det bästa sättet att äta den.
Storasyster spexade till det hela och blev tät i näsan!Gott var det i alla fall.

I morgon har vi 5-årskalas i huset. Jäntan har väntat och väntat på den stora dagen. Kusinerna har magsjuka, så vi har akut bjudit över grannpojken på tårta. Jag förundras över att hon redan blir fem år. Snart har hon pojkvän, vill plugga i en annan stad eller åka iväg som au pair. Förhoppningsvis känner jag mig ändå ung som en 34-åring den dagen vi hamnar där

!


Vårat allrum

Tänkte visa några bilder som visar mer på planlösningen i vårat hus.

Här är vårat allrum. ca 18 kvm stort. Vi sak sätta ben på tv-bänken och nån gång i framtiden sätta en platt-Tv på väggen. Bordet ska slipas och vitmålas. Blir bra projekt till sommaren när man kan vara ute eller stå i garaget.
Samma rum fast sett från motsatt håll -mot köket. Det gamla mjölkskåpet sak bli vitmålat, men som övriga målarprojekt blir det först till sommaren.
Barnrummen ligger brevid varanndra ca 9,5 kvm. Alldeles tillräckligt stora.
Arbetsrummet, där har vi hyllprojektet kvar.Köket sett mot entré och vardagsrum

Vardagsrummet!
Mörk bild, mot entre´n.
Tvättstugan! Jag står just utanför dörren och tar kortet.
Stora toan som väntar på ett badkar.Nu har jag försökt få med så mycket som möjligt.

Nästa projekt blir att ta utekort så "08-orna" ser resten av huset. Nu ser vi med spänning framemot att få se erat hus, kanske dags att fixa en blogg...

Lilleman i fönstret

Lilleman har en alldeles egen lilleman i form av "spargris" som hänger  och dinglar med benen i fönstret.
Spargrisen har fått tillbringa många nätter tillsammans i sängen då det är sovdags. Lite oskönt med en hård kamrat,  men det är ju inte jag som ska mysa med den.Glad liten skit!

Nu ska jag strax bege mig till jobbet. Trevlig Helg!

Ps. Finns önskemål från släkten i Stockholmregionen att få se lite mer bilder på "planlösningen" i stort. Det är på G. Ds.

Nytt sängbord

I julklapp fick jag ett sängbord. Väldigt praktiskt och skönt med ett bord som inte står på golvet och som inte rymmer så mycket uppepå. det här bordet har pappa gjort men det finns att köpa på Village om man inte har nån som tillverkar ett åt en.


Lite suddig bild men så här ser det ut på nära håll. man rymmer inredningstidningar i facket..
På avstånd!


Gult ljus

Känns ganska skönt ändå att ha fått bortplockat allt julpynt även om ljusstakarna är bland det finaste man kan ha i fönstret. Nu får man möjlighet att ta fram annat fint i stället.MIO hade rea på dessa sist vi var där. 10 kr st - jag slog till. Nu tänder vi dessa varje kväll då vi sitter vid Tv´n och bara myser.


Fåtöljerna funkar fortfarande bra, men vi saknar hörnsoffan litegrann (trots att den var ful), lite lyxigare då båda kunde sträcka ut kroppen ordentligt. Nu turas vi om. Börjar man vara nalta gammal i kroppen eller?Länst ner i hörnet ser ni en glimt av våran julklapps matta i grå ull. Passar jättebra till soffa och bord + att den inte är så smutsgrann.

Vattkoppor i huset

Idag är jag barmvakt åt en kompis jänta. Hon har vattkoppor. Undrar om det hoppar över på våra barn för vi är det enda på dagis som på något märkligt sätt kommit undan dem.


(Bilden funnen på internet)

 - Uj, vad det måtte klia om man ser ut så här!
Paus i projektet

Vi hade som målsättning att göra klart i vårat arbetsrum under julledigheten. Tyvärr strandade det i att JULA inte hade hemma varken konsoler eller väggskenor, så det var bara att lägga ner projektet till dess de får hem varorna. Snopet. Vore så skönt att få det klart.Vi ska sätta vita skenor och vita hyllplan ända in i hörnet bakom sängen och så ända upp till taket. Lättare komma åt att dammsuga om man inte har något på golvet.


Mitt kuddfodral från Marimekko har äntligen fått en kudde i sig (fick själva fodralet julen -07). Känns fräscht.Varmt ute idag så vi ska snart sätta på oss lite kläder och gå ut. Ska försöka sy nya gardiner också...

Åhlens håller måttet

Jag gillar Åhlens breda sortiment. Inte hutlust dyrt (vissa saker kunde få vara billigare) och så finns det både kläder och inredning. Det här tidningsstället köpte jag för ganska länge sen och nu har det kommit till sin rätt.
Min man brukar sitta här brevid och läsa en musiktidning MOJO, den ska absolut inte sitta längst fram för den är inte lika fin som mina tidningar. Får hålla koll på tidningsstället helt enkelt.

Årets pepparkakshus

Vi hann aldrig med att göra ett pepparkakshus före jul så vi kör en egen tradition; pepparkakshus görs på nyårsdagen med start kl 21.15.

Då vi har föga erfarenhet av detta bakverk så hade vi köpt ett hus med färdiga delar för endast 19 kr på MAXI.
Enligt innehållsförteckning skulle vi endast behöva smälta strösocker och blanda florsocker med en äggvita till garnering.

Problem: Uppstod från första sekund när lilleman råkade ha sönder ena väggen.
Problem 2: Varför fattade inte vi att man smälter socker i en stekpanna? Vi sket i denna del och var helt övertygade om att vi fixar att klistra ihop det ändå med garneringen.

Resultatet visas nedan......än så länge funkar planen...men skorstenen mår inte bra...


...och nu sket det sig rejält.Vi fick alltså inte ihop det. Istället åt vi pepperkakshus tills vi var spyfärdiga. Barmen sörjde inte över husraset och maken har lovat att till nästa år ska det gå bättre. Han ska till och med baka delarna själv. Jag ser verkligen framemot detta. 

 


I morgon börjar maken jobba, barnen ska till föris och jag ska städa undan julen (förrutom adventsljusstakarna, de får stå framme lite till).

Jag ligger steget före

Köpte en Plaza Interiör härom kvällen och upptäckte till min stora glädje två inlägg som stämde precis in på vad jag har i mitt hem.
Vi fick denna lampa i julklapp och den passar perfekt utanför "stortoan". Den är lite kul för den sitter fast i hållaren i form av att den är magnetisk.
När jag då bläddrar i tidningen dyker detta foto upp, samma lampa fast i svart. Tänka sig att jag har en sådan känsla för design och inredning att jag har varan före tidningen kommit ut i butik!
Ser kanske lite enslig ut på denna bild, men den passar perfekt till mattan och "lillhallen" blir lite upplyst.
Inte nog med detta. Vi köpte in handukskrokar till badrummen för någon månad sen. Ett måste var att de skulle skruvas fast, inget självhäftande som lossnar efter ett tag. Köpte dessa enkla och stilrena på K-Rauta ( mycket billigare än på Clas Ohlsson dessutom)....och här är den i tidningen...


...och här på lilltoan har vi fyra krokar...


Nu väntar jag bara på att tidningen ska höra av sig och anställa mig som inredningsguru, tjejen som vet vad som kommer att slå till våren.

RSS 2.0