Dan före dan före dopparedan...

Ja, vart det där rätt eller? Struntelunt som min som brukar säga. Det julafton i övermorgon. Klapparna inslagna, storhandlingen avklarad förrutom några småsaker. Vi ska baka lite ikväll och småstäda lite i morgon, sen är allt förberett för dagen D.
 
 
Mina julkransar är på plats, men julbocken sket vi i. Det får bli nästa års projekt. Nu har vi ju ett helt år på oss att göra en trästomme så går det fortare att klä den.
 
Liksom Ernst har jag pysslat på här hemma. Han plockar lite fina grankvistar i skogen och får åka på en skoter hem till timmerstugan - Jag plumsar och skakar av granar och får leta för att hitta granar som ser hyfsade ut.
Ernst sitter framför den öppna spisen, dricker hemmagjord glögg med det lilla extra i - Jag står i tvättstugan, barr överallt, det sticker i händerna, stålträden strular och är svinhungrig!
 
 
Inte så fantastiskt alls - men detsamma resultat. Jag väljer dock att skippa alla äpplen!
 
 
 
Men fårskinnet har kommit fram. På julafton ska marshallerna och lyktan tändas. Kan bli en mysig entré även i våran röda villa!
 
 
 
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR önskar jag alla som kikar in på mittlillabo!
 
 

Min favorit

Om två veckor är det jul. Granbocken och julkransarna lyser med sin frånvaro men jag tänker att till helgen ska vi få till det. Jag ska ha en julbock innan julafton!
 
Inomhus så har min favorittomte kommit fram. Finns inte ett lika exemplar av denna tomte, alla är handgjorda.
 
 
I röda villan börjar mag & tarmfloran att stabiliseras. Jag återgår till jobbet i morgon och sen hoppas vi att vi gjort bort våran del av sjukdom för ett tag.
 
Snö har vi så det räcker, några julklappar oköpta, men sen är vi i fas för en härlig julledighet...
 

Trista veckan

Magsjuka är inte roligt för fem öre. Jag ska vara hemma en dag till från jobbet sen tänker jag att denna omgång får vara över för lång tid framöver.
 
Det är svårt att få i sig något vettigt när man inte mår bra! Kall våffla med strösocker och en skvätt mjölk funkar men man blir vare sig mätt eller frisk på ett hjärta.
 
 
 
 
Bättre och bättre dag för dag...
 

Vinter, magsjuka och eksem

Vintern kom med stormsteg. Min absolut värsta årstid. Jag gillar inte snön, kylan eller arbetet det för med sig.
 
 
Sen kom magsjukan till röda villan. Lilleman pjukade ca 20 ggr föregånde natt, varav de sista 10 bara kom upp den mängd julmust han druckit mellan pjukningarna. Då min maken har ryggproblem så föll det sig så att jag var uppe den natten. Maken pjukade också så det var ju självklart att jag var jour.
 
Nu är lilleman på bättringsvägen. Han har självmant förflyttat sig upp från madrassen till soffan.
 
 
 
Hur kan det då bli för den personen som suttit vak hela natten i detta kalla och snöiga skitväder? Jo då ser man ut så här och måste ringa vårdcentralen för att få utskrivet starkare kortisonssalva.
 
 
 
Om någon undrar! - Ja, det svider, bränner, fnasar och är inte alls behagligt.
 
 
Dagens inlägg blir inte positivare än så här.
 
 

RSS 2.0