Värme inne & skitkallt ute

Minusgrader i morse, sicket elände. Höll på att frysa ihjäl när jag tog min elcykel till jobbet och då var det bara minus 4 grader! Nu är jag så less på kylan och snön att minsta minusgrad får mig att frysa längs ryggmärgen.

Tur jag har ungarna som håller mig varm.

Lilleman fyller snart 6 år, har återfått sin korta frisyr och har ett humör som är ganska svängande - antigen som en solstråle eller som ett åskmoln. Förstnämda är såklart mer uppskattat.


För att få lite variation i köket så byts "smådukarna" ut med jämna mellanrum. Här är en kökshanduk från Pappelina. Ljusstaken från IKEA och tullisar som kämpar för att stå upprätta ett tag till.
Nu ska jag trösta en ledsen lilleman, fixa lite sprattelvatten och sen sjunka ner i soffan. Bara två dagar kvar till helg...


Billiga blommor

ICA Glunten säljer tullisar för bara 29 kr. Jag passar så klart på att unna mig en bukett. Måste bara se om jag får tag i en bättre vas. Inte för hög, inte för smal nertill, inte för bred upptill och utan övriga krusiduller och inte dyr.

Finns det någon sådan vas?

Idag har jag varit på ett spinningpass, maken är och tränar nu, jäntan är på badhuset och ska sen till en klasskompis under kvällen. Lilleman är hos grannflickan och leker. Finns alltid saker man kan göra en vanlig fredag.

Solen lyser med sin frånvaro, det är blåsigt ute och bilen har börjat låta konstigt under motorhuven. Jag ska snofsa till mig och sen åka till min kompis A-L för att äta och surra. Hoppas att bilen överlever resan.

I morgon kan det tänkas bli en slalomdag (om vädret tillåter), mera träning och sen Melodifestivalen. Kan alltså bli en bra lördag också!

Trevlig Helg allihopa!

Filmtajm

Här om kvällen såg jag och ungarna film. Fick låna denna av våra grannar. Jag tycker den känns lite seg till en början men sen tar den sig rejält. Båda jag och jäntan grinade på slutet och fick oss en fin pratstund om hur det kan vara i kompisgäng, olikheter osv.

Klart sevärd. Lilleman tyckte den var ganska spännande så han skulle inte fixa att se den utan vuxet sällskap.

Åh, vad jag längtar

Har precis bläddrat igenom denna inspirerande trädgårdsbok och börjat fantisera hur jag ska göra på baksdian av huset till våren och sommaren.
Några veckor kvar innan man får ner en spade i backen bara!

Nu ska vi spela Alfapet med ungarna, middag, träning och sen avrundar vi kvällen med filmen Till vildingarnas land. En bra söndag. Efter det kommer två arbetsdagar och sen är det...sportlov!

Vårkänslor

Idag har jag lite vårkänslor. Fåglarna kvittrar, det droppar från taket och solen skiner. Men här är det inte vår överhuvudtaget. Vi har tonvis med snö, man får fortsätta att skotta och det står mig upp i halsen.

Så här ser det ut vid våran entré. Visst är det härligt att ALL SNÖ SKA GLIDA NER SAMDIDIGT? Jag kommer inte att skotta något mera hädanefter. Det värsta är att just här har vi ingen vårsol som värmer så framsidan lär ha snö ändå in i Juni.Tung blötsnö.

Idag är jag hemma med lilleman, han har haft hosta under natten och jag vill inte riskera att hela sportlovet blir fullt av snor. Vi har sett en film "Det levande slottet". Nu ska jag fixa lite lunch och sen tror jag vi behöver en nypa frisk luft båda två.


RSS 2.0