Bloggpaus fortsätter några dagar till

Jag hat blivit för inbiten Facebookare så jag glömmer bort min blogg! jag tar ledigt några dagar till och sen får jag försöka göra ett ryck.

Gott Nytt År (i förskott) till alla vänner och bekanta!

Långledig

Nu har jag gått på långledigt. Fördelen med att ha barn är att man kan vara ledig extra länge, om man har dagar kvar vill säga. Idag är jäntan med maken på skolan och jag och lilleman sitter hemma. Snön vräker ner och det är lugnt och skönt här hemma.
Barnen har pyntat både julgran och julris. Julstämningen börjar så smått infinna sig i röda villan...

Ludersnö

Idag när vi stiger upp så är det alldeles vitt ute. Har snön kommit för att stanna månne?
Overallerna åker motvillgt på, liksom alla andra ytterplagg men efter många sura miner är vi på väg till förskolan.

Nu behöver vi inte mer pudersnö (eller ludersnö som lilleman tror det heter), om jag får tycka som jag vill. Bara man inte ser gräset - det är bra nog.

Känslan av att det blir ljusare ute, den kan väl behövas i vårat mörka Norrland.
Tomtefar

Mina två finaste tomtar har fått var sin plats i fönstren. Kolla in blicken! Kan man annat än tycka han ser snäll ut?Nu snöar det ute. Det finns alltså hopp för att julen blir vit i år.


Nu tändas tusen juleljus

Ute är det mörkt och kallt. Vi kurar ihop oss i soffan och tittar på barnTV. Hela familjen är i fas att sova en stund.
Vi har varit på Solbackakyrkan på fm, dop för "minikusinen" och sen räksoppa och kaffe hos familjen.

Jag mår oförskämt bra. Ingen feber och ingen värk. Helt i onödan har jag alltså gruvat mig för värken. Ska man börja misstänka att "operationen" inte ger några resultat denna gång heller? Om tre måndare ska det göras en ny MR för att se hur mycket myomet nekrotiserat. Intressant!

Inte så länge kvar till jul heller. Mamma bakade saffransbullar när de var nere i förrgår och vi (jag och min man) ska baka några kaksorter inför julen. Trevligt att kunna bjuda på lite hembakat när man får främmande och vi har ganska roligt när vi kör vårat bakrace sent på kvällarna.
Ute lyser det så fint i granriset, julstämningen börjar komma och snart kommer snön också...


I morgon gäller det

I morgon kommer en taxi hit kl 06:40 och hämtar mig. Kl 07.00 ska jag befinna mig på lassa för att försöka bli kvitt mitt myom. Jag skulle egentligen komma kl 09.00 men tydligen stämmer det inte med operationsprogrammet. 

Som vanligt är det ändringar redan innan man ens hunnit komma dit!

Nu håller vi tummarna att det ska gå vägen denna gång och att jag inte får så ont efteråt...I morgon gäller det

I morgon kommer en taxi hit kl 06:40 och hämtar mig. Kl 07.00 ska jag befinna mig på lassa för att försöka bli kvitt mitt myom. Jag skulle egentligen komma kl 09.00 men tydligen stämmer det inte med operationsprogrammet. 

Som vanligt är det ändringar redan innan man ens hunnit komma dit!

Nu håller vi tummarna att det ska gå vägen denna gång och att jag inte får så ont efteråt...Diskmaskin är onödigt

Vissa saker blir rena utan att man hinner blinka. Det gäller framför att när man ska baka.

Ju kladdigare och sötare det blir, desto mer vill man skrapa ur den sista smeten i bunken.
Här är det kladdkakssmet som lilleman njuter av.Slickepotten glänste innan han var färdig.

Nu ska vi se adventskalendern.

Konst

Jag har en tavla som jag och mamma gjort för nästan 15 år sedan. Vi köpte gamla små gammeldagsa vykort på en kuriosatillställning och gjorde sen en tavla av korten. Pappa har gjort ramen (som vanligt).

Den får  hänga i hallen till jul.

 


Här ser man två av vykorten lite tydligare.

   

Jag har varit lite less tavlan och inte haft den framme på några år. Nu är det dags att ta fram den igen och så känns den nästan som ny.

Idag ska jag och barnen åka på stan. Luciaskjortan var alldeles för liten åt jäntan och lilleman måste få sig ett par jeans. Då vi är klara ska vi sätta oss på ett café och fika något gott.

Det får bli våran helggrej för sen jobbar jag både lördag och söndag så då hinner jag knappt se ungarna.

Trevlig Helg allihopa.


Ljusstaken

För flera månader sen hade butiken "Inspiration" utförsäljning. Jag passade på att köpa den här ljusstaken som jag sneglat på länge. 

Nu går det såklart inte att tända den på platsen där den står men jag har andra ljusstakar som är mer användbara och som står mer lämpligt, så den ska helt enkelt bara få vara en prydnad på tavellisten i köket.
Två gamla stickade tomtar har också fått sig en plats i köket. Vem som gjort dem kan jag inte säga men det skulle kunna vara både min mor och min svärmor.
Idag är det kallt, halt och snöfritt. Jag ska gå ner till skogen och plocka granris och sätta i en hink på framsidan, sen ska jag handla på MAXI och kolla så alla luciaplagg är iordning inför firandet på förskolan.
Undrar i vilken karong dessa saker ligger!


Narkosen

Idag ska jag på narkosbedömning.

Tanken är att jag ska försöka få bort ett myom som sitter bakom livmoderhalsen. Jag vill helst slippa operera då jag redan gjort två kejsarsnitt, och med "embolisering" (man stryper blodtillförseln genom att föra in en kateter mot myomet och slaggar igen kärlförsörjníngen) så kommer jag förbi en tredje bukoperation.

För er som är lite bevandrade i anatomin så vet ni var livmoderhalsen sitter. Finns inte på bilden. Hör inte till den vanligast placeringen av ett myom att sätta sig där. Naturligtvis sätter sig mitt myom just där, stor som en apelsin dessutom. Ni som klagar på träningar från urinblåsan - tänk er att det ska få plats en frukt där också så kanske det länns bättre =)Jag har gjort detta en gång tidigare - utan resultat. Nu ska dom vara mer aggressiva. Känns gruvsamt, jag har sällan tur då jag ska in på sjukhuset. Alltid något som strular och ställer till det. Jag tror jag ska se till att jag får något lugnande denna gång. Jag vill inte höra något av vad de säger eller hålla mig uppdaterad på tv-skärmen. Jag vill bara få det överstökat.

Emboliseringen skall göras i mitten av nästa vecka. Bara att ladda batterierna och börja tänka positivt.
Mina två bästa positiva tankar är att jag inte fått en elakartad tumör och vi kunnat få två friska barn trots ett stort hinder i vägen och det är vi så oerhört tacksamma för. Dessutom var det två jättebra kejsarsnitt som jag inte skulle vilja byta mot något annat. Två fantastiska upplevelser som resulterade i en jänta och en lilleman...Advent, regn och ishalka...

...så har vi det i Umeå. Det var alldeles för halt att cykla i morse så jag tog bilen. Jag hade nog aldrig kommit fram annars. Om det bara kunde komma 1 cm snö så skulle det kännas både ljusare och bättre nu när vi närmar oss jul.

Adventsljusstakarna har kommit på plats, tomtarna kommer till helgen och helgen därpå tar vi fram julkrubban.
Finns bara ett ord att säga - mysigt.

Jag ropade in en enriskrans på Missionsauktion för några månader sen. Nu har den kommit och ska hängas upp vid entre´n. Jag ska byta rosetten till ett vanligt bomullsband istället.

Tycker inte den passar helt på dörren så jag funderar på att sätta upp den under utelampan på fasaden.


Det var lite svårt att fota och hålla upp kransen på samma gång så det är svårt att se. Det lutar åt att den hamnar på panelen.


RSS 2.0