Fet dator

Våran dator är fet och ruskigt trögtänkt. Börjar kännas olidligt. Inget jag nämner högt för min man för då finns risken att han börjar böna om en nyare variant.För er som inte är så datahajjaa så är den nästan 50 djup. Tar upp hela skrivbordet. Kanske vi kan byta då vi gjort färdigt tomten, planterat äppelträdet och lagt plattor och grus på uppfarten...

Livet sett ur ett lägre perspektiv

När jag skummar igenom korten i kameran är det vissa kort som överraskar en totalt. Ta detta till exempel:Lilleman tar ett fantastiskt kort med en skärpa som heter duga rakt på mitt arsle. Hur många 2½-åringar fixar det?


Har man tänkt på hur det ser ut under bordet! Inte jag - men tydligen han.
Tur att man kan radera hur som helt annars hade denna rulle varit full av kort tagna från en 93 cm lång fotograf. 


3-årskontroll

Idag har lilleman varit på 3-årskontroll. Han bajsade till och med på en offentlig toa på vårdcentralen innan det var hans tur...och han som varit så ointresserad av toaletten. Kontrollen gick bra och med sig hem fick han en lapp som man löser in på biblioteket så man får en bok istället.

Han var inte så värst pratsam inför den nya sköterskan:

- Finns det något på bilden man kan äta?
- Äpple.
(Säg något mer snälla du så hon hör att du kan prata)
- Vad tycker du om att äta?
- Bulle.
(Kunde du inte sagt något nyttigare!)
- Brukar du äta godis?
- Inte idag.
(Där satt den, vilket smart svar, situationen räddad)
- På lördagar kanske! Vad ska man göra då man ätit godis då?

Paus! Lilleman funderar men ger inget svar.

- Man måste bortsa tänderna så man inte får tandtroll eller hur?
Med en bestämd och fast blick tittar lilleman på sköteskan, sänker rösten och pratar så tydligt han kan;
- Man ska inte äta så mycket godis för då kräks man.

Nu tror väl sköterskan att ungarna äter godis tills de kräks varenda lördag. Nåja, det får jag stå ut med. Han talar åtminstone sanning och klämde in flera ord i en mening.(Fotot funnet på internet).

Äntligen helg

Åtminstone för resten av familjen! Jag ska infinna mig på kirurgen kl 06:45 i morgon, pigg och väldigt alert.

Idag har jag haft en kollega på sopplunch och en kopp kaffe - mycket trevligt. Solen skiner utanför och längtan till sommaren, åtminstone tills snön försvunnit är stark.Mitt gamla fat ser ganska lagom sommrigt ut (i brist på anna bild).Försmak av påsk

Har en gammal duk som fått plats i mina livlösa köksfönster. Kämpar fortfarande med mina döda ting.

Blir kul att sätta fram påskpyntet - inte för att jag har så mycket, men det är kul att sätta färgglada fjädrar i påskriset och det känns som man kommer ett snäpp närmare sommaren.Lite retro och mycket färg.

Rosa, rosa, rosa

Jäntans absoluta älsklingsfärg. Samma dag som lillebror fick sig några tröjor fick jäntan ett "nattlinne" med tillhörande trosor.

- Det här blir ju bra att sova i.
- Det här blir bra att ha på dagis.

Vi har lite olika visioner om huruvida detta plagg ska användas.Ungen är mycket nöjd över fyndet från Kappahl.

Längtar till sommaren

Föröker göra fint i mina fönster men jag får inte riktigt till det. Känns lite livlöst - kan det bero på att blommorna är av plast?

Jag får piffa till det så gott det går.Jag tycker jag fått till denna bild också. Ser inte bären väldigt smarriga ut, nästan så man skulle vilja smaka ett...


Jag ska bli...

...frisörska, sjuksköterska, lärare eller dansörska när jag blir stor.

Jag skulle tycka att det vore bra om hon satsade på något mera högavlönat yrke, gärna inom politiken eller banken så hon får bra bonusar och fallskärmar. Men det är ju morsan som tycker det. Blir intressant att höra om det är samma karriärsplaner nästa år.

Engagerad mor som jag är:
- Vill jäntan ha lockigt hår så ska hon minsann få det.
Nöjd, nöjdare, nöjdast.Måste nog träna på hållningen om hon ska satsa på politiken - och på ett lite mer avslappnat leénde.

Kolla in denna tappra kvinna

Har hittat en ny blogg, Vimmelmamman,  som ger en lite perspektiv på livet.

Kanske inte bikinisäsongen är så bedrövlig ändå...


C/

Vår och sommargarderob

Lilleman håller på att växa ur vissa tröjor och de ärvda börjar kännas utnötta. Då går man på LINDEX. Finns alltid något randigt.

Ta 3 betalad för 2 och en rea-tröja. Två T-shirts och två långärmade.
Gossen har fått ärva jäntans små babytrosor som fått fungera som badbyxor. De har börjat strama åt över låren så även ett par nya sådana har införskaffats för sommarens bad och till badhusbesöken.Lilleman är helt övertygad om att att han kommer att simma väldigt fort i dessa hajbrallor. Kan inte annat än hålla med. De sitter perfekt!

För egen del var det länge sen bikinin satt bra. Är det någon fler som har samma uppfattning som jag om detta? Finns det något värre än att prova bikinisar, lönnfet, blekhyad, svettig, orakad och med en mycket negativ inställning redan innan man ställt sig i provhytten, vars dörr glipar och ens ungar vill passera stup i kvarten när man är som mest stressad.

Det är bara att applicera "Brun utan sol" och sätta igång med raskisarna så kommer jag att stråla ikapp under Beach 2009. Tror jag ska satsa på string i år...eller är det ute...

Flyttfåglar

Det börjar så smått att töa här utanför fönstret och man kan höra fåglar som sjunger upp inför sommaren. Några små fåglar har landat inne hos oss i en blomkruka.Jag är väldigt nöjd med denna bild - bara så ni vet.

Gamla minnen

Hittade detta kort bland mycket annat i en av mina lådor. Tycker själv att jag ser ganska cool ut förrutom ridhjälmen. Vore optimalt med en cowboyhatt - säkerheten går dock före.


5 sekundersmetoden

Under tiden jag slänger in föregående inlägg så ropar gossen;
- Kom då mamma!
- Jag kommer om några sekunder.

Det blir väldigt tyst. Här är förklaringen.Det tog inte många sekunder. Vissa kan somna vart som helst.


Att kräkas eller inte...

...det är den stora frågan.

Vi låg och mös i sängen jag och lilleman, hade god tid på oss innan vi skulle bege oss till föris. Lilleman började rapa (som han brukar när han vill skämta lite) och jag trode som vanligt att det var på skoj. 
Så fel jag hade.

Rapandet tar aldrig slut, hans blick förändras och färgen i ansiktet skiftar från blommig till beige. Han klämmer upp en rejäl caricosa i våran säng.

Tvättmaskinen fylldes med en gång och den mysiga starten förvandlas till en mardröm och all tid vi hade var spårlöst försvunnen. Tur vi har turbo på bilen.

Inte så lycklig prins idag.Tur vi har en monstertruck, favoriten. Lilleman vill absolut att den ska fotas.
- Ta kort på saften också, mamma.Den röda hinken följer med överallt, mattorna är ihoprullade och jag försöker städa men blir oftast avbruten då gossen tror han ska kräkas var 30: sekund.

Blir riktigt skönt att jobba ikväll. Riktigt härligt.

Åseda by night

Det är svårt att veta vad man ska sätta i fönstren när man inte har så många saker att sätta där. Med tanke på att gardinerna är lite brokiga i mönstret så vill jag inte ha så mycket annat brokigt brevid.

Två Ådesavaser får tills vidare stå på fönsterbrädan.Jag har lite bloggtorka för tillfället, så förvänta er inte några dagliga inlägg just nu.


Tygtavla klar

Så var detta projekt klart. Tavlan är uppsatt i allrummet. Blev genast lite mysigare i soffan. Nu skulle det bli fint med ett nytt övergdrag till IKEA-lampan.
Lilleman var imponerad av tavlan och tyckte att husen var väldigt fina.Nu är det äntligen helg och jag är ledig både lördag och söndag. Så vansinnigt skönt det ska bli.

Blommor att lita på

Mina ögon kliar ganska ofta, man kan nog säga nästan jämt och levande blommor är inte direkt så gynnande. Nu finns det fina plastblommor att köpa och det passar mig perfekt. Knappt så man ser någon skillnad alls längre och det bästa av allt - de har inga små pollen eller annat som gör att det kliar i näsa och öga.

Lägger man lite småsten i krukan (morsans tips) så behöver man inte se den lite tråkiga plastjorden. Måste komplettera lite till i den här.
En ny orkidé har fått sin plats i allrummet och blomman brevid är en plastis det med. Krukorna hade jag sedan tidigare.Blev fräscht och lättskött. Man behöver heller aldrig ta hänsyn till om de trivs i norr eller söder, man flyttar dem runt runt utan att det dör. Bara fördelar helt enkelt.


Tygtavla

Allrummet har länge känts lite halvgjort. Bordet ska målas, TV´n är antik, det saknas ben till Tv-bänken osv.
Nu har jag i alla fall hittat ett tyg som jag ska göra en tygtavla av. Passar fint mot den lite vitbeiga tapeten och mot soffan.

Denna tygaffär är en liten pärla här i Umeå, det enda dom saknar är Marimekkotygerna annars finns det mesta, fast butiken är liten. Sen har jag alltid fått god service när jag kommit in.


(Får man göra reklam så här?)


Helt fantastiska färger och ett superfint tryck. Man kan inte annat än bli glad av detta tygstycke.
Barnen ska få varsin del av detta tyg i form av tavla eller kuddfodral eller så blir det bara satt i ett av barnrummen.


Av det här tyget blir det tavla till allrummet.
Nu ska vi bara fixa en ram att spänna upp tyget på. Den uppgiften faller på min man.

RSS 2.0