Nytt tak

Vi har äntligen satt upp vårat nya entrétak. Vi köpte det redan i vintras så det har legat länge och väntat på att få sin hedersplats vid groventrén.
Först ska konsolerna upp.
Och så här blev det färdiga resultatet!Känns väldigt bra.


Midsommardagen

Idag är det midsommardagen. Maken fyller år, ungarna har kommit hem. Tystnaden i huset försvann direkt de kom innanför dörren!


Hann plocka några lupiner...
Hann rensa lite i rabatten (medan gästerna fortfarande var kvar)...
Mina Stättsalvia ser än så länge ut att må bra.
Likaså mina rosa pelargonier. Dom frodas som bara den!
En trevlig midsommardag med lite regn, tårta och grillmiddag och en promenad runt grannkvarteren. Nu ligger ungarna och vi ska sjunka ner i soffan och bara ta det lugnt.


Du ska inte tro det är sommar...

...eller Sommaren är kort! Från att ha grillats av solen till att sätta på sig varma kläder igen - det är ingen ordning på väderleksgudarna.


Jag hoppas mina pelargonier pallar detta växlande väder.
Lite lavendel + rosa pelargon funkar fint tycker jag.Jobbardag nr 2

Dagen börjar med att jäntan har fotbollsmatch, sen äter vi lunchrester och sen kör vi igång igen med staketet igen. Vädret är perfekt, det blåser och är svalt, nästan på gränsen till kallt! Bara en sektion kvar innan alla ribbor är på plats...och så klart fattas åtta ribbor!
Vilken otur, då måste vi fara och köpa några meter till under kommande vecka.

Jag har gjort klart runt alla träd/buskar så rötterna ska växa sig stora och starka. Började igår, men knotten vann så vi lvar tvungen att ge oss
.
Igår var det så varmt och vindstilla att till och med Alfons var däckad.
Vi känner oss i alla fall nöjda över vårat nya staket. Jag har målat klart två sektioner (tar oväntat lång tid innan alla ribborna är målade) och ska klä mig lite varmare så jag hinner en bit till ikväll.Staketet

I går eftermiddag började männen med vårat staket. Vi ska inte klaga på värmen, men att jobba i åtminstone +30 är riktigt svettigt. Vi har inte riktigt hunnit färdigt men vi är på god väg.
Lilleman trivs i sommarsolen...
Första biten är klar.
De har hunnit havlvägs nu innan de ger sig för kvällen. Hade det varit svalare ute så hade vi nog hunnit klart, men vädrets makter styr vi ej över.

Uteplats

Vi har en liten möbelgrupp på framsidan av huset. I kväll fick vi njuta av solen och ett vindstilla väder. Härligt!


Ungarna tog en cykeltur och plockade sommarens första blombukett. De plockade så mycket blommor att det blev en bukett både ute och inne.(Observera den enormt fylliga mörkgröna gräsmattan...)
Vi får hoppas att vinden är stilla även i morgon, annars finns det risk att både duk och bukett blåser iväg.Galen man

Jag har en galen man på min gräsmatta. Han har fått för sig att han ska avlägsna alla tjocktuvor. Gräs som gräs säger jag. Jag är inte med på detta projekt, så det grävandet får han göra själv tills han känner sig nöjd och belåten.
Jag kommer inte att se någon större skillnad då det är klart. Jag håller mig till blommorna och så får min man vårda gräsmattan. Hans "ögonsten".

Solen är här!

I afton har jag varit ute med jobbet och firat två kollegor. Vi åt skärgårdsbuffé på Sjöbris nere vid hamnen. Det var mycket trevligt och väldigt gott.


Annars så gnolar vi på här hemma. Hammockdynorna är på plats. Blev jättebra. För er som funderat på hammock men av någon anledning tvekar - det är helt underbart!
De gamla kuddarna få duga tills vidare. Hammocktaket har solblekts från grått till lila. Fult som stryk men vi får allt vänta tills det är mer än färgen som är taskig.


RSS 2.0