Bad i Ö-vik

I lördags åkte vi till Ö-vik. En snabbis på stan och sen for vi på Paradisbadet. Inte så mycket folk just denna lördag så man behövde aldrig stå i kö för att åka vattentrutschbanan.
Jäntan som är mer under vatten än ovan ville förstås få hoppa från trampolinen. Den lägsta trampolinen på1½ meter hoppade hon från redan som 3-åring. Idag var det "trean" som gällde. Jag som inte alls fixar höjder tyckte förstås att det såg väldigt högt ut.
Bildbeviset skulle väl knappast hålla i rätten men jag hann faktiskt inte fånga henne på bild för vi har en sådan seg kamera. Ni ni får väl lita på att stänket på bilden är när hon landar i vattnet.

Här ser ni henne i alla fall bakifrån när hon kastar sig ut mot djupt vatten. Det är alltså den svarta avlånga klimpen som är jäntan.
Som vanligt trampar henne far vatten nere i bassängen så hon tar sig upp ovan ytan.
Hon tyckte att det var lite spännande.

Efter badbesöket var vi hos våra vänner som nyss fått tillökning. Lite husvisning, en god middag, efterrätt och lite karrasnarr när ungarna somnat, kunde inte ha blivit en bättre avslutning på lördagen. Vi kom hem ca 00.30 och då var det ganska skönt att få lägga igen ögonlocken.


Följetongen

Denna gräsmatta. Aldrig har man med en sådan spänning följ gräsmattans uppväxt som nu. Framsidan har kommit i rasfart då det inte gassat på sol. Vi har knappt behövt vattna. Baksidan kommer vi att måsta toppså till nästa vår men det gör inget. Vi är ändå glad över att ha sluppit den torra jorden denna sommar.


Tror ni det känns nå bra?

Vi hade hoppats på lite grus i veckan men "Traktor Tomas" verkar ha fullt upp. Min man ska ringa honom igen i morgon.

Hammocken

Har ju glömt att visa våran nya hammock. Min man låg och sov i den när jag kom hem från jobbet.
Kudden la jag dit bara för att det skulle se lite mjukare ut. Jag har tänkt sy kuddar av mitt IKEAtyg som jag använde i arbetsrummet.
Dynorna har en vit rand som inte gör sig på bra på bild så jag visar den på nära håll istället.Så ser den ut.

Grus på G

Nu när kantstenen är på plats så ska vi få hitkört grus till uppfarten. Vi hoppas att detta blir under denna vecka.
Vi kommer att ha vanligt grått grus, inga vita stenar i eller annat - enkelt och utan krusiduller.

Måste också kolla upp om det lönar sig att lägga en markduk mellan lagren, förhoppningsvis vet trakorkillen mera.
Hoppas det blir fint.


Aronia

Nu har grannarna satt en massa fint på framsidan. Jag vill också gräva ner buskar och träd så det ser mindre kalt ut. En buske som vi med säkerhet vet att vi ska ha är Aronia. Den ger så fina färger på hösten.

Vi satsar på buskar tror jag. Det tar sådan tid att få upp en tät och fin häck.
Vi ska kolla om vi hittar två rönnar som vi kan gräva ner på baksidan också och så ska morsan komma ner och hjälpa mig med lite blomster runt storstenen och vid altanen.

Bara roliga saker alltså.

Långbord på Tavleliden

I afton har vi haft ett riktigt långbord på Taveliden. Alla på området var inbjudna, man tog med sig bord, stolar och det man ville förtära. Jag tror vi var ca 90 st inkl barn. Bra uppslutning och en mycket trevlig kväll. Sval sommarkväll, ingen blåst, ganska mycket mygg men för övrigt bara trevligt att se alla grannar och äta en god kycklingsallad tillsammans

Nu ligger kidsen och vi ska stöka undan disken innan vi kan njuta av lördagkvällen.

I morgon har jag en kvällstur. Hoppas den blir lugn och harmonisk...

Kantsten på plats

Tre kvällar i rad har maken och hans kompis pulat på med kantstenen som vi köpt. Denna sten ska alltså skilja grus från gräsmatta. Vi ska grus på uppfarten.

En "pappa" på skolan kom förbi med sin minigrävare och för ett mycket förmånligt pris grävde han kanalerna där kantstenen ska ner. Det hade tagit oss väldigt många timmar att gräva för hand för det är så hårt packat på uppfarten.
Så här ser första raden ut. Vi ska såklart fylla upp runt om och fixa till matjorden.Måste ta mer bilder då det är klart.

Mera kappor

Tänte visa mina färdigsydda kappor i allrummet och i arbetsrummet.


Här är arbetsrummets fönster. Jag ska nog använda samma tyg till två kuddar i hammocken. Det är ett kraftigt tyg så jag tror det kan bli bra.
Så till allrummet. Visar mönstret på nära håll och som vanligt ser det lite böjt ut det jag sytt. Håller kameran på sniskan!
... och så här blev det på plats. Förra gången blev det blaskigt och nu tycker jag det blev lite för prickigt. Tur det är bra pris på IKEAs metervaror. Man kan alltid byta om det blir fel.Nu är det bara toalettföntren kvar. Funderar fortfarande på vad jag ska göra där.


Symaskinen går het

Idag är det andra veckan på förskolan. Vi hade lite otur och kom fram till grinden precis när två andra barn kom. Ena var redan i diskussion med sin förälder. Pojken ville absolut INTE vara på förskolan. Min jänta som var tvungen att ha kläder som mamma bestämt idag ( vi bestämmer varannan dag annars har hon bara "finklänningen" på sig) hakade förstås på och ville inte heller dit.

Det slutar med att jag får mota bort henne från grinden när jag ska gå. Jag hörde hennes gråt men jag vänder mig inte om utan går med vetskapen att hon kanske inte vill hem när det är dags att hämta. Hoppas på en bättre lämning i morgon och då har hon väl klänningen så då är hon på bättre humör.

Idag har jag sytt en ny gardinkappa till jäntan. Hon har väntat länge på att få denna gardin på plats och nu hänger den snyggt i hennes fönster. Jag kan ju inte ta kort mot fönster så jag håller kameran väldigt snett. Det är alltså inte gardinen som är som en banan.Jag har även sytt en kappa till arbetsrummet. Där har vi bara haft en "tupplur"-rullgardin lite nerdragen. Nu sitter även den gardinen på plats. Blev fräscht. Ska visa den när det är mörkt ute så det syns bättre.
Jag har nu bara två kappor kvar. Ska byta gardinerna i allrummet. Dom blev lite för blaskiga. Jag passade på att köpa tyg på IKEA när vi var där. Ett stadigt tyg och väldigt lagom i pris.

Stendöd

En dag när vi kom hem från förskolan så låg den en död fågel på våran bro. Den var stendöd och då menar jag inte bara boktavligen.
Kan tyckas vara sött med fåglar för många men jag får rysningar i hela kroppen. Mina barn blev väldigt tagna av stundens allvar och var väldigt fokuserade på att fågeln skulle begravas.
Med viss möda och ett starkt psyke så lyckades jag med den röda spaden förflytta eländet till en kartong där jäntan lagt i en serviett och lite pärlor samt en blomma.
Fågeln hamnar såklart på rygg och ser helt galen ut. Jag klara inte att lägga till den så jag lägger bara spaden över och säger att pappa vill nog vara med och begrava den. Detta köper ungarna på en gång.Begravning skedde på allmänningen som finns på vår baksida. Jäntan satte ner en pinne och lite stenar så man skulle se vart den var. Lilleman sjöng A,B,C,D -låten för att det skulle bli en fin begravning.

Jag är mest tacksam över att fågeln är borta från bron och hoppas att detta var en engångsföreteelse.

Slut på det roliga

Vaknar och känner mig trött i hela kroppen, barnen är på lite labilt humör och jag vet att jag har två kvällar på kirurgen framför mig. Nu är semestern över.

Idag lämnade jag barnen och gick hem direkt. Nu ska jag som vanligt bädda , slänga ut mattorna, dammsuga och dammtorka. Jag är inte laddad för detta med det måste göras.

Jag hoppas på en lugn fredagkväll och en lika lugn lördagkväll.


Och till er andra som sett framemot en ledighelg - Njut, för helgen är kort!

En bra dag

Kl 09.00 befinner vi oss på förskolan. Idag verkar det som man kör igång någon form av samling (jag hör dom sjunger Imse Vimse). Jag får gå när jag vill men väljer att sitta kvar och fylla i papperen som ska lämnas till fröknarna innan jag går hem.
Kl 12.00 är det dags att hämta. Allt har gått bra och det är nästan så jag tror att fröknarna själva tycker det är lättare att agera då föräldrarna inte sitter runt ett bord och surrar. Lilleman vill inte gå hem men idag är det lättare att övertala honom då han inser att han faktiskt ska få komma dit igen.

Även om allt verkar ordna till sig tycker jag det ska bli skönt att få göra inskolningssamtalet. Jag har massor med frågor och jag tycker det skulle vara skönt att få höra hur man riktigt tänkt inför öppningen.


Nu ska vi fixa en middagssallad och sen blir det en raskis.


Undrar hur denna känns på foten?

Det kan bara bli bättre

Tredje dagen gillt. Idag fick vi det glädjande beskedet att vi kör fullt schema nästa vecka på förskolan så vi  behöver inte ordna barnvakt eller strula med jobben. Det känns ju bra att veta att förskolan i slutändan är flexibla och lyhörda.

Jag fick dessutom gå hem nu och hämta dem kl 12.00. Jag som hade laddat upp mina egna kroppsliga batterier blev urladdad inom loppet av några sekunder.
Det viktigast är ju att ungarna tycker det är roligt att gå till förskolan och det känns skönt att jag inte behöver tvivla på det. Allt det andra runt omkring kommer att bli jättebra bara verksamheten får bli lite varm i kläderna...det kan bara bli bättre...och snart kommer jag att tycka att denna förskola motsvarar den gamla perfekta förskolan som vi hade tidigare.
Näe förresten, så bra kommer den inte att bli under den tid mina barn är här men kanske senare.

Nu ska jag renbädda, städa lite lätt äta lunch sen hämta ungarna igen.

Mamma Kobra

Nu ska jag läsa en bok för lilleman och sen ska jag ringa rektorn. Jag ska skriva ner mina funderationer så jag inte missar något viktigt.Sista baddagen?

Vi tog oss till Kyrkstugan idag och barnen badade. Det skulle kunna vara sista dagen med bad. Solen sken men det blåste hårda vindar och jag tyckte nästan att det var lite höstvibbar i dem, för trots sol så frös vi lite för mycket alla tre.
Nu är det badhusen som gäller i fortsättningen.
Förskolan Kompassen

Idag har barnen varit sin första dag på Kompassen, den nya förskolan som är byggd på vårat område. De har längtat en hel sommar på att få börja där. Förväntningarna var höga. En hel timma fick de stanna första dagen. Så generös inskolning så. Vilken flopp.

Inte värt att skriva mer om förskolan då timmen inte innehöll någon som helst verksamhet eller inskolning sett från mitt perspektiv. Jag känner en viss irritation om sanningen ska fram och jag kommer nog att få ryktet om att vara en "besvärlig mamma". Men det bjuder jag så gärna på för det är trots allt mina barn det handlar om.Sven ådrog sig en till bula i pannan under den korta timmen. Om han någon gång måste röntga sin skalle så kommer hans kranie inte att följa anatomiboken och vi blir förmodligen anmälda till sociala. En bulornas konung det är vad han är.

Nu ska vi cykla till Kyrkstugan och bada.Nybyggt

Så var våran entrébro klar och vi är mycket nöjda. Vi kom hem sent igår kväll och jag hade tänt lite lampor så det inte skulle vara så mörkt - då kände både jag och min man att bron satt som en smäck!


Kapen har hängt med sen husbyggets start och den kommer nog att användas många gånger.
Här klurar pappa på hur grunden till bron kommer att bli. Ska det vara, ska det vara rejält och stadigt. Inga fuskbyggen accepteras av byggledaren.
Då underredet är på plats så ser det ut att gå lite fortare framåt.
Så här blev den i färdigt tillstånd.
Nu blev det lite mindre plats för cafégruppen men jag tycker den klarar sig på lite mindre utrymme.

Nu har vi en rejäl entré där man under tidig vår kan sitta på fårskinnet och njuta av solen, dricka varm oboý och äta limpmacka med ost på.
Här kan vi också sitta på aftonen när solen smyger runt på framsidan, låta ungarna äta sin kvällsmacka...och bara njuta... 

Nu ska vi på återvinningen. Alltid skönt att få bort bräder, plank och annat skräp som lätt samlar sig på hög i garaget. 

Entrén börjar arta sig

Idag har min pappa kommit ner för att hjäpla oss med en farstutrappa. Vi har valt att göre en i trä och inte sten som de flesta andra gör. Vi må vara otrendiga men vad bryr jag mig om det!

Köpte en lite lykta på Hemtex för 39 kr som lyser väldigt mysigt på kvällen när det är mörkt ute.

I morgon visar jag hur brotrappan blev och sen måste jag visa våran nya hammock och parasollet...

Ett minne

När vi var på Skansen kom det en ordentlig regnskur och vi flydde in i en "Skansenbutik" för att slippa värsta regnet. Här fanns det lite blandat att köpa och butiken var mysig. Jag tyckte det skulle vara roligt med något litet minne från denna semester och hittade den här lilla brickan.
Enkel, fina färger och helsvenskt motiv. Kunde inte bli bättre minne från resan än den här.

Utemöbler

Vi har oljat in våra utemöbler med teakolja. Men så fräscht det blev! Två varv tog vi då vi ändå var igång.
Skillnaden blev ganska så stor efter bara ett varv. Nu håller vi tummarna att det inte börjar regna i natt så detta får suga in ordentligt i träet.

Här ser ni skillnaden på första omgången:Jag tycker det blev supersnyggt med träet mot aluminiumet.

Inköp

Vi hade inte för avsikt att shoppa på IKEA men lite tyg kan man alltid unna sig.

Jag tror detta ska få bli nya kappor i allrummet. tycker det jag har där nu är lite för färglöst.
Det här tyget blir nog en lappa i arbetsrummet. Just nu hänger det bara en rullgardin där. Jag kanske ska göra två små hammockkuddar av detta tyg också. Vi får se då hammocken kommer hur det blir.
Lite annat smått slank med men det var ovanligt lite i påsen när vi åkte vidare. För en gångs skull hade vi inte en massa beställningar från andra heller så vi kunde verkligen njuta medan ungarna var på "Smålandet" och lekte.

Borta bra men hemma bäst

Vi har varit i Stockholm i några dagar. Vi bilade ner och bodde hos makens kusin med familj. Som att ta in på hotell, nästan. Vi har varit på Skansen, Grönan, Akvariet, Terariet, åkt båt, grillat, sett TV och haft det väldigt avslappnat med trevligt sällskap.

Jag tycker att terariet på Skansen är väldigt kul att besöka för både vuxna och barn.
Jag tror dessa apor var lite trötta, för alla hade lagt sig i hög på rad och tagit en power nap!
Efter Skansen tog familjen en promenad till T-centralen. Vi gick genom gamla stan och såg denna staty. Barnen var farscinerade (osäker på stavningen).
Här bjöd statyn på ett leénde. Det här fotot har barnen inte sett ännu. Blir kul att visa dem.
Båtturen var lång, varm och skön. Vi körde i ett behagligt tempo men ibland gasade Kusinen till och då gick det undan. Lilleman njöt under hela turen och hans hår stod åt alla håll. Det gäller att hålla i sig...Hemresan gick bra, några bensträckare och en paus på IKEA i Sundsvall sen var vi hemma. ganska skönt att komma hem också. Få sova i sin egen säng, fixa här ute och känna att man har det gransa så bra i livet.

Nu ska vi se en film, verklighetsbaserad - det gillar jag skarpt.

RSS 2.0