Fotbollen

Någon vill gärna bli fotograferad och viktigast av allt är att få med fotbollen. Tisdagsträningar, några matcher,  glansiga shorts och benskydd - då har man en nöjd jänta framför sig.


Jag var på två träningar sen konstaterade jag att det inte var min grej. Vi får se vart det tar vägen för jäntan.

Det kliar i fingrarna...

...och i ögonen.


Nu vill jag ha varmare nätter och gärna varmare dagar också så jag vet att pelargonierna inte tuppar av. I afton började jag plantera blommorna i krukorna, kunde inte hålla mig. Nu får jag lyfta tungt på kvällarna då jag tar in krukorna så blommorna inte fryser sönder. De ska härdas ordentligt innan de får stanna ute.


Gödsel, planteringsjord, kottar (istället för lekakulor), markduk och en vattenkanna - allt som behövs för min del.
Tillskott i år är några tagetes. Egentligen inte min favorit, men har vi tur är dom helt gula. Dessutom håller tagetesen på att vara på modet igen och jag vill ju gärna vara trendig, så i år kör vi på det.
Nu har tagetesen inte börjat blomma än så den syns inte.


Krukan utan fat

Jag har köpt tre stycken gråa krukor som ska stå på altanen. Tyvärr fanns det inga fat till och det måste man ju ha. Vi får se hur jag löser problemet.

De växer så de knakar

I den ena rabatten har det börjat ta fart. Vi kommer att måsta byta plats på plantorna! Hade väl nästan räknat med det, men kanske inte redan efter en sommar bara.


Trodde det skulle bli svårt att få dem att palla snöraset från taket, men tydligen var det inget större ploblem. En gren  fick jag ta bort men för övrigt så hade allting klarat sig.
Kanske man skulle göra rabatten lite större ändå...

Vart är solen?

Jag har flera blommor på altanen som väntar på att sättas i krukor. Men vädret är så grått och kallt.Så fort värmen och solen kommer fram ska jag sätta ner mina händer i planteringsjorden och kogödslet!


Vi har ocks fått nya dynor till hammocken (de andra fick vi reklamera). Gråa dynor. Det blir jättebra. Måste sy nya kuddar i hammocken för de andra passar inte ihop med de här dynorna. Tänkte också sy några färgglada kuddar som får ligga på altanen och användas av barnen när de ska värma sig på handduken, efter att ha sprungit genom vattenspridaren.


Har köpt några tygbitar från IKEA och det här randiga hittade jag på en möbelaffär. Det blir randigt i olika varianter.
Ska pröva att sy kuddfodral med dragkedja i. Kan gå bra eller väldigt dåligt. Jag hoppas på det första.


Lilleman har blivit 5 år

Majmånad är lillemans bästa månad. Han fyller år. Detta har firats på flera olika platser. Hos morfars i stugan, här hemma med familjen och i brorsans stuga. Mycket gott fika blir det!
Bästa presenten - En pruttkudde från "fyndlådan"
Jag skippade tårtan och bakade rulltårta istället som fick bli små bakelser. Gott och enkelt.
Idag åkte vi till Barnens Hus och köpte ett fotbollsmål i present från farfars. Det tråkiga vädret gör dock att vi får vänta med att skruva ihop - åtminstone vore det skönt om det inte regnade.

Maskeradkalas

Jäntan ska på kalas i afton, maskeradkalas. Hon tycker det ska bli jätteroligt. Jag tycker alla födelsedagsbarn-föräldrar ska ta och varva ner lite. Inte var de kalas jag var på så här omständiga. Det är LEOSlekland, det är Busplaneten, det är teman hit och teman dit. Och finalen tycks alltid ska vara fiskedammen.


Kan inte barnen bara få vara som dom är, äta lite tårta och sen gå ut och leka i skogen?


Jäntan har i vilket fall fått sig en utstyrsel som hon är mycket belåten med. Men hon kan inte le mer äns så här för då trillar näsan av!I morgon åker ungarna till morfars i Skellefteå. De ska åka buss alldeles själva. Jag som inte gillar åka buss stannar för alla bästa hemma, så jag inte ger dem dåliga vibbar. men jag kommer icket att slappna av förrän jag vet att de är i säkert förvar...


Knoppar

Jag har längtat så tills snön skulle försvinna. Jag har fått rensa lite i mina rabatter, spanat efter knoppar och lagt på lite mer gjord/gödsel då snön tryckt ner rabatterna lite.

Jag måste ha fått med mig dessa två blommor på något sätt!

Gräsmattan är krattad lite sådär lagom. Jag tror den kommer att bli gatans snyggaste...
Den här blomman trodde jag had kolavippat, men så plötsligt poppar det upp en liten blomma. Den får stanna kvar ett tag så ser jag om den har mer att ge.
Ögonen får sig en rejäl omgång dessa tider. Man ser (inte jag, för tittar jag uppåt så rinner det bara i ögonen) att det knoppar sig i träden. Ser inte framemot björkarnas party, men jag kommer nog att överleva även denna säsong.

RSS 2.0