Byte av garageport

Har tidigare visat vilken port vi skulle köpa för ett bra pris. Vi missade den affären MEN nu kanske det blir den profil vi önskade oss istället. Den så kallade M-profilen, helisolerad. Lite bredare profil vilket vi tycker är snyggare. Vi kommer inte att få samma pris men förhoppningsvis får vi ett bra pris ändå.

image750

Groventrén får nu bli en vanlig slät vit dörr som vi hade tänkt oss i begynnelsen.

Jag tror den här garageporten kommer att ge ett lite lugnare intryck på kåken och det blir bra.

Vitvaror på G

I helgen var vi i Skellefteå, kollade lite till på vitaror. Nu ska vi hala in offerter från olika håll. Så spännande. Vi har hittat en fläkt som känns helt rätt.

En enkel, tystgående och snygg model i vårat tycke. vi har inte bestämt oss för om det blir en vit eller silverfärgad.

image749

Vi kommer ju att ha vita luckor med silverfärgade handtag, vita vitvaror i övrigt men även de har lite inslag av grått/silver. Just nu lutar det åt den silverfärgade men det finns ju tid att ändra sig tills den ska sättas upp.


Lilleman blir stor

Lilleman har fått ärva storasysters soffsäng. Han ser ut som en myra i den för den är så stor. Men det var dags. Han skulle förr eller senare ha börjat klättra ur spjälsängen och då känns det bättre att byta innan han ramlar och slår sig illa.

image747

Påslakenen som han fick i julklapp, som jag skulle spara på tills huset har nu kommit fram. man kan ju inte spara på allt.

Storasyster ligger i en gammal säng. Tanken var att den skulle vitmålas och så skulle den bli bra i henns kommande rum men den är alldeles för bred. Kommer inte att funka. Letar en ny säng. Fastnade för den här hos IKEA.
image748
Skulle vilja vitmåla lådfronten. Den här skulle kunna bli fin och så bra med lite praktisk förvaring till leksaker eller annat smått och gott.


Hur kunde vi glömma?

Befinner oss i Skellefteå och har fyra dagars påsklov. Jag skulle egentligen  varit sjukskriven nu men operationen blev framflyttad. Vi skulle precis gå ut på en promenad då vi upptäcker att vi glömt jäntans utekläder. Hur klantig får man vara!

Nu sitter jag vid datorn och jäntan tittar på barnkanalen och solen skiner ute. Vi åker till Svensbyn i morgon och där kan vi åtminstone låna lite utekläder av kusinbarnen.

Måste ju in med en bild för ordningens skull. Hittar en REIMA-overall för 1400 kr. På tok för dyrt för min del, men smaken är som baken.

image746 ...och vilken pytteliten bild det blev också.

Nu ska jag vara med jäntan lite så hon inte känner sig så ensam.
Kommer inte att göra något inlägg förrän i slutet på veckan då vi kommer hem igen.

Förklaring krävs

Min man undrar om jag inte kunde hitta en bättre bild på garageporten.
- Varför det, det är ju den porten vi ska ha, svarar jag.
- Men den är ju mycket lägre än vanligt!

Ja, det kanske den är. Om inte kvinnan på bilden är 2, 70 lång.
Såklart att vi inte ska en låg, trendig funkisgarageport.  Var det nån som trodde det, eller?

Klockan ringer 06:00 imorgonbitti. Måste lämna datorn omgående.Det närmar sig

Nu är det inte långt kvar tills plattan ska sättas på tomten. Gubbarna räknar med att sätta igång i mitten av April och det innebär om ca 4 veckor. Två hus är redan stomresta i vårat område. Mycket spännande.

Vi har på gång en garageport som ser ut som på bilden nedan, fast den är vit istället. Vi var egentligen inne på en port medbredare profil men den här får vi ett bra pris på så då får det bli den. Vi ska bara fara och titta på den innan beslut tas.

image745


Vi hade tänkt ha en slät dörr i groventrén men nu fundrar jag på om man ska ta en dörr med samma profil istället.

Man funderar mycket när man ska bygga hus- vansinnigt mycket!

Glad Påsk

Så har vi kommit till självaste påskhelgen och kameran är på plats. Vi har satt fjädrar i riset och porslinsägget är framplockat. Innehållet saknas - men är ju lätt åtgärdat.

image742


Några små kycklingar har barnen hängt upp i riset. Påskris De Luxe.

image743


Åh, vad jag önskar att jag lärde mig blixten. Jag måste alltid ta kort dagtid för att få rätta färgerna och nu hann det bli för mörkt ute. Kyckling här under skulle vara vit.

image744


Den elegantaste tuppen i år är nog denna. Jäntans pyssel från förskolan. Allt ska stå framme, varenda liten teckning ska sättas på kylskåpet eller hängas upp på väggen.

image741

Njut av ledigheten alla ni som är lediga. Själv tar jag mitt ansvar och vårdar ömt de som har ont i magen och svårt att tömma tarmarna. Hoppas det blir en bra helg på jobbet och att chefen bjuder på ett stort välfyllt påskägg.

GLAD PÅSK ALLIHOPA!


Påsken är här, men var är min kamera?

Idag har jag flyttat dotterns säng till lillemans rum. Nu åker spjälsängen ut. Projektet var tyngre än väntat och jag gör inte om samma flyttprocedur en gång till på egen hand.

Efter middagen ska vi hämta en annan säng till dottern. Den har pappa gjort och ska vitmålas så småningom.

Lite påskpynt har vi också plockat fram.

DET VAR HÄR BILDERNA SKULLE IN, MEN KARLSLOKEN HAR GLÖMT KAMERAN I HOLMSUND!

Så kul blev det här inlägget. Jag har hittat en ny bloggare. Titta in till henne så hon blir lite inspirerad...

Stadsbrud goes housewife

Med svansen mellan benen

Idag var det inplanerat att jag skulle operera mig. Inget allvarligt bara något som förr eller senare måste fixas till. Men med min vanliga otur blev min operation struken så det var bara att sätta på sig kläderna igen och traska hem. Jag som skulle vara sjukskriven över hela påsklovet. Nu får hjärnan ställa in sig på att jobba istället - och det måste få mogna lite.

På tal om operation. Vad säger ni om Botox som man kan spruta in lite var som helst?

image739  image740

En viss skillnad blir det ju, åtminstone om man ser denna äldre dam. Men vore det inte mer rättvist om makeupen var lika på båda bilderna och att hon inte drar på miunnen på första?

Man gör som man vill. Kanske även jag kommer att vilja släta ut mina rynkor och jämna ut påsarna under ögonen. Jag har redan dragit bort ett grått hårstrå, i min ringa ålder 33. Man kanske blir slav undet Mister Botox...

Vitvaror

Idag har vi tittat på vitvaror både på Elektrolux Home och Vita Huset. Vi tror vi vet vad vi ska ha och därför kommer vi att meddela dessa butiker för att få en offert. Detta gäller alltså kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin och tvätt maskin.

Det jag ser mest framemot är tvättmaskinen. Hur skönt ska det inte bli att slippa boka tvättstugan och nu slipper man samla på sig tvätt för en hel månad.

image738

Det ska rent utav sagt bli ett nöje att tvätta.

Jag jobbar hela helgen och sen tar är det inte många dagar tills det är påsklov. Nu satsar vi på att fara till Haparandas IKEA om vi ska upp till Piteå. Törs inte hoppas alltför mycket för då kommer väl kräksjukan att hoppa på oss igen.

Trevli Helg allihopa.

Stängt på förskolan

Idag är jag hemma med barnen. De har stängt under eftermiddagen på förskolan. En lugn och skön morgon. Vi ska sätta på oss lite kläder och ta en promenad till affären och handla mjölk. Tur vi har ganska så nära.

Idag kom det en katalog från SPIRA i brevlådan. Kul att titta och det finns många fina mönster i deras sortiment.

image735


Lilleman har blivit mycket piggare. Äter bra och humöret går uppåt för varje dag. Han har fastnat för mina gamla glasögon och går runt här som en liten professor.

image736 image737

Storasyster vill också se smart ut!

Spröjs eller inte, det är den stora frågan!

Fast vi har redan bestämt oss. Min man vill absolut ha spröjs och det är inte förhandlingsbart. Jag kan tänka mig vara utan men har heller inget större problem att ha spröjs. Nu är frågan vad man ska välja.

Finns ju lite olika alternativ.
1) Vanligt kors med fyra rutor
2) Kors som ger sex rutor
3) Kors som är lite bredare i mittspåret
4) Kors utan bredare mittspår

image734

Ser man på denna bild så är det ruta tre och fyra som är alternativen, och de har alltså en bredare mittrad lodrätt.
Vi har bara 90 cm bredd på köksfönstren och man ska tänka på att fönsterbrädena är röda.

Tål att fundera på.

Jag vill nog ha en bredare mittrad för det ser rejält ut.

Tips på konst

En kompis och gammal kollega håller på som mest att pyssla i deras hem. Hon känner som så många andra att tiden inte räcker till. Hon ville att jag skulle visa henne en av mina barntavlor med motiv från MAIRO, Karin Mannerstål. Så här kommer en favorit i repris.

image733

Här krävs det ingen tid alls. Man köper bara ett vykort och en passande ram till.

Vykortet har jag köpt i Skellefteå på butiken Hemtrevnad för nåt år sedan. Jag ska köpa några vykort och skicka till dig nästa gång vi åker uppöver om dom fortfarande finns kvar.

Inspirationspärmen

Jag har länge haft en liten pärm där jag klippt ut sidor ur olika inredningstidningar som jag fastnat för på ett eller annat sätt. Ett snyggt kök, kakel eller något läckert tyg och kuddar i en soffa.

Tänk en då, att nu är det inte långt kvar tills vi har stommarna på vårat hus resta och även om det dröjer till det allra roligaste, själva pysslandet, så är det faktiskt inte heller långt bort.

image731


Om jag orkar måste jag nog ta en titt på mina tyger ikväll,  de som ligger så fint ihopvikta i garderoben och väntar på en rutinerad sömmerska.


Maken har just tagit ut barnen så de får inhalera frisk luft. Här inne verkar den ha försvunnit totalt. De ska ge ankorna lite bröd och jag ska lägga mig och vila en stund.

image732


Lilleman mår lite bättre, han kissar lite. Om än det är en Kåvepeninluktande urin så är det bättre än inget alls. Doktorn tyckte vi skulle sluta med antibiotikat och satsa enbart på vätsetillförsel. Klokt beslut tycker vi.

Barnmottagningen, here we com again...

Nu har maken åkt in på barnmottagningen igen. Kåvepeninet funkar inte såvida att lilleman kräks upp allt och lite till.
Storasyster har magsjuka och jag har precis lyckats få in två maskiner på någon annans tvätttid. Nu återstår bara fyra maskiner till vid tillfälle.

Storasyster har ritat ett hjärta in all bedrövelse, det värmer.

image729


Sen tänder vi myslampan från IKEA i lillemansrum. Det är den "vackraste lampan" vi har i huset.

Jag kommer inte ifrån att det ser ut som oammade bröst men det behöver man ju inte tala högt om. Storasyster är jättnöjd över den och blev så glad när hon fick den att det inte spelade någon roll att den sattes upp i lillebrors rum.

image730

Jag har känt mig ganska i olag i magen idag men nu tror jag det börjar vända. Länge sedan man önskade att ett sportlov skulle ta slut. Bara några dagar kvar så...

Motvind

Med risk för att verka trist och tråkig så slänger jag in ett inlägg med visst motstånd.

Lilleman har nu haft feber och kräkts i sex dagar, visar sig vara influensa och öroninflammation. Storasyster fick feber igår och jag tyckte visst det var väldigt passande att få en snabb magsjuka i allt elände för jag låg med en härlig magknip och blev lite smalare runt midjan efter några toabesök.

IKEA-resan, det bokade hotellrummet och barnvakterna får helt enkelt bli en annan gång. Besvikelsen är stor. Tänk om IKEA går i konkurs =)

Nåja, huvudsaken är att lilleman snart börjar må bättre. Han vill varken äta eller dricka (fullt förståeligt med tanke på att han kräks direkt) och har tappat 1 kg i vikt. Någon som har nåt tips?


image728

Nu kör vi både med Alvedon och Ipren + Kåvepenin. Hoppas det ger med sig inom kort.

Shake it baby

Nu var det läng sedan det var musik på min blogg. Inte för att så många kanske lyssnar på den men jag tycker om låtarna jag lägger in.

Craig David har gett ut en ny skiva (tror jag). Så här kommer hans senast hit...


http://www.youtube.com/watch?v=7ddJLllHtVgBlir lite sugen på att fara och träna på IKSU, men jag har ju inget kort denna termin. Får dansa lite här hemma istället. Let´s dance...

Den onda cirkeln

De ringde från dagis igår. Lilleman hade feber. Idag har han kräkts igen. Vi som ska sjunga i morgon. Nu sitter jag vid datorn och lilleman har funnit ro med en penna. Maken är och snabbrepar och dottern fick åka en stund till bus-M för att få ha lite roligt.

Tycker era barn om att bli tempade. Inte lilleman i alla fall. Helt otroligt vad så små skinkor kan knipa ihop när man närmar sig med tempen. Ännu värre då suppen ska in. En temp som tas på 10 sekunder vore väl inte helt fel?

image727

Ikväll ska vi alltså ta det lugnt. Köpa lite godis och se schlagern. Sen ska vi sitta vid datorn och planera kök. IKEA har en fil, köksguide, där man kan placera in skåpstommar och dylikt. Vi ska ner till Sundvall på torsdag (om vi inte har magsjuka allihopa) och då är det nog bra om man är lite förberedd i tanken.

Hoppas ni andra får en trevlig kväll!


RSS 2.0