Kul med tapeter

Det finns verkligen hur mycket tapeter som helst att finna på nätet. En del i Svensson-prisklass och en del för de förmögna typerna. Andra kategorin är jag :). Jag har fastnat för tre barntapeter på Sandbergs Tapeter och tror att dessa skulle bli fräscha som fondvägg runt fönstren i barnrummen.


image127                    image128                   image129



Det skulle ha varit bra med en kant runt tapeterna men ni kan ju kolla själv på deras hemsida om ni vill.
Vill man ha lite randig fondvägg eller många moln kan man kolla på Borosans tapeter. En väninna till mig behöver lite färg i lekstugan och dessa kanske skulle bli fina mot en vit panelvägg.


image130                 image132                 image131

image133                 image134                 image135

Jaha, det var lite tapeter i afton som gällde. I morgon ska vi ner på stan och framkalla lite bilder. Båda CF-korten är fulla så varje gång jag tagit ett kort till bloggen så har jag måsta lägga in det på datorn och sedan radera det från kortet. Hoppas aftonens inlägg var till belåtenhet.

Music Maestro

Egentligen tänkte jag bara lägga in musik på fredagarna men som vanligt kan jag inte hålla mig då jag väl kommit på nåt. Det får bli lite torsdagsmusik med. Luta dig tillbaka och njut av två skönsjungande artister.
Man ska ju inte kommentera hur andra ser ut men tillåt mig ändå:
Visst har mannen en fantastiskt härlig glugg? Man kan inte annat än bli glad av att se den. tänk er då han brister ut i ett gapskaratt  =D
Kvinnan ifråga ser ju väldigt bra ut, men ska vi nu hitta ett fel så kolla in hennes tänder, framför allt nedre raden. Den är minsann inte lite jämn och fin som hennes hy...

Varsågod att börja lyssna!

http://www.youtube.com/watch?v=Qdp6MBpypKQ





Uppfräschning av möbler

Idag kom mina tygprover från BEMZ. Jag har bestämt mig för det rutiga till våran PS fåtölj från IKEA och hittar vi någon soffa till ett eventuellt allrum så sätter vi det nog på den med. Jag kommer inte att beställa tygerna förrän vi rott det här med husköp i hamn!

Graphite Grey                        Sage Brown                         Woven Whimsy-Graphite Grey
image137image127image131
Det blir något konstigt nu för som ni märker så hamnar texten jätte långt ner. Skit samma!
Jag tycker mest och bäst om det rutiga tyget. Praktiskt tyg då det lätt blir flottiga fläckar av små barnfingrar. Sen var det ganska diskreta rutor (framkommer lite dåligt här) så då blir den inte lika stum och livlös. Lite färgglada kuddar på en sådan här soffa blir nog fint.

Finns ju mycket läckert om man letar på Marimekkos sortiment. Den här klassikern fungerar fortfarande.

image132    image133    image134

Ojsan vad klockan flög iväg. Snart 00.30 och här sitter jag och kämpar med att få in bilder. Men det tar sig. Trodde väl aldrig att jag skulle bli en datahacker som svärmor.
God natt!

   

Sommarfest på förskolan

Så har sommarfesten varit på förskolan. Regnet höll sig undan hela kvällen. Karusellen snurrade oavbrutet och stämningen var väldigt god. Varmkorven hade man gärna klonat för vi var ganska hungriga men vi fyllde på med bulle, kaka och lite popcorn.

image114
Fröken såg verkligen ut som ett liv levande popcorn...


Kvällens mest spännande upplevelse var spöktunneln. Storasyster ville nog helst gå ut men jag ville gärna gå hela vändan, vilket inte tog mer än 2 minuter. Redan när man gick in i tunneln så hörde man lite lagom obehaglig musik, några skelett var upplysta och spökena smög där inne.
Jag gjorde mitt bästa för att vara så pedagogisk som möjligt och förklarade för min dotter att de såg lite bleka ut i ansiktet för att dom kanske hade feber! Jag tror hon köpte det. Hade varit kul att få dem på bild men det var för mörkt där inne och lång kö till denna attraktion.


image116


Kvällen hade kunnat bli väldigt lång och karusellen hade nog snurrat ännu om barnen fått som de ville. Men allt har ett slut och som de vuxna alltid sa när man var liten - Man ska sluta när det är som roligast!

Förvaring

Idag har vi en gråmulen dag. I morse spöregnade det så vi fick sätta på oss regnstället alla tre när vi skulle gå till dagis. I afton ska det vara vårfest på förskolan mellan 17.30-19.00. Det kommer att serveras varmkorv, popcorn, fika och karusell för barnen. Jag måste hitta batteriladdaren till kameran för den är helt död för tillfället. Håll tummarna för att det ska vara uppehåll från regnet.

Visst är det trevligt med olika sorters förvaring?. Den här lådan är köpt på Lagerhaus för ett år sedan och den ska placeras i något av barnrummen. Den vita och svarta lådan kommer också därifrån men de har jag haft i säkert 4år. Dom finns i butiken fortfarande. Vissa produkter verkar finnas länge i sortimentet.

image111image112

Jag är ganska nöjd med mig själv att jag fixat få bilderna brevid varanndra - utan hjälp av min man!

Nu ska jag luncha innan sonen vaknar. Återkommer ikväll.

Theas utmaning är besvarad...

Tre "hatobjekt" är sannerligen ganska lätt att komma på. Här kommer mina:

1) Det är så fantastiskt med alla vackra blommor som knoppas och doftar så underbart ute i naturen och man känner för att ta glädjeskutt bla,bla,bla...

Och hur tror ni det känns att se ut som som en mörtöga, konstant tät i näsan och lika konstat trött för att man måste ta några allergipiller? Nu tänker en del, jamen det är ju bara i början på sommaren!
Men se där tar ni fel. Det slutar knappt knoppas förrän hösten kommer smygande.

sximage106image107


2) - Hur kan man glömma ta med sig blöjpåsen när man går ut?, brukar jag fråga min man
- Jag vet inte, säger han och ler!

Ja, svaret blir nog aldrig tydligare än så här. Just den här påsen har jag naturligtvis arrangerat för dagen och min man har blivit avsevärt bättre på att ta med påsen i samband med utgång. Om bara några år är dessutom blöjorna veck...

image109image110


3) Är det någon som tycker om räkningarna?


Ja, det var min tre hatobjekt. Blir väldigt spännande att se vad ni andra har hittat på.

Bara en massa motgångar

Vi har precis fått veta att våran tomt är 27,5 m lång. Kvadratformad tomt. Man ska ha 4 meter byggfritt på vardera sida av huset och detta innebär att vi inte kommer att få in våran enplansvilla som är 16 meter lång + ett garage på 5 m bredd. Även om vi skulle bygga ihop garaget och huset så det riktigt blir ett vinkelhus så bommar vi på hela två meter. Vad ska man då bygga för hus då tomterna är för korta åt båda hållen men ändå helt normala på 854 kvm?

Jag håller på att bli galen. Hur vi än vrider och vänder på det här så blir inget som vi tänkt oss. Ska man måsta kompromissa på ALLT?

Just nu känns det som att jag skulle kunna strunta i garaget bara jag får min alldeles normal villa på 133 kvm.
Min man ska på banken i eftermiddag. Det blir ju intressant att höra hur det gått med tanke på allt annat som bara strular!


image105

Här var det tänkt att en bild skall komma men datorn fick sig en genomgång igår av en kompis så nu hittar jag inte en enda bild. Av en slump kommer det fram någon vinterblomma som man inte kan förändra bildstorleken på. Inte ens datorn funkar som den ska :(  (Obs!, ser ni att jag fattat hur man gör en smilegubbe...)

Återkommer i afton istället.

Music maestro

Lite sen nattmusik kan aldrig skada. Nu är dessutom datorn fixad av en kompis, så nu går det undan med inläggen.
Låten som finns på länken känner ni nog igen från någon reklam på TV´n. Jag tog fram den på nätet och jag tycker hela låten är värd att avlyssnas...

http://www.youtube.com/watch?v=-x5cnSn1XMk

God natt!

Dagens clown

Ja, då sitter man framför datorn igen - en aningens för sent på kvällen. Alla sover och jag skriver så tyst jag kan så inte Lillebror hör smattrandet på tangentbordet. Datorn och pojken delar rum. Jag har fått nått virus på datorn så det är tredje gången jag startar upp den på nytt. Man får ha ganska mycket tålamod för att få in en liten födelsedagspresent.

Under gårdagens kalas fick min son en BRIO-clown av mormor och morfar. BRIO har verkligen bra kvalité på sina leksaker. Nu har vi ett gäng av dem och jag skulle lätt kunna sätta dom på prydnadshyllan. 


image98

Tycker själv att jag fick till en ganska mysig känsla på detta foto!

Javisst ja! Jag glömde lägga in en fredagslåt i fredags. Det får bli måndagens bidrag. Jag tror att alla mina manliga besökare skulle uppskatta det. Det känns som att min blogg är en aningens tjejig så jag tänker föra in lite musik i den.

Jag förväntar mig att ni som sätter på låtlänken lyssnar igenom hela låten och är öppna för all slags musik, som jag. Var det förresten någon som gick igång på Justin Timberlakes "Sexy back"? Karin?, Tina?, Maria?, Thea? Våga vara ärliga.

Jag hoppas att det ryckte i Long Legs ben i alla fall...


Barnkalas

Idag har vi haft barnkalas hela dagen. Lillebror har fyllt ett år och kusinen har fyllt 6 år. Bullar, chokladbollar och tårta till mellis,  parisare till middag och däremellan skatt karta för barnen och skatten innehöll en lagom dos godis. Vi vuxna har mest pratat om hus och garage. Tog en sväng förbi tomten och har sedan suttit och justerat lite på husritningen. En väldigt trevlig dag med familjen.


image94



Solen har lyst nästan hela dagen och det känns i såväl ögon som näsa då man är pollenallergiker. Det är sällan jag har snittblommer hemma just pga det. Svägerskan hade så fina blommor på bordet att jag var tvungen att ta ett kort på dem med. Svårt att få samma känsla med en plastbukett! Man får försöka passa på att njuta av blomstren när man besöker andra och ha Nezerilen nära till hands.

image95

Kökshanduken från Almedahls passar perfekt på matbordet. Ser väldigt somrigt ut.



Utmaningen...

Blev utmanad av Karin att visa tre favoriter. Hur lätt är det då man har 300 att välja på. Dessa fick det bli:


Det här fatet fick jag av min man då jag fyllde år. Jag blev lite överraskad för jag hade inte "pekat ut" det. Ibland får han till det. Jag tycker färgen är underbar och motivet likaså. Oftast ligger det frukt på men det passar även till fikabröd och annat gott.

image89
Fatet hör till Matuesserien.


Min andra favorit är denna lampskärm. Vi var en sväng på Hermanssons, numera MIO och ramlade över denna lampskärm. Det var utförsäljning och den sista skärmen. Jag blev helt överförtjust i den och lika överförtjust i min man som tyckte vi skulle slå till. Så skönt när man har samma smak.
Den gamla trista IKEA-lampan blev som ny. Jag har alltid tyckt om lampfoten men den har inte kommit till sin rätt men den trista skärmen. Nu känns den helt rätt...

image90
Lampskärmen heter "Morfars träödgård"



Så till den sista blden. Hur bra är det inte att ha en pappa som varit möbelsnickare, husbyggare, besiktningsman och mycket mycket mera! Här har han gjort en pilasterhylla i björk. Den sitter som en smäck mellan köket och storasysters rum. Den är enkel, praktisk och jätte snygg.

image93


Det var den utmaningen!

Grå vardag

Idag regnar det och är allmännt grått ute. Min man har precis avslutat en mildare omgång av magsjuka. Det känns som att jag och dottern kommer att klara oss.

Ikväll ska jagi äta middag hos en tjejkompis och jag satsar på att barnen somnar där. Min man har personalfest. Allt måste med resesängen, vällingen, nattkläder os.v.. Det är ett litet projekt helt enkelt. Sen då alla barn väl somnat är man själv så trött att man knappt orkar vara social. Skönt att de andra är i samma skick som jag.

Sitter och tittar på alternativa hus att bygga. Smålands Villan är ett billigare alternativ, ganska jämförbart med Älvsbyhus men med lite högre standrad. Vi har fastnat för Villa Lammhult. Vad tycker ni om den?
Vi tänker att vi måste ha olika alternativ om vårat förstahandsval blir för dyrt. Tar vi ett mindre kostsamt bygge så kanske vi kan få med ett garage på köpet. Vi är ju inte så sugna på 1½-plansvilla men vi måste försöka tänka åt alla håll.

Har tagit ett kort på vår nuvarande tomt. Trots att vi bor i lägenhet så är det ändå ganska bra att det finns en sandlåda och en grillplats precis utanför huset. Hur många har en sådan här jätte grill hemma?



image88

Jag har fått en utmaning att sätta in tre saker som jag tycker om från mitt hem av Hem Och Liv
Jag är med men måste fundera vilka saker jag ska lägga in på min blogg...

Trevlig helg...

Morgonpromenad

Har precis kommit hem från morgonrundan, dvs först lämna storasyster på dagis sen gå förbi Apoteket och ICA. Nu sover lillebror så jag ska skynda med detta inlägg och sedan ringa ca 20 olika byggföretag här i Umeå. Svårt sitta i viktiga samtal när båda barnen far runt byxbenen.
Ännu har det inte kommit så mycket blomster här men jag hittade två bilder som passar in på känslan av att bo i lägenhet.


image86
Den här bilden skulle ha passat perfekt under rubriken Dalahästar...


Många skyltar som finns ute är faktiskt rätt så snygga. Starka färger, tydliga linjer och alla fattar vad de betyder. Borde inte vara så svårt att designa dem, men alla har ju inte den konstnärliga läggningen som krävs helt enkelt.

image87


Det finns ju snyggare skyltar än den här men inte just utanför vårat hus!

Man TACKAR för alla uppmuntrande kommentarer om planslösningen och soffan. Oavsett vilket hus det blir i slutändan så kommer soffan att bli ömt omhändertagen till dess vi får flytta in. 1 år går ju ganska fort, eller?

Inspiration

Nu när vi fått en tomt så tänker jag bara på hus, gräsmatta, ekonomi, inredning o.s.v. Jag glömmer till och med bort att gå in på min blogg!

Magsjukan har passerat och ännu har ingen övrig familjemedlem drabbats. Vi tog oss iväg på öppna förskolan en sväng. Trevligt som vanligt. Jag hade tänkt ta med min nyaste vän -Kameran men glömde hon hemma. Jag har så svårt för att hitta fina utemotiv - så vi tar ett inne som vanligt.

Jag har sedan lång tid tillbaka börjat samla på mig lite böcker som jag tycker är snygga i färg och stil. Jag har tänkt sätta upp dem på vita tavellister i vårat nya kök istället för vanliga tavlor. Dom här böckerna fyndade jag för något år sedan på Åhlens bokrea. Halva reapriset. Perfekt. Rätt märkligt att man kan få en bok för 25 kr som i vanliga fall kostar 300 kr. Har några till bra fynd i bokhyllan som kommer att göra sig fint mot en ljus vägg. 


image84

Min otroligt händiga pappa ska göra dessa lister, fast det vet han inte om ännu. Jag tror dom ska få vara lite djupare än orginalen och ha lite högre bakkant så man kan ställa lite värmeljus på dem eller nåt annat snyggt. Det är ju kul om det går variera motiven och färgerna efter tex. årstiderna. Mamma har satt upp tavlelister i ders kök och hon har fått till det väldigt bra. Böckerna får stå kvar ett år till...

Plastmuggar

Idag har jag jobbat igen. Full fart mest hela dagen och väldigt trevligt. Solen skiner ute och jag ska efter detta inlägg ta en raskis, alltså en vansinnigt rask promenad. Sen ska barnen i säng. Lillebror har magsjuka som håller på att klinga av. Storasyster är lite kinkig så vi får se om hon drattar dit hon med.
Ikväll kommer vi att leta olika byggföretag i telefonkatalogen så vi kan begära kostnadsförslag från olika håll. Sen måste det röjas undan här - som vanligt.

Har tagit ett kort på ett par muggar. Det ser ut som plastmuggar, men dom är faktiskt gjorda i porslin av en väninna till svärmor. En konstnär i allra högsta grad.


image83

En del ser möjligheter i allt, tänk om man själv hade den gåvan och händigheten i fingarna.

I morgon börjar veckan om. Lillebror fyller 1 år den 23:e och det ska firas till helgen tillsammans med kusinen som fyller dagen efter. Min uppgift är att bidra med en tårta. Blir perfekt att fotografera till bloggen!

Hoppas ni haft en skön helg.

Shake it baby...

Mitt sista inlägg innan helgen. Sätt på högtalarna på MAX, sätt på dig bekväma kläder och rufsa till frisyren. Tänk absulot inte på att grannarna kan se eller höra dig. Våga släppa loss och rulla på höfterna (ta det lite lugnare om du haft foglossning). Känn dig så sexig du kan och shaka loss till denna länk...

OBS! Personer över 60 bör tänka på hjärtat och istället sätta på P1

http://www.youtube.com/watch?v=HgtmETjMT7Y

Trevlig Helg!

Planlösningen på vårat hus, kanske...

Här försöker jag lägga in planlösningen på vårat hus. Vi vet ju inte än om vi har råd så vi måste hålla alla förslag öppna. Vi har utgått från ett A-HUS, men flyttat lite på rum och väggar. Boytan blir 133 kvm. Barnen kommer att ha allrummet som sitt med en liten soffa och TV. Det tredje rummet blir till datorn och gitarrerna. Vi kommer att ha solsidan mot vardagsrummet så vi kanske väljer lite lägre fönster där och altandörren placeras ju självklart där.


image82

Vi har tänkt oss ett falurött hus med läktpanel (smalribbat), röda knutar, svart eller rött tegeltak, röda eller silverfärgade stuprör, en snygg entrédörr och en nytvättad Saab Turbo som glänser utanför. Vad tror ni om det? 

Nu ska det ju gå igenom bygglov också och vi vet inte vad kommunen lägger till för bestämmelser mer än att öppningen mot huset ej får överstiga 4,5 meter samt att det ska vara häck eller staket runt tomten. Sen måste budgeten hålla och först av allt ska vi gå till banken...

Kommentera gärna planlösningen men BARA POSITIVT!

Vilket yrkesval väljer ditt barn?

- Vad ska du bli när du blir stor?, frågar jag min dotter.
- Då ska jag bli en prinsessa, svarar hon mycket  övertygande.
- Ska du inte bli sjuksköterka?
- Jo, det ska jag...
- Vad gör en sjuksköterska då?
-Jobbar!


image75


Helt rätt uppfattat.  Jag har jobbat hela dagen idag och det var varit riktigt trevligt. Vi blev en stab på fyra sjuksköterskor och hann med det mesta innann dagen var över. Resten av familjen var på 30-årsfest. Jag cyklade som en dåre direkt efter jobbet för att få lite tårta jag med. Åh, vad det smakade bra.


image76
Design på vykort: Karin Mannerstål

Jag har flera sådana här små tavlor. Ramarna är köpta på IkEA och vykorten i Ske-å. Det har varit perfekta att ha några extra hemma som man kan ge bort då man ska på barnkalas. Kostar ca 20 kr/st. Ramarna är i trä men istället för glas är det plast. Då gör det ingenting om de ramlar ner på golvet när tex lillebror kommer åt dem med fingrarna. Jag har bara hittat sex olika motiv på vykort. Här ovan visar jag två av dom.

Hurvigt ute - varmt inne

Idag har vädret varit grått och trist, regnkläderna åkte på i morse när vi promenerade iväg till förskolan. Man vill helst utav allt ligga kvar i sängen eller slänga på sig raggsockarna och mjukiskläderna och bara mysa i soffan. Inte helt lätt med två energiknippen till barn. Men frysa, det behöver vi inte göra - åtminstone inte barnen.

Än en gång har min händiga svärmor varit i farten. Hon stickade "fårtröjan" när vi fått dottern och den använder lillebror numera. Den är superfin tillsammans med hans blå/vit-randiga mössa. Storasyster fick istället en ny stickad tröja med härligt varma höstaktiga färger. Vi brukar kalla den för "farmors tajta tröja" då den är en aningens för snäv i halsen.


image72

Man känner sig nästan lite rik då man har hemmastickade tröjor till båda barnen. Sådana här går ju inte hitta i klädaffärer. Möjligtvis i någon garn & handarbetsbutik eller hemslöjdsbutik. Där är man ju inte direkt ofta och shoppar!

Jag ska upp och jobba på lasarettet i morgonbitti, så nu är det färdigbloggat för ikväll.

Hingstar instängda!

Fick en lite gliring av "någon" på bloggen att jag hade en kategori med titeln Dalahästar. Nykomling som jag var ville jag inte alls stöta mig mig någon på något sätt. Jag tog inom loppet av ett ögonblick bort kategorin. Nu ångrar jag mig djupt. Hur kunde jag låta någon annan påverka min blogg? Jag har ju hästar lite överallt att visa upp. Vad sägs tex om den här ståtliga hingsten, en blandninga av arab och zebra.

Själv tycker jag den är rolig för den passar in överallt och är väldigt lättskött.


image62


Eller vad sägs om detta praktexemplar, köpt för länge sedan på Hemtex tror jag. Eller var det kanske denna jag fick i present...
 

image63


Såg bilderna på Theas Rum där det var hingstutsläpp. Jag har aldrig varit på något sådant. Säkert en upplevelse. Jag blir lite sugen att sätta mig upp i hästsadeln och skumpa runt igen. Har faktiskt ridit i några år på "stallet" och min pappa blev ryttare han med, efter att ha provat på en vuxenridning.

Vi har blivit med tomt

Hurra, hurra, hurra, hurraaa...

Ja, det är sant. Vi har fått en tomt som vi kan bygga på till våren -08. Nu får vi fullt upp med att börja kolla priser och sånt som hör husbygget till. Känns fortfarande lite svårt att smälta och overkligt men nu ska vi försöka njuta av känslan att drömmen tagit ett steg framåt.

Skulle detta nu gå i stöpet av någon anledning så vet vi att vi ligger väldigt bra till inför en ny tomtfördelng - känns bra ut i fall att.

Ha nu fortsatt trevlig kväll allihopa och glöm inte Söderläge och RoomService kl 20.00

På väg till tomtmöte

Idag ska vi på Stadskontoret för att markera vilka tomter vi kan tänka oss. Jag har skrivit upp 17 frågor som vi vill ha svar på inom loppet av 15 minuter. Det är den tid man har på sig i kön. Jag ska hämta dottern lite tidigare idag och lämna barnen til svägerskan så vi kan koncentera oss på plats. Känns spännande och samtidigt lite vemodigt då vi inte vet hur dyrt det blir i slutändan.

Vi har börjat tänka på att om markförhållandena inte är alltför  blöta så kanske Älvsbyhus ändå vore ett alternativ. De är billigare men har torpargrund istället för platta. Ett par bekanta (rätt avlägsna) till oss har byggt utanför stan. Vi ska ringa dem till helgen och be att få titta på deras hus så man har lite lättare att se möjligheterna.

Idag blir det ingen bild under denna kategori, har inte tillräcklig med inspiration för det.

Håll tummarna...

Härliga färger

Igår åt vi lax och potatis till middag. Provade en ny rätt från ICA´s receptblad som finns utanför affären. Det blev inte så gott som jag trodde det skulle bli. I vanliga fall brukar jag spara recepten i min Marimekkopärm men denna gång åker det i soptunnan. Pärmen är en färgklick i köket. Min är förhållandevis lätt pga av mitt än så länge svala intresse för matlagning. Har aldrig gjort tex plättar ( stora runda i stekpanna, kallas säkert för tunnpannkaka av många). Det är en delikatess som vi äter hos min mamma. Hela smeten brukar gå åt.

Vi har försökt att laga en ny rätt varje vecka och det går ganska bra. Jag utgår från ICA´s recept och de är både enkla och oftast väldigt goda.
image70

Den här pärmen finn i olika färger, alla jättefina.


Barnsliga fingrar

Jag är inte alltför duktig på att spara allt pyssel min dotter kommer hem från dagis eller dyligt. Så en dag tog jag mig i kragen. Äntligen kunde jag hitta en teckning som inte var jätte skrövlig och riven i kanterna. Ett perfekt objekt helt enkelt.

Bakgrunden på teckningen är i en liten mer gräddgul nyans. Nu kom den stora frågan. Ska passpartoun vara vit eller i samma nyans. Ska jag ha vit eller svart ram? Ja, inte var det lätt att ta detta beslut när det gällde en tavla som dottern gjort. I vanliga fall har jag ganska lätt att bestämma mig men nu blev det plötsligt både ett stort och rätt så viktigt beslut.


Så här blev den i alla fall och jag tycker den blev jätte fin. Ett litet minne att bevara.

image69

Det är inte alltid det krävs en känd konstnär för att det ska kallas konst. Resultatet kan vara lika exclusivt med en enklare design och yngre förmåga.

Ha en bra dag!

Jag blottar mig totalt

Ja, så har den stora stunden kommit och jag ska härmed visa våran soffa. Observera att jag skriver våran soffa. Vill att ni ska förstå att även min man anser att vi ska behålla den ett tag till.

Den har tjänstgjort i 11 år, alla våra vänner har trängts i den och gör det fortfarande. Kvalitén har varit utomordentlig både i komfort och tygval. Allt man kan spilla i den försvinner i mönstret och i dynan!

Vi var väldigt nära att köpa en ny soffa när det sunda förnuftet tog över. Varför köpa en soffa till denna lägenhet då vi har småbarn och innan vi vet hur vårat nya vardagsrum ska se ut? Den är ju ganska skön ändå. Nu har jag slutat ursäkta mig över den, men så fort vi får besök av de som inte tillhör den innersta kretsen så måste jag förvarna dom innan dom ser det själv. Det är pinsamt. Jag har provat lägga ett tyg över men det ser lika illa ut det. 

Förmodligen kommer det att skära i hjärat då vi ska slänga den, eller tror ni någon är intresserad av den på Blocket eller Tradera? Detta var min första soffa, i min första egna lägenhet. Min man har suttit i den då den var ny och vi har nött ut den tillsammans. Många minnen blir det.


Kör i vind, nu kommer den...

image67

... och jag ger er än närmare blick på den absolut mest uppnötta delen....

image68
Jag brukar faktiskt måsta ansa den ibland!


Nu ska det bli intressant och se hur många av mina bloggvänner som vågar säga vad dom tycker. Är det dags att unna sig något nytt eller ska vi vänta på att få huset först?

Tacksam för alla spontana komentarer.

Fisken i lådan, var tog du vägen

Idag har vi varit på öppna förkolan. Det tar på krafterna och man behöver ladda batterierna efteråt med lite god mat. Idag blir det torsk. Så enkelt och så gott med pressad potatis till. Jag brukar slänga i lite av varje:
purjolök, tomater, persilja, några klickar smör, citron (i normala fall vanliga skivade citroner men idag blev det citron på flaska), zucchini, salt och peppar. Blir alltid gott och fräscht.


image59

Ser faktiskt precisi lika festligt ut när det är klart om man bäddat in det i foliepapper.


Följande bild är taget i vårat lilla kök. Det händer att man inte riktigt prioriterar att plocka undan saker på en gång utan låter det ligga tills inspirationen att sätta på sig diskhandskarna faller på (används pga atopisk hud). Idag var en sådan dag.
Så här kan det se ut och det kommer naturligtvis inte att inträffa i ett nytt kök. Hur många av er står tex och handiskar som vi?, tallrikar, muggar, flaskor - You name it! Nej, jag trivs bättre hääär, där jag kan sitta bakom dataskynket och bara, ja, bara blogga...


image61

Så då var det avslöjat. Hade tänkt ta en före och efter-bild och ni kan ju gissa hur arrangerad efterbilden skulle bli. Tända stearinljus, färska kryddor och örter i snygga exclusiva krukor. det blev för mycket, jag ids inte.

Imorgon ska jag göra ett ytterligare tillkännagivande. Om ni undrar varför mina kuddfodral aldrig presenteras i soffan, besök mig imorgon...


Kuddfodral

Vem var det som sa att det blev så kostsamt att vara barnledig?

Jag tycker jag hittar fynd på fynd mest överallt när jag väl lyckas ta mig ner på stan. Många gånger kollar jag bara vad jag tycker är fint och vips så nästa gång jag är där så är det rea på precis samma sak. Fyndade tex dessa kuddfodral, Spira, på Spets & Ting i Skellefteå.


image56



Det här kuddfodralet som visas nedan( jag har två ) har svärmor sytt. Kaller det för "Skellefte-tyget", då hon som designat tyget kommer därifrån. För Skelleftebor så kanske man ser rondellen på E4:an söder om Skellefteälven och utifrån det kan man räkna ut var Anderstorp och Sunnanå ligger. Kul idé. Jag tror att designaren hade detta som ett examensarbete och så blev det upptäckt och sedan trycktes det och sen rullade det bara på.


image58
Finns att köpa som färdiga kuddfodral eller på metervara hos ex design House eller Haidic Interiör.


Försökter lägga in dessa på länk men datorn hakar upp sig hela tiden och sonen skriker och sliter i mitt byxben. Dags att avrunda.

Söndag eftermiddag

Har just kommit innanför dörren. Vi har kört förbi tomtområdet och ser några pinnar utsatta. Vi blir dock inte klok på om det är markerade för vägar eller tomter. Området är röjt i alla fall, så här är det tänkt att vi ska bygga bo i framtiden - eller inte!


image53


Svårt att föreställa sig hur området kommer att se ut men jorden verkar vara bördig för det finns en och annan tussilago som växer längs vägkanten.


image55


Idag har vi ett riktigt härligt vårväder, lite blåsigt men annars känns det som vi närmar oss sommaren sakta men säkert. Att The Ark inte kom på någon vidare placering har man redan glömt bort. Nu får vi dras med vinnarens ballad på radio istället. Visst hade det varit roligare med lite mer fart ändå?

Kvinnligt

Har visat min ena ståltrådstavla och naturligtvis har den en kvinnlig partner. Samma väninna som i tidigare inlägg. Hon har förresten en egen superfärsk blogg, Konsthörnan, som jag varmt kan rekomendera att titta in på.


image50

Det här måste väl ändå vara den kropp som alla kvinnor strävar efter?



Tavlan som följer har vi ropat in på en auktion. Det var så spännande att jag var tvungen att gå på en promenad istället och komma tillbaka då allt var över. Det är en litografi av Lena Linderholm och jag tycker färgerna är så otroligt härliga i den. Detta är nog ett av hennes vanligaste motiv.


image52

Tavlan är ganska stor så det gäller att hitta en rejäl vägg att sätta den på.

Fel låt vann

I kväll har vi haft besök från söder och H-sund. Tyckte att vi gjort ganska rikligt med mat på bordet, men se icket.
Inte ett riskorn blev över, inte heller lite grönfoder. Jag misstänker att det var deras första mål för dagen. Eller att det var oerhört smakfullt.
Kvällen fortsatte med att sitta pall framför dumburken och lyssna på alla bidrag till Eurovisionsongcontest. Underhållande.
Mina favoriter för kvällen blev Georgien och Ryssland. Kände framför allt på det ryska bidraget hur mina händer tog tag i varsin 7 kilosvikt och började pumpa bicepsarna till max. Mycket medryckande. Vinnaren var inte alls bra. Det lät som om hon plågades av något genom hela låten och ju mer plågsamt det blev ju mer grimaserade hon och inte blev hon bättre av handpåläggningen heller.

Till efterrätt åt vi fruktsallad och glass. En gammal klassiker.

image51
Skålen hör till Mateusserien.

Främmandet har åkt hem, eller rättare sagt, de små stackarna behövde skjuts hem för de inte hade någon bil. Tur vi har en Saab-turbo så det går fort. Nu är klockan som vanligt lite för mycket så Auf Wiedersehen.


Nu är jag riktigt irriterad.

Måste gör ett inlägg till innan helgen. Jag är så ruskigt arg på kommunen, hur handläggandet av tomtfördelningen sköts. Ännu finns inga klara kartor på området eller marknivåer utsatta. Vi som ligger bra till i kön (vi har stått i 6 år) är kallad till fördelning den 15/5. Alltså onsdag nästa vecka.

Har talat med en ansvarig för detta och han kan inte svara på något angående tomterna då inga beslut är fattade och tycker att vi kan stå över denna omgång och be att få komma på nästa inplanerade möte den 26/5. Han kunde väl erkänna att det var lite som "att köpa grisen i säcken" och fastän inga tomtpriser ännu är klubbade (1/7) så tyckte han att vi skulle räkna med det dubbla priset. Hur inkompetent får man vara om man sitter som ansvarig och har skickat ut kallelser som man inte själv kan förklara?

Detta innebär att det hade varit bättre om vi inte stått så länge i kön! Om vi väljer en tomt så måste vi ta beslutet om denna inom 7 dagar. Men vad hjälper det oss. Om jag tackar nej kan ju de andra tomterna redan vara uppbokade av de som ligger längre bak i kön.

Om jag förstår rätt så ska dagens tomtpriser gälla om vi skriver på ett tomtbeslut före nya beslut. Om priset höjs efter den 1/7- 2007 så är ju det ointressant för vår del. Kommungubben kunde inte svara på den undran heller.

Urtrist början på en långdragen dröm.


Äntligen fredag

Så har helgen kommit tillbaka. Idag blir en riktig städardag. Trist men nödvändigt.. Vi kommer att ta det lugnt ikväll, kanske hyra en film och poppa lite popcorn. Någon som kan rekomendera nåt bra. Inte för djup eller obehaglig!
Sisiat filmen vi såg var "Brokeback Mountin " . Två cowboys som försökte leva ett normalt familjeliv fast de i själva verket var homosexuella. En lugn film och ganska gripande. Lite för lång bara.

Min man har tagit kortet nedan, han är ganska ofta fotografen, och jag tycker han fick till den mysiga känslan av levande ljus, lite myspys helt enkelt. Kruka och ljushållare kommer från Cult Design löparen är från Almedahls. Båda har så många fina saker. Jag skulle gärna vilja ha Cult Designs nya ljushållare, (heter det ljusstakar eller?) som heter Carl Von Linné. Jätte somriga och fina färger. Jag ska vänta och se om de kommer på REA i slutet av sommaren.


image47


Känner att humöret är lite mer uppåt idag. Någon gång ska väl även vi hitta ett hus att trivas i. Nu kommer min alerta son inkrypandes. Trots att näsan oftast är täppt på grund av pollenallergi så är det omöjligt att undå lukten av innehållet som kommit ut där bak. Blöjan hänger.


Dags att ta ledigt från bloggen. Jag ska ladda med nya bilder hela helgen, kommer åter på måndag, eller kanske redan på söndag. Jag kommer nog att ha det svårt att låta bli att kika in.


image49

TREVLIG HELG alla i mina nya vänner...

Turboracerfart!

Idag besökte vi biblioteket. På hemvägen hann vi stanna vid en lekpark, tappa den rosa ballongen så storasysters tårar började tokspruta, få tillbaka ballongen av en kille som på något mirakulöst sätt lyckats cykla ikapp den och sen återvända med den tillbaka till oss. Det finns verkligen en del som har känsla och vänligheten nära till hands.

Skulle Ni  försöka ge er på att cykla ikapp en rosa ballong som blåser runt i en virvlande fart längs efter en cykelväg?

När vi kom hem skulle jag kolla min blogg, jätte snabbt. Medan jag sitter vid datorn så blir det plötsligt knäpptyst i hallen. Tösen har somnat med jackan och uteskorna på, helt utslagen. lillebror leker nöjt med ballongen.


Turboracerfart hela dagen, tycker det här kortet passar bra in här:

image45

Hustomt på gång, trodde vi...

Igår damp det ner ett brev från kommunen. Vi har fått tid för tilldelning av tomt den 15/5. Det stod att man skulle vara väl  förberedd inför mötet och glad i hågen ringde jag stadskontoret för att få karta över hur tomterna ligger, storlek, samt marknivåerna på området. Kvinnan jag talade fattade ingenting!
Hon undrade var jag fått denna information från. Från mina papper som de på tomtkön skickat idag - svarade jag!
Hon var den som skulle sitta inne med sådan här information och tydligen fanns inget sånt här klart ännu. Vad händer nu kan man ju fråga sig. Min man ska ringa henne igen imorgon för att se vad hon lyckats få fram i frågan.

Under aftonen pratade jag med brorsan. Han hade läst i VK att kommunen skulle chockhöja tomtpriserna med det dubbla. VAD I HELA FRIDEN! Snacka om att det känns som att vi jobbar i värsta motvinden.
Sammanfattningsvis:

* Tomtfördelning på tomter som ännu inte är utsatt på karta eller utmarkerade med tomtpinnar,
* inga beslut fattade om tomtpriserna,
* ingen på Stadskontoret / Markexploatering eller Bygglov fattar någonting,

och på dessa grunder ska vi alltså den 15/5 kl 14.00 anmäla vilken tomt vi är intresserade av och vara väl förberedd.

Jag blir så ledsen och irriterad att inlägget får bli bildlöst.

Lunchdags

Nu kurrar magen och jag ser att klockan närmar sig lunch. Det blir korv med bröd, sen måste jag göra ett superryck i hemmet. Till helgen får vi finbesök från Ö-vik. Det är ju som lättast att passa på med städet då ena barnet är på dagis och den andra sover.

I eftermiddag ska vi promenera till biblioteket. Vi lånar alltid fyra böcker så man kommer ihåg hur många man ska leta i bokhyllan. Bibliotekarien, en man i 30-årsåldern, har så vansinnigt vackra ögon och är så väldigt trevlig när vi kommer. Kanske värt att dra på lite extra mascara och lite glittrig ögonskugga.
Nej, jag få nöja mig med det jag har - i slutändan är han ändå det bästa.

Smaklig måltid.


image43

Självklart är bilden arrangerad!

En konstnärlig väninna

För några månader sedan upptäckte jag en lokalförmåga här i Umeå. Hon målar både i akryl och gör ståltrådstavlor (som jag visat tidigare). Motiven är lite olika och det finns ett visst utrymme för att önska färgvalet. Den här tavlan är min egen, likaså prinsen. Övriga tavlor med liknande motiv är hennes privata. det går bra att beställa om man är intresserad. Meddela mig bara, eller besök hennes dagsfärska bloggsida Konsthörnan.


image41

För att vara rättvis så fick då också lillebror en tavla...

image42

Den här tavlan kallar vi för lillprinsen och jag tycker att den liknar lillebror, förrutom att prinsen ser lite osäker ut och de dragen har vi ännu inte sett hos pojken vår. Känns tavlan igen så är det nog aå att ni sett den på Hem Och Liv.

Min dator har en tendens att haka upp sig. Detta inlägg har tagit ca 45 minuter (sonen sover). Ska försöka mig på ett till för sen finns inget tålamod kvar.

Vi har förresten hört från kommunen om tomtfördelng. Nu börjar det röra på sig. Kanske sitter jag här om ett år för att visa före och efter-bilder. Får se hur många som tittar in på min blogg då. Håll ut.

Skönlitteratur eller samhällsinformation?

Martina Haag, vem sjutton är det då? Jag blir somnolent och lite sederad bara jag tänker tanken på en bok. För mig faller det sig mer naturligt att få både lite samhällsinformation och praktisk fakta i form av tidskrifter. Har Ni den blekaste aning om hur David och Victoria Beckham mår kanske? Eller varför inte korka upp Pepsi Max - flaskan en mysig fredagkväll när ungarna lagt sig och insupa fakta i form av en rund skiva, typ DVD. Tar bara ca 197 minuter i snitt och sen får man tid över för annat! Men, vill ni ha något att bita i, läs vad som helst  med Marcel Proust.


image35

Maja feat Milly

Lilla Maja har hängt med länge. Jag tror hon föddes 1974, samma år som min man kom till. Hon fick sig en make over  med lite nytt hår och några nysydda kläder 2004. Numera bor hon i storasysters rum och är en ganska så förnöjsam liten tjej. Jag tycker nästan att hon är för fin att leka med men det tycker INTE min dotter. Tar man av henne mössan så ser hon ut som Kristina Lugn, ni vet författaren med jätterisigt hår!. Det är nog snart dags att kontakta frisören för en tillfixning.

image29

Det är min svärmor som sytt dockan. Hon har sytt och stickat en hel del till båda barnen faktiskt. Inte tokigt alls. Hon kommer att komma väl till pass då det är dags för gardiner i framtiden.
Ps. Du kan börja ladda trådförrådet, pressarfötter och spolar redan nu. Ds.

Kommer nu att visa en väska som dottern är  jätteförtjust i. Den har hon fått av mammas närmsta väninna och ja, den behöver inga ord för att framhävas. Alla stilar välkomnas...Säger bara en sak:

- GIRL POWER:

image34

Jag kan inte på rak arm säga på vilken boutiq man köper denna Vouitton-väska. Men för intresserade bloggare kan jag snabbt ta reda på det. Inga som helst problem.

Surt sa räven

För nästan två år sedan så köpte jag detta tyg som heter "Surt sa räven" och finns hos Almedahls. Fortfarande då jag tar fram det ur garderoben så tänker jag  - "så läckert det är".
Antingen kommer det att få hänga som en stor tygbonad ( istället för fondvägg ) eller så kanske det blir två gardinvepor den dan vi får hus. Vi har ett äldre beige/brunt piano med en lika gammal pianostol med svart skinn som skulle passa ihop med tyget och kanske ståltrådstavlorna skulle göra sig fina i sällskapet.

image27

Som ni ser så är tyget aldrig ens struket. Det kommer helt enkelt att få ligga kvar i garderoben tills drömhuset är på plats. Men visst är det fräscht?
Man kan också köpa detta som kökshanduk så då jag lika var och handlade så fick både svärmor och mamma varsin. Mamma har hängt upp den som väggbonad på en lite mindre vägg med en tugg upphängninsanordning och svärmor har den som duk i köket. Variationerna är många.

Mysiga krokar till barnrummen

Äh, jag kör vidare då jag lika är i gång. De här fina krokarna är köpta på Sagolikating. Jag fick dem av mina juntavänner då barnen ploppat ut. Lillebror har fått riddaren och storasyster den andra. Dom kommer att passa fint i barnrummen.

image25

...och så en till bild, nu när jag fattat hur man gör.

image26

Ja det var det. Då får jag önska alla bloggbesökare en riktigt trevlig dag ( framför allt Skellefteborna, hihi ).

Min ateljé

Tänkte att kategorin skulle heta Konstigt men det kändes lite löjligt. För alla konstintresserade kommer jag nu att presentera såväl billig som lite mer påkostad konst.

image19

Den här litografin är målad av Bessie Johansson och köpt på Konstbolagets auktion. Min mycket händiga far har glasat och ramat in den . Vi fick den i julklapp och det är den tavlan som just nu är min favorit. Det blev lite reflexer på glaset ser jag. Bessies tavlor känns igen på de härligt rosa pattarna. Just det som jag tycker är så läckert.


Nästa tavla har en väninna i Umeå gjort. Hon bänder ståltråd och sen hängs figuren upp med en tunn tråd. Inget glas. Tavlan blir nästan lite tredimentionell. Kul idé. Hon tycket själv att den var knepig att få till, framför allt regionen på mitten!
image23

Idag har vi en mulen dag. När jag lämnat storasyster på dagis så upptäckte vi att vi glömt ett gossedjur som alla skulle ta med. Tur vi har nära, för det var bara att promenera hem i raskt tempo och sen leta björnen som hon fått av en korvgubbe på stan och sen ta samma väg tillbaka. 
Nu ska jag lägga in länkar :) Ha en bra dag. Kommer nog att sitta här i afton igen...

Alltid gott med nåt gott i magen

Har precis kommit hem från syjuntan ( innefattar alltså sex pratsugna sjuksköterskor som inte alls sysslar med handarbeten ). Gott fika och en trevlig kväll. Jag berättade ivrigt om mitt bloggande och intresset var väl lite svalt. Dom är nog bara avundsjuka på att jag blivit en sån datahacker. Nu tänker jag sätta in en bild helt själv. Vänta ett ögonblick...

image15

Men har ni sett på maken. Härmed förklarar jag mig helt oberoende av min man. Jag är en fri och lycklig kvinna i mina bästa år. Jag sätter in flera bilder då jag ändå fått upp farten.

image16
Foto: Självständig kvinna

HJÄLP! POTATISBAKELSERNA ANFALLER!

Jag är rätt bra på att använda rutan Ny kategori, har inte riktigt fått kläm på det här. Ha förtröstan. Om allt går enligt planerna så får vi tomt till hösten och börjar inte bygga förrän våren -08. Jag har all tid i världen på att fixa till min blogg. .


Barnrum

Här kommer en bild på min dotters säng. Överkastat har jag sytt själv ( jobbigt men klart värt det när det är klart ). Kuddarna är också hemmagjorda. Jag hade några gamla IKEAgardiner som var tre meter lång. Jag klippte av dom och sydde kuddar istället sen sydde jag fast MAIRO - tyget ovanpå. Billigt och bra!
Jag ser att jag fått "kommentarer" ( jätte trevligt ) och kvällens projekt blir att få in länkarna på min egen blogg.

image14

I morgon kommer jag att skapa en ny kategori med namnet Konstigt. Blev ni nyfikna?

När kommer han hem

Jag har väntat hela dagen på att min man ska komma hem så att jag får hjälp med mitt bloggande. ÄNTLIGEN är han här. När jag skulle hämta storasyster på förskolan så tog jag med kameran ut. Jag hittade inte annat än ogräs att fota. Men trots att maskrosor klassas som ogräs så tycker jag de hör våren och sommaren till.

image13

Utbränd efter bara två dygn

Ja det här med att blogga är ju ett heltidsgöra för både mig och min man. Jag är inte alls nån hejjare på att ta kort. Som ni kanske förstår så arrangerar jag dessutom korten i och med att jag inte har det där efterlängtade huset att visa upp ännu. Vi skrattade gott när jag tog fram blomsprutan för att duscha tomaterna - helt sjukt. Hur i hela friden ska jag orka detta i 365 dagar med två foton i snitt per dag? Hur gör alla andra?

image9
Fatet är från Matteusserien, finns i olika färger.

Ja, även nästa kort krävde en STOR insats från min make. Som ni förstår så bjuder jag här på riktigt gott kaffe i min mugg och visst är Steltontermosen ruskigt snygg. Vi fick den bara så där rakt upp och ner av svärfars. Mer av den varan Tack.

image12
Termosen finns både i blank och matt yta och dessutom i flera olika härliga färger.

Nu är kamerabatteriet helt tomt på energi så det blir till att ladda den i natt. I´ll be back...

Dalahästar

Uppe på våran öppenspis står dessa dalahästar på linje. Jag tycker den grå är finast. På tal om grå - vädret har varit mycket grått idag men vi har haft trevligt ändå. Öppna förskolan hade lunchservering och sen lekte barnen för fullt.

image8

Nu är visst middagen klar. Blir gott med fisk i ugn och sen när den lagt sig så bär det iväg på ett 75 minuters fyspass. Har redan träningsvärk, men vad gör man inte för att återfå sin ungdomliga kropp!

Nu är jag på gång

image5

När man inte ännu har hus så får man glädjas över de ting man tycker om. Tex mina krukor från Cult Design.  Jag tycker det är lite roligt att sätta ett nystan istället för en blomma. Lätt att ändra karaktär och inte alls dyrt.
Hästen har jag ärvt av min farmor. En av mina favoriter.

image6

Duken på min sekretär är egentligen en kökshanduk från Almedahls men visst fungerar den bra?

RSS 2.0