Köksmattan Spira

Har länge tänkt att jag ska hitta en matta med grönt i att ha i köket. Helt plötsligt, som av ett under, hängde den mitt framför ögonen på mig i en affär i "staan" och bara skrek:

- KÖP MIG, DU MOGNA KVINNA!

Jamen visst ska jag göra det tänkte jag med ens (sprang och hämtade maken för att han inte ska känna sig utanför vad gäller inredningen), köpte den och har inte ångrat mig för en sekund. Nu ligger den här och vilar i lugn och ro, min gröna sköna köksmatta.Praktisk är den också och det passar ju mig som fisken på kroken.

(Tillägg: Min man säger att man inte kan skriva som fisken på kroken - men det tycker jag)

Tvättstugans lyft

Kände att den andra gardinkappan var lite för färglös så här under vintern, så jag sydde en ny. Hittade detta tyg på IKEA till en human summa och tänkte direkt att det skulle bli ett lyft i tvättstugan.

Sen satte jag upp en rolig variant på anslagstavla som vi fått av våra vänner från söder. På kortet ser den lite ensam ut men det är bara för att den är tagen ur sitt sammanhang. Ni får se då ni kommer på besök till nyår.Det är roligt att komma in i tvättstugan då man känner att den är fräsch och då det finns nåt annat än tvätt att titta på.

Årets luciatåg

Det är kanske i senaste laget att börja visa vad man har för julpynt i hemmet men jag kan ju inte ska vänta tills nästa år. Några av favoriterna står fint i pilasterhyllan och väntar på att få ta ton.

Dom är små och dyra. Vet inte om de finns längre i butik. Jag har fått de flesta och jag tror nån är köpt i Stockholm på gamla stan, nån i Skellefteåhamn och resten på Din Bok.

En trumpetare...


Lucia med kaffe...


Staffan stalledräng...och i bakgrunden serveras det även lussebullar men det blev så tjatigt med alla kort så den får vänta till nästa år.


Helt bedårande små konstverk.


Vad har jag i min julegran?

Våran ståtliga plastgran från Åhlens, med en höjd på 1½ meter har fått sig ett uppsving i år. Min dotter ville så gärna ha dessa bollar som glittrade på Ica Maxi och jag kunde ju inte säga nej (gillar dom själv också).

 


Så har vi våra gamla klassiker som hängt med ett tag:

    

    

Snart ska granen kastat upp på vinden och pyntet ner i kartpongerna igen. Jag brukar tycka det är skönt att få undan allt julpynt fast saknar adventsljusstakarnas varma ljus i fönstren.

"Åh nej, jag har fått ett meddelande igen"

Så var det för jäntan i går kväll. Meddelandena haglade in på hennes nya mobiltelefon. Inte fanns det sånt här lördagsgodis då jag var liten.Efter ett oavgjort parti av Världens Djur så slutade det dock att ringa.

Detta spel kan varmt rekomenderas. Lätt, går ganska fort och uppskattas åtminstone av våran snart femåriga tös.


Stadstur

I lördags var jag och lilleman en sväng på stan medan maken och storasyster var och åkte skridskor. Jag var inte helt ensam om att åka ner till stan. Köerna var långa på de flesta affärerna och vi höll oss mest utomhus.


Vi handlade inte mycket, röda kronljus, tyg för halva priset och så ett grytunderlägg som kommer att få tjänstgöra som ett dekorativt underlägg bara.Behövde en liten färgklick brevid spisen och detta hittade jag på Lagerhouse. Perfekt till flaskorna och kryddkvarn.

Idag ska vi fixa till i garderoben. Trist som stryk men det måste bli gjort. Ska också plocka ihop div skräp som ska till återvinningen i morgon. Inte heller så kul men det känns skönt när det väl är gjort.

Julen är förbi

Så fort julen springer förbi och jag har inte varit ute på bloggen på länge, varken min egen eller hos er andra. I år firade vi julen i vårat hem. En aningens konstig känsla att fira jul i huset, hos vår familj istället för att dra till Skellefteå till våra föräldrar. Men det gick ju väldigt bra! Kan varmt rekomenderas till er andra som ännu anser att det är bättre att flänga - det är det absolut inte.

Jultomten får stå ännu ett tag till och mysa i vårat köksfönster. Denna är en av mina favoriter, trots att min svåger gör allt han kan för att sabotera denna känsla. Du vet vem du är...
Idag köpte jag ett knippe tulpaner. Har aldrig hänt tidigare så här vid jul, men nu blev jag så sugen att få sätta något fint på köksbordet. Fint blev det.
En av mina nyare adventsljusstakar har fått en väl synlig plats i vardagsrummet. Stilren och snygg. Det ser lite skoj ut utifrån, för man kan då tro att halva ljusstaken har slocknat.
Julen innefattar en hel del intag i buken. Alla blir som vansinniga i såväl mat som fika. I år hade vi ett härligt knytkalas men mycket gott fikabröd. Jag och min man hade till och med bakat biskvier och med tanke på vår minimala konditorikunskap så lyckades vi helt utomordentligt med dessa.
Nu ropar dotra mi att jag ska komma och sjunga. Det blir väl Amen i himlen, som alla andra kvällar de sista fem åren...

Master bedroom

Så här blev våra hissgardiner i sovrummet, de som jag köpt på Hemtex.
En liten röd matta har precis lagts ut nedanför sängen istället för den gamla trasmattan. Den ska få en omgång av strykjärnet tror jag.
Så här ser våra nya sänglampor ut. passar jättebra då min man oftast vill läsa på kvällen och jag vill ha släkt. perfekt med dimmerknappen.
Min gamla tomte har hängt med så länge jag kan minnas. Inte speciellt grann, men vad hjälps det.Han kommer att hänga med många år till.

Jul, jul, strålande jul

Nu har våran 1½ meters höga plastgran fått sin alldeles egen plats i vardagsrummet. Ingen nästäppa här inte.Det visar sig att min man använt kameran och gjort en annan inställning så mina bilder verkar bli suddiga. Så typiskt. Sen lägger kameran av för batterierna är urladdade. Ännu mer typiskt.

Vårat kök

Köket blev större än vi trodde och det gör ju absolut ingenting. Ett vitt enkelt kök från Electrolux Home. Bra med förvaring och arbetsyta.

Jag skulle vilja ha en plastmatta från Pappelina istället för trasmattan men det får vänta ett tag för det finns så mycket annat som måste köpas innan dess. 


(Innanför köket får man en skymt mot allrummet)


Köket sett från motsatt håll, mot entre´n, stortoan och vardagsrummet:Kommer jag någonsin att lära mig hur blixten fungerar?

Pallen rakt fram har fått byta plats och ersatts av en röd stol. Bilder på G.

Nu vet jag hur datorn funkar igen

Jag kan ju inte sitta uppe hela natten och blogga då jag äntligen lärt mig hur datorn funkar igen. Jag måste dock få slänga in några bilder till er som väntar på inlägg.


Har köpt ett par hissgardiner på Hemtex som sitter i vårat sovrum. Blev jättebra tycker jag. Resultatet kommer så småningom.
Tvättstugan har fått sig ett uppsving. Så här såg den ut till en början. Vi satte ett köksskåp från IKEA på väggen och förstod ganska fort att det skulle rymmas ett till. Detta är på plats (sen flera veckor ska tilläggas) och även arbetsbänken sitter stadigt. Lilleman är lika glada som oss att vi äntligen fått en egen tvättmaskin.

Jag ska ta mera kort så ni får se resultatet...

Om ungarna får bestämma...

...då klär de sig helst så här en kall och blåsig vinterdag. Kan man annat än le?Lilleman är ungen med de rosa shortsen, de lika rosa solbrillorna, sommarblusen och de randiga strumporna. Outfiten är bestämt av designern "storasyster". Ganska nöjd hon med.

Bloggtorka

Egentligen inte men vi har nåt nytt system så jag fattar inte hur man ändrar storleken på bilderna. Hoppas detta snart är fixat - av min man.

IKEA resan blev av. Både barnen och maken hann ha magsjuka innan. Svärfar drabbades på lördagnatten, svärmor på söndag och sist men inte mins jag på söndagsnatten. Vilket öde.


För att ni inte ska tro att jag gett upp bloggen så kommer här en försmak på jäntans rum.More to come då jag mår lite bättre.

RSS 2.0