Returmarkanden

Häromdagen var vi förbi returmarknaden för att se vad de hade att erbjuda. Inte mycket men en liten lampa fyndade jag. Kanske blir fin som sänglampa till lilleman. Jag har kvar lite av den vita sprayfärgen. Vi får se, den är lite småläcker gul också. Skulle den inte passa var det inte många kronor jag betalade för den.

image534

Igår när jag kom hem från jobbet såg det ut som ett bombnedslag här hemma. Idag var det inte riktigt lika rörigt. Lillemans humör blir sakta men säkert bättre och bättre, storasyster är lite hostig. Hoppas hon slipper bli sjuk. Barnen och deras far har suttit med legot idag.

Just nu har vi utställning i vardagsrummet, på Tv´n. Försökte säga att vi skulle städa ihop legot och lägga det i legopåsen men det var inte alls förhandlingsbart. Dottern tycker det står bra där det står och har inte för avsikt att lägga ner kreationerna i någon påse.

image535


Nu ska jag öva lite sång vid pianot innan barnen lägger sig. jag ska sjunga med en kompis på en radiogudstjänst (Sveriges Radio) i oktober. Vi har dragit på detta och nu blir det till att effektiv-repa.

Jag älskar hösten

Aldrig på året är färgerna så vackra och bländande som på hösten. Det gäller att njuta så länge löven sitter kvar på grenen och hoppas att det inte börjar storma där ute.

image531


image530


image533

Då solen skiner mot träden, är de som allra vackrast. Så synd att hösten är så kort...

Ska upp tidigt i morgon. Plikten kallar. Lite trist att inte ha sovmorgon - men det är roligare för min man då man är ledig på kvällen. Hoppas på ett fridfullt arbetspass.
Trevlig Helg!

Jag önskar mig...

...en bit av detta tyg men himmel vad det kostar mycket.

Svenskt Tenn med Josef Frank i spetsen bjuder på färgglada mönster till ett sjukt högt pris. Jag vet inte vad ni andra har för budget, men Åhlens och jag är goda vänner. Men som jag brukar säga - Det är gratis att drömma och fantisera om vad man skulle vilja ha.


En bit av detta tyg vore inte helt fel. Jag tror det kostar 695 kr/m.

image528



Eller vad sägs om det här tyget. Knippsar man fast det på en ram får man en fantastisk härlig bukett att titta på. En bukett som kostar  1250 kr/m och snåltarmarnarna har det bara i 130 cm bredd. 

image529


Ingen som är nära besläktad med Farbror Josef eller någon annan i hans familj. I sådana fall kanske man kan få lite "blogg-rabatt".

Om Medaljongen & Tinaminastina undrar varför deras länkar är bortplockade så beror det på att jag gjort slut med er - Skojjar bara, det blir något fel då jag klickar på länken så sidan visas inte. Inget personligt alltså, det ska fixas till.

Den lilla men trogna fancluben...

Jag har precis kollat runt i mina blogglänkar och som vanligt är det alltid lika spännande vad man ska få se. Några renoverar, någon tänder mysiga ljuslyktor och en annan visar upp sina nybakta kanelbullar som för övrigt så väldigt goda ut.

Till er alla som undrar  - Jag är oftast dålig på att lämna "kommentarer" till de flesta. Jag ids inte och tycker det tar sådan tid. Jag tycker ju självklart att det är jättekul att själv få läsa kommentarerna på min egen blogg - men jag är  glad om ni så bara vill titta in hos mig, helt kravlöst!

Jag ser på min "statistik" att jag har några trogna besökare och till er som inte har en egen blogg (ännu) säger jag:
Det är kul att ha en liten fanclub. Jag hoppas ni håller ut ett år till så ni får se mitt drömhus någon gång. Till er andra som flitigt knåpar ihop bildmontage och annat till er egen blogg - Jag övervakar er noggrant!

                              
Här får ni en blombukett allihopa.


image527

Jag är inte så mycket för att smöra, så då det väl görs kan jag lika gärna göra det rejält =D  


Spira inspirerar

Har just varit in på Spiras hemsida. Lite smått och gott att titta på. Jag är inne i en tygfas, så jag letar mig fram till de produkterna först. Här hittar jag en hel del fina textilier.


image523    image524

image525    image526

Blev lite suddiga men det får duga.

Idag har lilleman varit väldigt gnällig. Han har inte riktig kommit tillbaka efter feberdagarna förra veckan. Min man tog med honom till doktorn för att kolla om det är en öroninflammation på gång. Inga tecken ännu men troligtvis går det ett virus runt i kroppen så det kan vara på G enligt honom. Det får bli en lugn dag hemma i morgon.

Jag har ju en väninna som målar så mysiga tavlor. Jag hoppas kunna lägga in en bild i morgon. Man kanske inte får bedriva försäljning inom bloggbranschen, men vill man så kan jag göra beställningar - bara så ni vet!


Postlådan

Min snart fyra år gamla postlåda har väntat länge på att få komma ut i den friska luften. Till en början hade jag fått en röd men jag blev lite osäker och så såg jag att det fanns fler färger på den. Både den röda, gröna och den marinblå är jättefina men - det blev en svart. Blir det nu ett falurött hus så tror jag detta var ett klokt byte.

Så här ser den ut:

image522

Jag är inte så bra på blixt så den glänser lite extra ikväll.
Vore kul att kunna skruva fast den på ett läckert stativ av något slag. Måste fundera lite. Ett svart stålrör kanske skulle se tufft ut. Det är ju ingen större brådska. Postlådan hinner fylla fem innan den är på plats.

Trots att det var länge sedan jag fick den så tycker jag den är jättesnygg. Enkel och stilren. Jag kommer knappast att ändra åsikt inom de närmsta åren.

Vi väntar och väntar...

Vi har haft besök av "Skidsta Hus" för att få en kostnadskalkyl på det hus vi ritat. hur lugn och avslappnad jag än tycker mig vara gällande detta så kommer jag inte undan gaserna i magen! Det är och förblir lite spännande det här med att bygga nytt.

Tänkte visa lite fler ritningar så ni håller er uppdaterade. Jag har bara lagt ut dem på köksbordet så det blir lite svag kvalité på dem.


1) Planritningen: En säng har kommit lite på sniskan och förrådsväggen kommer att flyttas så garaget blir lite större.

image517


2) Framsidan av huset: Fönstret till höger om ytterdörren är vinklat snett, lite burspråksvinkel kan man säga.

image518


3) Baksidan av huset: Ligger i söderläge. Altanen kommer vi nog att ha i hörnet mot garageväggen så vi får maximalt med sol. Fönstrena till vänster blir i samma storlek som de längst åt höger. På ritningen är det ?.

image519


3) Huset sett från sidan: Här har vi garaget och groventrèn.

image520


4) Huset sett från andra sidan: Fönstren till allrummet och baksidan där altanen ska vara. Den här delen kommer att stå mot grannens garage så vi får sätta en härlig buske som skymmer det lite.

image521

Vi är fortfarande inne på falurött, med röda knutar och fönsterkarmar. Galvaniserade stuprännor, den vita dörren (som visats tidigare, finns under kategorin Bygga nytt) och vi tänker börja med grus till garageuppfarten så backen får "stå till sig lite" innan man kanske lägger plattor eller något ditåt.

Jag har en postlåda som väntat på en adress i tre år. Jag fick den när jag fyllde 30 år! Ska ta kort på den i kväll. Den kommer att passa väldigt bra till just detta hus!

Grabben tar det lugnt

Nu har vi kommit till den årstid när snoret rinner och småfingrarna blir kalla. Hur ska man klä barnen när det är kallt på väg till dagis och betydligt varmare när man hämtar dem? Jag tycker jag flänger med mössor, vantar, smutsiga bodysar och regnställen mest hela tiden. Skulle helst ha dubbel uppsättning av allt, men det blir ju så kostsamt. Lilleman har varit hängig några dagar, suttit i soffan och tagit det lugnt helt enkelt.

image515

Han är en riktig "mackoman" så det har blivit en hel del mackor denna helg. Vi hoppas att aptiten kommer tillbaka, det goda humöret och lite mer kraft i kroppen för grabben.


Ankan, den trogna lekvännen har gått på många promenader med lilleman. Skönt att det inte behövs fler vänner än så då förkylningen härjar.

image516

Det går löss på dagis. Hujeda mig! Det kliar överallt bara man tänker på det. Våra barn har inte så tjock kalufs, så luskammen går fort att dra igenom. Det är värre för min man. Han har två kilo hår på huvudet! Tack och lov att de försvinner.

Det var den helgen

Igår kväll när jag kom hem från jobbet hade min man köpt lite goda ostar och en äppelcider till mig. Vi har hittat våra absoluta favoriter av mögelostarna. Vi sitter alldeles tysta när måltiden skall intagas.
Man behöver inte så mycketför att det ska bli festligt; lite ost, lite kex och några mjuka päron.

Saint Agur är den godaste av alla ostar, ni bara måste prova den. Bavarian är snartlik men inte riktigt lika snärtig. Om man varvar dessa två sorter, så får smaklökarna genomgå en fantasktisk upplevelse.

image512


Smörgåsrån eller saltiner - en smaksak. För mycket smak i kexet tar bort lite av ostens karaktär och det vill man undvika med dessa två godbitar.

image513


Pricken över i-et är skivade päron. Sötman mot den snärtiga osten är en perfekt kombination som gör att det vattnas i munnen. Det är nästan så att pulsen stiger.

image514


Jag har full förståelse om det inte ser så jättegott ut då man ser mina bilder, orkade inte arrangera en "ostbricka". Men ett är säkert - ni missar något om ni inte smakar dessa delikatesser.

Nu är helgen förbi och det vanliga veckoschemat rullar på som tidigare. Nu ska jag bara ta det lugnt en stund framför TV´n innan det är dags att stänga ögonlocken.

Snygga jackan

Äntligen har jag hittat en jacka som känns lite finare än "skaljackan"jag haft i flera år. Den är köpt på LINDEX. Nu kan jag känna mig lite snofsig när jag ska ner på stan och på helgerna när vi går på premiärer.

image508
Jag har dåligt med fräscha halsdukar så det måste jag också hitta, samt en mössa. Åhlens har några bra alternativ har jag sett. Gillar randigt eller färgglatt. De här såg fina ut tycker jag.

image510   image511
Idag har hela familjen varit lediga. Lilleman har feber och är alldeles glansig i ögonen. han ska isäng om några minuter. Min man och dotter har varit på "Plupplandet" (Umeå Simhall) och badat. Dottern tillbringar större delen av tiden under vattnet och skulle nog kunna bada tills hon somnar. Trampolinen är också en av hennes favoriter.

Apropå mode och skönhet - Min man har fått några rejäla gråa hårstrån på huvudet. Det gör inget, han kommer att se ut som Richard Geere och det har väl ingen kvinna något emot. Åldern smyger sig på, fast man själv känner sig som 23 fortfarande.

Önskar alla en Trevlig Helg. Jag kommer att befinna mig på jobbet hela lördagen och söndagen. Det blir nog trevligt det med.

Till porslin behövs bestick

Som en fortsättning till porslinstemat passar det bra att visa besticken som ligger i mina kökslådor. Jag tar dem i turordning.

1) Längst till vänster ligger vardagsbesticken från DUKA.
2) Färgglada bestick från Åhlens. Mindra bra kvalité men dottern är väldigt förtjust i dem i alla fall. Fägen nöts bort sakta men säkert.
3) De här besticken använder vi både till vardags och till "finporslinet". Hör till serien NOBEL  och är köpta även de på DUKA. Jag gillar de här besticken för att de går duka lite snyggt om man väljer en servett i det stuket eller mera elegant om man tar en finare servett.
 
Nu låter som att jag dukar med servett ofta och så är inte fallet. Jag försöker satsa på nyårsaftonen, dop och kanske någon fler gång under året, när det känns kul att göra det lilla extra.

image502


Lite skedar kommer här.

1) NOBEL - Har både den stora och efterrättsskeden.
2) Kaffesked i silver - även detta något som jag sparat ihop sen mina unga år.
3) Efterrättssked i silver - Denna sked har min man (hör och häpna) bidragit med till hemmet. Jag tror han fick en i doppresent och sedan droppade det in en sked varje år fram till en åldern sex eller sju. Jag är lite osäker. Jag vill helst ha ett dussin så det känns ordentligt, så jag har önskat fler skedar åt min man i födelsedagspresent och i julklapp. Nu återstår en och min man är så lycklig...

image506


Silverskedarna ligger i dessa delvis hemmagjorda bestickfodral.

image507


Jag förmodar att en del tycker det är onödigt med silverskedar och finporslin och jag håller absolut med er. Jag skulle inte köpa en servis eller kaffeskedar i dagsläget bara för att man ska ha det, men -
jag är jätteglad att jag redan i tidig ålder tyckte detta var kul att samla till och kan inte annat än glädjas över vårat fina porslin och våra lika fina bestick.  

Man har olika intressen av saker och ting helt enkelt, svårare än så är det inte.

Min underbara matta

En dröm har slagit in. Jag har fått en Pappelina-matta av mina föräldrar i födelsedagspresent i förskott. Detta är veckans höjdpunkt. Det var ju den här längden som skulle försvinna dessutom, 150 cm. Den här kommer att ligga snyggt i hallen. Det var visst på håret att morsan skulle få tag i den, för var den sista på lagret. 

image500

Mattan är köpt på "BOSAKER" i Skellefteå. En kul butik med lite blandat gammalt, retro och nya saker. Här fann hon den fina mattan.


Mattan ska inte ligga här utan den ska jag spara på tills den rikigta entrén är klar. Det blir fräscht mot klinkret och som hallampa ska jag nog sätta en rund klotlampa från IKEA eller någon spotlight-lampa. Vi har båda alternativen här hemma.
 
image501

Barnen blev väldigt förtjusta i mattan. Dottern hoppade på prickarna och lilleman tyckte nog materialet var spännande för han både kramade och pussade mattan ett antal gånger.

Nu är den ihoprullad... i väntan på mitt drömhus...


Mitt porslin

Jag tänkte visa er mitt porslin som används här hemma. Jag satt här och väntade på en "Utmaning" men den kom aldrig, så då får jag ta tag i det själv. 

Mitt vardagsporslin kommer från Åhlens. Snygg tallrik men lite otymplig att ha och göra med. Man får heller inte ställa dessa i vatten över natten får då blir det krackelerat. I och med att vi inte har diskmaskin blir det lite extra jobbigt. Vi har både den lilla och den stora tallriken.

image497


Mitt finare porslin började jag få under gymnasiet eller högstadiet tror jag. Några tallrikar till jul och några till födelsedagen. Till slut hade jag en relativt komplett serie. Hoppade tex. över uppläggningsfatet då det kändes lite överflödigt. Namnet på porslinet är Manoir. Jag är jätte nöjd över mitt val. 

image498


Socker skålen måste visas också. Den är helt underbar.

image499

Det var porslinet. Glasen och besticken får jag ta vid något annat tillfälle. Måste ladda kameran först.

Nu ska jag diska lite och äta lunch sen blir det att jobba kväll på sjukhuset. Halsen känns mycket bättre nu så livet börjar komma åter.

Ikväll ska ni få se min nya matta!

Mera nostalgi

Nu när man påbörjat rensing av prylar i hela huset så finner man saker undanstoppade lite varstans. Min gamla speldosa är nyligen funnen nere i förrådet. Passar perfekt till en 3½-åring som för tillfället är överförtjust i allt som handlar om dans och prinsessor.

image496


Denna klassiker är i perfekt skick. Den går att dra igång och i samma veva som musiken börjar snurrar den lilla balettdansösen runt, runt, runt - tills man får dra upp den igen. man vill inte höra på den alltför länge, det blir lite enjängt.

image495

Dottern är väldigt noggrann med att ställa den högt upp i bokhyllan så inte lillebror får tag i den. Det känns bra, för jag är lite rädd om den jag med om jag ska vara ärlig.

Nu ska vi äta lunch/middag. Jag har fortfarande riktigt ont i halsen, så nu har en antibiotikakur påbörjats. Ska ta en kortare promenad innan maken far och repar. Kommer inte att gå så fort men jag kommer att känna mig friskare av lite höstluft i lungorna.

Tidningsstället

Nu blir det ett kort inlägg. Jag har så förfärligt ont i halsen. Känns som att jag försöker få ner en pingisboll vid varje tillfälle jag måste svälja. Just därför sväljer man stup i kvarten. Här kommer mitt nysprayade tidningsställ. Jag har inte satt upp det så ni får se det liggandes på golvet.

image494

Fräschare än tidigare i alla fall. Jag har en tanke om att sätta upp det i vårat blivande sovrum. Vi får se.

Barnen sover och min man är snart hemma efter en dag i mina föräldrars stuga. Sommarstugan ska byggas ut och nu har röjararbetet påbörjats. Förmodar att han är knäckt. Vi kommer bara att dega i soffan denna regniga lördagkväll. Passar bra för min del.

Bekännelsen & Muggar

Nu måste jag bekänna en sak som jag skulle bekännt redan igår. Det gäller utmaningen. Förra helgen blev det lite för svårt att hålla sig helt enkelt så jag har ju inget annat val än att disvalificera mig själv. Nu kommer vi till det intressanta. Endast två andra deltagare har gett sig till känna (Thea & Helen om jag inte blandata ihop nåt). Ni andra då?
Jan-Erik, Stina, Junitjej, E-Men, Caramia, Patricia, Åsa och Veronica. Det har varit tyst länge.


Från det ena till det andra. Jag hade tänkt visa mitt poslin som många andra bloggare gjort. Jag har inte fått utmaningen av någon annan, så jag utmanar mig själv. Idag känner jag inte för att ta kort på just det så jag visar istället mina muggar som redan finns inmatade på datorn.

De här är de senast tillskotten. Lilleman fick dessa av mormor...

image489

...och storasyster fick de här två.

image490


Jag har rensat rejält i köksskåpet men denna går inte att göra sig av med. Hästtjej som man varit så har den här muggen en speciell plats i mitt hjärta. Jag har betalat den själv för veckopengen och valet var väl genomtänkt.

image492


Plastmuggar är alltid ett säkert kort när man har barn runt omkring sig. De här är dessutom ganska greppvänliga för de yngre. Perfekt vid kalas eller att ta med på stranden.

image491


Till kaffe eller te använder vi dessa Höganäsmuggar. Underläggen har jag hittills aldrig använt trots att de gör det där lilla extra för muggen.  Snygga och mycket svåra att lessna på. Passar dessutom väldigt bra till Stelton-termosen. (Finns alldeles i början under "Saker i mitt hem").

image493

Jag tänkte visa mitt nysprayade tidningsställ men måste kolla barnen. Hoppas återkomma ikväll om jag hinner.


Kreativ dag

Idag har vi haft en kreativ dag här hemma. Vi började dagen med lite Bolibompa (inte så kreativt ,men väldigt mysigt hade vi) sen plockade vi undan lite innan vi kunde sätta igång med pärlplattorna. Lillebror var trött redan vid 10.00 så han fick lägga sig och sova igen. Vi var lika koncentrerade både jag och dottern när plattorna gjordes.

image483


Temat idag var Pippi Långstrump.

image484


Vi gjorde två motiv innan vi var tvugna att avbryta till lunchen.

image486
Pippi och...

image487
...Herr Nilsson


Efter lunchen hade vi musikstund. Jag var publik och fotograf medan min dotter ackompenjerade sig själv när hon sjöng sina egna låtar. Vilken konsert det blev! Dagens konsertplagg var "pyttedanströjan". Detta plagg kommer förmodligen att växa fast på hennes hud, för vi har knappt sett henne i något annat sista halvåret!

image488


 Vi har varit på en promenad, varit på ICA Maxi, och nu väntar vi att kvällens främmande skall ringa på dörren. Vi kör en gammal klassiker - Varma mackor! Nu ska jag snabbgöra en sallad.

Trevlig helg!

Syjuntan

Syjuntan dvs mina gamla sköterskekollegor var på besök ikväll. Trevligt som vanligt. Egentligen var tanken att vi skulle träffas hos en "blivande kollega" men hon fick förhinder i sista minuten så då blev det hos mig istället. Tur som var hade en av brudarna bakat en paj så jag behövde bara koka kaffet! Nu ska disken undan och sedan ska jag njuta en stund av tystnaden, framför TV´n. Min man är på skolresa och kommer hem först i morgon afton.

Just innan denna trevliga junta skulle till att fika ringde mor min och funderade på plastmattor. Hon var lite sugen på att beställa. Jag har tänkt ha en matta i hallen som är 150 cm lång. Men som allt annat jag vill ha till vårat hus har den gått ur sortimentet. "Pappelina" kommer inte att göra den kortaste längden enl mor.

image482

Min vanliga otur. Jag tror jag måste maila dem och höra så detta verkligen stämmer.

Den här mattan är väldigt fräsch tycker jag. Finns i olika färger.


Uppfräshning

Mitt gamla tidningsställ från IKEA håller på att fixas till. Fick idén från en annan bloggare, Fru Larsson, som själv gjort samma sak med sitt. Fixade en spraygflaska från Clas Ohlssons som skulle fastna på alla material. Jag valde vit blank färg. Färgen torkar ursnabbt och jag hinner praya flera gånger i kväll.

image474


Det hade varit praktiskt med ett garage eller något liknande. I mitt fall får det bli köket. Fläkten går på full fräs och balkongdörren står vidöppen. Trots att jag satt en hilka över näsa och mun så går lukten in och den verkar inte vilja släppa riktigt heller. Man får passa på då barnen sover och man kan stänga deras dörrar i alla fall.

image475

På den här bilden ser allt gräddvitt ut men det stämmer inte i verkligheten. Jag behärskar inte blixten så det är lite mörkt för kameran. Jag tror detta kommer att bli ett lyft för mitt gamla tidningsställ!


Trots mina försök att få all färg på rätt ställe så lyckas det flyga ner mot tårna...

image476

Det är väl bra att man börjar träna redan nu med målning, för det lär det bli en hel del av senare.

Hoppas ni alla haft en skön helg och att ni får en trevlig vecka framöver.


Godis för ögonen

Det finns så mycket fint för ögonen att titta på här i världen. Till exempel tyger och sånt. Almedahls kan vara värt att titta in till ibland och kolla deras sortiment. Jag gillar inte allt, men så finns det vissa klassiker som jag gillar väldigt mycket.

Ta till exempel dessa kökshandukar:

image477   image478   image479

Mycket hemtrevliga. Brukar kosta runt 100-lappen. Min erfarenhet är att de krymper ganska mycket, så det kan löna sig att sträcka ut dem i vått tillstånd.


De här brickorna är också mysiga:

image480   image481

Den till höger är nog min favorit. Jag har metervaran i detta tyg "Surt sa räven" som kommer att pryda någon vägg eller soffa eller vad det nu blir utav det.


Att välja rätt dörr

Det finns många fina dörrar att välja på när man börjar titta i katalogerna. Innerdörrar var lätt att välja. Kände med ens att dessa skulle bli fina i  huset. De hör till märket Diplomatdörrar och många av dessa typer återkommer i de andra dörrbroschyrerna också.

Vad tror ni om denna innerdörr?

image472


Ytterdörr är lite knepigare. Vi är ju inne på ett falurötthus och den här dörren såg jag i en inredningstidning för ett tag sedan. Det såg väldigt fräscht ut från insidan i alla fall. Fint ljusinsläpp då hallen inte är så stor. Det är ju dock lite svårt att veta hur mycket insyn det blir!

image471

Vi får fundera ett tag till och ta bilen till de nybyggda villakvarteren och titta hur andras entreér ser ut.

I övrigt väntar vi på en nybyggnadskarta som vi beställde för fyra veckor sedan. När den kommer ska vi lämna in ritningarna till bygglov. Huvva vad tid allt tar för kommunen. Dessutom verkar de ha en massa semester hela tiden. Så fort man vill tala med någon så är dom inte i tjänst förrän...o.s.v. - Irriterande värre.

Jag ska hör och häpna göra natt. Känner mig förkyld och lite hängig. Lillebror har haft tendens att vakna på nätterna och i afton förstod vi varför. Fyra kindtänder har kommit upp. Stora rackare dessutom. Det har väl sprängt i munnen på stackarn.

Utmaningen - hur går det?

Snart har jag kommit i mål. Jag har inte fuskat och jag har promenerat eller varit på gympa fyra ggr/v. Just nu sitter jag med en fruktansvärd träningsvärk i låren efter gårdagens pass. Sötsuget har minskat och kroppen har lite lite grann gått ihop. Känns bra. Nu gäller det att fortsätta på samma bana till beach 2008.

image473


Nu kommer den stora frågan:
- Hur går det för alla andra som hakade på?

Det har varit väldigt tyst och jag väntar med stor spänning på att höra från er alla. Jag vet vad ni heter, så ni kommer inte undan...

Cirkelgympa

Idag har jag varit på gympa. Med stretching inräknat höll vi på ca 85 minuter. Jag tror att jag kommer att måsta ta en Alvedon i morgon för att klara av att mobilisera patienterna. Det gick förvånansvärt bra med tanke på att jag inte gympat på några månader (sommarsemester). Mina raska promenader har nog gett lite kondis i alla fall.

Jag ska satsa på att träna tre gånger/vecka + en till två raskisar beroende på hur jobbschemat ser ut. Känns superbra att komma igång och träffa de andra gympafantasterna på IKSU.


Här är jag precis på väg till solariet. Jag brukar alltid blondera håret innan jag köper gympakortet - känner mig liksom lite fräschare då.

image469


Maken kom just innanför dörren. Han är inte så förtjust i att hoppa runt en gympaledare, han satsar mer på att bygga och deffa enbart. Jag tror hans självkänsla får sig en törn då han inte riktigt förmår att styra över sina extremiteter på gruppgympan. Det måste respekteras och därför är det ju fantastiskt bra att det finns gym för de lite blygare killarna.


Min man har kört rätt hårt under sommaren så han ska klara husbygget till våren. Han tar 100 kg i bänkpress - men bara ibland.


image470

Jag går verkligen igång på detta muskelberg. Jag känner hur pulsen stiger och fantasin skenar iväg när han stolt men samtidigt väldigt sensitivt visar upp sin blänkande kropp, i de kroppsnära lila stringkalsongerna - hemma i vardagsrummet.

I love you darling...

Saknar variation

Lillebrors spjälsäng har verligen inte prioroterats. Jag har använt samma påslakan som då storasyster var liten. Det är verkligen inget fel på sängkläderna men jag är så fruktansvärt less dem. Helst skulle jag vilja att sängen var vit (nu är den engels röd) och att det låg ljusa fluffiga sängkläder däri. Men ännu hellre önskar jag att lilleman blev så stor att jag fick bädda mysigt i en riktig säng.

Kanske detta vore ett alternativ - kostar inget att drömma i alla fall...

     image466

Ljust och fräscht.


Har blivit utmanad av Hem och liv att delge åtta vanor/ovanor. Måste fundera lite på vilka vanor jag har innan jag skriver ner dem på bloggen. Ber att få återkomma.

Kolla gärna in på Konsthörnan också. Hon har målat en ny tavla som är jätte fin...


Härliga tyger och en önskelista...

Åhlens har verkligen fått ett uppsving på tyger. De kostar heller inte en mindre förmögenhet att inhandla. Idag blev det en tygbit på hela 65 cm och 20% rabatt. Kunde inte hålla mig. Min man undrar vad jag ska ha det till och det har jag inte bestämmt ännu =)

image463


Köpte också en löpare till soffbordet för 35 kr. Inte så märkvärdig, men ett ombyte. Jag har passat på att slänga en del dukar som haft fläckar som inte vill ge med sig och som tappat stinget. Denna är än så länge ren och fräsch.

image464

"Sköna Hem" damp ner i postlådan igår. De försöker värva mig som prenumerant. Jag är inte intresserad, tycker denna tidning hör till de tråkigare. För mycket gullidutt och romantik för min del!


För övrigt så är det inte mycket jag behöver i hemmet. Några saker önskar jag mig dock i födelsedagspresent. Skriver ner dem här så de inte glöms i och med att det är ett tag kvar till oktober;

1) Läcker tidningskorg. Våran är gammal och uråldrig.
2) Tidsskriftshållare från PopChop i vit plåt. Har sneglat på den länge, länge.
3) Nytt överkast till sängen, kanske det från Åhlens som mamma köpt! Är inte helt övertygad att det passar.
4) Kläder (vinterjacka, vinterskor, långfillingar, underkläder, sockar, baddräkt, m.m), helst en helt ny garderob. En personlig shoppingassistent vore väl på plats för en tvåbarnsmor i slitna jeans och noppig kofta.
5) Exclusiv konst eller något liknande som blir fint i vårat hus. Om man inte hittar exlusiv så duger det med modern eller figurativ konst. Helst något som passar in i vår vardagliga stil & miljö.
6) Om man inte hittar något av ovanstående så går det alldeles utmärkt med en fet bunt sedlar som oavkortat går till ovanstående punkter...

Nu ska vi ta ett nattyatzy!

RSS 2.0