Bloggpaus

Hemmafrun orkar inte blogga för tillfället. Jag ska ladda med bilder på husbygget och återkomma då lusten faller på.
Passar på att önska alla en skön semester och så syns vi om en vecka eller två, eller mera...

Hittade en mysig bild på igelkottungar som jag bara måste lägga in. Har aldrig sett såna små taggiga knyten på nära håll.På återseénde.

Midsommarafton

Midsommarafton firades med våra vänner i lugn och ro. Regnet var ganska ihärdigt under dagen med sen klarnade det upp på aftonen.

Det är alltid gott med grillat oavsett väderlek. Vi satt ut till 20:30 och sen sjönk vi djupt ner i soffan. Kamraterna fick sig en rejäl genomgång av blivande kök, toalettinredning o.s.v.


(Kan tyckas se nalta snålt ut, men allt var inte lagt på grillen när fotot togs)


Denna Bearnaisesås kan varmt rekomenderas - super god.
Nu är det sista sommaren i lägenheten. Balkongen kommer att bli ett minne blott. Inget jag kommer att sakna. På sommaren är den för varm för att vistas på och vintertid drar det kallt runt den.
Innan vi gick in så avnjöt vi en riktigt härlig midsommarjordgubbstårta som M hade bakat. En klassiker man aldrig blir less på och väldgt god dessutom.
Lite roligt var att när vi började vara klara så kom ett par hyresgäster från grannhuset ut med ett fat grill på. Det såg extremt gott ut. Annans, aborgin, salladlökar, majs och en massa annat vegetariskt. Vi får helt enkelt avancera upp våra grillfetsre med lite nya inslag nästa gång.Skön, god och avlappnad midsommarafton alltså...

Städardag

Idag ska vi städa undan på tomten, runt huset och i huset. Åtrevinningen är stängd så vi får ha släpet laddat och klart till dess de öppnar efter midsommarhelgen.

Vi ska också åka till ett hus här i Umeå , ringa på och fråga var de har köpt sina röda fina fönsterbläck eller om de vet vad färgen på dem heter. Vi får hoppas att de inte tar illa upp. Själv skulle jag ta det som en komplimang om någon tyckte vi hade det fint oavsett ok det gällde bläck eller soffa!


Jag gillar att städa vid hust. För tillfället det jag kan bidra med gällande bygget.


Innertaket snart klart

Gubbarna gnor på. De kanske hinner göra klart innertaket idag. Det blir så vansinnigt fint. Förmodligen har vi det finaste innertaket i Umeå- kommun, kanske till och med i hela världen.

Vi cyklade dit på f.m. i motvind, men det är ju så kul att se vad de håller på med så jag står ut med motvinden och trampar på som sjutton.
Ett enkelt vitt tak. Vi kommer att måla det ett varv till så spikarna täcks och så får man samma färg på listerna. Fast det dröjer ett tag till dess de ska upp.
Även garaget är snart klart. Lite till isolering bara. Vit färg ska upp på väggarna i framtiden så det blir ljust.
Nu är det nästan kallt inne i huset och garaget för det är så tätt. Solen skiner ute så man har ändå lite sommarvärme att glädjas över.
Elektrikern har påbörjat sitt arbete. Det hänger en massa plaströr och doser här inne. Man har aldrig behövet fundera på hur många uttag det behövs. Tänk dig väldigt många och så lägger du till några till. Tur elektrikern är proffs på det här. Han hade några tips att komma med.Nu flyger det en massa såpbubblor utanför mitt fönster, jäntan har kul med "vattkoppsgrannen". Lilleman är inne så febern får lugna ner sig lite.

Vad är det här?

Har de sista dagarna uppmärksammat små röda prickar på jäntans armar och ben. Hon har haft feber i början på veckan och varit lite hängig. Idag har lilleman feber men ingen prick syns till.

Grannens son har också haft feber och igår hade han flertalet prickar runt fotlederna.

Min första tanke var att det var småbett från knott eller nåt. Hon har dessutom lite allergihud så den är lite känslig. Vi har dock inte varit på något myggit ställe eller där det finns knott.Jag tror det här håller på att torka ut. Hon har haft ett rejält skrapsår här och sen ett plåster som vi trodde hon fick utslag av. Jag smorde med lite kortison och det har blivit bättre. men visst är det lite småblåser-varning?Kan det vara vattkoppor?

Flitiga myror

Gubbarna jobbar på. Igår och idag har elektrikern varit på plats för att dra kablar från höger och vänster, innnertak är påbörjat och taket i garaget är på plats. Jag antar att det finns en hel del att städa igen.

Nu är det sista lagret isolering som ska på, sen kommer de att börja sätta upp innerväggarna.


( Båda fotona är lånade från Skellefteå Byggs hemsida)

Taket är på plats. Vi är jättenöjda med teglet. Vi tyckte det såg rejält orange ut i första stund men nu känns det helt rätt. Blir spännande att se hur hängrännorna och stuprören blir när de kommer på plats.


(Fotat från baksidan)

Fönstren tror jag kommer till veckan. Det blir också spännande. Allt som handlar om huset är spännande nuförtiden.

Jag ska cykla ut i morgon och fota mera om vädret tillåter. De hade kommit cirka tre meter på innertaket då maken for hem ikväll.


Semester för några timmar

I afton hade vi terminens sista syjunta. Vi träffade nere på TC (Teater Cafét) för intaga lite mat. Jag är lite enformig så jag kör alltid det säkra före det osäkra - en hamburgertallrik. Nåt så vansinnigt gott det var.

Barnen fick vara hos min kära kollega, Tant G, så maken kunde fortsätta jobba på huset. Vad skulle vi göra utan denna fantastiska tant - nu kunde jag få njuta av allt skvaller som poppar upp i juntan och dessutom bli riktigt mätt i lugn och ro. Ingen disk heller.


Detta är inte en hamburgertallrik. Men det såg lyxigt ut så jag tycker bilden är väldigt passande ändå.(Foto taget från TC´s hemsida)

Taket på G

Nu har teglet lagts på garaget och de har börjat lägga ut på framsidan på huset. Kommer att bli bra. Lite svårt ännu att få en uppfattning om hur det kommer att se ut när fasaden är på plats.
Det ser lite orange ut men det blir bättre då den faluröda färgen får komma fram. Just ser det ut som att det skär sig!
Här på baksidan kommer vi alltså att ha våran altan.
Det är också uppsat krokar för hängrännorna. Blir också fint med aluminiserade rännor och stuprör, tror och tycker vi tills annat bevisats.
 Nu är hela kåken tätad utifrån sett. Ett lager till med isolering invändigt och sen ska elektrikern hit innan han går på semester. Lite stress-känsla har man. Det är skönt då allt klaffar.Jag kommer inte att stå och måla på dessa stegar. Jag får svindel och tappar balansen bara jag ser på dem. 


 


Tomtens första träd

Det har varit skolavslutning idag för makens klass. Han fick ett äppelträd. Vilken perfekt present. Jag blev lite överaskad då det visade sig att klassen redan hade köpt trädet (inte ett presentkort alltså), så nu står det i en hink eller nåt på skolan.Någon som har förslag på vad vi ska göra med trädet, tomten är ju inte ens påbörjad...


Det regnar här i Umé idag...

...du har det säkert bättre än jag. Det händer inget särskilt, jag har det ganska bra. Men det regnar här i Umé idag. En inledande stråf av Carola Häggkvist.

Jag, det regnar och det är det absolut det bästa vädret för mig. Nu ser man verkligen hur mycket pollen som finns. Det blir alldeles gulgrönt i och runt pölarna.
Idag tror jag vi tog rekord i att sova länge. Kl. 09:30 kom lilleman in i sovrummet och sa lite försiktigt - gomollon!
Kl 10:00 skulle smörgåstårtan hämtas. Vi hann inte med någon frukost idag.

Nu ska vi se Felix & Fenix på video och mysa i soffan. Tänkker också packa ner lite i några flyttkartonger, passar bra i detta väder.

Taklagsfest

Teglet kommer till veckan så nu ska vi fira med smörgåstårta på tisdag. Jag blev lite stressad för det var några som inte kunde ta en beställning på grund av skolavslutningar till veckan. Nu är det dock beställt en smörgåstårta så bygg-gubbarna får sig något gott.Jag hoppas det blir över en bit till mig.

Bygget går framåt

Som ni säkert förstår går bygget framåt. Nu för tiden hinner jag knappt sitta med bloggen för jag försöker fixa med mat, matlådor, fika och kaffe o.s.v.

Nu har taket kommit på plats och det börjat snart vara isolerat på de flesta väggarna. Jag tror det ska in tre gånger till med isolering så det är en bit kvar innan väggarna är klara.

image816

Kanske kommer det taktegel till veckan. Hoppas, hoppas.


När man går in i huset så känns det faktiskt större för varje gång det blivit mer plankor uppsatta. Nu börjar man få en viss känsla för hur det kommer att se ut.

Taket underifrån.

image818


Garaget.

image817


Här kommer altandörren att sitta.

image819

Ja, nu sover alla som stockar här hemma utom jag. Barnen sover till ca 08:30 (jag vet det är lyxigt och jag njuter så länge det varar) så jag är betydligt mer kvällsmänniska än karlarna som börjar snickra kl 07:00.

En dagens tack!

Det är inte så lätt att hitta på luncher som man helst vill ska gå fort och dessutom vara gott. Korv är alltid ett säkert kort men även det kan bli lite tjatigt. Då finns den gamla goda klassikern - blodpudding. Barnen äter väldigt bra av det och med farmors sylt blir det extra gott.

Vissa äter med stor glädje och med hela ansiktet.

image814


Jag ser för det mesta till att det finns ett paket blodpudding hemma. Gott och snabblagat.

image815

RSS 2.0