Röjning i garaget

Vi har röjt i garaget, ställt snyggt det som finns i förrådet så allt får plats inför vintern. Nu kommer man lätt åt det viktigaste, dvs jullådorna. Nästan så man börjar längta tills första advent.Vi kör alltid in bilen då det börjar bli lite för många minusgrader ute. Vi har ingen carport som skyddar. En del tycker nog det verkar jobbigt för de har garaget mer som ett förråd. Men vi tycker det är helt perfekt.

Alltid varm bil, man behöver aldrig skrapa eller sopa bort en massa snö, när alla väl är fastspända då rullar man bara ut, trycker på den lilla dosan och...vips, så åker porten ner utan att man behöver anstränga sig alls.

Kan verkligen rekomenderas till garageägare.

Det är inte sant

Jag stiger upp kl 05:40,
cyklar iväg kl 06:06
Stämplar in på jobbet 06:40

Då kommer chocken.......JAG ÄR LEDIG IDAG.

Detta har bara hänt en gång tidigare under mina 11 år inom Landstinget, skillnaden var bara att förra gången bodde jag 5 minuter från jobbet, nu bor jag en halvmil från jobbet.Det var helt enkelt bara att klä om igen och cykla hem. Sur start på dagen.


Jag och Susan

Jag har varit med i tidningen - aldrig mer!

Jag var dagen till ära sminkad och kände mig faktiskt rätt så fräsch och tyckte att jag kunde ställa upp på bild. Resultatet blev värre än FRUKTANSVÄRT. Jag ser helt abnorm ut i fejset (inte för att jag ser ut som Anna Anka i vanliga fall), hakan och kinderna, ja det finns inga ord att beskriva detta foto med.

Min första spontana tanke var - Hoppas ingen sett mig, det är ju så litet inlägg och så liten bild!
Min andra spontana tanke var - Jag ser ju för friden ut som Susan Boyle!Min tredje och mest skrämmande tanke var - ALLA i denna kommun kommer att se detta inlägg.

Min man sa direkt han kom hem att hans kollegor sett mig i tidningen - men jag tror jag dööör, hur kunde de känna igen mig, dom har ju knappt sett mig live. Dom måste ha känt igen namnet!

Jag har vänligt men bestämt bett min man säga att;
- Kvinnan på bilden är inte min fru!

Nu måste jag få sova på saken, för det snurrar så i mitt abnorma huvud.


Härliga höstdag

Hösten är min favoritårstid. Frisk luft, fantastika färger på löven, man kan tända stearinljusen och fortsätta med höstmyset inomhus.

Igår satte vi ner tre buskar, tre rönnar och murgröna. Hoppas allt överlever.


Jag har också målat stödpinnarna röda. Kan tyckas vara lite ambitiöst, men då rönnarna och äppelträden är lite magra så ser det faktiskt väldigt fräscht ut.


(Foto: Lilleman med handräckning från mor)

Lilleman sitter ofta på stenen. Jag hakar upp mig på att den är rostig. Framför allt nere vid hans fötter. Någon som vet hur man kan få bort rostfärg från stenar?Vi är lediga i morgon. Vi ska rensa i jäntans bokhylla, åka till Hansskogs Planteringskola och kolla om de har Svart Aronia, fara på barngympa i Holmsund och sen får det vara nog.
Planteringsdag

Idag är mina föräldrar nere på planteringsjobb och lite annat fix. Vi har pulat ner störarna vid stenen och satt humle längst ner som ska få växa uppåt till våren. Vi har satt ner två gula och en lila buske också som kommer att komma fint till nästa sommar.

Ser lite magert ut men min mor hävdar att de kommer att ta sig.

Ser ni humlen mellan stolpen!

Nu är maken och parenteserna och hämtar några rönnar som också ska ner innan snön faller. Jag ska plocka undan och börja med middagen.


Ungarna växer

Snart fyller jag 35 år, men konstigt nog känner jag mig fortfarande som en 23 åring, lite ovigare och möjligtvis en aningens rundare. Att barnen växer förstår man ju för storleken på deras kläder skiftar ganska friskt. Men stannar man upp mitt i vardagen och tittar på gamla fotografier så ser man faktiskt ganska stor skillnad även där.
Dom växer med raska steg båda två. Nästa år börjar jäntan förskoleklass - det är ju inte klokt. Snart ska man sitta här hemma vid köksbordet och hjälpa dem med läsning, algebra, stegen (som inte heter stegen längre) och förhöra dem på glosor.

Åter till nuet; måste byta ett par höstskor jag köpt till lilleman och köpa två overaller. Trodde jag skulle klara en säsong till med nuvarande plagg men det är bara att inse att ärmarna är för korta och grenen för snäv.


Nya grannar

Mittlillabo ska få nya grannar den 1/4, 2010. Ett boende håller för fullt på att byggas några hus längre bort. Vi har tyckt att det blir trevligt med lite variation på området, förskola, handikappomsorg osv. Idag fick vi höra något helt annat:

Rättpsyk ska slussa ut färdigbehandlade patienter till ett boende som ska stå klart 1/4, 2010.

Missförstå mig rätt, alla är välkomna till Tavleliden, men - detta klientel vill jag absolut inte bo granne med.

Nästa tisdag ska det bli ett möte på Förskolan här uppe och någon från kommunen ska informera mera om vad som är tänkt. Det ska bli oerhört intressant att se vart det leder. Jag känner på mig att vi kommer att måsta överklaga ett redan fattat beslut som ingen fått tagit del av då man varit rädd för motstånd. De som ringt och kollat får inga tydliga svar mer än att det är psykiskt och funktionshandikappade som ska bo där!

I vilken grupp placerar man in pedofiler och våldtäktsmän - undrar jag?


Jag har skickat ett mail till chefen på Rättpsykiatriska för att se om hon kan säga något om det här. Man kan tycka att hon om någon bör veta något, då ingen annan tycks göra det.

Medaljongmatta

Jag har fått en medaljongmatta som jag lagt nedanför sängen. Jag ska prova den i arbetsrummet också. Vet inte om den blev lite för mörk här inne.
Mattan kommer från Pappelina och sist jag var inne på deras hemsida så hade dom kommit med några nya alternativ. En som var långrandig föll jag speciellt för. Det verkar inte gå kopiera deras bilder så ni får gå in på hemsidan och kika själva om ni är intresserade.


Hösten är här

När hösten börjar krypa allt närmare och sommarblommorna nästan gjort sitt då börjar butkerna ställa fram olika färger av ljung. Jag har köpt två stycken lite större som står på framsidan i två runda krukor.

När mina pelargonier ska klippas ner (jag ska prova övervintra dem) så kommer krukorna att ställa på entrébron istället.
Brukar man vattna dessa eller ska man lämna dem ifred?


Levande ting

Jag har en viss förkärlek till plast blommor både för min allergi men även för att de har en lång levnadstid. Ibland unnar jag mig dock lite tulpaner. Sist jag var och handlade så tyckte jag det var dags att få lite levande blommor i köket så jag köpte dessa för 39 kr. Dom har snart stått i en vecka.

Jag tyckte det var konstigt att inte min man reagerade när buketten stod på bordet. Han vill ju så gärna att vi ska ha levande blommor.


Humleodling

Pappa kom ner med några"störar" häromdagen. Vi har tänkt slå ner dessa tre vid stenen på baksidan och plantera humle nedanför som sen får växa sig uppåt.

Pappa har bränt ändarna så att de ska palla fukten bättre. Sen får man bara hoppas att humlen trivs och frodas så det blir lummigt och fint.
Ser ni att gräset sakta med säkert tar sig vid sidan av kantstenen!

Jag jobbar ikväll, lite segt med någon måste göra det även om det är lördagkväll. Min man ska köpa hem lite tapenade och kex så vi kan ha lite gott i soffan när jag kommer hem. I morgon är jag helt ledig.
Tiden står stilla

Klockan är bara 9:40 - det här kommer att bli en väldigt lång dag!


Att vara ledig...

...blir inte alltid som man tänkt sig.

Ingen brandutbildning för frun i huset. Inga snygga brandmän och ingen eld att släcka. Lilleman började morgonen med att vomera.

Tvätten är redan igång, TV´n på och jag hoppas han inte ska kräkas så mycket. Vi hittar inte den röda kräkhinken (jag tror den är full i sten i garaget) så idag tar vi det första vi hittar i köket som uppsamlingskärl.
Ska göra palt till middag. Har ni aldrig testat detta koncept så rekomenderar jag det varmt. Hur enkelt och gott som helst.


Ledig efter helgen

Äntligen är jobbarhelgen avklarad. ledig i morgon - trodde jag. Jag måste nämligen fara på brandutbildning. Surt sa räven.

Nåja, släcka bränder är ganska kul och har jag tur så kanske man får sig en glimt av någon snygg, vältränad man i brandutstyrsel.

Det blir nog trevligt även om jag sett att jag sluppit gå på en ledig dag.

Fortfarande inget grus. Traktor-T har varit sjuk. Vi ska höra oss för om det blir i veckan.


Höstgrönt

Sommarblomman på lillbordet har vissnat. Nu står den en liten ljung i krukan istället och det blev genast mycket fräschare.
Jag skulle vilja åka och handla och åka till Hansskogs på Teg och kolla buskar men bilen är kvar i Skellefteå på lagning och svärfars bil som står här har automatlåda så den vågar jag inte köra.


G som i grus

I lördags kom traktorn förbi och förberedde för gruset. Hoppas han kan komma i veckan så vi blir klara med uppfarten.

Nästa sommar tänker vi (inkl pappa)) göra ett cykelskjul där ni ser cyklarna står. Vi fyller upp "fingruset" där med.Åh, vad fint det ska bli.Blåbär

I helgen var maken och ungarna i Skellefteå och hälsade på morfars och farfars. Mycket frisk luft blev det då vädret var fint.

Blåbär, kaka och kaffe var väl behövt på utevistelsen.Roligt att dom haft det så trevligt medan jag jobbade. Ännu roligare att dom kommit hem igen. Det blir så härligt stökigt och obäddat när dom är hemma!


Frid i huset

Det blåser kalla vindar och småregnar ute. Här inne är det så lugnt och tyst då maken och ungarna har åkt till Skellefteå. Jag jobbar lördag och söndagkväll så jag är ändå inte hemma nåt just denna jobbarhelg.

Ska kanske tar en kortare rask promenad och trotsa vädret, ska hänga tvätt och sen zappa framför Tv´n eller sätta på filmen Mannen som hatar kvinnor, (tror jag den heter).
Fredagsmys med mig själv!Det regnar

Igår var det ett strålande fint väder, 20 grader varmt, lite höstfrisk luft och ganska fuktigt. Perfekt för en atopiker som jag. Idag är det inte lika varmt men lika fuktigt - det regnar. Jag hade tänkt ta mig en raskis, äta lunch och sen cykla till jobbet (kvällspass) men nu blev det liksom ingenting.


Igår upptäckte jag att altanen fått en mycket finare kulör, det gröna impregnerade har börjat sjunka in. Den såg mycket finare ut. Entrébron är för lite utsatt av både sol och regn så den väntar jag in innan den får samma fina färg.

Hoppas på en lugn jobbarkväll.

 

 


RSS 2.0