En överlevare

Jag kan inte  fatta att denna stora blomma fortfarande lever och är grön.Undrar om jag har samma tur med uteblommorna!

Köksklockan

Vi funderar på om man ska sätta upp en klocka i köket. Vi har en gammal från en skola som min man jobbat på. Enkel och rund.
Ja, vi se hur det blir med den saken. Just nu finns det intressantare saker att hålla koll på...

...traktorerna är i full gång ute på tomten...

Nya Bloggare

 Kolla in denna trevliga bloggerska...

http://www.hem-langtan.blogspot.com/

...och kolla in denna trevliga bloggare...

http://jekensnickrar.blogg.se/index.htmlTvå kollegor som fått mersmak av att sitta framför datorn på kvällarna.

Middagsbekymmer

Vi har fastnat i samma spår. Kan inte komma på något nytt till middag. Receptpärmen är tunn och allt är väl beprövat. Dessutom är det snart sommar och då ska man ju försöka komma på två måltider/dag. Måste hämta inspration från någonstans.


ICA kan ibland ha bra recept. Den här är enkel och väldigt god.
Snygg pärm har jag i alla fall, även om innehållet sinar. Man blir på bra humör av Marimekko.
I morgon afton kommer traktorkillarna som egentligen skulle ha kommit i måndags. Hoppas de inte får förhinder igen.

Bullbak

Igår kväll bakade jag bullar. Tänkte det skulle finnas något att bjuda på när pappa kommer ner och hjälper oss med altan m.mMan kan tro att jag använder samma bild varje gång jag bakat för bullarna blir precis likadana varje gång...goda...

3-årsdagen

Lilleman har fyllt tre år idag. Med en mycket försiktig väckning med "Ja, må han leva" så lyckades vi väcka honom på rätt sida! Vi brukar inte köpa så mycket, så två presenter fick han + att vi enkom tog med oss barnen till ICA MAXI för att grabben äntligen, efter lång väntan skulle få gå in i Minihuset (för  barn > 3 år). Gissa om han var salig.


En nöjd man, nybliven ägare till en Harbour Boat.
Måste tittas på ordentligt innan förpackningen brytes.
I morgon blir det dubbelfirande med kusinen. Vi gör en tårta som vi tar med och så ska vi grilla till middag. Hoppas vi slipper regn.

Tavellisterna på plats

Nu har vi äntligen fått upp tavellisterna på plats i köket. En ganska kal vägg innan som bara väntat på att hottas upp.
Först la jag ut listerna på golvet så vi kunde se hur det skulle se ut med fem stycken och hur långt dom skulle sitta från varanndra.
Sen sattes dom upp...
Ljuset går inte att ha på listen för det blir för var varmt. Otur men sant. Får hitta på något annat istället.

Så blev det. Har funderat på vilket tavla jag ska hänga på vänster sidan. Ska fundera lite till. Sen har vi en köksklocka som skulle funka på den här väggen.

Nu ska min man ut och måla den sista vindskyddsbrädan (eller vad den heter) och jag ska jobba både torsdag och fredagkväll. Ska försöka påbörja gardinen till arbetsrummet då jag ändå är igång.


TACK, E, för att du köpte listerna åt mig =)Dags för gräsmatta

I går kväll var "Traktor-T" och hans bror förbi och tittade på tomten. De hinner inte till veckan men räknar med att göra den klar med det som skall fyllas och plana ut matjorden i början på nästa vecka.
 
Vi längtar något oerhört. Inte för att vi har en gräsmatta klar till midsommar men kanske i slutet av sommaren. Dessutom får vi kanske lite mindre grus och damm som flyger runt.Första gången vi ska göra våran egen gräsmatta - intressant och spännande.

Följetong...

Äntligen har solen gått ner och mörkret börjar komma (22.30). Nu kanske jag får till ett kort på köksgardinen.
Här kommer den i all sin prakt.En kappa kvarstår men den ska sys i veckan. Bara att ladda mentalt.


Nu har vi också fått tag på tavellister från IKEA. De var slut i Sundsvall när vi skickade en beställning med våra vänner och de fanns inte i Haparanda. Min vänliga kollega lyckades dock vid hennes besök. Fem stycken som ska upp i köket. Äntligen får mina böcker sättas upp.Hoppas det blir bra.

Lördagsmiddag

I lördags grillade vi till middag. Så vansinnigt gott det blev.Det tar minst en timma innan grillkolen blivit i rätt fas men det är värt väntan.

Jag syr

Nu är ena köksgardinen på plats. Ett riktigt elände har det varit med öljetter och mätande. Nu är det bara den långa kappan kvar. Jag hoppas jag är klar innan midsommar och att mitt goda humör inte sviktar på resans väg.

Det ser ut som att det ryker från måttbandet - och med mitt frenetiska måttande så gör det faktiskt det.
Försökte ta en bild på kappan som redan sitter i fönstret men jag vet ju inte hur man tar kort mot fönster så bilden blir jättemörk. Kanske funkar det bättre ikväll när det är mörkt på utsidan.

Släkten är värst!

Det finns alltid är det nåt man kan klaga på. Trötta ungar, segt på jobbet, kliande ögon o.s.v.

Idag är det "Sixten och hans familj" som är allt annat än medgörliga. Sixten har funnits sedan lång tid tillbaka i mitt liv och vi två har alltid kommit bra överens. Efter 3 år började det knaka i fogarna. Han behöver mer utrymme än jag har möjlighet att erbjuda. Efter 5 år och två graviditeter har hela hans korkade släkt valt att förenas, och tro mig - släkten är stor och ruskigt omedgörlig. Detta är allt annat än trevligt och jag vill inte kännas vid dem längre.

För er som inte har fått träffa Sixten med flera så kommer här en kort version av vad denna relation innebär:

"Hemorrojder innebär att analkuddarna, som är små kuddar av bindväv och blodkärl i analkanalen, blir förstorade."

Idag är min största önskan att den förstorade släkten drog vidare. Inget annat. Jag skulle inte att sakna dem ett dugg. Kanske Sixten, men ingen annan.(Sixten för 5 år sedan, oförarglig och lätt att hantera)


Nu ska jag sätta igång med köksgardinerna så jag får fokusera på någon annan.

Fräscht frå H&M

Jag har hittat lite fräscha saker från H&M hemsida. De har gett sig in i heminredningsbranchen med priser som funkar för de flesta Svenssons.

De här skulle jag vilja beställa hem:


Duschdraperi till lilltoan i röd eller med blå rand. Superfräscht.

Matta till lillemans rum i marinblå/vit. Skulle gärna haft en i röd också så jäntan har en likadan. Verkar dock inte finnas.
Sommarfräsch duk eller till jul. Opraktisk färg men...fräsch.
Och till sist en löpare i samma mönster...Kan inte sägas för ofta. Hur FRÄSCHT som helst.

Tänke er en stor jordgubbstårta, en vas med sommarblomster, vårt nya teakbord och stolar, en sol som skiner och glada ungar som är fikasugna och törstiga o.s.v. 

Kan det bli fräschare än så?


Maj - Juni

Nu är vi inne i Maj-månad och brasafton är avklarad. Vi hade nära till brasan i år vilket var ganska skönt då lilleman var sjuk. Ganska praktiskt också.

Jag står i groventrén när jag knäpper detta kort. Brasan är snart nerbrunnen och nästan alla på området passade på att slänga pallar och plank från tomterna.
Nu kan vi snart se framemot en skön sommar. Mina grannar har fixat runt deras husdörrar och trots att tomten ej är klar så vill även vi ha det fint och inbjudande.


Jag har köpt lite blommor. Överlever dessa så finns det hopp i mina än så länge ogröna fingrar.Fint med blommor.


Idag är det småregnigt och mulet. Jag måste fara och handla tum -och fingervantar till barnen och en tunnare sommarmössa till lilleman. Jäntan måste få några nya tröjor så vi kan gömma undan de som håller på att bli för små. På fredag ska hon på 5½-års kontroll på BVC, hon ser verkligen framemot detta.

Sen var det ju det här med köksgardinerna...

RSS 2.0