Små grodorna

Det verkar krylla av dessa små på vissa ställen! Ungarna älskar att fånga dem (för att senare släppa ut dem igen) medan jag helst inte alls vill ha att göra med dem.Man har helt enkelt olika intressen.


Idag har vi varit på Kyrkstugan vid Nydalasjön tillsammans med grannarna. Fint väder, så vi njuter av den sista sommarlovsveckan. Lilleman börjar inskolning på onsdag och sen på måndag till veckan är det full fart igen för båda barnen. Maken hade sin första arbetsdag idag.

I morgon har vi några små-ärenden att utföra och så kan det tänkas bli en mjukglass på stan...

Marimekko

Äntligen har jag fixat tyget från Marimekko som jag suktat efter en längre tid. Nu är det gamla "hustyget" nerplockat och kommer att pryda min systers vägg istället.

Nu när vi satt upp en lampa med bra belysning över bordet så ska lampan i hörnet bort. Den har hängt med på tok för länge!
Idag fick jag också en ljuslykta från Village av min mor. Har tittat på den så många gånger men inte köpt den. Nu får den stå på köksbordet, blå och fin och sprida värme när det börjar skymma ute.
Fredagkväll. OS maler på hela tiden på alla kanaler. Jag är svinless. Nu ska ungarna stoppas ner i sängen och sen ska många ljus tändas så att fredagsmys-känslan infinner sig. Vi har börjat smyga igång braskaminen också...

Björnkälen 2012

Vi har varit på scoutläger i helgen. Björnkälen. Att bo i tält, bygga sin egen kokvrå och umgås med andra familjer, både bekanta och nya är jättetrevligt. I år slapp vi alla mygg och knott också.


Vi var fyra stycken familjer i varje grupp. Så här såg vårat kök ut (dumt att jag inte fotade framifrån). Fyra kök hade vi.
Våran matplats. Vi var inte lika många familjer förra gången så då rymdes vi bra. Nu blev det för trångt så vi åt lite i omgångar. Ungarna först och sen vi.


Under lördagens förmiddag var det inplanerat aktiviteter för oss i "Familjebyn", några stationer att besöka. Här gällde det att hänga upp 5 spikar på en lina utan att de skulle ramla ner. En idé som kom från Tv-programmet På Minuten.
På en annan station fanns det pinnbröd att grädda på en morrika. I år blev det inte på pinne utan små brödbitar istället, serverardes med smör och ost. Alltid väldigt gott att äta när man är ute.
På hemfärden hade vi två utslagna ungar i baksätet, nöjda och glada över helgens aktiviteter.
Nu laddar vi om för nästa års läger...


RSS 2.0