Surströmming

Igår var vi och åt surströmming hos våra vänner. Så gott det var och det bästa av allt var att sonen somnade medan vi satt och åt så det blev en lugn middag. på kvällen, när barnen somnat, såg vi en mycket spännande film.

Filmen hette "The Prestige" och var väldigt spännande och man var tvungen att vara koncentrerad mest hela tiden om man ville hänga med i handlingen. Rekomenderas varmt.


Oskars surströmming, visst är den god?
Jag brukar ha smör, potatis, rom, tomat, lök och gräddfil på mina mackor. Jag gör heller inte de klassiska "klämmorna" för det blir så mycket ljusugnsbröd då. Hemma hos mor har vi alltid dill till. Det blir lite extra lyxig smak!

image398


För er som undrar varför jag inte har fisk så beror det bara på att jag tycker det är obehagligt att rensa dem och att det smakar så gott med rom att det duger för mig. Ska jag ha fisk kan det bara bli då mamma rensar åt mig. Hon är fruktansvärt noggran - inte ett ben kan hittas efter att hon gått loss på firren.

Min man rensar knappt nåt alls, så jag blir lite stressad då dottern sitter med sin klämma och är glatt ovetande hur många ben och skinnbitar som finns däri.


Imorgon är det måndag och min semester är slut. Plikten kallar. Måste lägga mig i tid ikväll och försöka snurra tillbaka dygnet lite.

Vi ska träffa våra husgrannar och diskutera hur husen ska placeras + garagen. Hoppas vi får ett grannemedgivande. Håll tummarna igen...

IKEA

Jag kom mig aldrig för att få in mitt kvällsinlägg igår. Eller rättare sagt, jag försökte vid middagstd men då krånglade datorn och på kvällen blev det så sent. Nu kommer mina inköp från IKEA. inte mycket men jag är nöjd.


Två krukor för 19 kr/st. Jag tror jag ska ha dessa i vårat "master bedroom". Enkla och platsar in överallt.

image387


Ljuslyktor. Köpes i 4-pack för 19 kr/pack. Dom här tänker jag placera på tavellisten i köket. Jag kanske hinner ändra mig innan dess, men tanken är så i alla fall.

image388


5½ meter tyg köte jag till vardagsrummet. Ska sy längder (inte vepor) som jag hoppas blir ljusa och fräscha.
Skulle det inte funka så kanske det blir en duk istället. Jag kommer troligtvis att ha sytt klart alla gardiner innan huset är klart. Om jag bara hade måtten på fönstren så skulle jag sätta börja sy med ens.

image389


Kaffekoppen är köpt på IKEA för nästan 10 år sedan. Den passar ju perfekt till tyget om det blir en duk istället!

image390


Ljuslyktor och ljusstakar kan man aldrig få för många av. Den här hade en kompis till mig köpt sist hon var på IKEA och jag föll för den direkt. Den påminner lite om ett minitårtfat i designen.

image393

69 kr för detta praktexemplar. Min första tanke var:
- men så dyrt!
Jag tyckte jag fyndat så mycket för endast 19 kr så jag trodde väl att denna skulle vara i samma prisklass. Jag köpte två stycken. En med klart glas och en i vitt glas.

image394

Bilden med vitt glas blev för dålig så det blir lite av en repris av förra bilden fast med duk under.

Köpte också en sockerkaksform, påsklämmor, "matlådor" och kronljus. Inga sevetter, värmeljus eller presentpapper denna gång.


Mest glad är jag ändå över stolarna. Sex stycken Roger som jag visat i tidigare inlägg. Den tål att visas igen.

image395
Stolen vi köpte är i björk och har mörkgrå sits. Alla mindre barn kommer väl att ramla ner bak i ryggstödet men för sjutton, man kan ju inte alltid bara tänka praktiskt. Dessutom så är ju inte barnen små för alltid.

I afton är vi bortbjudna på surströmming. Jag gillar inte att rensa, så jag tigger åt mig romen istället. Frutktansvärt så gott det ska bli.

Prins & prinsessa

Det var länge sedan jag visade något från barnens rum. Nu då datorn är så väldigt medgörlig så tar vi flera inlägg på samma gång. Dessa mysiga träfigurer har jag köpt på Village på halva priset. Min dotter bar på prinsessan resten av dagen.


Lillebror fick en prins...

image396


...och storasyster en prinsessa.

image397

Fyndade också en midsommarstång för 35 kr men den har jag inte hunnit ta kort på ännu. Jag såg den stången på en annan blogg men kommer inte ihåg vems. Vi får se om någon ger sig till känna!

Kanske morgondagens inlägg, vem vet...

Snart är semestern över...

Nu tillbringar vi mina sista semsterdagar hemma. Känns skönt. Igårkväll då vi kom hem från stugan så hyrde vi en film och njöt över de fina dagar vi haft hela familjen. Jag har inte prioriterat att ta så mycket bloggbilder dessa dagar så nu har jag lite att komma ikapp.

För er som undrat över mina stolar från IKEA - JA, vi har lyckats få tag i dem. En kompis var på väg norrut och tog sig tid att springa in. Dessutom så var de nedsatta till 350 kr/st istället för 500 kr/st. Visst är det underbart?


Vi har varit i Svensbyn igen och då måste jag få visa lite fler bilder därifrån.


Ser ni stugan? Ni förstår att jag blir tät i näsan när höet är nyslaget!

image373


Storstugan inne, vitmålad träpanel och nytapetserat med en lite gammeldags tapet från Sandbergs. Även taket är vitmålat. Blev ljust och fräscht.

image371


Köket. Vad jag vet så har det sett ut så här från begynnelsen. Det enda som är nytt är handtagen på köksluckorna.

image372


Ny läslampa och här ser ni tapeten lite bättre.

image374


Här brukar svärfars äta frukost! Duken är från IKEA om jag inte minns fel.

image376


Närbild på duken!

image375


Här kommer stugans baksida. Lummigt och fint och väldigt varmt när solen ligger på som mest.

image377


...och så lite små finesser i blommorna...

image378


image379


Utedass inne...

image384


För er som inte vet hur utedass ser ut på baksida så har ni en tydlig bild på det här.

image386


Utedass ute. Jag kan inte hitta kortet jag tagit på självaste dassets exteriör så det får bli innebilden bara.

image381

Jag kommer nopg att måsta gör ett till inlägg ikväll och visa vad jag köpt på IKEA/Haparanda. Inte mycket men ack så fint...

Längtar efter mitt bloggande

Siter i stugan i Svensbyn och har inga sladdar till kameran så jag kan införa bilder. Det får bli ett lite trist inlägg till dess vi kommer hem slutet av veckan. Jag och maken var på IKEA i Haparanda i går. Jätte trevligt men maken fick feber på kvällen och var helt utslagen. Kan det bero på mitt enorma tempo?

Vi köpte inte alls mycket utan tanken var mest att det vore skönt med en semestertripp. Lite blev dock inhandlat. Visar bilder på fredag då vi kommit hem.

Angående stolen "Roger", så kanske vi har tur och får dom utköpta idag. Håll tummarna...

Favoritkuddar

Jag har haft dille på kuddar sista året. Jag tror det beror på att soffan är så ofantligt ful och att man inte kan lägga dit en fin kudde för den gör sig ändå inte bra där. Jag har en väldigt syhändig svärmor som ska sy "Pottery-kuddar" åt mig. Jag har sagt att det inte är någon brådska för de ska endast läggas i en ny soffa då vi får hus.  Alltså ca ett år bort.

Det som är så bra med denna kudde är att det finns massor med färger som man kan kombinera till. Jag är svag för grundfärgerna men kan absolut tänka mig en turkos eller gul kudde till för att bryta trenden lite.

image367


Fräscht med en röd kudde till.

image368
Stig Lindberg har också gjort ett tyg som heter "Herbarium". Jättefint det också men man kan ju inte få allt fint här i världen. De är inte så billiga tyger heller dessa två.

image369

Blått är också fräscht! 
image370
Grundfärgerna är alltid bra. Jag har kört med dem så länge jag kan minnas och tycker fortfarande att det är en bra grundfärg på textilier i hemmet.


Nu ska båda barnen snabbduschas och sedan sk vi se sommarkrysset. Nu är jag bara två dagar bort från IKEA...

 

Utmaningen

Nu har jag försökt komma på mina tre bästa saker i hemmet, som inte är levande ting. Lite svårt för det kändes så trist att ta en favorit i repris. Här har ni följande tre saker somjag tycker mycket om:

1) Dessa ringar står för äktenskapet, alltså min man. I detta äktenskap har det tillkommit två barn. En "storasyster" och en "lillebror". De absolut viktigaste i mitt liv och det som alltid kommer att finnas närmast mitt hjärta. Ringarna i sig har litet värde för mig, det är symboliken som jag tycker är viktigast.

image359


2) Ja, då kommer jag till det mera materiella tingen som jag gillar mycket i mitt hem. Denna vas fick jag av min man för ca 7 år sedan. Jag hade pekat på den ett antal gånger, lite lagom innan min födelsedag gick av stapeln.

Jag blev överraskad när jag öppnade paketet  inslagen i exakt samma form som vasen! Jag tycker fortfarande att den är hel- läcker och den passar perfekt på hyllan vanför matbordet.

image360


3) Ett tag tyckte jag att jag hade så dåligt med skålar. Jag hade ingen snygg skål att servera sallad, lägga upp glass eller chipsen i. Nu har jag många fina, nästan för fina, så jag är rädd att de ska gå sönder om jag ställer fram dem på bordet när det sitter barn med. Är det det här som kallas tantvarning?

Den blå skålen har jag fått av min bror och svägerska och den kommer från Glödheta här i Umeå. Den vita har jag fått av svärfars och jag kommer inte ihåg var det köpt den men det var under en semestertripp tror jag.
Glassålen med röd kant är köpt på Village för säker ett år sedan men den finns fortfarand kvar i butiken.

image361

Det var mina tre favoriter.

Nu ska jag poppa lite micropopcorn och hälla upp dem i en skål. Tar nog...den gamla nötta lila plastbunken.
I morgon åker karl till Skellefteå på Trästocksfestivalen med grabbgänget. Vi kommer att ha en mysig helg resten av familjen här hemma. På söndag åker vi och plockar upp min man och kör direkt vidare till Piteå. Nu kommer självaste höjdpunten: På måndag ska jag och min man åka till IKEA i Haparanda - utan barnen - och ha det vansinnigt trevligt.

Jag kanske gör som alla andra, tar lite bloggsemester...

Roger

Vi har funderat på att köpa nya stolar till vårat matbord. Vi tittar efter björkstolar och det är dåligt utbud på dessa. Vi har tidigare haft en stol som vi tänkte köpa då vi fått huset men de har gått ur sortimentet. IKEA har också en stol som vi kan tänka oss. Den är dessutom betydligt billigare än på möbelaffärerna.

Den här är i ek så ni får tänka om till björk.

image357

Nu har det visat sig att även denna stol har försvunnit ur sortimentet. Hur otur får man ha? Vi ska till IKEA i Haparanda om en vecka och de har slut, däremot finns den i Sundsvall. De har kvar 11 stolar i butiken. Vi måste kolla med en väninna till mig om de kan köpa ut dem till oss och sedan får vi lösa transporten upp till Umeå på något sätt.

Klädda dynor är väldigt opraktiskt så jag hat kollat med pappa om han kan göra träsitsar i stället. Det tar lite mindre tid än att göra en hel stol. Man kan ju också byta tyget då det ser sjabbigt ut.

Lycksele Djurpark

Idag har vi varit till Lycksele. Vilken heldag i goda vänners lag! Vi startade 10.30 hemifrån och anlände ca 12.30. Då passade vi på att äta lite lunch ute på en gräsplätt, vi hade med oss kycklingsallad, sedan begav vi oss in på djurparken.

Nu kommer jag att visa ett helt bildspel på minst 60 minuter =)
Jag ska inte skriva så mycket utan satsar på motiven i detta inlägg så alla besökare orkar titta.


image331


För alla lata så fanns det ett minitåg som man kunde åka en guidad tur med. Vi valde att promenera runt parken så man skulle se djuren bättre. Vädret var helt perfekt. Molnigt och regnfritt. Det kan bli jobbigt att gå den terrängfyllda trippen i gassande sol. Nu behövde djuren inte gömma sig i skuggan heller.

image332


Denna vän var bland den första arten vi stötte på. Rund & go - grisekno.

image335


Vi såg på då djurskötarna gav vargarna mat. De bjöds på mald fisk och kött som var sammanpressat i kotlettliknande bitar.

image337


Björn!

image339


Renen ville absolut inte resa sig upp, men jag fick en fin bild på de eleganta hornen.

image340


Bisonoxe. Den är faktiskt rätt mäktig på nära håll. Hanen blev lite irriterad mot besökarna (hade fru och unge i närheten) så den kom rusande mot stängslet och tjongade in huvet och hornen.

En liten grabb blev så rädd att tårarna började rinna. Jag skulle inte vilja hamna mellan den här bjässen och dennes familj ute i naturen - det är ett som är säkert.

image341


Så kom vi till den delen där våra barn trivdes som bäst. Hästriding. Dottern ville inte att jag skulle följa med, men hästarna var lite större sortens ponny och skötarna var väldigt unga så hon hade inget val. Jag försökte vara så osylig som möjligt och låtsas som att vi inte kände varanndra  =)

image342


Marsvinskull!

image343


Alldeles i närheten av hästarna fanns en hage där man fick gå in till getterna. De var väldigt charmiga...

image344


...och en aningens hungriga tror jag, för de började äta på storasysters byxor. Det var lite spännande vilket man kan se på ansiktsuttrycket.

image345


Då det var ca 1½ h till stängning gick vi till karusellerna och lekparken. Som om barnen inte hade fått tillräckligt med intryck! Vi körde på i 110 knyck hela dagen. Glass, frukt och festis höll glucosindex på en jämnhög nivå.

image346


Hoppborgen - en höjdare som dessutom var GRATIS.

           image347                 image348


Bergochdalbanan, hur det nu stavas. Oj, vad vi hade roligt på denna tripp. SÅÅÅ läckert det var. Det är första gången dottern åker en lite mer vågad tur. Gissa om det blev populärt! Vi var tvugna att åka den två gånger.

image349


image350


Ett alternativ till de gamla klassikerna. Räven!

image351


Det ser ut som att sälen flyger i luften men det gör den sannerligen ite. Den hade inte rört en fena på 1½ h utan låg och slappade i ett och samma hörn hela tiden, och tittade slött på de som gick förbi.

image352


Det var allt. Jag kan varmt rekomendera Lycksele Djurpark för er som vill ha en semesterdag tillsammans med familjen. Vi tycker det var perfekt att börja rundvandringen hos de stora djuren medan barnen hade orken och avsluta med karusellerna och lekparken.

Det vi inte hann med var akvariet och lite fåglar. Då hade vi måsta stressa och det ville vi inte. Det blir fler tillfällen.


           image354        image353 



image358

Barnen - De somnade gott när vi väl kom hem...

Svensbyn

image318


Varje tisdag under juli månad har man paltservering i hembygdområdet i Svensbyn. Sist vi var i svärfars stuga så prickade vi in denna dag.

Området är väldigt mysigt och somrigt, många mor och-farföräldrar tar med sig barnbarnen till området som bjuder på servering, hästkärra, mattvättning med såpa och rinnande vatten från ån. Man kan också prova på att smida och att se hur det går till att få fram mjöl i kvarnen.

image327


Ser ni den lilla, lilla segelbåten? Om inte så får ni en närmare titt på den nu...

image321

image322


Här kan man köpa gofika, kaffe, dricka och glass. I ladan till vänster har de paltförsäljning och man kan välja att sitta inne eller ute.

image324

image326


Det här är bastustugan. Jag har inte provat den men min man och resten av den manliga släkten i området brukar oftast sammanstråla i stugan.  Många minnen, berättelser om farfar (min mans alltså) och andra djuplodande samtalsämnen har diskuterats i denna upphettade timmerstuga.

image323


När gubbkropparna har värmts upp ordentligt tar de ett nakendopp i det närliggande vattendraget. Måste vara en härlig känsla! Det hade suttit bra med ett kort på gubbarna men sån tur har vi inte =)

image325

Av någon anledning fick vi inte med kort från de tvättande gummorna eller hästvagnen som dottern besökte mer än en gång! Vi får ta det nästa år.

Ja, det var lite bilder från Piteå. I morgon ska vi till Lycksele djurpark med några kompisar. Vi ska handla lite mat att ta med och packa bilen ikväll så det går smidigt i morgon. Vi hoppas att det både är soligt och molnigt så det inte blir för varmt för oss eller för djuren.


Allt från Svensbyn. Väl mött!

image328

Lite ny info om husbygget

Idag har vi fått tag på grannen som kommer att byggahus på våran högra sida. Karl lät trevlig enligt min man, och skulle prata med sin fru om huruvida de ställer sig till att vi behöver rucka på kommunens direktiv om att bygga inom fyra meter från tomtgränsen. Det blev en lång mening!

De kom överens om att vi skulle träffas och kolla över våra ritningar och prata om hur vi tänker placera våra hus.
Spännande värre. Snart ska vi alltså träffa våra blivande grannar...

De här grannarna hade liksom de på vår vänstra kant en grabb på 3½ år samt en ettåring. Precis som vi. Hur perfekt är inte det =)

Back to work!

Fyndat på LINDEX

Jag älskar att fynda och det passar perfekt nu inför kommande dagisdagar. Lillebror behöver kläder och byxor så vi inte behöver köra en tvättmaskin dagligen. Storasyster kommer att behöva lite nya långärmade tröjor och lite nya jeans. Nu är vi en bit väg i alla fall.

Allt detta kostade sammanlagt 170 kr. Jag är så nöjd så...

Nattskjorta!

image306


Bodysar!

image307

image308

image309


Dottern ville absolut ha denna solskärm för hennes kusiner har sådana.
- Snääälla mamma, visst kan jag få den här? Den passar perfekt.
Jag kunde inte säga:
- Du får önska dig den då du fyller år! (Januaribarn!!)

Så en solskärm blev det.

image310

Jag tycker att LINDEX får allt bättre kläder. Lite av min nya favoritaffär åtminstone då det gäller barnkläder.

Jag köpte en tröja till mig själv med på rea. Kändes väldigt fräsch. Jag har sett den "live" och tänkte med ens att den skulle sitta snyggt på mig med...

image311

Det var allt för i afton. Nu ska vi gå på en raskis hela familjen, sen ska ungarna i säng och jag ska till jobbet för mitt sista nattpasss innan semestern börjar.

Dags för Utmaning 1

Jag tänkte skicka en utmaning till Karin, Tina, MO och Thea och vill någon mer vara med så vore det bara roligt.

Så här lyder utmaningen:
Vilka tre godissorter tycker du har snyggast  design?

Handlar alltså bara om utseéndet - inte smaken. För att göra utmaningen lite mer av kvalité så måste ett kort tas på varje sort.

Bit i den du!

Här kommer mina tre...


1) Engelsk konfekt. Samtliga godisar i denna serie har både färgen och formen.

image303


2) Danska pastiller. Jag är inte riktigt säker att de heter så, men jag tycker namnet passar på dessa runda färgsprakande karameller. Smakar lite saltlakrits.

image304


3) Dumle. Den absolut snyggaste godis som är inslagen i papper. Bilden har jag visat förrut så det blir en favorit i repris.

image305

Ja, det  var mina favoriter. Blir kul att se om någon hakar på.

Plommon

Så kommer dagens inlägg. Jag ska snabbt sätta in en härlitg bild på lite naturlig laxantia! Inte för att det behövs - jag ska ut och jobba två nätter och det brukar röra till det rejält i min ventrikel och efterföljande tarmsystem. Sist jag jobbade natt, bodde jag på toan dagen därpå. Vi håller tummarna för att det ska gå bättre denna gång =)

Idag har jag fyndat på LINDEX-rean. Visar plaggen imorgon. Nu har jag laddat med kläder ffa till Lillebror så han klarar av en vecka på dagis. Jag räknar med att det går åt en body per dag!


Plommon till hela familjen!

image302

Jag är rätt nöjd med kortet - Jag har tagit det alldels själv. Nog blir man väl ändå lite sugen på ett blänkade plommon. Kanske är de förtrollade som i "Stora stygga vargen och grisarna"...


Nu ska jag ut på en raskis och sedan ska jag försöka sova en timma. Jag försöker alltid det innan jag jobbar natt och hittills har det gått ganska dåligt. Svårt att somna på beställning men det är väl bra om kroppen vilar lite i alla fall.

Stockholm i mitt hjärta...

Idag har jag varit ledig och vi har varit (hela familjen) på äventyrsbadet i Holmsund. Mycket barn var det i och med att vädtret ute inte tillåter badstrand. Vi skyndade oss sedan hem för kl 16.30 skulle vi bjuda på middag. Vi kom hem ca fem miuter innan det knackade på dörren! Tur det går fort att laga Keldas orientaliska soppa!

Nu ska barnen snart sova och vi ska väl se Allsång på Skansen, vi vuxna. Lugnt och skönt blir det i alla fall.


Jag vill inte sitta framför bloggen nu när vi har främmande (de håller på att natta gossen deras) så den bild jag kan erbjuda är denna:

image301

Snygg design på en mycket god karamell!


Jag har tänkt skicka en utmaning med detta tema, men det får bli en annan dag då jag har mer tid.

Fönsterbläck!

Om man ska ha vitt fönster, röda fönsterfoder, röda knutar och galvaniserade stuprör/rännor - skulle ni då välja vita fönsterbläck eller galvaniserade eller röda?

Fick frågan av några vänner då vi började prata hus i helgen. Jag tyckte vi hade tänkt på det mesta men icket!
Blir intressant att se vad ni alla besökare ( om jag avrundar ca 1470 personer =)) tycker...

Man flänger fram och tillbaka...

...och det är ganska trevligt! vi har precis kommit hem från en tur i Skellefteå igen. 30-årskalaset var trevligt och det bjöds på mycket gott. Vi övernattade i mina föräldrars sommarstuga.

Min mamma hade ganska nyss kollat bloggen och undrade varför inte kortet på radion m.f.l fanns med. Jag har ju såklart sparat en del bilder så att det alltid finns bilder till hand då jag sätter mig med bloggen. För mors skull så sätter jag in många bilder från deras stuga så har något att se framemot.


Stugan ligger nära sjön och i just den sjön har jag badat varje sommar så länge jag kan minnas. Själva badstranden kallas "Sjöbosand" och är en välbesökt strand då det är badväder. Stugan ligger på promenadavstånd till badplatesen men vi badar ju såklart här så man har nära till både fikat, toan och altanen.

image294


Här ser ni sommarens senaste projekt. Pappa har satt en grillring mellan småstugorna och mamma har lagt in sten runt ring och trädstam - mjukar upp lite och ser väldigt trevligt ut. Eller hur? Nu väntar vi på galler och härligt god grillmat...

image296


Storstugan har två sovrum. I detta rum rymms bara en säng (som pappa gjort) och i det andra rummet rymms två sängar. Om någon tycker gardinen känns bekant så stämmer det bra. Jag har samma tyg i Lillebrors spjälsäng. Mamma blev så förtjust i tyget så jag fick köpa en bit till henne med.

image298


Här kommer en bonusbild!

image297


Nu kommer bilden mamma undrade om jag hade glömt. Hon är så vansinnigt nöjd över radion hon fick då hon fyllde 60 bast. och jag förstår henne. Den är riktigt snygg i rött dessutom praktisk då den går på batteri. Då kan man ta ut den på altanen eller när man sitter i solstolarna någonstans i skuggan.

image299


Pelargonian finns utplacerad lite varstans i stugan. Enkelt, somrigt och lättskött.

image300


Vi har fortfarande regn här i norr vilket kan ses på plattorna. Det går nog snart över. Jag ska bara jobba onsdagnatt och torsdagnatt sedan går jag på tvåveckors semester. Blir perfekt.

Lördagkväll

Oh, så skönt att komma hem från jobbet och veta att man inte ska dit i morgon. Nu ska vi packa väskan så vi kan fara till Ske-å i morgon på 30-årskalas.

Svärfars hade köpt med sig lite dricka under deras cykelsemester söderut. Ska smaka på rabarberdrickan nu...

image291

Saft ser verkligen mycket godare ut då den hälls upp i sådana här fina flaskor, eller hur?

Hästen Sell

Grannarna till svärfars (i stugan) har en riktig arbetarhäst. Man ser ofta ägaren var ute på ängen och arbetar med höet o.s.v.  Varje tisdag under julimånad tar han hästen ner till hembygsområdet och så får alla som vill åka på hästkärran. mycket uppskattat av såväl gammal som ung.


Sell, var namnet.

image287


image288


Det är fortfarande liter spännande för dottern när hon ska klappa hästen, men jämför man med ifjol så är hon mycket tuffare i år.

image289


image290

Jag hoppas verkligen att våra barn inte kommer att bli allegiska mot pollen och gräs eller djur. Själv har jag klarat min allergi mor djuren men klarar inte av det gröna. Hoppas, hoppas...

Skönt med fredag

Ja, så känner nog de flesta förrutom vi som jobbar helg! Vi har skönt nog haft en lugn kväll på kirurgen och jag kunde gå hem lite tidigare.


Är ju lite inne på stug-temat så jag fortsätter där. Nu åker vi tillbaka till mina föräldras stuga...

I hallen har mamma målat panelen i en klarare blåfärg. Funkar i en sommarstuga men jag skulle inte vilja ha den i hemmet!

image284


Ovanför panelen sitter en gulprickig tapet. Den skulle jag gärna sätta i barnrummen men den finns nog inte längre i sortimentet. En liten fiol och tavla piffar till det och passar fint här i hallen.

image285


Hästen har hängt med länge. Jag tror den är en av mammas favoriter. Hatthyllan är liten men rymmer det nödvändigaste. Lite grovkläder hänger i förrådsstugan så att det inte ska bli för mycket kläder i lillhallen.
Pappa har gjort hyllan och målat den i samma blånyans.

image286

Jag skulle kunna tänka mig liknande modell i våran kommande entréhall fast i större format och vitmålad. Vi får se, det är ju ett tag bort...

Lite ny information om tomten

Häromdagen talalde min man med våran blivande husgranne. Vi förklarade vårat lilla dilemma om att vi hade svårt att få in hus och garage och kunna hålla besluten om tomtgränserna. Han var väldigt tillmötesgående och ville bara prata med frun först. Han trodde att vi absolut skulle kunna komma överens om något då de också sett att det kan bli lite tajt om utrymme.

Phu! Så skönt. Nu ska vi kolla med grannen på andra sidan också och försöka få ett grannemedgivande påskrivet. Då det är klart måste vi göra ritningarna helt klart och skicka in till bygglovsavdelningen.


image283

Det går framåt - om än det går långsamt...

( Blombilder funkar alltid då man inte riktigt vet vad man ska lägga in för att liva upp inlägget lite!)

Utmaning...

Har fått en utmaning...


Nämn något som gjorde dig glad igår: Att mina ögon svulnade av något under kvällen.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Var på jobbet.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Tog lite ögondroppar och slängde av min lite kläder för att det är så varmt i lägenheten
Det sista du sa högt? Tack för idag!
Det senaste någon sa till dig: Tack detsamma!
Vad har du druckit idag? Citrondricka
Vad var det senaste du åt? En Magnum mandel på jobbet.
Vad var det senaste du köpte? Detsamma som ovan.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun trädörr.
Vad är det för väder hos dig nu? Fruktansvärt soligt och varmt.
Godaste glassmaken? Mest förtjust i det som finns runt om glassen eller det man har till!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut.
Sover du tungt? Av och till.
Drömmer du mardrömmar? Väldigt sällan.
Trivs du med ditt jobb? .Jätte bra.
Favoritklädsel? Mjuka och behagliga kläder!
Favoritlåt just nu? Oh, jag lyssnar på så mycket. kan inte bestämma mig. (Kolla in mina musikinlägg se får du ett smakprov)
Vad ser du om du tittar till höger? Keybord och "viktigapapper"-lådan.
Vad gör dig glad just nu? Att vi kanske kommer att kunna bygga våran enplansvilla trots allt.
Vad ska du göra härnäst? Snyta nästan och lägga mig i soffan en stund och vila.
Höger el vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Bra, men det känns lite trist att jag är så allergisk!
Favoritgodis? Det mesta går ner, helst inte marsipan.
Kläder just nu? BH och trekvartsbyxor...
Sommarplaner? Fara till stugorna, bada, ta det lugnt och skönt.
Hur många kuddar sover du med? Två-tre. Vill ha högt undet huvudet.
Spelar du ngt instrument? Har spelat piano, kan lite gitarr och spelade fiol som liten.
Morgon eller nattmänniska? Nattmänniska. Sedan barnen kom har man blivit tvingad till att bli morgonmänniska.
Vad är viktigast för dig?  Barnen och min man.
Är du kittlig? Ja, lagom kittlig.
Snarkar du? Nej.
Stjärntecken? Skorpion.
Äckligaste insekten? Tycker de flest insekter är smått obehagliga!
Stökigt el välstädat? Föredrar välstädat men visst är det stökigt ganska ofta.
Längtar du mest efter just nu? Nästa vår/sommar...


Så var det gjort. 

image282





Svensbyn

Vi har varit några dagar i Svensbyn som ligger utanför Piteå. Mina svärföräldrar har sommarstugan där och i stort sett halva tjocka släkten på min mans sida bor här. Vi lyckades i år att pricka av självaste skördetiden. Gräset på ängarna runt stugan klipptes i samma stund som vi kom körandes med bilen upp mot stugan. Kände redan då hur det började klia i näsan och reta i mina än så länge blå ögon.

Två dagar senare var det dags för traktorn att köra ihop höet i långa fåror. Då var det helt kört för min del. De blå ögonen farsvann bakom locken och näsan slaggade igen. Tack och lov att det finns medikament...(inte för att de hjälper särskilt mycket). Hur otur kan man ha. Av alla sommardagar så prickade vi in den absolut sämsta. Nåja.

Naturligtvis var Canon med och jag började med ens ta kort som jag visar här nedan:

Stugan ligger i närheten av en förfärlig massa skog. Man skulle kunna kalla det för en skogsstuga. Man ser granar och tallar åt alla håll och ibland ser man hästen Sell beta i hagen bakom stugan. Sell är förmodligen den klokaste arbetarhästen i Norrlandsregionen. Stark som en oxe dessutom. 

image278


Ytterdörren målades för något år sedan i guldockra. Bra val. Stugan fick lite mera karaktär, tycker jag. Även fönstren fick ta del av den färgen.
image280


Lillstugan fungerar i huvudsak som sovstuga. Under denna vistelse sov farmor, farfar och dottern här. De kom aldrig ut förrän tidigast 08.30, så de tyder på att de sov gott!

image279


Mat äter man oftast mycket hos svärfars. Vad sägs om denna sommarbuffé?
Kalvsylta, potatis och rödbetor. Om man inte är så förtjust i kalvsyltan kan man ju välja och vraka av allt det andra goda =)... Jag blev då så mätt att jag senare på kvällen var tvungen att äta lite av köttfärspajen då svärfars gått i säng.

image281

Salladen gick inte heller av för hackor.


Jag förmodar att många har saknat mig. Nu är jag tillbaka. Laddad upp till tänderna...


RSS 2.0