Tjejmiddag nalkas

I morgon afton ska vi träffas ett gäng tjejer och njuta av god mat nere på stan. Det blir lite bråttom för mig som jobbar till 16:45 men jag är kvick då det gäller.

Vi har inte planerat var vi ska gå så jag hoppas vi hitter ett bord där vi får plats.

image726

I morse blev det att gå upp tidigt för barnen. Klockan 07:00 lämnade jag dem på förskolan sen rusade jag till Landstinget. Lika snabbt rusade jag när de skulle hämtas, hade utvecklingssamtal med fröken och sen drog jag barnvagnen hem genom den spåriga snön som lagt sig.

Lilleman skriker av oklar anledning, gjorde det natten som var också. Nu ska det ges lite alvedon och så hoppas vi det lugnar ner sig.

Dra på trissor

Nu kräks lilleman igen. Kl 04:00 i natt kom det en rejäl skur i sängen. Man kan således säga att det blir en dag hemma i lugn och ro. Vi ska ta en sväng med vagnen så vi får dra in lite frisk luft i lungorna. Jag tror det blir dagis i morgon.


Tvätten ligger i en lite hög gömd i badkaret. Tur man kan dra för! Hoppas tvättstugan är tillgänglig sent i kväll.

image723

Nu är det snart sportlov. Så skönt för min man och barnen. Jag tror de ska åka upp till Skellefteå medan jag jobbar.

Konst på vår vägg

Jag har börjat fundera på var jag ska sätta upp tavlorna i vårat nya hus. Några kommer inte att komma upp överhuvudtaget. Förmodligen lörns det inte planera tavlorna redan nu men jag har inte mycket annat att göra idag, så jag njuter av tanken.

Den här tavlan har en Skelleftbo målat. Hon heter Aino Backlund. Jag är egentligen ingen guldramsfantast men just på den här hjortontavlan, med ett mygg på toppen tycker jag funkar utmärkt i en guldram.

image724

(Lite skuggbilder kom visst med på kortet)

Den här tavlan kommer att få sitta i vardagsrummet. Den får hänga lite avskilt från de andra då den har ett guldigt tema. Kanske den skulle passa i hallen också. Måste nog ta fram planritningen.

Inredning ska kollas

Vi ska kolla lite toaskåp, toalett, handfat osv. Ni som redan renoverat eller byggt nytt. Finns det några tips ni vill dela med er av?

Vi funderar på en vägghängd toa. Praktiskt vid städning.

image721

Toalettskåp finns det ju en massa av också. Blir kul att titta på dessa saker. Måste se om det går beställa broschyrer att bläddra i.

image722
Det här skulle kunna bli bra på lilltoan.

Ikväll ska det beställas broschyer - helt klart!

Ikea-trippen närmar sig...

...och jag sitter med IKEA-katalogen så ögonen blir alldelse torra. I går hittade jag ett tyg som jag inte sett förrut på deras hemsida. Jag brukar köpa 60 cm eller 120 cm så det räcker till två kappor.
Det får bli en snutt av detta tror jag. Måste se det i verkligheten först så det inte ser blarrigt ut. Kanske kan man göra en liten tygtavla av det till lillemans rum.

image719  image720

Det blommiga tyget föll min dotter för. Hon tyckte det var sååå fina blommor. Blommorna med rosa är finast enligt henne. Kanske en tygtavla till henne med, vi får se.

Idag har vi varit på Öppna Förskolan. En kompis som är mammaledig just nu följde med, så vi fick sitta och surra bort några timmar. Skönt.

Pannkaka (dvs ugnpannkaka för er som har svårt att skilja på plättar och pannkaka) serveras det till middag. sen ska jag ta en rask promenad.

Tripp till Sävar

Idag ska vi ta en biltur till Sävar. En gammal konfakompis har precis flyttat in och vi har samma byggherre. Nu får vi se deras taktegel och lite hur kvalitén är invändigt. De är mycket nöjda med samarbetet och resultatet. Känns ju bra för oss att höra.

Deras hus som finns på SkelleftåBygg ser ut så här:

image718

Jättefint utvändigt. Blir kul att se invändigt...


Byggherre på besök

Igår hade vi besök av våran byggherre. Lite samtal kring husritningen, taktegel, lister, el och rör hann diskuteras. Vi bestämde på plats några av de stora besluten som ska tas.

Tegel: Det vill säga takbetongtegel. Här kommer vi att ha Bender 2-kupiga, Palema, röd.

image716

Innertak: Trä, vanlig v-spårig bräda. Kommer att grundmålas med en "specialfärg" så man slipper kvistlacka, sen målar man den på plats med samma färg. Vi kommer att ha vitt tak.

Innervägg: Gipsskiva.

Takstolar: Vad den heter vet jag inte men den vi för närvarande kollar upp kommer att ge oss ett bra vindsförråd, på ca 90 kvm och det vore rätt bra.

Lister: Taklist, golvsockel, fönsterlister är bestämda. Lite rejäla men ändå enkla i formen.

Toaletterna: Här ska vi ha plastmatta och våttvägg på lilltoan. Kakel och klinker på stortoan. Mörkgråa golv och vita/ljusa väggar på båda.

Fasad: Faluröd slamfärg, knutar och fönsterfoder målas också röda.

image717
Fick inte bort texten under burken!

Stuprör och hängrännor: Galvaniserad plåt

Här fick ni väl en gaska tydlig bild på hur huset kommer att se ut.

Om du sedan avancerar lite i tanken så lägger du in mina textiler på väggar och i fönster, pilasterhyllan och ett vitt kök från IKEA så har du hela kåken klar. Våran soffa behöver du EJ placera någonstans. Du  vet varför.


Visit i Lycksele

Har varit på en tvådagarskurs i arbetmiljö i Lycksele. Kom hem vid middagstid. Borta bra men hemma bäst, som man brukar säga.

Nu sitter barnen och ser "Kalle svenslös" (jäntan har inte fått kläm på titeln riktigt), pappan sover troligtvis och jag måste in och kika på bloggarna.

image715

Jag missade bygglov igår så nu blir det till att kura ner sig i soffan till kl 20:00 då Roomservice börjar. Först ska jag bada i badkaret med ungarna så de somnar gott därefter.

Mysigt värre

Sitter i mjukisbyxor, rullar i håret och snor i nästan. Ska ta mig nåt i magen och sedan gå på jobbet. Tidigt i morgonbitti går bussen till Lycksele. Ska på utbildning tillsammans med mina chefer om arbetsmiljö och sånt. Vi kommer att vara på Lycksele Hotell.

Vi får hoppas på ett bra körväder och att chefen (vi delar rum) inte snarkar ,så jag får en skön lyxig hotellsömn.
Huvudsaken man inte missar ByggLov kl 20.00.

image714

Kortet är taget på sista bröllopet, ganska fint och stämningsfullt med så många ljus. Alla gäster fick varsitt och så gick man fram till ljushållaren som var placerad framför brudparet. Mysigt...

Bygglovet godkänt

Nu har vi fått besked. Vi har fått Bygglov. På fredag kommer våran "byggherre" ner till Umeå och så kommer han förbi oss så vi får prata lite om, ja, jag vet inte riktigt om vad, men nu sätter ju själva byggprocessen snart igång så vi bör väl ha träffats innan.

För er som inte hängt med på bloggen kommer jag nu att visa planlösningen justerad och klar. Lite grumligt kort men så blir det när man fotar ritningen i dess befintliga skick.

image713

Vi har alltså dragit ihop huset lite på längden och gjort den en aningens djupare. Ca 137 kvm blir det. Vardagsrummet har fått ett till fönster, köksfönsterna har ändrats lite och barnrummens fönster är lite smalare. Alltså inte någon synbar förändring direkt. Garaget blev smalare men då fick vi lite mer förråd bakom i stället.

Vi har båda sökt ledigt från våra jobb från mitten av Maj. Inte länge kvar tills huset ska stomresas.

Vad gömmer sig i garderoben?

Jag har lite svårt att hitta saker som jag kan fota och visa för omvärden. Härdomdagen köpte jag i alla fall en liten tygbit som jag tänkte skulle bli fräsch i tvättstugan eller barnrummen eller var som helst. Det måste jag ju visa er. Ser lite blaskigt ut så här, men live tycker jag det är riktigt snyggt och upplyftande.

image711

Man kan ju kombinera detta tyg med många olika kuddfäger och det gillar ju jag.


Då jag ska lägga in tyget hittar jag långt bak i garderoben ett kuddfodral jag köpt för länge sen. Jag kanske redan har visat det?

Det är köpt på POPShop & Company, kommer att bli snyggt på en NY soffa tillsammans med mitt Marimekkofodral som jag fick i julklapp (finns under kategorin Textilier).

image712


Om ni vill att kuddarna ska ligga snyggt i soffan, så har jag lärt mig att man ska ta sin hand och slå ett lätt "karateslag" neråt, i mitten på kudden. Jag har tränat i många år och ni ser ovan hur snyggt och naturligt det ser ut.

Lycka till!

Snåltarmarna på H&M

Jag kan inte låta bli att bli irriterad över dessa rabatterbjudanden som H&M skickar ut. !0% rabatt, handla för 2000 och då får en kupong på hela 50 kr. Rent utav sagt - löjligt!

LINDEX däremot skickar med jämna mellanrum ut en femtiolapp eller 50% på valfri vara eller något liknande. De har fingertoppskänsla. Då kan det t.o.m löna sig att åka ner på stan en sväng.

H&M må ha billiga kläder men de får se upp för LINDEX. Sist jag var innne på Kappahl så hade de också gjort ett uppsving på Kax-kläderna.

image709 image710

Ja, till mera konkurens!

Dramatisk morgon

Snoriga ungar och en ännu mer snorig mamma skyndade iväg till dagis kl 09.00. När jag är på väg från dagis så drar jäntan min iväg med barnvagnen trots förbud från mor sin och så var olyckan framme. lilleman satt såklart inte i vagnen i det läget.

Vagnen börjar rulla för fort och glider på sniskan så att den tippar. Jäntan hamnar såklart under vagnen in i skogen och tårarna rinner. Det som inte dödar härdar, brukar jag säga men det kan man ju inte säga till barn!

Nu sitter jag här och känner mig som en hårdhudad morsa och kan inte riktigt säga om det känns bra eller ej. Och snorig är jag också.

image708

Alla hjärtans dag

Ja, då har alla hjärtans dag passerat helt tyst och stilla. Ingen kärlekspresent i år heller. Fast jag konstaterade för min man att jag känner mig nöjd och nästan lite smått lycklig över att husdrömmen känns allt mer verklig. Då behövs ingen uppvaktning.

Vi brukar faktiskt inte ta denna dag så allvarligt.

Men för er alla andra romantiker, så bjuder jag på detta urvackra bidrag. En symbol för kärleken, livet, högt blodtryck och infarkter.

image707


Knäpptyst i huset, klockan är visst ganska mycket. Snart hörs små tassande steg över golvet. Jäntan brukar komma till vår säng efter midnatt. Hon tar stor plats fast hon är liten och fungerar som ett mänksligt element. Rätt praktiskt då man själv är frusen.

Krokar

Barnen har fått varsin klädhängare. Lillemans är nerpackad tillsvidare men det var hög tid att jäntan fick sig en. Numera försöker hon hänga upp sina kläder på sitt rum istället för att de ligger på golvet.

image706

Härliga fäger och den rymmer mycket.

Febern kom och gick

Igår afton gick våran dotter och la sig redan 17.30. Ingen feber. 20.00 var hon alldeles kokhet. Jag gillar inte då barnen får hosta. Det är lite falskkruppvarning då de sätter igång. Jag gillar inte då det låter tungandat. Ingen temp idag.

Det blev alltså en väldigt stillsam kväll. Lite tulpaner förgyllde kvällen. De är alltid fina.

image705

Ha en bra vecka!

Lite konst igen

Jag känner att jag misslyckades med våran nyaste tavla så jag har försökt ta ett nytt kort på den. Jag blev väldigt glad då en av förskolefröknarna tyckte den var fin.

Här kommer den i repris. Nu ser den lite mörk ut men annars kommer den lite mer till sin rätt.

image703


Jäntan har också fått en ny tavla till sitt rum. Tidigare hängde den här ovanför pianot. Den har jag haft i mitt barnrum.

image702


Nu är den utbytt till en ny fast ändå lite likadan. Samma klippdocketema. Ramen är julröd fast det syns knappt. Jag måste bättra på min kamerakunskap så färgerna blir rätt.

image701


Då jag ändå är igång så visar jag en till variant på tavla. Jag tror det är en 70-talstavla. Ful eller snygg, jag vet inte men det är något som tilltalar mig med den. Kanske att den funnits i barndomhemmet.

image704

Jag gillar den färgglada pricken mitt i.

Lite olika tavlor som egentligen inte alls hör ihop rent stilmässigt. Blir intressant att se hur de ska placeras i nyhuset. Kommer jag att få till det? Morsan är bra på tavelplacering så hon kommer med all sannorlikhet att anlitas den dagen det är dags.

Konst på hög nivå

Igår fick dottern lite ansiktsmålarfärg. Idag skulle jag försöka skapa något i hästväg. Resultatet ses nedan.

image700

Jag vet inte om jag fick till det riktigt men ungarna är nöjda och det är ju huvudsaken.

Nu ska vi ha en lugn kväll. Dottern har rejält med hosta och snorar, lilleman har samma tendens. Hoppas vi slipper feber.

Det verkar bli av att åka till IKEA på sportlovet. Hurra, hurra. En minisemester, vår sista semester innan vi bygger hus. Sen behövs inga semestrar överhuvudtaget...

Juntakväll

Har kommit hem från en som vanligt trevlig juntakväll. Vi fikade semlor på Café Mecka och pratade om ditten och datten. När vi skulle gå därifrån påpekade vi för ena medlemmen att hon alltid har shoppat innan vi sluter upp utanför Åhlens. Så även denna gång.

Idag ville hon dock inte visa vad hon inhandlat på Kii, men inte kunde vi acceptera det svaret. Då pressen blev alltför stor kom bekännelsen:
- Jag var tvungen att köpa något nytt för annars skulle jag komma i samma kläder som sist vi sågs, så det är min gamla tröja i påsen bara!  Hon såg en aningens besvärad ut av att måsta erkänna detta.

 Hon hade alltså köpt en ny blus, gått in på Åhlens, låsats prova kläder för att kunna byta till den nya blusen istället.
Det var dages höjdare. Vi fick oss ett gott skratt allihopa.


På väg till bilen såg jag en kruka jag gärna skulle vilja köpa och sätta på Tv bordet. Från Cult Design.

image699

Måste kanske gå in på affären vid nästa stadstripp.

Nu ska jag se Bygglov som min man spelat in på video. Härligt.

Ledig dag

Känner mig lite trött efter förra veckans "arbete". Bröllop i helgen och födelsedagskalas på söndagen. Morsan i huset är trött och medtagen. Ikväll är det junta på stan och jag kommer knappast att orka vara med så länge.

Svärfars var på IKEA i Haparanda i helgen. Min beställning var liten. Vi kommer nog att åka ner en sväng under våren för att titta på kök men jag ska först kolla lite priser i stan och kanske få lite tips hur man kan planera köket.

Vi är inne på dessa luckor. Ädel.

image697

Vi kanske ändrar oss då vi börjar närma oss beställningen, vem vet.


Inköpet från Ikea blev en vit Ribba-ram till en plansch som lilleman ska få till sitt rum. Storasyster ska få en lampa.

image698
Den föreställer en blomma men tittar man på den noggrannt så påminner den lite om fem stycken bröst. Nu kommer jag bara att se bröna framöver.

Ronderna är över

Vilken vecka det varit. Vi har kört mag - och tamrensning hela familjen. Ska man försöka hitta något positivt med magsjukan så hann vi göra undan den precis innan bröllopet. I morgon är det våra vänner från Ö-vik som ska stå framför prästen och se så avslappnade ut som möjligt.

Det kommer att bli en trevlig fest, det är jag alldeles övertygad om.

image696

Om jag skulle ha blivit vigd av denna kvinnliga biskop hade jag nog inte varit speciellt nervös. Hon ser mycket pålitlig ut. En kvinna med erfarenhet och värme, eller vad tror ni?


Jag skulle också vilja skriva:
- Vilka är ni som tittar in hos mig på bloggen ?,

men jag befarar att det mest är mina släktingar, för jag ser på statistiken att den står på exakt samma ställe som då jag började blogga!

Vänta ni bara tills jag har huset inom räckhåll, då kommer statistiken att flyga i taket, datorn att haverera och kameran att glöda...

Trevlig Helg alla mina släktingar och alla ni andra, som tjuvkikar...

RSS 2.0