Knoppar

Det såg rätt så dött ut tills bara för några veckor sedan. Nu har det börjat knoppa sig både i träd och buskar.
Här är det tänkt att det ska komma en massa Humle som får ringla sig runt störarna. Jag måste gräva ner mer för det tog sig inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Här är det på gång en buske med gula blommor. Det är inte ölandstok utan nåt annat. Jag kommer aldrig ihåg vad den heter men fin är den!
Vi har små vita blommor på allmänningen här bak. Grannen säger att det är hjorton. Tänker inte sprida detta vidare utan ska plocka eventuella bär och njuta av dem själv.
Sist med inte minst så är äppelträden också på G. Fortfarande tunna och tabiga, kommer knappast att bringa någon större skörd, men de lever och det är huvudsaken.


(Jag är rätt nöjd med skärpan på det här kortet...)

Man har gått och blivit en trädgårdsnörd helt enkelt. Kollar dagligen hur buskarna tar sig. Men jag ska minsann vara nörd ett tag till för det här med att ha en egen tomt är riktigt trevligt.


Busungar

Ibland får man dem att posera precis som man vill, men inte denna dag!De hade väldigt roligt, så då får det vara värt det!


Lilleman har fyllt 4

Så har lilleman äntligen fyllt 4 år. Det blev lite "halvfirande" hos morfars, hemma och hos kusinen som också fyllt år.

Oavsett i vilken ålder man är så går det inte komma ifrån att det är roligt med presenter. Men är man fyra gäller det att hålla tungan rätt i mun!
Jag ska göra en stor tårta då det blir "skolavslutning" för ungarna och så ska de få bjuda in grannbarnen. Man kan väl få äta tårta även om det inte är födelsedag...
Så var det dags...

...att se äver vad man behöver till trädgården!

Då vi inte har så stor tomt så går det inte att sätta så mycket buskar och träd. Men jag ska försöka få in ett litet enkelt jordgubbsland i alla fall. jag och ungarna var på Smultronstället för några dagar sedan och kollade vad de hade att erbjuda.
Inga inköp förrutom varsin glass. Till skillnad från idag så var det strålande sol den dagen.


Lilleman gjorde allt han kunde för att inte se normal ut på korten.Idag är det grått och kallt ute. Jag ska plocka undan lite här hemma och sen måste jag se vad kylsåpet har att erbjuda innan jag åker och handlar.

Helg i Stockholm

Vi har varit i Stockholm i helgen. Ungarna åkte till morfars och vi fick njuta av en barnfri helg. Vi har hunnit gå på stan i lugn  och ro, ätit gott, surrat med våra vänner i deras härlga växthus, ett bröllop och så långa sköna sovmorgnar.
Nu väntar en ny arbetsvecka här hemma och ungarna är återlämnade. Inte så illa det heller, men jag hade nog ändå kunnat tänka mig en dag till i storstan...

Uterum

Jag är sugen på en gillestuga, uterum eller vad man ska kalla det. Vi har egentligen på gränsen till för liten tomt men det borde kunna rymmas en stuga.

Tanken är att man ska kunna sitta där inne under tidig vår, vid dåligt väder och in på hösten, det ska rymmas ett bord och några stolar så man kan ta in sina grillspett, sina bakverk och kanske låta ungarna sitta där och rita så man slipper ha dem springande ut och in hela tiden.

Mina favoriter hittills är dessa hus. Jag tror nr 2 skulle vara lämpligare fast manngehöver kanske inte ha den i exakt det utförandet...Nr 1: Skulle bli fin faluröd och med vita fönster och dörr. Ingen insyn men å andra sidan ingen "utsyn" heller!

Alt Nr2: Inte helt fel modell det här heller. Jag tror den här skulle göra sig bättre hos oss. Kan redan se hur vi sitter därinne, tända ljus, lite blommor, lite cola light och utanför börjar det att skymma eller så ser man en massa myggor som förtvivlat försöker ta sig in...
Nu är det bestämt, det får helt enkelt bli alt nr 2. Ska bara övertala min snickarman och min snickarfar...
Vinter vs. sommar

Vilka kontraster det är mellan vinter och vår. Vi har haft en väldigt snörik vinter i år, skottat och skottat, varenda dag.

Ett litet bildbevis på detta:


Här sitter lilleman på vänstra sidan av våran uppfart och som ni ser är drivan ganska hög.
Inne kan man ha sommarkänslan året om och detta ser ni klart och tydligt på följande kort. Ungarna kan om dom vill ha riktigt roligt tillsammans även om kläderna börjar vara utslitna...Lilleman och jäntan - Syskonkärlek när den är som allra bäst!


Flower Pot

Vissa saker kan man titta på länge innan man köper dem. Det här är en sån sak. En lampa.

Nu sitter min Flower Pot -lampa i vardagsrumsfönstret, röd och fin, och inget annat hade kunnat passa så bra som just den här lampan.
Synd bara att det börjar bli så ljust ute!


Grönt är inte alltid skönt

Så har vi kommit till den årstiden som jag inte riktigt kommer överens med. Våren! Ögonen har börjat klia, näsan blir täppt och man har en kronisk känsla av trötthet. Jag hoppas på mycket varm dagar och sol så knopparna får brista ut i full blomm och att det regnar på nätterna så pollen faller ner på backen.
Tur det finns näsdroppar som man får ta i...10 dagar...

Trädgårdsplanering

Det ska bli väldigt kul att få sätta lite fler blommor och buskar på tomten. Vi rymmer inte så mycket men det gör inget. Jag har hellre några få växter och blomkrukor som ser välskötta ut, än mycket som vi inte klarar av att ta hand om.

Nästa stora fråga är om vi ska ha staket eller häck...den tål att fundera på!Det är dock ett tag kvar tills vi ska köra igång med detta. I första hand ska vi bygga ett cykelskjul i sommar. Vi måste bara vänta på att de sista snödrivorna töar bort!


Entrétak

Vi funderar på ett entrétak i glas ovanför groventrén. Har försökt googla lite och se vad som finns på marknaden. Jag är inne på ett rundat tak och min man på ett rakt.
Det hör mer till ovanligheterna att vi tycker olika, faktiskt bara spröjsen hittills som vi tyckt olika om, men när vi väl bestämt oss så är vi väldigt nöjda över valet.


Här kommer några bilder på tak:

Alt 1


Alt2 (inte sidoväggen)


Alt3Nu ser ju våran entré ut på ett helt annat sätt och så är vårat hus rött. Men nåt liknande tror vi skulle se fräscht ut.

Om någon vet en bra hemsida på entrétak i glas så tipsa mig gärna.


Äntligen är våren här

Nu ska jag starta upp mitt bloggande igen men det kommer nog inte att bli dagliga inlägg som det var i begynnelsen. Har precis skällt på datorn som inte alls funkar som den gamla. Har inget intresse alls av att lära mig nya datasaker, men inser att jag inte kan blogga om jag inte tar tag i eländet.

Våren har i alla fall äntligen kommit till Umeå och man börjar känna av solvärmen. Ungarna är för det mesta ute och kommer in genomblöta. Cyklarna har plockats fram och lilleman är numera en hejjare på att ta sig fram på gatan.
Jäntan har köpt en skatebord som hon kämpar med. Det är svårare än hon trodde!Jag och maken har gått ett varv runt huset och börjat spåna på vart vi ska sätta buskar och dylikt. Ganska så trevliga bestyr må jag säga. Tänk att vi har en egen tomt nuförtiden...

RSS 2.0