Så var vi i början på vårat sommarprojekt

Nu känns det som att vi är på gång. Vår vän har kommit hit med en liten grävmaskin. Känns som att vi håller på att anlägga en pool på baksidan.
 
När hålet är klart så ska vi fylla på med grus, frigolit, mer grus, platta till med en "padda" och sen lägga på plattor. Låter väl inte så komplicerat tycker jag. Det blir några släpvagnar grus bara...
 
 
 
Jag tycker då bara att allt känns så spännande och roligt med dettta projekt. Jag kan redan nu se hur jag sitter där inne, tänder några ljus, läser en trädgårdstidning, kanske smuttar på en kall cola. Det kan inte annat än bli en succé =)
 

Sanrt kommer växthuset

Nu dröjer det inte länge förrän växthuset anläder till röda villan. Vi har markerat ut vart det ska stå och till veckan kommer våran vän med en grävmaskin. Spännande är bara förnamnet. Hur kommer det att bli? Blir det så mysigt som jag har tänkt mig att det ska bli?
 
 
 
Nu kan vi inte ångra oss i vilket fall. Här kommer växthuset att stå. Det är ett växthus från Willab Garden, svart alu-stomme, dubbel skjutdörr fram mot altanen, 14,1 kvm stort.
 
Vi ska inte ha det som ett växthus utan som ett uterum. De blommor jag ska ha där i ska bara vara sånt som överlever sommaren ut + en tomatplanta som jag fått av en kollega.
 
I morgon efter jobbet ska jag påbörja urgrävningen av "baby-rabatten". Den ska bli högre och vissa perenner ska placeras ut i mina vanliga rabatter istället så jag får mer plats för sticklingar och skott. Jag ska också måla störarna svarta. Får se vart vi sätter ner dem och humlen som slingrar sig uppför. Måste först ha huset på plats...
 
 

Nya ringar

Jag har ganska tråkiga vigselringar. La varken ner direkt mycket tid eller pengar på dem för jag tänkte att jag kanske skulle vilja byta någon gång framöver.
 
Under alla mina år på sjukhuset så har jag ju heller aldrig kunnat ha ringar på mig. Nu kan jag ju faktisk det!
 

Har en väninna som gillar att jobba med silver och former. Hon har fått i uppdrag att göra en förlovningsring och en "vigselring" till mig. Enkel design men samtidigt nåt som syns på fingret.
 
Här kommer en tjuvtitt på ringarna. Opolerade och inte helt klara att använda. En bred ring och en smal med en skål.
 
 
Ska bli så kul att få se dem glansiga och tillfixade.

Kort sammanfattning

Länge sen sist! Nu kommer en kort och konsist sammanfattning av de sista månaderna.
 
Jag har börjat på ett nytt jobb. En annan klinik och andra arbetsuppgifter. Spännande och utmanande.
 
 
Lilleman har fyllt sju. Firades med paket och minitårtor (rulltårta med grädde och karameller som topping).
 
 
 
Vi har har haft 3 fantastiska veckor där det har varit rena rama sommarvärmen. Ungarna har tagit sig både ett och två dopp i Nydalasjön, rabatterna blommar och myggen börjar ge sig till känna.
 
 
 
Några pelargoner är inköpta, väntar på att petunerna ska komma i butikerna också men det verkar vara lite segt för dem att få hem dom!
 
 
 
Min lilla "baby-hörna" har tagit fart. När jag vet vart växthuset hamnar så ska jag jobba vidare på rabatterna. Då ska dessa placeras ut och så kan jag sätta ner nya skott här i hörnan. Växthuset vi beställt är ett Willab Garden växthus på 14,1 kvm. Återkommer då vi börjar det projektet...
 
 
 
Staketet är på plats på framsidan, utemöblerna har fått komma fram och vi njuter av att sommaren är här. Skulle den tvärt försvinna så har vi i alla fall fått prova på att ha en otroligt fin vår/försommar.
 
 
 
Snart är det sommarlov. Jag har semester andra perioden, perfekt. Blir inte ledig hela sommaren som först var planerat, utan 4 veckor som de flesta andra. Det ska bli grymt härligt. I år planerar vi att fara till Stockholm och Göteborg. Tältet ska med såklart. Jag ska ta tag i mina joggingturer nu när IKSU gått över till sommarschema.
 
Allt är under kontroll kan man väl påstå utan att ljuga!

RSS 2.0