Frisk luft

Idag har vi varit ute hela dagen. Först cyklade vi till stan (med cykelkärran, fortfarande svintungt) för att köpa ett slanglås till kärran. Sen for vi till en lekpark där vi träffade en kompis med barn. Hem för att äta middag.

image811


Efter middagen for jag och lilleman till huset och städade som galingar. Rättare sagt, jag städade och lilleman satt på en liten sandplätt med traktorn, spaden och en hink. Han verkar aldrig bli less på dessa tre ting.

image812

Sandplätten är liten som ni ser.
2½ timma höll jag på och nu ser det mycket bättre ut. Det kvarstår en del som vi ska ta i helgen och det mesta ska köras till återvinningen.


Nu är delar av taket på plats på norrsidan.

image813

Vi åkte därifrån kl åtta och då fanns det fortfarande sol på baksidan där vi ska ha våran altan. hur bra känns inte det!

Bureå Kyrka by night

Har hittat ett fint kort taget Bureå Kyrka där jag och min man gifte oss. Det håller på att vara några år sen (kollar snabbt i ringen), 2002 var det. Vi känner oss fortfarande lika unga i sinnet och min man är mer vältränad än någonsin!

image810
(Fotograf: Patrik Åström)

Ett snabbt inlägg medan barnen tittar på Bollis.

Bullbak

Jag och jäntan passade på att sno ihop en bulldeg igår då lilleman hade slumrat till i soffan. Jag är ingen bakfantast och det är inte så ofta det bakas bullar.

När bulldegen jäser lägger jag över denna mammagjorda bakhanduk.

image806


Jäntan är lite nyfiken på om degen kommer att växa eller ej.

image807


De blev inte så stora, man kan nog kalla dem för småbullar. Smaken är det inget fel på så jag vågar nog bjuda på dem om det kommer förbi någon och hälsar på.

image808

Jag tror jag ska göra en sockerkaka i afton så gubbarna har något till fikat i morgon. De har redan ätit så många bullar så de kanske skulle uppskatta något annat.

Takstolar på plats

Igår sattes takstolarna upp. Det tog inte mer än två timmar för kranen att lyfta dem på plats. Två av gubbarna håller nu på för fullt att lägga plank på taket medans pappa och maken har börjat sätta gips på väggarna. Jag önskar jag fick vara där och jobba med men någon måste sköta markservicen här hemma.

image803


Ännu är huset mest som ett skelett, men det blir mer och mer påklätt för varje dag.

image804

Här kan man ana groventrédörren. (Bilden ovan)

Nedan kan man se "finentrén". Vi har i sista stund valt att sätta in ett fönster brevid dörren som går ända ner till golvet (40cm X 210cm). Vi har funderat på detta rätt länge och nu när man ser hur taket kommer att sticka ut så blir det bara skönt med mer ljusinsläpp.

image805


Jag måste åka ut i afton igen och se vad som hänt under dagen.


Spantra

Det spantras för fulla muggar. Jag tycker det låter som att man utövar någon slags religion men det innebär att man sätter upp stommarna helt enkelt.

Om allt går enligt planerna ska takstolarna upp på tisdag så det är bara att jobba på. Idag har vi målat en massa brädor som ej var grundmålade. Tog oss hela dagen. Sen har vi försökt skotta ut sanden runt huset så att man ska kunna stå stadigt på bockar runt om.

image799


I  morgon ska vi måla lite till och röja undan det skräp som samlats. Mycke skräp blir det.

image801

Nu börjar en ny arbetsvecka. Måste sätta mig ner och planera alla måltider. Aldrig har maken ätit så mycket som nu!

2-åringen

Lilleman har fyllt två år. Ett litet kalas med tårta och några presenter blev det under lördagen. Storasyster fyller fem nästa gång. Det är ju inte klokt.

Vi fick ett överaskande besök från förskolan med tolv barn och tre fförskolärare på fredagmorgon (självaste bemärkelsedagen). Vi vaknade 09:15 och de ringde på dörren 09:20. Vi befann oss såklart i nattsärk och pyjamas, men vad gör väl det då man får besök av en massa pliriga ungar och spontana fröknar! Tur vi gade gjort chokladbollar kvällen innnan. De räckte till alla.

image802

(Maken har tagit kortet. Han bommade visst på skärpan lite)

Betongen är på plats

Igår kom storbilen med betongen. Det gick mycket bra för gubbarna att få den på plats och det blev slätt och fint. I morgon ska det börja spantras (idag har de kapat till en massa virke).


image797

 

Sakta men säkert går det...

 

image798

I morgon måste jag åka dit så jag ser vad som händer på plats. De verkar ha planerat in att takstolarna ska upp till veckan så då får man en tydligare bild på hur huset ser ut, tror jag.

Det byggs överallt

Idag har vårat husbygge stått helt stilla. I morgon kommer betongen. Vi har gjort några ärenden, köpt en såg och kollat dörrhandtag. Efter middagen tog jag och barnen en cykeltur med cykelkärran - svintungt, men det går. Vi var kvar ute en lite stund då vi kom hem. Ganska kyligt ute så jag var glad att Bolibompa närmade sig.

image795


Det är inte bara vi som bygger utan även våran granne, Västerbottens Läns Landsting. Ett helt nytt hus har de smällt upp så vi bor i byggdamm oavsett var vi befinner oss. Förrut var det lite skog mellan oss och lasarettet. Nu försvann den och det börjar kännas rätt skönt att flytta härifrån.

image796

Det blir ju väldigt roligt för de avdelningar som får flytta in i helt nya lokaler. Rent, modernt, fräscht och stora utrymmen - förhoppningsvis.

Värmeslingor på plats

Under veckan som varit har värmeslingorna kommit på plats. På onsdag till veckan kommer betongen. Det är kul att se hela processen från botten till toppen.

image793


Igår lånade vi ett släp från några kompisar och städade undan överblivet material som frigolit och plank. Idag har jag lite träningsvärk i benen efter allt bärande. Vi höll på hela dagen kan man nog säga. 


Det blev fyra vändor till återinningen och där var det kö. En del är verkligen inte snabba att tömma skräpet och verkar ha svårt att fatta att kön växer där bak. Vi var oerhört snabba. Det formligen flög frigolit och fort hade vi tömt släpet. 

image792

Just på den här bilden har vi sprungit in för att få i oss lite mat så släpet får njuta av solen ett tag.

Det är inte lika lätt att vara effektiv då man ha små barn runt fötterna. Än så länge funkar det med spade och hink för våra två arbetsmyror. Storasyster sorterade spik och skruv medan lillebror spatserad runt i sanden. Sistnämda stöp i säng på kvällen. Frisk luft hela dagen.

 image794

Det var lördagspasset. Idag har vi bara haft en vilodag. I morgon blir det öppna förskolan för mig och barnen medan maken åker till bygget.

Ny länk

Har precis lagt in en ny intressant länk på min blogg som ni som vill kan kolla in, Onyinredning
Denna bloggare har ett brinnande intresse för bla Stig Lindbergs porslin m.m.

De här kanske ni känner igen från hans samling:

image790  image791

Bara ett litet kvällstips!

Min arbetarkarl

Maken är lite slut i armarna i kväll. Han har börjat sin första pappalediga dag med att gräva som en besatt på tomten. Han luktar dessutom som min pappa gjorde (under 80-talet) när han kom hem från byggena.

Han är rent utav sagt snygg i blåstället och ju mer svett han luktar ju läckrare är han.

image789

Bort med Lee, Levis och Denim. Nu är det Björnkläder, Cordura, som gäller framöver.

Takstolarna har anlänt

Nu har takstolarna anlänt. De dröjer ett tag innan de ska upp, för än är inte plattan gjuten. Pappa har varit och jobbat på bygget idag. De hade full fart hela dagen och vädret var svängande. Blåsigt, soligt, hagel, regndroppar och ännu mer blåsigt. Så skönt ändå att sommaren är nära och att det är ljust på kvällarna.

image788

Det var takstolarna det. Allt för ikväll.


En klassiker

Igår kväll gjorde jag, min man och min dotter chokladbollar som jäntan skulle ta med sig till förskolan. Oj oj vad hon rullade. Det gick fort då vi var tre som hjälpes åt, så jag hann se inredningsprogrammet kl 20.00.

Cacaoförpackningen är rätt cool faktiskt. Den har hängt med länge.

image787

Jäntan var väldigt nöjd över resultatet och såg framemot att få bjuda sina vänner. Måte nog göra en omgång till!


Nyfiken

Man måste titta till byggarbetsplatsen varje dag även om förändringen inte är enorm. Vi bygger i lösvirke så våra väggar och tak smackas inte upp från en dag till en annan. Man är nog lika nyfiken och taggad i båda fallen.

Vi ser inte så stor skillnad från gårdagens besök, mer än att det ligger lite frigolit eller vad det är som en mur runt granuleringen. Vi såg också att de hade satt ut en orange lina som förmodligen visar på höjdläget.

Jag har faktiskt ingen aning om vad de gör mer än att här ska plattan ligga. Kanske fattar jag bättre i morgon afton.

image786

Håll ut vänner, bara plattan kommer på plats så ska vi jobba på som flitiga små myror.Ja, det är sant...

...att vi lyckades ta oss till IKEA igår och vi hade det bra. Vi kom fram till IKEA vid 11.30 så vi började med lite lunch. Sen gick vi och gick och gick tills maken började se lite dyster ut - då tog vi en kopp kaffe, sen fortsatte promenerandet i IKEA-huset en stund till. Kl 16.30 började vi färden hemåt. 

image784

Vi kom hem ca 20.30 och då kom även svärfars hem med barnen. De hade också haft en järttebra dag tillsammans. Inköpen vi gjorde var inte många. Får visas på plats i det nya huset...

Nu kan barnen få kräkas och ha feber för nu är IKEAresan äntligen gjord.  

Loppis

Idag har vi varit på loppis. En massa bord, oftast fulla med dravel. Hittar man nåt av intresse så är priset ändå inget fynd så det blir mest att titta. Lilleman fick en liten plastbil och jäntan ett hårspänne sen var dom nöjda och glada.

Vi köpte en Åseda-vas, (eller vad man ska kalla det) som svärmor har massor av i stugan. Vi får knappast ihop en samling av dem men den här blir läcker i vardagsrumsfönstret.

image785 

Vi har också hunnit med ett 3-årskalas, varit i brorsans stuga, snippat förbi tomten, och den såg ut precis som igår, badat barnen och nu ska de bums i säng.  

Två arbetsdagar kvar för mig och tre för min man sen börjar allvarlet.

Katastrofen är nära

Men dra mig baklänges. Svärmor är sjuk.

Måste ringa och kolla hur hon mår, för att jag bryr mig om henne, men också för att veta om vi kommer att kunna åka på IKEA  i morgon.
Det går sannerligen troll i det här!

Den gär gumman verkar i alla fall frisk som en nötkärna.

image783

Snabb försäljning

I förrgår sålde vi våran stora bokhylla. Igår kväll plockade vi isär den och i afton kommer köparen och hämtar den. Fort var det gjort. Känns bra att ha sålt den i god tid för nu ska vi en med en säng till jäntan så hon och lillebror får bo i samma rum. Då pappa kommer ner så tar han jäntans nuvarande rum, så han är utvilad inför husbygget.

Ganska meningslös bild men det bjuder jag på.

image780

Det hela blir lite provisoriskt men barnen är inte kinkiga och vi tror det kommer att funka bra.

Böckerna packas ner i papperspåsar. Mycket smidigt när man ska flytta dem. Fyller man en banakartong blir den på tok för tung och nu får man en ergonomisk hållning med en påse i vardera hand.

image781


Packningen ställs tillbaka där hyllan stod, måste snygga till lite i och med att svärfars kommer i morgonbitti.

image782


Jag har det jag gör innan jag ska till jobbet. Måste rappa på.

Vitsippan ute i backarna står

På väg hem från förskolan hittar vi massor av små vita blommor längs vägen. Jäntan vill plocka några och sätta i ett glas när vi kommer hem. Ganska så små och färglösa, men ack så vackra.

image777

image778

Mina två återstående arbetsdagar har plötsligt blivit fyra. Ska buffra två pass till veckan, men sen...lååångleeedig. Planen att åka till IKEA i Sundsvall kvarstår men vi pratar inte högt om det för då kräks barnen.

Efter middagen åkte vi och hälsade på våra vänner i Holmsund. De hade gott kaffe och kall mjölk. Vi stod för ett enklare fikabröd.


Nåt nytt varje dag

Idag på förmiddagen cyklade jag och jäntan till tomten. Ville bara försäkra mig om att de hade satt igång ordentligt. Det hade dom. Ett till hus på vår gata börjar ta form, kommunen har satt upp en björkallé som inte riktigt är klar ännu - det kommer att bli fint.

Det är lite magra björkar ännu men dom kommer att bli ståliga om några år.

image774

På tomten har de lagt ut en hög med granulering. Jag frågar min man vad det är;
- Det är en slaggprodukt som man får när man utvinner metall från malm. Kommer från Rönnskär i Skellefteå.
Man lär sig nåt nytt varje dag men lägger inte det här på minnet, det är viktigare att ha kolla på inköpslistan från IKEA till lördag.


Granuleringen ska läggas under plattan för att få en bra dränering.

image775

Maken måste känna på materialet. Jag zoomar in den välformade, tajta bakdelen och tycker jag får till en perfekt bloggbild.

Ni kanske inte tycker att det är så intressant med granulering men det gör jag så jag tar flera bilder.

image776
 

Undrar vad som händer i morgon.

Karusellen är igång

Nu , äntligen, har de börjat köra igång på tomten. Känns hur bra som helst. Vi har väntat så länge på att få flytta in i ett hus så det här känns nästan lite overkligt.

I morgon ska de gräva mera. Idag har det gjort en röjning på ytan. Tre bamsestenar fanns dolda under joren. En var så stor att den måste "sprängas" innan de flyttar undan den.

image772


image773


Nu har vi också planerat att åka till IKEA. Tredje gången gillt. Vi får hålla tummarna att det går vägen denna gång. Känner mig lite nervös då jäntan började dagen kl 07.00 med feber och en omgång kräkning. Tur det bara är måndag.

Jag har bara tre planerade arbetspass kvar innan långledigheten börjar. Någon som är avundsjuk?
Idag är det dagen D

Tänkte göra ett inlägg där jag visar er den första arbetsdagen för bygg-gubbarna. Något är fel. Det går inte lägga in bilderna (säger datorn) så nu sitter jag här med en massa bokstäver bara. Gör ett nytt försök i morgon.

Kan ju bara meddela att vi planerar ett IKEA-besök till helgen. Gissa om någon av våra barn började veckan med hög feber och en rejäl kräkning! Jo visst, ser ni. Jäntan fick plötsligt ont i magen. Jag sammanfattar det som så; IKEA = magsjuka.

Måste erkänna att jag skulle bli ganska besviken om det sket sig en tredje gång. Men som pappa sa:
- IKEA finns ju kvar!

Bara sex arbetspass kvar

Jag har börjat nedräkningen mot en lång "semester". Bara sex pass kvar att jobba. Hur härligt känns inte det då!

Vi hade ett strålande väder igår då vi var i mina föräldrars stuga. När jag gick hem från jobbet idag var det sommarvärme i luften fast lite grått. En liten regndroppe kunde också kännas.

image771
Jag trivs bra i det fuktiga regniga vädret för då flyger det inte runt så mycket damm och pollen. Har förresten köpt ett näspulver på hälsokostaffären. Vi får se om det lindrar mina besvär.

RSS 2.0