IKEA nästa - Lilleman mår illa

Vi har planerat in en IKEA-resa nästa helg. Det är något sjukt över detta. Lilleman mår illa. Jätte illa. Han har kräkts gånger flera och ligger för tillfället på en madrass  i vardagsrummet. Jag vet inte om det är inbillning, men jag har lite magknip i skrivandets stund. Vi får hoppas detta är övergående inom kort.

Kommer vi att komma iväg? (Har ju funkat väldigt dåligt vid tidigare planerade turer).Tycker lite synd om lilleman. Han tycker det är så obehagligt att kräkas så han sväljer ner eländet istället. Jag har suttit och spottat och hostat i hinken, låtsatskräks och försökt övertala honom att det är så man gör. Han vill inte. Någon som har något bra tips?

1:advent

Jaha, då har man haft sin första advent i huset och jag får inte till stämningen som förrut. Det är som att pyntet inte vet sin rätta plats här.

Idag har vi varit på söndagsgudstjänst, sett Spöket Laban på bio med vänner och barn, lyssnat på Körkampen på stan där Carolina Miskovsky, Daniel Lindström och Carolina Af Uggla var med. Trist väder men trevligt ändå.


Med en svängig soullåt och en peppead kör tog daniel hem segern. 
Kanske måste köpa hans skiva som är på G eller som redan är ute i butikerna!

Färgklick

Vintern är verkligen här och det är svintungt att cykla till jobbet på morgonen. Jag måste starta kl 06.00 för att komma i tid. Inte en kotte är vaken i husen runt om oss och det gör ju att man tycker lite extra synd om sig själv.

Då jag kommer hem, till mitt nya hus, så är det både varmt och skönt. I vardagsrumsfönstret står de fina färgglada Åsedavasern och myser. Då glömmer man med ens bort den tunga cykelfärden.Skulle gärna haft en rös vas istället för två oragefärgade men jag har inte kunna fynda någon sådan.

Våran dator är tjafsig, så dröjer det mellan inläggen beror det på det. Nästan så man hoppas den ska haverera helt så vi får köpa en ny. Det är tålamodskrävande då man får starta om den stup i kvarten.

Måste kolla om det är Prison Break ikväll  - hoppas!

Snuvig lilleman

Idag har lilleman feber, hostar och är snorig. Storasyster ska snart hämtas på förskolan. jag försöker plocka undn och städa här hemma. I morgon kommer mor & far ner med lite saker som ska hängas upp och skruvas ihop + rörmockaren som ska fixa det sista.

Hallen eller entrén om vi brukar säga har fått sig en hatthylla, Nostalgi, tror jag den hette. Hittade den på MIQUE.
Ska spana efter några fina galgar då jag får tid och ork.
Jag beställde några fler krokar då jag köpte den men de verkar vara lång leverans på dem. Tänkte att det skulle vara praktiskt med två krokar till.Skoställ är ännu inte inhandlat. Tänkte kolla på IKEA då vi ska dit. Jag ser verkligen framemot en "semesterdag" tillsammans med min man. Äta i lugn och ro, köpa de hyllplan vi saknar till garderoberna, lampan till sovrummet och kanske värmeljus =)

Nu ska jag fortsätta städa.

Julen närmar sig

Snart är det dags att ställa fram julsakerna. Känns superkul för en som knappt tog fram nåt i fjol. Jag har köpt julklapparna till barnen så det är klart. Redan inslagna också - kunde inte hålla mig. Funderar vad de andra ska få och än finns det tid att fundera.Kanske ett "änglaspel" med tomtenissar skulle uppskattas av någon som gillar pinglandet. Barnen skulle då verkligen gilla det.


Entrén

Har jobbat kväll hela helgen och har en till kväll framför mig innan jag går på ledigt. Det känns så skönt att komma hem till ett vamt hus och ikväll var det dessutom väldigt städat och undanplockat. Nog har man det ganska bra.

Tänkte visa lite från hallen, har inte hunnit fixa med all inerdning men lite glimtar kan ni få.

Tavlan har en kompis gjort (Bloggen Giraffhus). Blev fin i hallen till ljushållaren och den smårutiga tapeten.
Spegeln från IKEA funkar också bra då den ligger tajt mot väggen och tar liten plats. Den har en skada så vi ska köpa en ny nästa gång vi åker till Sundsvall.
Vet inte ännu vad som ska stå i fönstret. För tillfället får min smala vas med lite paradisäpplen, eller vad det är, fylla upp tomrummet. Jag skulle vilja ha en liten bredare avställningsyta så det ryms en vas med större fot. Det får bli ett projekt vid ett senare tillfälle.Trodde jag hade kort på hatthyllan, men inte på datorn i alla fall. Får väl bli morgondagens inlägg.

Välkomna till mitt drömhus...

Äntligen är alla sladdar på plats och kameran igång. Nu ska det bli en rejäl uppryckning gällande bloggandet.
Kanske någon har väntat på lite bilder...här kommer några...


Så här ser det ut när man kommer till oss. Då vi inte har något bättre ställe att förvara cykeln på får den vila mot väggen. Ett cykelskjul till våren kanske.
Lite ris som jag och lilleman plockade för några dagar sen.


För er som hade förslag på vilka hussiffror som vi skulle ta så blev de dessa från Village. Jag är jättenöjd ( fast de flesta valde de större ).
Det blir en provisorisk trappa i vinter och så gör vi det ordentligt till våren/sommaren då backen fått sätta sig. Blir skönt med en vinter tills nästa projekt - tomten, alltså inte jultomten!
Vips, så kom vintern till Tavleliden. Nu ser man våra små spotttar i taket och dom lyser upp precis så där lagom tycker jag.Kommentar från min man:
- Det var inte så speciellt snyggt med cykeln!

Jag orkade helt enkelt inte flytta den för ett kort till bloggen. Nån måtta får det vara sent en lördagkväll.

Allt för idag. I´ll be back.


Toodiloo

Nu är jag snart i gång med bloggen igen. Vi har väntat på att internet och telefonen ska kopplas in och nu verkar det funka. Men var är kameran och sladden till kortgrejen?

Jag letar - Ni väntar tålmodigt.

RSS 2.0