Filmtips för helgen

Vi har sett två fantastiska filmer som jag måste rekomendera till mina bloggbesökare. Har man inte sett dessa så har man gått miste om något väldigt sevärt.

Jag kan inte skriva någon lite kort recenssion för då sabbar jag förmodligen allt så jag ger er bara tipset på dessa två filmer.

                      1:a val                                                               2:a val
  

Poppa lite popcorn, luta er tillbaks och njut av dessa sevära filmer - ni kommer inte att ångra er.

Trevlig Helg allihopa!Blommorna mår bra

Man kan knappt tro att det är sant men jag har hållit alla blommorna vid liv och dom ser ut att må superbra. Dom rymms snart inte i krukorna.
Det roliga är att det aldrig tycks ta slut på knoppar heller...Man har under denna säsong gått och blivit något av ett blomsterproffs helt enkelt. Vem vet vad som händer nästa vår när jag omladdat kroppen med antihistamin och annan skit. Kanske dags att anmäla sig till The National Garden -programmet som sänds på TV.

Hemarbete

Idag har vi stått på knäna mest hela dagen, förrutom lite grannsurr, kaffepauser och pizza-intag. Vi har lagt markstenen färdigt runt hela huset och fyllt på med ny matjord utanför samt lagt ut gräsfrön. Känns väldigt bra. Jag tycker det blir rejält och snyggt på samma gång.

Nu gäller det bara att plocka stenar i sinne (...och ja, dom ska handplockas för jag vill absolut inte att det ska vara rost på stenarna och så ska dom helst vara runda i formen).


Det här är på baksidan där altanen är.
Här är snutten bak på garaget.
Jag hoppas ni ser att gräset tagit fart om än det är en hel del ogräs också. Härom dagen var vi och köpte en gräsklippare. Svårt veta på vilken nivå man ska lägga sig gällande klippare men vi köpte i alla fall en KLIPPO för den ska fungera tills vi dör och är enkel att starta. Den ska tydligen klippa gräset i "microbitar" så man ska inte behöva räfsa om man klipper regelbundet. Bra för min allergi.

En gammal klassiker helt enkelt.Hoppas den fungerar bra!

Tiden går

Sommarlovet börjar snart lida mot sitt slut. Två veckor kvar innan allt sätter igång igen med inskolning på ny förskola, raska steg på kirurgen och lite mer fix här hemma. För min del känns det ganska skönt att man får starta upp en ny termin medan min man gärna skulle ha sett att ledigheten varade längre.


När ungarna slutade på Förskolan Hoppet så hade deras "huvudfröken" gjort världens finaste mapp som de fick ta med sig hem som minne. En mapp fulladdad med fina bilder och små kommentarer till. Väldigt roligt för oss vuxna med.
Man undrar om det kommer att kunna bli lika bra på nästa ställe med både barngruppen och de nya fröknarna - vi tänker positivt och tror det - tills motsatsen bevisats.

Vi går på Zoo

En bit utanför Piteå finns det en lantbruksskola som håller på med lite växter och lite djur. Här finns också ett litet minimalt zoo där man kan klappa getter, får, titta på marsvin och rida på en ponny.
Nu kommer en harang av bilder från detta besök:


Jäntan sitter och väntar på sin ridtur. Vi får inte följa med runt på turen.


Lilleman provar en ridhjälm som knappt går få ner över pannan. Jag tittar på honom och ska just tala, när han kvickt lägger in en replik;
- Den passar bra!
- Nej Sven, den är alldeles för liten,
säger jag.

Han såg bekymrad ut. Tur som var så passade storasysters hjälm bättre så vi behövde inte fråga efter en vuxensize. Stolt som en tupp skrittade han iväg med farfar vid sin sida. Först gången för lilleman och han gillade väldigt mycket.Måste nog kolla upp Innertavles ridhus...

God prognos

Till alla som oroligt vakat i sina tankar denna natt över min son, kan jag glatt informera om att bulan har gått i regress en aningens, men den röd-blå-grön-gulaktiga kulören kvarstår och det finns vätska kvar i den. Inga åtgärder planeras.
Ingen amnesi eller neurologiska bortfall uppkomna, ett glatt men lite svängande humör och upplevs av föräldrarna som en rätt normal 3-åring.

Vi sov lite ovanligt länge  - 10.00. 
Det behövdes för jag har helt onödigt, sovit lite dåligt. 


Etapp två

Minisemetsrens etapp 2 bar till Svensbyn utanför Piteå. Här har vi svärfars stuga. Vi hann med lika mycket här fast lite andra saker:

Åka hästvagn med Rune och Sell, tvätta med tanterna på gammeldagst vis, ponnyridning och träffa tremeningarna. Bada, sova i lillstugan, äta glass på stan och säkert något mera som jag inte kommer på just nu.
Jag och min man tog en kväll hos våra vänner i stan och fick oss några timmar med vuxenprat - utan ungar! Man hinner prata mycket mer då inte barnen är med eller vakna.

En bra minisemester.

Nu ska vi köpa sättsand på K-Rauta och sen är vi bjudna på middag i Holmsund.

Commotio OBS!

Våran lilleman har cyklat omkull. Han kom alldeles blodig emot mig, skrek och kippade efter luft. Storasyster informerade oss om att han hade ramlat rakt fram över cykeln. Inget syntes på cykelhjälmen men däremot på pannan.

Man blir lite rädd när man ser allt blod som kommer både från näsa och mun, så för att lugna ner mig så kontaktade vi sjukvårsupplysningen (trots att jag själv är sjuksköterska som jobbar med just såna här skador). Det var inga oväntade svar som kom;

- Verkar han slö?
- Har han kräkts?
- Skriker han fortfarande?
- Har han dålig balans?
- Håll lite koll på honom under de närmsta timmarna och uppkommer något av dessa symtom så åker ni till sjukhuset.


Trots att jag redan visste svaren så kändes det med ens lite bättre för mamma Anna och jag påbörjade dirket observationen, men...sköterskerollen tar över:

- Han hulkar till vid kvällsfikat - eller var det en rap!
- Han ser lite dåsig och trött ut - kan det bero på att klockan är över åtta!
- Han skriker inte - å andra sidan är han inte så höljudd som han i vanliga fall brukar vara!
- Hematomet (blåmärket/bulan) ökar i omfång och det ser ut om att det är två hematom i ett! Inre blödning på gång och yttre blödning expanderar. jag vill göra en Ct-skalle akut och lägga in honom på IVA i väntan på svar.


Lilleman vill ta ett bad. Det får han såklart och jag förstår att jag måste tagga ner lite.
Nu sover han i alla fall och han verkar än så länge helt normal. Men jag ska vaka över honom hela natten.Hur skulle det gått om inte cykelhjälmen varit på plats?

Nej nu måste jag observera igen.

Minisemester

På våran minisemester norrut så hann vi med väldigt mycket trevligt. Barnen hade roligt mest hela tiden och jag och maken fick ta det väldigt lugnt.

Första anhalten var i mina föräldrars stuga. Här badade ungarna mest hela tiden, vi åkte båt, fiskade, wokade, rökte aborre och sen när ungarna somnat åkte jag och maken in till stan och sov i morfars lägenhet. Det är ungefär lika lyxigt som att ta in på hotell.


Trots mitten av juli så behövdes en mössa på huvudet under båtturen - kan också skyllas på att båten går sjukt fort! En nöjd lilleman vid ratten.
En nöjd jänta också, hon ville dock inte ha någon mössa på sig. Jag tror hon gillar känslan av att vinden drar igenom hennes hår som hon är så förtjust i.Vi hade ett kanonfint väder.


Back in town

Hemma igen efter en tripp till Skellefteå och Svensbyn. Borta bra men hemma bäst. Idag kom en kollega förbi på aftonen och kikade på vårat hus. Kul med spontanbesök. Bara en stund senare kom min makes kusin med familj förbi med husvagn. Dessa på väg norrut. Husvisning igen!

Idag har vi köpt en ny hammock (är beställd), vi har också varit förbi Smultronstället för att köpa ett äppelträd.

            

Det fanns bara tunna träd kvar för allt var urplockat men då ska ni få höra vilken tur vi hade. Det har kommit några transportskadade träd som de ej satt fram och dessa har tagit sig och är jättefina (enligt expiditen). Då bad vi honom ta fram det finaste till oss, som passar ihop med det vi redan har och så ska vi få 30% på det. Då behöver vi inte ens stressa iväg på sommarrean! Trädet kommer att köpas i morgon då han hunnit ta fram det och sen ska det grävas ner.

Har lite nya kort från stugresan att visa men det får bli en annan dag.

Barnvakt sökes

Vi har bokat biljetter till Klungan i Oktober. Det var ett tag sen sist vi såg denna fantastiskt underhållande grupp.Ni känner igen dem från radions Mammas nya kille. Blir kul att se vad denna show har att erbjuda.

Gamla godingar

Har suttit och bläddrat igenom min blogg lite och hittar dessa små godingar!

 

När man ser dessa kort glömmer man att dom leker katt & råtta emellanåt. Mina goa ungar!


Dagens händelser

Idag ska vi fortsätta gräva för kantstenen, åka förbi svågern som fick en pöjk i torsdags, kolla en plastkorg till morsan, tvätta och sen softa i soffan under kvällen.

Vi funderar på att köpa en lite exklusivare napp till minstingen, kanske en sådan som Angelina Jolie fått till sin sista unge...Äkta diamanter - undrar vad den kostar?

Roomservice

De små tavlorna har väntat länge på att få komma upp på väggen. Nu sitter dom på plats i lillemans rum. Blev fräscht.
Den prickiga duken har jag köpt på Mias Lustgård här i Umeå för ett tag sedan.  Nu sitter vi och väntar på att några kompisar från Stockholm ska anlända. Kakan är bakad och kaffepannan är laddad. Sen ska vi följas till ett par andra vänner och grilla hamburgare där till middag. Vi har blåsigt ocg grått väder men inget regn än så länge.

Kantstenen vi köpte igår funkar ej så vi letar vidare och jag känner att detta projekt måste påbörjas inom kort. Jag har börjat gräva i alla fall så lite igång är vi.


Överraskning

I går kom det en överraskning i brevlådan. Nya mycket underhållande roliga kort från vännerna i USA.
Ser helt normalt ut på detta kort, men i själva verket är det så mycket störrre...
...för det är ett gigantiskt stort vykort med en volym som heter duga. Detta var så festligt att det blev bråk om vem som skulle få hålla kortet (att hålla det samtidigt var inget alternativ - vi provade det). Vem är lyckligast i världen - Lilleman!
Vi gläds med våra barn men önskar liksom förra gången att musiken skall tystna inom kort.Jag fick också ett kort i mindre format som vi fick oss ett leénde av. Man kan undra vem av oss som har roligast, kortinköparna eller mottagarna?

Som man brukar säga: Delad glädje = dubbel glädje.

Hammock och parasoll

Nu har jag pratat om våran hammock och jag kan inte rktigt släppa detta ämne. Den är skön - men omodern och lite rostig. Idag har vi åkt till lite affärer som säker hammockar. MIO och COOP hade slutsålt. BRAFAB hade en fin variant, något fräschare än den vi just nu har på altanen.


Denna med lite rundare form.
Denna med en mera trekantig ram.
Sen har vi våran pärla:
Och sen så var det det här med parasoll. Vi har varit inne på att köpa ett ljust, beiget men det kanske skulle se nog så fräscht ut med ett grått. Dessa finns hos BRAFAB:

Stommen är i aluminium och kändes vara av bra kvalité. Det jag inte är så säker på är om det är så snyggt att det är randigt (vågrätt) och varannan rand är lite glansig i tyget.


Vi får se vad det blir. kanske värt att vänta till nästa sommar.


Utemöbel

Vi behöver en lite utemöbel att sätta på våran framsida. Kanske den här vore ett alternativ. Lite för dyr (1898 kr) tycker jag, men man kan ju alltid hålla utkik efter sommar-REA.Idag regnar det. Vi har kastat ut lite gödsel på gräsmattan för att se om det triggar igång den lite. Nu ska vi ut och fixa till markstens-högen, måtta ut några längder och sen ska vi lägga ungarna och ta det lugnt framför Tv´n.
I morgon åker min man och köper kantsten. Vi skulle egentligen lägga inpregnerade stockar som avskiljare från grusuppfart mot gräsmatta, men nu ändrar vi oss och kör på kantsten istället.

Blomma & ogräs

Vissa saker är vackra att se på, medan andra saker mest irriterar en.

Vi har vattnat gräsmattan sen den första dagen vi sått, solen har gassat som aldrig förr. I helgen har det varit mulet mest hela tiden men så fort jag vattnat mattan, ja då har soleländet dykt upp igen som från ingenstans, för att sabotera.


Nu har det gått två veckor lite drygt och då hade grannarna en mycket tätare och finare matta än så här.
Det som gör en lite gladare istället är när man plockat några prästkragar och satt dem i en prickig liten tillbringare.Enkelt och fint på samma gång - och kräver ingen mastodant sommarvattning.

Hade egentligen tänkt lägga in lite kort från maken och jäntans scoutläger i helgen. Kameran var med men minneskortet (eller vad det kallas) satt i datorn - så det blev inga kort tagna. Är jag förvånad - Nej, inte det minsta. Det får bli nästa år istället då jag, lilleman och minneskortet följer med.

Sovmorgon

Till kl 09.30, då blev det en liten kissolycka i sängen.
Lilleman har precisi börjat sova utan blöja. Han har varit torr i fyra nätter. Men i morse gick det inte.

Idag ska vi cykla till ICA Glunten och köpa bananer och lördagsgodis. Regnstället måste på. Vi ska också svänga förbi kollegan och vattna blommorna och kolla posten. Kommer att bli en lugn dag.

En kompis kommer förbi på middag, Etiopisk Pepparsås, lilleman får blodpudding. En enkel efterätt ska jag också bjuda på. Nu har jag ju ingen kamera så jag sätter in en bild från nätet. Lite lördagsgodis för allätande...
Säkert knapriga och goda!


Fredagsmys

Idag åkte maken och jäntan på scoutläger. Bara jag och lilleman kvar här hemma - lugt och fridfullt. 

Vi har varit ute och cyklat, druckit festis och ätit vindruvor. Efter det lade vi oss med en filt i hammocken och somnade som två grisar till klockan var 17.00. Oerhört skönt.

Som lilleman säger:
- Vi har fredagsmys hela tiden!
Vi har inte planerat något för helgen utan tar dagen som den kommer. Det ändå som måste göras är att vattna gräsmattan som vanligt. ganska så avkopplande det med.

Inga fler inlägg i helgen för jag är utan kameran. Hoppas att maken tar lite kort på lägret som jag kan visa senare. Ha en skön helg allihopa.


Alldeles för varmt

Idag är det kokhett ute. Man vill helst gå in fast då är det lika varmt där. I natt åskade det och blixtrade det sen kom ett rejält regn. Brecis vad gräsmattan behövde - fast gärna några heldagar till!

Ungarna ska på kalas mellan kl 13-15 sen tror jag vi måste fara och ra ett dopp på "Kärleksviken" i Nydalasjön.Nu ska jag sola en stund på våran altan...RSS 2.0