Höstväxter

Lilleman är snuvig, jag har en ledigdag och vi har försökt ta det lugnt. Vi har handlat mat på MAXI och några höstblommor. Trots snorig näsa så har dagen varit trevlig.

Nu ska jag plocka bort de blommor som ser hängiga ut och sätta ner dessa i jorden istället.
Vi får hoppas att det blir bra det här!
Bröllopsdag

Idag har jag och min man varit gifta i 8 år. Det är ju inte klokt vad tiden går fort, som man brukar säga! Jag undrar vad andra hittar på en dag som denna...

Så här blev i alla fall våran bröllopsdag:

* Ungarna ska till dagis/skola, jag är ledig efter att ha jobbat helg, passar på att städa och storhandla, hämtar ungarna.
* Påbörjar den fantastiskt avancerade middagen - Biff och potatis!
* Åker förbi en väninna som blivit inlagd på lassa, åker därefter och tränar, skyndar mig hem.
* Väl hemma möts jag av min lika romantiska man, som är redo att ta bilen och fara och träna han med. Vi måste avlösa varandra då barnen inte är mer än 4 + 6 år.
* Nu sitter jag i svettiga träningskläder, bloggar en stund och sen fastnar jag nog framför Facebook.
Ja, så kan en bröllopsdag faktiskt också se ut. Jag har redan en härlig träningsvärk så jag knappt kan lyfta armarna, men jag ska försöka ge min man en kram när han kommer hem i sina svettiga kläder =)

Jag höll på att glömma en sista sak - Tvätten som hänger på torkställningen ska plockas undan också.


I morgon påbörjar vi vårat 9:e år tillsammans...


Sista sommardagarna

Nu måste man väl ändå säga att det börjar vara dom sista sommardagarna som vi får njuta av här i norr! Går man barfota så blir fötterna iskalla, står man i skuggan så känns det som att man behöver en långärmad osv.

Jag hälsar hösten välkommen!
Att springa runt i kalsingarna, den tiden är förbi...I morgon är målet nått

Vi har plockat sten så vi håller på att bli tokiga! Nu är det bara en liten bit kvar sen är det lagt runt hela huset. Jag kommer inte att plocka en till sten förrän tidigast nästa sommar igen, jag är lite less stenplockning helt enkelt.


Det är alltså bara denna bit kvar. Jag ska ut i morgon och lägga sten på sista biten, sen tror jag vi (jag och ungarna som flitigt hjälpt till trots min petighet) ska fara och fira med en glass på Smultronstället om vädret tillåter.
Vi är i alla fall glada över att detta projekt med stenarna nått sitt slut, och även om petigheten har funnits där hela tiden så ångrar vi oss inte att vi höll på den. Vi gillar när det ser rejält ut - och det gör det!

Pricken

Dagens foto innehåller ett stycke jänta i sin nya klänning + en tappad framtand:Nu ska jag lägga ut lite fler stenar runt huset, sen ska vi göra ärenden på stan, kanske köpa en glass, jag ska träna, vi ska äta middag, ta bilen till vårat stenställe och plocka det sista som behövs och sen, ska vi ha...

...fredagsmys
...


Sista semesterveckan

Vi är inne på den sista semesterveckan och solen lyser med sin frånvaro. Vi trotsar det duggande regnet och tar ett fika ute på altanen i alla fall, jag och lilleman.
Jäntan har haft sin andra dag på 6-års på skolan. Hon är på ett strålande humör och har väntat hela sommaren på att få börja där. Nu måste hon lägga sig i lagom tid och sovmorgnarna har försvunnit, inget som bekymrar henne - men desto mer morgontrötta parenteser får man leta efter!

Blommorna har börjat se lite deppiga ut, vet inte om det beror på vädret eller omvårdnaden. Några fina blommor har jag i alla fall kvar...


Presenter

Vi har haft främmande från Stockholm. Frun i huset, dvs jag, fick ett fat och en liten duk från Village.


TACK för dessa fina saker!
Blommorna har jag fått plocka hos våra grannar. Vi försöker bevara sommaren så länge det bara går.
Nu har bulldegen jäst klart och BÅDA ungarna har satt på sig förklädena. Jag tar ett djupt andetag!

Bullbak

Nu bakar vi bullar. Det ska bli gott. Lilleman är som vanligt alert och vill absolut vara med och baka. Och jag som är en snäll mor, låter honom förstås vara med (även om han är i vägen hela tiden och tjatrar oavbrutet, vilket medför att min lite uppstressade känsla under sådana här bakprojekt inte blir mindre uppstressade).

Det här ska nog gå bra...hoppas jag...Lilleman är alltid koncentrerad när det gäller att hjälpa till i köket.
Han säger själv att han ska bli cirkusartist, men jag tror han kommer att sluta som en proffskock.


Stenjakt

Igår kväll tog vi bilen till "stenstället", vi plockade fyra hinkar på 15 minuter - YES! På lördagkväll ska vi dit igen och smygplocka, vi ska vara klara med stenläggningen innan semestern är slut.Det var bara rånarluvan som fattades för att det skulle bli mer spännande...

Garaget

Min man har målat garagegolvet så vattnet lättar ska rinna undan i brunnen. Blev fräscht.

Här är det helt omålat.
Andra varvet snart klart...
...och till sist ett tredje varv. Klart!
Vi har inte tagit förrådet, färgen räckte inte till det och där står heller ingen blöt bil på vintern.


Livslångt projekt

Nej, verkligen inte men det tar tid att plocka en massa stenar som inte är större än ett ägg. Vi gjorde ett ryck sist vi var i stugan, jag och mamma tog med oss hinkarna och gick med kutrygg i drygt en timma för att hitta de allra finaste stenarna.

Morsan är en fena på att hitta fina, gråa runda stenar.
Nu ska dessa läggas ut på baksidan så den blir helt färdig. Garagesidan och gavelsidan kvarstår. Om vi hittar fler stenar innan snön faller så vore det ruskigt skönt att få det klart.

Här om dagen när vi körde bil så såg vi ett ställe där vi kunde plocka några hinkar...men det måste nog göras nattetid annars ser det suspekt ut...

Krukan

Nu har vi tagit ner betongkrukan som pappa gjort i stugan. Det blev bra.Kort och konsist - så här blev det!

Allrummet

Inte så många nya detaljer men i alla fall två. En grön matta istället för en röd och så nya kuddfodral.
Jag ska sy nya gardiner hit också men har inte hittat något tyg som jag gillar. Det får bli till hösten tror jag.


Nytt till tvättstugan

Jag har sytt en kappa till fönstret i tvättstugan. Till min stora fasa måste jag sprätta upp och justera den vänstra sidan. Jag var väldigt noggran med mina mått - men det sket sig ändå!Jag tror det är första gången jag visar mitt eget nylle på bloggen. Lilleman har tagit detta foto och det är väl inte mer än på tiden att sömmerskan visar upp sig...
Det blev en tygbit över. Den har jag satt in i en ram och på så sätt fått en tavla. Var den ska sitta vet ingen än så länge.
Kolla nu inte så noggrannt, men det sluttar neråt på vänstra sidan och jag blir irriterad varenda gång jag ser eländet. det är bara så otroligt surt att göra om det.Lite nytt i allrummet har vi också men det tar jag i nästa inlägg.

Nu ska vi äta middag, träna och sen gå på bio. Man ska göra allt roligt när man har ungarna borta några nätter...


Rönnsumak

Denna buske har flygit hela vägen från Skåne till Umeå för att få ett nytt liv på våran tomt. Ska bli intressant att se om det blir något av den.
Först satt det en rönn här men den kolavippade så vi behöll samma hål och tryckte ner den här istället.

I rabatten vid huset är växterna fortfarande lite taniga men de blommor fortfarande och jag tror att de kommer att bli kraftigare nästa sommar.
Om nu någon tycker att det skär sig med de knalliga rosa blommorna mot den faluröda fasaden så säger jag bara...det är supersnyggt!


RSS 2.0