Slut målarfärg

När jag väl var i gång så målade jag vattentunnan också. Efter första varvet så ångrade jag mig. Såg inte alls bra ut. Men nu har den fått ett lager till och då känns det lite bättre. Jag har lagt ut lite marksten där den står. Gräsmattan tar sig ändå så dåligt vid huskanten för det är söderläge och för väldränerat.


Jag ska måla insidan på tunnan också, bara några decimiter ner så man inte ser träfärgen, men färgen tog helt slut så det får bli vid ett senare tillfälle.

Vi har också beställt en grej som ska sitta på sturöret så vattnet leds till tunnan.


Projekt

Projekt ska man ha, men inte för stora. De här bumlingarna är nu lyfta till hörnet bakom garaget (rakt fram om man tittar på bilden). Vi måste gräva ner och höja upp så de står rakt. Vi ska sätta plast på insidan, fylla dem med matjord och sen kan vi börja fundera på vad som ska sättas i dem till nästa vår. Det är knappt lönt att börja nu då sommaren snart är över.Pallkragen närmast ska målas ett varv till. Vi har valt svartlasyr. Kan bli så att vi tar ett tredje varv också men vi börjar så här och känner oss för lite.

Jag tänker mig att vi sätter jordgubbar i ena och färgglada blommor, kanske lite sallad och rädisor i den andra. Inte helt omöjligt att man sätter något som får klättra uppåt också. Jag hinner ju fundera på detta ett tag...

Pallkrage eller odlingslåda?

Vad man ska kalla den är inte helt lätt att veta. Vi har i alla fall skruvat ihop två rejäla pallkragar som ska få stå bakom garaget. Ingen sådd denna säsong utan vi förbereder dem för nästa vår. Idag har jag målat den ena med svart betsfärg.

Första lagret är på plats, nu ska den torka i ett visst antal timmar och sen får vi se om det behövs ett varv till.


Den mörkhyade kvinan på bilden är jag!Den är 210 X 100 cm i storlek. 50 cm hög. Det krävs en viss muskulatur för att kunna flytta den. Jag klarar det just så pass!


Så här ser den ut då första varvet är målat.
Jag kommer att måla den minst ett varv till så att den blir tätare i färgen, fast inte så svart att man inte ser ådringen i träet.


Harry Potter

I kväll ska jag gå och se Harry Potter med några vänner. Det har jag sett frameot väldigt länge. Först ska vi äta Tacos och sen sjunka ner i en biostol med en påse godis.
Vi har precis intagit lite frunch och nu ska vi ut och skruva ihop den andra pallkragen/odlingslådan. Ska försöka olja on dem idag och måla dem i morgon.

Den gamla kameran

Vi har en äldre kamera. Klumpig och tar flera sekunder på sig att ta kort. Vi skulle ha köpt en ny lite nättare och snabbare vid fotografering.


Men trots att den är något omodern så tycker jag om den. Det blir ofta fina bilder och jag som inte orkar lära mig några finesser låter den vara inställd på Auto i alla lägen. Dessutom har ungarna blivit väldigt duktiga på att posera, de kan sitta med samma fina leende i minst 30 sekunder!
Se bara på den här Astilben (möjligen felstavat). Det blåser ute och ändå tar kameran ett så fantastiskt kort...
I morgon ska vi få middagsfrämmande. Vi ska steka hamburgare. Ikväll ska vi försöka sno ihop en slowcole, vi ska göra det lite Amerikanskt, ungeför som det man äter på Bishop. Hur det än lyckas så blir det säkerligen gott.
Nu ska jag dammsuga och sen sy klart en duk till utebordet och sen... se TV resten av kvällen.Tunna

Vi har köpt en tunna så vi kan ta tillvara på regnvattnet. Nu har jag stött på ett mindre problem men det är dock ett problem. Hur ska den stå egentligen?

Ska den stå i hörnet eller på framsidan av husväggen? Ställer jag den rakt fram blir det enkelt att lägga marksten, lite krångligare i hörnet. Nu måste jag fundera lite...
Nu ska jag och ungarna se en film, så funderationen får vila till i morgon.

Nytt från IKEA

Då vi var på IKEA köpte jag en vit emaljtillbringare. Perfekt för sommarbuketterna som ungarna kommer med titt som tätt.
På altanen kan vi ha det lugnt och skönt. Att ens ha en altan känns fortfarande ganska så lyxigt.


Färgklick

Till hösten ska jag få ta ur denna färgsprakande blomma som mamma har i stugan. Hon tycker att den håller på att ta över i hennes rabatt - jag tycker den är urfin oavsett storlek.
Var den ska sättas hinner jag fundera på ett tag till.

Stugbesök

Vi har varit i mina föräldrars stuga och i mina svärföräldrars stuga och blivit uppassade. Det har varit bad, fiske, grillat, surströmming, gott fika, Haparanda (IKEA) och lite annat under några dagar.


Som varmast var det 25 grader i Sjöbosand. Inte illa alls då man gillar att bada.
Mor och far har alltid nåt projekt på gång. I sommar har det blivit en utedusch. Perfekt om man vill skölja av fötterna eller hela den välformade kroppen!
En "piff-bild"
Lite längre norrut, närmare bestäm i Svensbyn har vi satsat på djur och natur. Jag hoppas ni ser vad lilleman håller upp och ner i sin vänstra hand!
Lite hembygdsdag som passar alla åldrar. Hästen Sell är förtjust i jäntan och ger henne några kärleksknuffar!
Papegojjan som "plockar sig själv" hann vi också med i år. Den mår egentligen bra men har fått en ovana i självplockning och kan inte sluta. Ser lite crazy ut!Kommer på nu att jag glömt visa vår vistelse i Stockholm och Kolmården. Måste genast kolla vart dom korten tagit vägen...


Bad hela dagen

I dag har vi varit hela dagen på Kyrkstugan. Så härligt, hela familjen har badat fler gånger. Varmt i vattnet och ännu varmare på torra land. Lilleman ville fortsätta bada lite till så då tog vi fram våra "badbaljor".
Jäntan föredrog lite lugnare aktivitet i värmen och satte sig för att rita.
Parasollet från IKEA har verkligen varit användbart. Lätt att flytta runt när solen vrider sig.

Sommarlov

Det är väldigt skönt med sommarlov.
Billig prydnad med två stenar från naturen.


Syskonkärlek

För det mesta är det väldigt roligt att ha en lillebror och en storasyster, det tycker i alla fall dessa två skapelser.
När båda vill bli fotograferade får man passa på!


Buskar på plats

Vi har grävt ner tre stycken buskar på framsidan. I början hade vi tänkt oss en rönn här, men när vi mätt och kollat hur solen kommer så blir en rönn för hög. Det kommer att skugga för mycket.
Istället blev det en buske som får gula blommor och röda bär till hösten, Skärmtry Lycksele, och så två Ryska vitbrokiga korneller.


Vi börjar så och ser hur de klarar sig i hörnet. Grannens buskar kommer att bre ut sig så då får vi lite extra fylligt i hörnet.Vi har valt att sätta dem med rejält avstånd för alla tre kommer att bli breda och det var vad försäljaren rekomenderade.


Det går åt en hel del planteringsgjord då man grävt hål.Toppdressen ska läggas ut på vissa halvtaskiga ställen runt huset där solen ligger på som hårdast och där vi ser att gräset inte vill få fäste. Vi skulle bara behöva lite halvregninga nätter och lagom soliga dagar.
Min man håller just nu på att vertikalskära hela gräsmattan, sen ska det kastas ut lite fler gräsfrön och vattnas. Allt för att få den perfekta mattan...


Kvällsfika

Ikväll tog vi kvällsfikat ute vid vårat runda bord. Mysigt var det.
Det godaste sparas till sist...


Vad ska vi äta till middag?

Den ständiga frågan och varenda dag är det precis lika svårt att komma på något. Idag blev det grillat. har man en klotgrill så ska den användas. Den kommer ju ändå bara fram till sommaren och sen går den i ide.


Idag provade vi att grilla sparris. Olivolja och salt på. Gött!
Ungarna mös i hammocken medan herren i huset grillade. (Lite vitlögn här, de låg enbart stilla för att jag skulle få ta ett kort)


Jordgubbar med mjölk till efterrätt. Det börjar komma lite små knortar i vårat miniland, men än så länge får vi betala för dessa goda gubbar.


Drömmar av glas

Jag har bytt väg, ändrat riktning eller börjat tänka om. Kalla det vad man vill men utehuset som jag tidigare suktat efter är för tillfället ute ur min hjärna. I stället har jag börjat tänka växthus.


Det blir precis lika svårt att få in det på tomten men det kanske ser nättare ut.Dörröppningen skulle vara på långsidan, det skulle inte användas till odling utan som ett uterum. Jag tror vi skulle klara oss alldeles utmärkt på 12 kvm.

Jag fortsätter drömma i min ensamhet (maken är inte riktigt lika på) tills jag har något annat att fantisera om...
Relax

I år tog jag fram en gammal solstol som vi fått från mina föräldrar. Tänkte att jag skulle fylla upp våran stora altan med något färgglatt.
Mina älskade blommor

Vem hade kunnat tro att jag skulle vara så förtjust i blommor? Inte jag i alla fall!

Jag påtar på, rensar ogräs och tittar dagligen till mina små rabatter som egentligen är ganska små ännu. Men jag ser att det finns potential att denna trädgård ska bli nåt i hästväg...(fast inte lika omfattande som svägerskans i Holmsund)


Jag har säkert visat rabatterna förrut men jag måste få visa dem igen. Tänk vad fint när Aronierna tjockar till sig och när de andra plantorna tar efter. Det kommer att bli finfint.
I lillrabatten har det verkligen satt fart.
Tittar man noga på de små blommorna så ser man ju faktiskt hur vackra de är. Jag har aldrig kollat så noga tidigare,
så nu tar jag igen förlorade år.Jag har inte riktigt lyckats få till planteringen i den stora krukan på framsidan. de vill inte riktigt ta sig som jag hade önskat, men de lever och sätter lite färg på tillvaron.


Idag köpte jag några fler stäppsalvia som jag ska sätta vid stenen. Tre lila och två vita.

Semester

Vi har semester så det står härliga till. Inatt kom vi hem efter en otroligt trevlig vistelse i Stockholm och Kolmården. Ungarna var helt betagna av allt som erbjöds på programmet. Idag har hela familjen varit allmänt slö och behövt lite återhämtning.


Skönt att komma hem också, jag har längtat efter att få se hur mina blommor har överlevt och om det hänt något i rabatterna.

RSS 2.0