Fridfull lördag

Dagen börjar med sovmorgon till 09:15, frukost, sen åker hela familjen till IKSU. Jag och ungarna kör familjegympa medan maken och G tränar, sen avlöser vi varandra så jag får gympa och så badar och bubblar de andra.

Efter det så åker vi hem, stekar oss lite goda hamburgare. Barnen äter som hästar. Man blir hungrig av att gympa!

Degar framför Tv´n, G som hängt med hem somnar i saccosäcken (inte alls en ovanlig syn vad gäller denna gäst).

Vi gör ett ryck, sätter på oss kläder och går ut på en kvarterspromenad. Det är skönt med den friska luften. Ungarna sitter på herrarnas axlar och njuter av promenaden.

 
Spelar lite spel när vi kommer in och äter en sen middag.
Nu har vi precis avslutat en "kittla bara mamma-lek". Hur jag än försöker muta barnen att vi ska kittla pappan så funkar det aldrig. Jag är jämt i underläge. 

Barnen ska i säng.

Vi ska se en film.


Nöjda, mätta, glada och trötta - Kan man klaga på livet?

- NEJ, verkligen inte!


Vaccinerade

Så var hela familjen vaccinerad. Barnen ska ta en till spruta om drygt 3 veckor om inte ordinationerna förändrats tills dess. Nu hoppas vi på att ingen får några större biverkningar.

Jag har också varit på läkarbesök inför en "operation". Gick bra. Nu återstår narkosen och lite prover sen är det bara att tuta och köra. Det blev en heldag i sjukvårdens tecken.


I morgon ska vi gå ut med jobbet på Norrlands Operan och äta buffé. Då måste jag ta bilen och det ger mig åtminstone 15 minuters längre sovmorgon.

 

Skön dag

Lugnt på jobbet, barnen friska (lite trötta bara efter en dag på förskolan), jag ska på gympa, maken har somnat under filten och jäntan hälsar på hos grannbarnen.

Nu är allt som det ska vara i den "faluröda villan".

 


Nu ska svetten rinna så det står härliga till.


Lördag

Jaha, då var det lördag. Barnen har fått lördagsgodis och sitter framför Tv´n och ser "Gissa bajset". En kompis från Innertavle kom förbi med två barnfilmer och en lyssnarbok så ungarna skulle få lite variation. Tack!

Båda är feberfria idag men lite hosta och orkeslöshet kvarstår.

Jag ska sy upp mina jeans och sen ska jag lägga mig isoffan och...vila...


Långa dagar

Lilleman har fortarande feber. 39,0 på morgon. Vill inte äta men går att tvinga i dricka. Veckan har har varit väldigt lång. Nu är det i alla fall fredag och vi är lediga i helgen hela familjen. Vi kommer väl knappast att kunna göra något då ffa lilleman är sjuk, men jag ska ta mig i väg och gympa.

Förkylning eller influensa

Då var vi på dag fem gällande lillemans förkylning. Temp på morgon - 39.0. Jag tror vi har en lunginflammation under uppsegling. Lite konstigt att varken hostan eller febern vill ge med sig. Ringer VC och vi får komma in "bakvägen" idag kl 14:15.

Jäntan hade 40,3 i går kväll, trots att hon fått Alvedon timmen innan. Vi varvar Ipren och Alvedon så det står härliga till.


Maken jobbar, ingen feber men spak.


Själv mår jag som en primadonna. Inga frossningar eller krämper, inga röda ögon eller eksem. Kan det vara flunsasprutan som fått mig att må så här bra? Jag är i alla fall tacksam att vi inte ligger däckade alla fyra. Det räcker med två utslagna barn.


Idag ska vi köpa hem Fanta (lilleman) och CocaCola (jäntan) så vi får dem att dricka något. Kostintaget är mycket skralt, nästan obefintligt. Har också lovat jäntan en HelloKitty-tidning om vi får kolla tempen och så hon tar medicinen.


När inte orken räcker till något annat...tur att Bolibompa finns...

Jag syr igen

Nu har jag bytt gardiner i ungarnas rum. Passar på när jag är hemma för VAB.


Lite vinterfint tycker jag och det kommer att bli ännu mysigare när jag plockar fram adventsljusstakarna.

Åh, vad jag längtar tills första advent. Och så ska vi fira jul i Umeå - så ruskigt skönt att få åka hem till sig på julaftonskvällen med julklapparna. Jag njuter av bara tanken.
Idag har det snörvlats och hostats här hemma. Segdragen förkylning. Jäntan är småfebrig och glansig i ögonen, lilleman är på bättringsvägen men vill inte äta något. Idag har jag mutat med Fanta. Om man tar tre tuggor så får man...o.s.v.
Dom har i alla fall fått i sig lite vätska!

Vi har varit ute i friska luften ca 15 minuter, det är vad vi åstadkommit idag. Nu har jäntan somnat i soffan och lilleman och jag ska läsa en bok.


Lika Design of Umeå

Jag var värdinna förra veckan. Min granne säljer smycken från Lika Design. Jag fick ett halsband och ett armband för min insats - inte helt fel.


Armbandet ser ut så här:
Jag valde ett långt halsband då jag redan har korta så jag klarar mig.Glaskulan går att ta bort om man vill.


Nu ligger det ett antal påsar med smycken som väninnorna får komma och hämta när det har tid.


Farsdag

Full fart på farsdag, nej inte riktigt!

Dagen började med familjegudstjänst och barnkör. Lilleman blev blekare och blekare och sen varm. När vi väl kom hem började han att hosta och klagade på värk i kroppen.

Maken känner sig förkyld och jag känner mig lite allmänt hängig. Jäntan tycks bara må bra. Vi har haft en dag framför TV med filtar och slappt värre.

Nu har vi precis ätit lite tårta och Bolibompa hägrar. Sen ska ungarna i säng och vi ska fortsätta ligga i soffan. Fördelen med att det blir mörkt ute är att ungarna förstår på ett annat sätt att det faktiskt är dags att gå i säng.


Jäntan skriver lappar och lägger ut bordplacering, sjunger och erkänner att hon blir lite avundsjuk på pappa som har farsdag. Vi kommer överens om att det viktigaste är att alla får dela bemärkelsedagen och då blir det ju faktiskt lika roligt för alla.

Jag var inte ens vidare sugen på tårtan (äkta köpestårta) och det är ovanligt för att vara jag.

Nu åter till soffhörnet där resten av familjen redan sitter.


 


Videokväll

Idag har vi gympat, badat, ungarna fortsatte leka ut i snön hela eftermiddagen medan vi slappade inne. En kvällspromenad runt kvarteren och göra en snölykta hann vi också med. Sen somnade ungarna inom loppet av fem minuter.

Nu ska vi se en film. Jag har tänt ljus och tycker det ska bli skönt att lägga upp fötterna, dra en filt över mig och njuta av lugnet.Är snön på väg?

Det snöade igår kväll och en del har stannat kvar. Det är slaskigt på vägen och det känns segt att cykla till jobbet efter lunch. Jag hade hellre varit hemma med familjen. Tur nog brukar det bli riktigt trevligt när man väl anländer till jobbet.

Jag behöver inte städa eller plocka undan idag för det är redan gjort. Jag ska däremot ta bort utemöblerna på framsidan och ställa dem i förrådet och sätta lill-bänken där istället inför vintern.
I morgon ska vi fara på barngympa på IKSU mellan 10.00-11.00. Medan jag hoppar runt med ungarna så passar maken på att träna själv. Sen byter vi. Maken fortsätter med att bada och basta med barnen och så får jag köra ett gympapass.

Sen är vi bortbjudna på middag. På söndag är det dags för barnkören att sjunga på familjegudstjänsten. Jag känner mig som vanligt lite nervös inför detta projekt, för jag vet aldrig hur många barn det dyker upp. Det kan bli 5 eller 20.

Det känns som en händelserik helg i alla fall.
Trevlig Helg till er andra!

Mera spröjs

Alla spröjs är på plats. Nu kommer lite bilder från baksidan och vardagsrummet.


Det börjar skymma ute så jag fick skynda mig att fota.
En bild när det blivit ännu mörkare...
...och så en närbild på vardagsrummsfönstren.
Innifrån ser det ut så här. Vi har köpt en lampa som skall sättas upp i fönstret som sitter till höger om altandörren.
Sen skruvade vi ihop TV-bänken igår kväll. Det blev mycket fräschare än tidigare. Blomman har jag ställt dit så det blir lite grönska men den hör egentligen hemma i förnstret. 


Vi funderar på att vitmåla högtalarna. Jag var ganska säker innan men dom blev inte lika klumpiga när bänken blev vit istället för björkfärgad.

Nu ska vi hämta jäntan som fick följa med en kompis hem efter gudtjänsten. Bråttom, bråttom.


RSS 2.0