Jobbarhelg

Världens bästa jobbarkompisar men ändå känns det bittert att jobba lö,sö och må-kväll när alla andra har långledigt. Bara att bita i det sura äpplet och tänka positivt...Alla ni lediga:
- Ha det skönt och hoppas ni får fint väder där ni är.


Valborg

Då var det dags för en brasa igen. Solen skiner, alla byggare på området har bidragit till en rejäl brasa av plank, papp och annat bråte. Blir intressant att se hur lätt den är att tända. Det kanske bara blir röksignaler till vännerna i Innertavle.

Ingen gardin har blivit sydd denna vecka. I natt hade båda ungarna feber och hosta. Lilleman är fortfarande mer hängig medan jäntan är ute och cyklar. Blir väl bakslag ikväll men vi är ju lediga i morgon så hon får väl cykla så länge hon inte fryser eller blir blek i ansiktet.


Det här tyget är tänkt till arbetsrummet. Köpt på IKEA för ganska länge sen.

Nu ska jag se om lilleman har somnat under Bolibompa.


I vårat garage

Vi har ett smalt garage med ett rymligt förråd längst bak. Vi har satt upp fyra garderober rakt ut från en vägg så vi kan nyttja förrådet bättre. Vi har satt upp spånskiva på baksidan av garderoberna, vitmålat dem så vi kan hänga upp stolar och annat på den "x-tra" väggen.

En mycket inspirerande bild på väggen. Hade jag kunnat rita dit pilar och sånt så skulle ni förstå bättre - men det kan jag inte.
Någon fler som prydligt hänger upp bildäcken med plast runt om?Ordning och reda är det som gäller i vårat garage.


Lilleman har gått och lagt sig på madrassen igen. Måste nog sätta på en blöja för säkerhets skull. Febern kvarstår och hostan likaså. Jag har bara sovit någon enstaka timma inatt så jag ska ta med mig Cocciliana (stavning?) från jobbet ikväll så vi kan få en bättre natt. Tur jag är ledig i morgon och på fredag sen kan jag "vila ut" på jobbet under helgen.

Allrum

Nu har vi unnat oss en platt Tv till allrummet. Vi men framför allt min man är så nöjd. En 32 tummare blev det. Ovanför har jag satt en tavellist från IKEA med några fina böcker och en liten ljuslykta.

Tv bänken har fått silverben (fanns inte på IKEA då vi köpte bänken), de syns inte men de blev ett lyft.
Vi har bytt ut den gamla blå ryamattan och köpt en röd istället. Passade bättre.Den randiga löparen ska jag nog korta av och lägga under Tv´n så det inte ser så stelt ut på Tv-bänken.


Så här blev det på håll. En mörk bild men bättre än ingenting alls.Skönt att detta rum blivit klart och skönt att min man fick sig en ny TV. Nu kanske han lugnar ner sig gällande tjock Tv´n i vardagsrummet.

VAB

Idag är jag hemma med en sjuk lilleman. Tänkte försöka sy köksgardinerna (har gruvat mig alldeles för länge) men det är svårt när man ska "trösta"den lille. Har hämtat jäntan på dagis, lilleman har somnat och nu ska vi spela lite UNO jag och jäntan.

Jag minns inte om jag visat kökstyget så nu kommer det...... för er  som jobbar på försäkringskassan så visar jag här ett bevis på min sjukling...
Nu till en hård fight med UNO-kortleken.


Vårstädning

Idag har vi fejjat hela dagen. Förrådet har fått sig en ny genomgång, garaget sopats och finstädats, två lass till återvinningen, köpt spånskivor som vi satt upp i förrådet på baksidan av garderoberna så det blir en snyggare vägg.

Vi har rensat de sista banankartongerna och satt in det sista pärmarna i arbetsrummet. Kökslådorna med pennor och trams är rensade, skåpen i tvättstugan är rensade på verktyg och skruvar. Vi har rensat överallt hela dagen.

Jag sa till maken att det inte kändes som lördag idag.
- Nej, det känns som en arbetsdag!, sa han.
Jag håller med och tycker det känns ganska stimulerande att få undan allt som stört innan vi kör igång med annat.

I morgon ska jag måla spånskivorna vita, däcken på Saaben ska bytas och sen tror jag vi ska unna oss ett riktigt gott fika ute om det är varmt och skönt.

  

Dagen har varit lång och effektiv. Nu ska jag lägga igen ögonlocken och drömma om sommaren...

Söderläge

Nu har snart all snö tinat bort från tomten. Vi har inte så här mycket kvar så om vädret är fint i morogn så är nog det mest borta på baksidan i alla fall.

Längtar tills altanen (börjar låta tjatigt) är på plats och tills vi kan sitta ute och fika.
Kanske "Söderläge" sätter igång snart. Skulle vara fint med lite tips och inspiration.


Bockarna bruse

Minnen från förra våren. Bockarna, våra närmsta vänner på den tiden. Dessa har släpats på och flyttats på så svetten lackat. Vi hade inte klarat oss utan dem.

Undrar om vi behöver dem denna sommar.I afton/kväll har vi fyllt släpet med bråte och skräp. Vi ska till återvinningen i  morgon. Blir bra att få sopa ur garaget ordentligt och fixa till det sista i förrådet innan alla andra sommarprojekt sätter igång.
Brevbäraren Lennart

Vi har skottat som fanatiker denna vinter runt våran postlåda. Vi satte den lite för långt in på tomten och det visade sig vara väldigt olämligt då splogbilen kom förbi. Värsta plogkanten.

Beröm har vi fått av vår vän som är kollega till "Lelle". Vi har haft den mest välskottade uppfarten och höjden på lådan perfekt. I och med att detta sedes redan i början på vinter så fick vi en viss press på att alltid skotta ordentligt. Ibland skottade jag 05:45 innan min kamp på cykel till jobbet satte igång - allt för att Lelle skulle nå lådan och vara tillfreds.
Snart får vi loss den och skottandet är förbi.

Någon som gillar att cykla?

Humöret är på topp. Det cyklas fram och tillbaka på gatan. Både vuxna och barn. Jäntan älskar sin röda bike med rosa blommor. Men vi har ett problem. Det är någon fel i "drevhjulet" eller nåt sånt så kedjan hoppar av.

Ska vi lämna in den, köpa en ny på Blocket eller köpa en ny med garanti. Just nu får hon använda gamcykeln och den är på tok för liten. Hon får trampa som en idiot för att komma framåt.
 Vi har faktisk lite mindre snö också än på bilden. Det kommer att vara borta innan sista Maj - skönt.

Sand, sand, sand

Den finns överallt, innu, ute, i skorna, i bilen. Jag hade förträngt hur eländig den var. Men nu är den här och det är ett tecken på att snön smälter.Ska bli kul att få fixa uppfarten......och runt alla ingångar...


Underbara vår - kom fortare

Vi har haft härligt väder ute sista dagarna, fast snön klöser sig fast trots att jag försökt ta spaden och hackat upp den. Mer +grader och mera sol vore på sin plats.

Vi har en rejäl vattenpöl mellan vårat och grannens hus. Gissa om ungarna är nöjda!Jag tänkte köpa en aluminiumhink med lock från IKEA men de har slutat med den gamla vanliga och ersatt den med färgade eller satt ett lock med pedal till.  Ska försöka övertala morsan att göra ett hinkbyte. En i aluminium vore så fin mot våran fasad och lämplig att ha spadar och leksaker i för ungarna.
.

Cyklarna har fått komma ut i friska luften. Hellre tidigt ...men ack så roligt...
 


Utemöbler

Vi har köpt utemöbler - hurra-hurra-hurra.

Efter att ha besökt alla möbelaffärer i Umeå, Skellefteå samt Piteå så kom vi fram till att de vi fastnade för först var bäst. Dock inte utan en aningens gnutta ångest över detta stora inköp.

Men nu är det klappat och klart och JYSK är några tusenlappar rikare.

Vi har köpt ett bord av teak/aluminium, 90X200cm, med iläggsskivan260cm.Vi funderade på hur stolarna skulle vara; höga, låga, dynor eller ej. Dessa blev det:


Vi är så nöjda. Nu hoppas vi bara att snön ska försvinna (och för er som ser ut som utropstecken - ja, den är kvar här i Norrland), så ska vi sparka igång altanbygget. Ladda batterierna pappa.

Vi behöver inte anlita någon trädgårdsarkitekt, för min svåger är en fena med penna och papper. Ju mer han ritar ju mer energisk och exalterad blir han. Ideérna tycks aldrig ta slut. En talang må jag säga. Synd bara att jag oftast tycker helt tvärsemot...

Nu blir det järnet till förskolan och hämta unagrna. Turboracerfart.

Påsken är här

Så var det skärtorsdag. Jag börjar jobba 13.30. Känns helt ok att jobba i helgen för jag är ledig en vecka efteråt.

Vi har ställt fram lite påskpynt här hemma. Inget ris inne, blev kli-ig ögonen inom loppet av fem minuter. Riset står ute. har försökt hitta ett fint plastris men utan resultat. Det fanns på MIA´s men bara två kvistar kvar. Vi får klara oss utan i år.


Mitt stora fina påskägg är helt...tomt.
Jag har en påse godis här hemma men den ska jag ta med till jobbet och ställa fram till fikat. Vi är ena riktiga gottegrisar på mitt jobb. En skål med godis försvinner lika fort som man fiser - POFF! - borta. Tacksammare människor att bjuda något gott på finns inte.Nu önskar jag en   GLAD PÅSK   till alla där ute. Tar lov och kommer åter när påskpyntet ställs ut i förrådet igen.
Om jag kan hålla mig...

Överaskning

Sista gången ( dvs förra helgen) som vi sjöng med "Lilla Barnkören" blev jag mycket överaskad. Det var 20 st barn i slutet av gudstjänsten som stod längst fram och sjöng för glatta livet. För barn spelar det ingen roll om man kan sången eller ej, de tycks kunna haka på i alla fall - tänk om vuxna vore så spontana!

Duetten med min man gick bra, känns lite töntigt att sjunga med sin man men jag blir så nervös av att sjunga själv så jag får vara tacksam att han ställde upp.

I slutet av mötet fick jag en påskblomma av  en förälder, jag kunde som vanligt inte hålla tillbaka tårarna. Det är en härlig känsla då någon visar sin uppskattning för det man gör.
Det följde med en lite fjäril som jäntan tycker är fantastiskt fin...Jag tror jag ska med den till jobbet för jag blir så lätt tät i näsan och så är vi borta hela lovet. Den kan nog glädja andra med, denna välsignade blomma.

Lilla Barnkören

I morgon, eller rättare sagt idag ska vi sjunga med Lilla Barnkören på kyrkan. Alla barn som vill (och vuxna) får vara med. Vi sjunger en gång per termin och vi hör till den mest moderna kören. Jag mailar hem tre låtar till de som vill vara med och så får alla repa hemma. Sen kör vi på plats då det är dags. Busenkelt och väldigt roligt. Jag vet aldrig om det kommer ett eller flera barn. Min dotter och son är altid säkra kort, så då har jag min kör i vilket fall.

Just innan midnatt får jag det förfärliga beskedet av min man. Min sångarkompis för dagen (vi brukar sjunga en sk vuxensång också) är sjuk. Jag blir tackykard, kallsvettig och får gasmage så in i bomben vilket resulterar i lagomt ljumma surfisar. Inte roligt eller speciellt godoftande - men kroppens reaktioner går ej styra över i en sådan här pressad situation.

Min man får helt enkelt ställa upp. I NÖD och lust var det ju. Första gången vi sjunger en duett ihop efter alla dessa år med musik.

Håll tummarna.


Grönt är skönt

Fortfarande förfärligt mycket snö ute. Det skulle vara väldigt lämpligt om det fick vara några dagar med sol och värme.

Har bytt innehåll i fönstret vid entrén. Tidigare stod där en provisorisk lösning, nu känns det mer ordnat. Kanske lite färglöst, men ganska stilrent.Vad jag längtar tills vi ska fixa en altan och anlägga gräsmattan...

Utemöbler

IKEA har kommit med fina utemöbler. Nu kommer mina favoriter på löpande band:

Soffan kanske skulle bli fin som ljugarbänk på framsidan/entrésidan. Stolen på altanen.
 
  

  

En snygg soffa och ett praktiskt soffbord där man kan lägga i en extraskiva...

 
Kanske något för vår kommande altan...

RSS 2.0