En spännande anonym...

Jag fick en fråga om jag kunde lämna ut min mailadress av en "anonym". Jag vill inte göra det på bloggen men du får gärna lämna din i ett meddelande för nu blir jag så nyfiken på vad du funderar på.

Jag väntar med spänning...


Gäster från jobbet

Idag har två kollegor varit på lunchbesök. De hade med sig ett knippe tulpaner som nu står och ser vackra ut på matbordet tillsammans med min Matteusskål.




Då en annan kollega kom förbi hade hon med sig två ljuslyktor. Måste nog bjuda in fler jobbarkompisar med lagom mellarum då man får både blomster och paket. Två och två verkar vara ett givande koncept.



Härliga färger!



Lilleman bakom buketten är mindre nöjd. Dags att krypa till kojs.

Sushi

Inte alla dagar man äter sushi i våran familj. I går gjorde vi dock ett försök och köpte ingredienser. Det blev gott. Vi hade rökt lax i en rulle och crabfish i den andra.

Kanske inte de allra snyggaste men det var ju första gången.



Rekomenderas och är trevligt att tillaga tillsammans.

Huslig mor

Under veckan när jag VABat så tänkte jag försöka vara lite huslig. det är inte så ofta jag bakar men nu har vi fått en helt ny assistent i julklapp som måste användas.

Den är lättanvänd, lättdiskad och passar således en amatör.




Dags för årets första bullbak.




Ett gott resultat, måste bara få till schwungen vad gäller form och utseénde. Övning ger färdighet. Det är bara att baka på.
Någon som brukar baka med varmluft? Har inte vågat prova det ännu.




I kväll ska vi ha fredagsmys - titta på Let´s Dance - jäntans favorit. Sen ska jag och maken se en film. Jobbar lördagkväll så vi gör en ordentlig helgfeeling ikväll istället för i morgon är jag troligtvis för trött.

Blöjbarn

Det märktes fort när barnen blev feberfria och humöret kom tillbaka. Inför detta påklädande så fnissades det väldigt inne på toaletten...



Det är inte alltid de dyraste leksakerna som är roligast att leka med.

Sugen på snaps

Inte snaps - men jag är väldigt sugen på lite vuxet socialt umgänge efter att ha vårdat mina krassliga barn. Barnen är feberfria, lite spaka och snoriga. I morgon blir det dagis och jag får återgå till jobbet. Skönt.

Ikväll ska jag på syjuntan, maken har kvällsmöte och barnen får träffa en alldeles ny barnvakt - min kollega som erbjöd sig att passa dem en stund. Tant G, du har fått konkurens...



Kallt ute, några små snöflingor faller och vi måste fara och handla lite.


Skotersugen

Skulle det inte vara ganska roligt att ha en gammal skoter? Vi har nära till skog och natur och gillar varmchoklad och ostlimpmackor. Just nu står det en på baksidan, med släp och allt, fast det är inte våran. Ser ganska mysigt ut med släpvagnen.

Skoter eller kamin?

 

Eller både och?
Drömma är gratis.

Feber

Idag blev det en mycket stillsam ledig dag. Båda barnen är sjuka, snoriga och feber. Då en är vaken så sover den andra. Inget vill de äta och Alvedon kännns som en förhandling varenda gång.

Nog är det skönt när barnen är friska.

Inte ens yogurten är god idag.




Dagen har varit lång. Nu sitter lilleman i knät och verkar inte ha ork att göra något annat. Längtar till maken kommer hem.

Min dröm...

...har inte gått i uppfyllelse ännu. Jag hade till en början tänkt mig en bordslampa men nu tycker jag att en taklampa skulle passa bättre. Jag hade bestämt mig för en röd men nu har jag ändrat mig om det med. Den här skulle jag vilja ha och någon dag är den min.


Kommer att bli väldigt snygg i vardagrumsfönstret.

Marimekko

Är man helt ute om man köper Marimekkos saker nu förtiden? I så fall är jag ute, men vi saknar lite lampor till några fönster och jag tycker den här skärmen är jättefin.
 
Den blev ett lyft i arbetsrummet och ger ett mysigt sken.


Löpare

För en vecka sedan köpte jag en ny löpare från Åhlens till köksbordet. Färgglad och randig - kan det bli bättre!
Köpte också en liten tablett i samma serie som står under kaffebryggaren. Uj, så fräscht det blev.




Nu ska vi ta oss varsitt glas Oboý, jag och lilleman som är hemma idag från förskolan. Han var alldeles kokhet i natt och feber var en bit över 39 grader. Vi har varit ute på en promenad i det strålande vädret (fast jag tycker det är för kallt) så nu är vi rödblommiga om kinderna och välförtjänt av lite choklad.



Jag lyckades få till skärpan rätt bra på detta kort...

Nästan färdiga

Bara några raksömmar kvar sen är veporna klara. Lite knepigt med mönstrat för man måste vara noggran med alla mått.
Så här blev dom i alla fall:



För ovanlighetens skull blev denna bild gulaktig då jag inte vet hur man gör när man tar mot fönstren. De blåa vaserna ska bort, dom passar inte in där. Ska nog bara ha blomman så det inte blir så rörigt.

Skön lördagkväll allihopa.

I morgon är det gardinvisning...

Veporna är snart färdiga...

Hur stavas det?

Igår kom min bror och hans familj förbi på ett sent födelsedagskalas. Vi åt marängswisch - hur det nu stavas - och det var som alltid mycket gott. Det är konsigt att man inte gör det oftare då det är lätt och snabbfixat.



Gelehallonen satte lite extra lyx till swischen och mammas goda chokladsås hällde jag upp i en liten tillbringare så man kunde ta efter eget tycke.

Gottgottigottgott!

På väg till ICA MAXI

Måste handla lite idag så vi klarar helgens alla måltider. Här i Umeå är det -10 grader, solsken och ganska vackert ute. jag är irriterad i ögonen så bilfärden till Maxi kommer att bestå i att torka tårarna som forsar ner då jag sitter bakom ratten. Jag är nästan en trafikfara.

Jäntan har bemödat sig med att skriva inköpslistan:



Det kanske saknas någon konsonant lite här och där men annars går listan bra att tyda.

Gammalt blir nytt

Stentontermosen har varit nerpackad i väntan på att vi skulle flytta in i huset. Nu kommer den mer till sin rätt i ett fräscht kök. Synd man inte dricker kaffe själv!



Syns lite dåligt på bilden men den är matt brun i färgen.

Gardiner på G

Att det ska vara så trögt att komma igång med veporna. Tyget har legat och väntat men jag får på något märkligtvis i tummen ur. Nu ska de sys.



Jag gillar tyget men det finns en risk att det kommer att bli lite i häftigaste laget när de kommer upp. Måste nog byta ut kuddfodralen så de blir lite diskretare runt om när denna gardin kommer upp. Jag tar chansen och börjar sy...

Den stora röda

Sist vi åkte till IKEA fanns det bara en röd lampa kvar i varuhuset. Den fick min bror i julklapp vilket då innebar att jag blev utan. Nu har den kommit till mig, via en kompis som ändå skulle åka till Umeå och nu är den på plats i sovrummet.




Jag tycker den sitter som en smäck.


Med en enkel tulipan

Jobbar i kväll, är hemma med vattkoppsungarna och blir avlöst av maken så jag kan fara och jobba. Svårt veta när kopporna torkat ut!

Det är inte så ofta vi köper hem levande blommor i och med att jag oftast får kli i ögonen och nästäppa. Dessa har stått sig i flera dagar, jag har snittat dem, gett dem kallt vatten, ställt dem mörkt och i ett svalare rum för natten - och det lönar sig.



Jag har nästan blivit lite av en tulpanexpert.

Hyllorna på plats

Under lördagskvällen satte vi upp hyllor i arbetsrummet. Nu kan vi äntligen ta ut den gamla lagerhyllan och tömma de sista banankartongerna som står i förrådet.




Så här blev den på plats. Känns skönt att detta äntligen är gjort och att varorna fanns på JULA igen.



Vattkoppor

Denna vecka har vi haft besök av vattkoppor. Många. Jäntans dök upp först, på tisdagskvällen och lillemans på onsdagen. Klåda i massor och Tavegyl med diffus effekt. Tur man gjort bort det där.

Här börjar dom så smått titta fram.






Jag trodde att lilleman skulle få det lite lindrigare men så blev det inte. Han har koppor överallt han med.



Inte så läcker syn men jag måste ändå säga att de har haft ett bra humör trots karens till huset några dagar. I dag fick vi besök på eftermiddagen, de har förgäves försökt få kopporna - vi hoppas dessa var aggressiva!

Kalasgott

Jäntans femårskalas gick av stapeln förra söndagen. Full rulle hela dagen med trevligt sällskap och mycket gott fika.
Dagen började med en morgonpresent och lite fika på säng.




Vid 13-00 tiden var det dags för tårta. Gott och dekorationen stod barnen för.



Vi hade dagen till ära bakat "solskensbullar" också - nästan som cremebullar. man håller på att bli en riktig conditor-kock.

RSS 2.0