Utefint

Nu börjar alla grannarna att pimpa upp sina krukor med penseér och annat fint ( jag kan inte namnen på allt som sätts i krukorna). Jag ska minsann inte vara sämre så jag pimpar till det jag med.
Påskliljorna hade gärna kunnat få slå ut för en eller två veckor sedan men det passade dem tydligen bättre att vänta tills påsken passerat.

Det var min pimpning vid entrén. Mer blir det inte förrän det är varmare ute.

Påsken är över

Påsklovet är förbi. Idag var det dags att börja jobba igen. Båda ungarna chockades av att måsta stiga upp tidigt, föräldrarna likaså!


Påskpyntet är bortplockat, känns skönt även om jag gillar fjädrarna.
Vi har haft lite främmande, tagit det lugnt, fixat fram utemöbler och letat knoppar i rabatterna (och knoppar fanns det). Jäntan gjorde placeringskort och fixade fin dukning på påsklördagen...
Nästa gång vi får lite längre ledigt hoppas jag att gräsmattan fått en grönare nyans och att knopparna blivit större!
Glad Påsk

Jamen då säger jag glad påsk till er alla!


Hela familjen har påsklov. Första ledigadagen ska tillbringas i garaget - det ska rensas, vinterjackorna ska hängas undan och hammock-ateraljerna ska plockas fram. Härligt att vara ledig!


Våren är här

Våren smyger sig sakta men säkert fram här i Norrland. Jag önskar att det kunde gå lite fortare bara.

Jag och ungarna har sått lite blomfrön och tro det eller ej, men det börjar komma så rangliga gröna saker upp ur jorden.
Altanen har vi jobbat med också. En massa snö från taket har legat som en tjock korv - nu är det snart borta...
Det sista jag gör innan jag släcker min sänglampa är att titta igenom trädgårdsboken. Jag blir lika inspirerad varenda gång - och lika trött!
Ungefär så ser dagarna ut. Nu väntar snart ett påsklov, bara två arbetspass kvar - Härligt!


Man kan alltid prova

Jag ska prova så några frön i år. Jag skulle vilja ha en kruka med krasse. Kan bli en flopp, men det kan också bli en succé.

Sen ska det bli samma sorter som förra året dvs pelargonia och penseér. Lite förslag på något fint att sätta ner i rabatten tas tacksamt emot. Våra Aroniabuskar kommer vara så magra att det behövs någon variant av marktäckare brevid dem. Jag har redan planerat in lite Stäppsalvia men är öppen för alla förslag som hör till kategorin - överlevare!

Nu ska det sparas mjölkpaket så jag kan testa mig fram...

RSS 2.0