Rond nr 4

Så var det min tur. Har haft en hemsk natt och en inte alltför rolig dag. Jag fullkomligen hatar att vara magsjuk.


Rond nr 3 - på väg hem

Fick just ett samtal från min man som just lämnat ifrån sig lite bukinnehåll i en snödriva. Han är på väg hem från jobbet.

Ska jag nu också dratta dit så hoppas jag det kommer fort. Vi ska ju på bröllop till helgen.

Simon & Tomas - inte David

Har aldrig kunnat komma ihåg vad dessa inredare heter och jag tycker knappt det är värt att lägga på minnet heller.
Känner ett starkt behov av att få uttrycka mina känslor för deras sätt att inreda, prata och så den där ättriga lilla byrackan som verkar allt annat än trevlig. "Don´t touch the dog". Skulle då aldrig falla mig varken i tanke eller handling att röra hundskrället som ger ett mycket osympatiskt intryck.

image695

Jag har nog aldrig tyckt att deras design har varit lyckad. Kanske beror på att jag inte är så förtjust i lila, silver, plommonfägat och mörka nyanser. Jag kan för mitt liv inte fatta var de har utbildat sig.

Vad jag kunde se skulle nästa makeover ske i ett äldre hus med mer lantlig stil. Ja, man måste ju se det och hoppas på det bästa.

Rond nr 2

Steg upp i god tid för att hinna till dagis. Kände direkt när jag öppnade dörren till lillemans rum att något var fel. Doften spred sig in i näsan och etsade sig fast. Magsjukan fortsätter.

Storasyster som har haft brist på stimulans i dagarna tre var ovanligt snabb på med overallen. Vi tog en promenad till förskolan, lilleman med en handuk framför sig utifall att. Lilleman får vara hemma med mig idag.

image694

Jag vill bara påminna er, ni som har tvättmaskin - Ni glömmer väl inte hur lyckligt lottade ni är?

Nu ska jag ta in sängkläderna, skölja av diverse matbitar och sen får röran ligga och vänta i badkaret tills det blir någon tid ledig i tvättstugan. Förmodligen efter 22.00.

Tack och lov att det är Bygglov ikväll.


Magsjuka, halsfluss och oändligt mycket tvätt.

Helgen är äntligen över. Inget kräkande idag. Lilleman har förhoppningsvis klarat sig och storasyster har fått behålla våfflan till lunch. Makens hals är fortfarande dålig trots penicillinet, men han tror det håller på att vända en aningens. Jag har varit hemma med barnen idag och räknar med att de kan gå på föris några timmar i morgon.

Vi har inte åstadkommit så mycket mer än att städa, renbädda och vika tvätten från helgen samt suttit en stund med legot.

Den här gjorde jag...

image692


...och den här gjorde min dotter. Ett flygplan.

image693


Nu ska jag byta blöja på lilleman och sen tror jag Tv´n slås på, med en film så det blir lugnt i 20 minuter.
I kväll är det Simon % David. Blir intressant att se vad de ska hitta på den här gången. Blir förmodligen plommonlila, rosa, lull-lull och tjocka gardiner som är alldeles för långa. Men det måste ses.

Litet kalas

Idag var det tänkt att vi skulle få lite familjefrämmande då dottern fyller fyra år. Planeran ändrades redan igår kväll då maken drattade dit på halsfluss med feber och en 10 dagars penicillinkur.

Istället blev det ett minikalas för fyra varav den fjärde fick kämpa för att kunna svälja tårtan.

image690


Jäntan har varit nöjd och glad ändå, några små paket på morgonen och tårta är allt som behövs.
Tårtan garnerade hon själv förrutom strösslet. Geléhallonen blev några färre än var det var tänkt!

image691


Så vi har haft en mysig dag trots feber, halsont och få gäster.

Fyraårskontroll hann vi också med. Öronen fungerade perfekt. Synen var precis på gränsen så vi ska kolla upp den lite nogrannare framöver. Då resten av släkten har glasögon är det väl inte helt otippat att det kan bli aktuellt även för födelsedagsbarnet.

Trevlig Helg allihopa.

Hej, mitt vinterland

Det är snöstorm utanför fönstret. Hujeda mig, jag som började längta till våren. En opumpad barnvagn, oplogad väg och snövirvel som bet sig fast på kinderna som små ilvassa nålar. Ingen hit!
Jäntan fyller år i morgon så jag var dessutom tvungen att gå extra långt för att handla lite glasspinnar till barnen på förskolan. För första gången på länge längtar jag efter pollensäsongen.

Hoppas det försvinner fort.

image689

Nu ska jag städa lite inför morgondagen. Då kommer mor & far ner från stan och barnens kusiner kommer hit. Ikväll ska jag göra en tårtbotten och handla en present till födelsedagsbarnet.

Tänk att hon redan är fyra år. Trots tiden som passerat så minns jag vårat första möte inne på operationssalen (kejsarsnitt), bland en massa slangar, prober, personal och en salig man. Vi som var så säkra på att det skulle komma ut en pojk och så plockar dom ut en liten tös. Nästan så jag blir lite tårfylld då jag tänker på det.


Vi närmar oss målet

Så har vi justerat våran husritning för sista gången. I måndags skickade vi in papperen till bygglovsavdelningen. Nu väntar vi på ett JA, det går bra - Kör på. Vi håller oss inom bestämmelserna på detaljplanen så ingen nämnd kan stoppas oss nu.

image688

Nu hoppas vi på ett snabbt besked.


En härlig helg är över

Helgen har varit fullspäckad. Framför allt lördagen som innehöll en möhippa från kl 12.00 till 01.00. Vi dansade flamenko och fäktades. Gissa vem som var sämst! Jag har lite lite träningsvärk och tre ganska rejäla blåmärken efter fäktningen. Jag tror minsann att det var bloggaren "Hem och liv" som orsakade dessa hematom.
Hade det inte varit för de trubbiga svärden och skyddsdräkten man bar, så hade bloggmatadoren gjort slarvsylta av mig.

Hämden är ljuv.

Idag har vi varit på Bio med dottern. Lillebror lämnade vi bort och så hade vi en mysig stund för tre i biosalongen. Det var väldigt kul för dottern. Första gången. Vi såg Lilla spöket Laban.

image687
Nu ska jag och min man se lite Tv och njuta av tystnaden.

Det regnar...

...och det gör inget för det är så bra för min hud och mina ögon. Om vintern fortsätter så här så kanske det inte bli så förfärligt mycket tjäle i backen heller och det vore ju bra för oss.

Känner mig en aningens trött, trots en lugn och harmonisk arbetsdag så jag ska göra en tidig kväll, bläddra i en tidning och sedan falla i djup sömn.

Jag har varit lite slapp med bloggen och kommer nog att slappa ett tag till. Ganska skönt att låta bli datorn för har man väl satt sig så brukar det sluta med att man sitter länge.

Jag ser att vissa är flitiga med kameran och det är bara ett nöje att se alla fina "hemmahos"-bilder...

Konst

Vi fick en tavla i julklapp från mina föräldrar "förra året". Blixten är konstig, skärpan oskarp och bakgrunden har en märklig gulaktig nyans.

Tavlans motiv är Den barmhärtige samariten och konstnären kommer från Japan ( eller var det Kina). Lite annorlunda tavla om man jämför de andra vi har men den kommer att förgylla någon nytapetserad vägg om ett halvår.

image686


Ramen är silverfärgad och inte guld som det ser ut på detta kort. Ni får väl komma och hälsa på mig så ni ser den på riktigt.

Nu ska barnen i säng och klockan åtta är det Simon & David, eller vad dom heter. Det brukar sällan bli bra det dom gör enligt mitt tycke men jag måste se det ändå. Ibland får de till planlösningen i alla fall. Jag stör mig också på att det alltid ska vara med en hund i alla dessa inredningsprogram. Tydligen ska man ha hund om man jobbar med inredning och design.

Måste nog införskaffa mig en jycke när huset är stomrest.

Plikten kallar

Så var det dags att ta sitt ansvar igen och börja stiga upp på mornarna. Jobbet börjar 06:45. Efter att ha varit ledig i tre veckor så känns det för första gången på väldigt länge, lite jobbigt. Jag brukar inte ha något större problem med att jobba men nu får jag peppa mig själv.

Det känns bättre då jag tänker på att jag ska vara långledig från mitten av Maj till September någon gång. Husbygget smyger sakta och förhållandevis säkert framåt.

image685
Foto: Ej privat, fanns på internet. Men det är inte så olikt mig måste jag säga. Jag har lite rundare ansikte bara.

Overallen är köpt. Trist nog så jag måste byta till en större storlek. Den var nätt i modellen jämfört med den dottern har nu. Tur att en större storlek fanns kvar!


Telefoninköp

För några dagar sedan blev våran bärbara telefon diskad av lilleman. Han stod med diskborsten och telefonen hann inte bli så jätteblöt. Förmodligen kom det ändå vatten på precis fel/rätt ställe, för den dog helt och hållet trots makens upptorkningsförsök.


Kommer ni ihåg dessa telefoner? Skulle inte förvåna mig om de blir på modet igen. Man kanske skulle slå till nu och låta dem ligga några år och mogna.

image682 image683


Ny bärbar telefon har i alla fall införskaffats men även en väggfast variant. Jag skulle helst vilja ha en röd kobra men ack vad dyra de är, både på Blocket och på Tradera. Mina föräldrar hade en sån för länge sedan men den åkte i soporna. Så dumt. Istället blev det ett fynd för 105 kr.

image684

Vi är mycket nöjda. Nu kan man alltså ringa oss som vanligt och inte bara på mobiltelefonen.

I morgon ska jag ner på Åhlens och köpa en overall för nästa vinter till dottern. De har fina bruna "bävernylonsoveraller" på rea så jag tänkte passa på nu, så slipper man jaga en nästa säsong.
Då dottern helst vill ha allt i rosa så har jag i stort sett lovat henne en rosa mössa istället. Hon kanske glömmer det till nästa vinter eller har fått smak för någon annan kulör. Brunt blir bra då lillebror får ärva den sen och så är den inte smutsgrann.

Leos lekland

Häromdagen var vi på Loes lekland i Brännland. Perfekt för en 4-åring. Man kunde hoppa i hoppborg, klättra, vara i bollhav, studsmatta, rutshkanor - you name it. Lilleman var lite för liten för att uppskatta stället.

image676

Det finns fika, godis, snabbmat, glass och dricka att köpa för den som blir fikasugen eller hungrig. Vuxna går in gratis och så kostar det per barn.


Det var mysigt och ombonat därinne. En djungel kan man väl nästan säga. Både jag och min man var tvugna att klättra lite och jag var ganska varm i kläderna när vi for därifrån.

image675

image677

image678


Var man less på att klättra fanns det också tramphjulingar. Storasyster skjutsade Lilleman på denna variant. Efter ett tag tyckte hon dock att det blev lite tungt och att det gick för sakta.

image680


En rödblommig och svettig boll bland bollarna!

image681

En härlig dag på ett härligt ställe. Barnen somnade pladask till kvällen.

Shake it Baby

Nu var det länge sedan det var musik på min blogg och jag har hittat en ny favorit. Rihanna. Jag tror att den här låten är något för min kollega som bryter lite på finska =)

Tryck på länken och sätt på högtalaren...


http://www.youtube.com/watch?v=xsRWpK4pf90







RSS 2.0