Fighten fortsätter

Till veckan väntas vi få ett skriftligt avslag från byggnadsnämnden. Bygglovsansökan skall då skickas vidare till nästa instans, Länsstyrelsen.

Hoppet kvarstår till dess de har gjort sin bedömning. Vi får också hoppas på att det inte tar två månader innan vi får ett besked får då blir det lite stressigt att hitta ett annat hus att bygga till Maj.

Färglös stol

I hallen har vi en vit gammal stol. En sån där stol med ett lock på, som man kan stuva ner tjocksockar och dylikt i. Efter det att stolen blev vitmålad har den inte fått igen sin dyna och det gör att den ser trist och färglös ut.

Kanske den skulle kunna ryckas upp med detta tyg, från en favorit och klassiker. Marimekkos tygsortiment.

image673

Så vansinnigt fräscht tyg.


Måste också få visa våra handukar som vi fått i julklapp, i år! Vi skulle kunna slänga de flesta handukar som vi använder nu, för det känns som att alla har legat under barnrumpor och gosat in sig i diverse odörer och konsistenser.

Förra året och året därinnan fick vi också handukar. Var tror ni de är. Såklart nerpackade i en kartong i väntan på det nya drömhuset.


Årets handuksklapp är således dessa från Åhlens. Fyra mindre och två stora badlakan. Jätte fina tycker jag.

image674


Ni kanske förstår att min man inte hittade någon grabbigare julklapp i år för de flesta var av denna sort. Man kanske borde starta en ny tidning "Allt till Hemmet".

Lillemans julklappar...

Idag har lillkusinen döpts. Allt gick bra och namnet blev rätt. Dottern fick äran att fylla på vatten i dopskålen och detta utfördes med stor koncentration.

Jag återvänder dock raskt till temat, julklappar.

Brrrum, brrrum, brum! Så låter lillaman då han ser en bil eller något liknande fordon. Här är ett av julens bilbidrag.
Finns lite olika modeller på Åhlens. Träleksaker brukar vara slitstarka och hållbara. Snygga också.

image669


Även lilleman fick lite kläder från Me & I. Jag brukar inte köpa dessa kläder för jag tycker de är på tok för dyra. Men visst känns det roligt med lite delux till grabben. Härlig tröja med mjuk velourbyxa till.

image670


Liksom sin storasyster fick gossen ett påslakan. Vi börjar ha lite dåligt med fräscha påslakan så det känns både nödvändigt och mysigt att få lite nytt i linneskåpet. Det här är helt i min och lillemans smak.

image671


Lördagkväll och lite snöblåsigt ute. Vi ska se en film ikväll och njuta av ledigheten.

Barnen har tagit rekord i att sova natten som var. Från kl. 20.00 - 09.00, utan välling. Jag tror det är rekord. Frågan är hur länge den håller i sig. Vore skönt om det höll i sig över jullovet...


Jäntans julklappar...

Så var det dags att visa lite vad dottern fårr i julklapp. Här blandades mjuka, hårda och mellanmjuka klappar. En av favoriterna var "Brabrisen" (barbie) med en rosa klänning.


Här kommer lite fler klappar. Kläder från Me & I.

image665


CD-skiva med en bilderbok till och några till böcker. Hon fick också en skiva med "Rut & Knut", kan rekomenderas.

image666


Ett påslakan som vi måste prova innan vi flyttar till det nya huset. Jag får inte packa ner allt i banankartonger!

image667


Hur vi än försöker dra ner på allt köpande inför julen så tycks paketen aldrig ta slut till barnen. Jag tycker å andra sidan att det är väldigt roligt med många paket.

Mina julklappar...

Jag har så svårt att hålla mig från att sätta in kort då jag väl har några. Tänker alltid att jag ska spara dem så jag har till flera dagars inlägg istället. Det går väldigt illa.

Min man och jag hade bestämt oss för att INTE ge varanndra julklappar i år. Han bröt eden.  Dagen före sprang jag, likt en gris som känner på sig att slakten närmar sig, på stan för att hitta något till honom. Det gick bra men jag är inte så förtjust i sistaminutenhandling.


image664

Han hade i alla fall köpt precis det jag pekat på, han är på så sätt en väldigt bra make, och jag gladdes över julklappen. En Ittala-skål som man kan ha lite olika gott i. Den finns i olika kulörer men jag fastnade för den här i första hand.

Mina julklappar...

I år var det en hel del mjuka julklappar, till min stora lycka. Jag har länge känt att min P.O.P-väska börjat tappa både färg och form och den passar bäst att ha till och från jobbet. Nu har jag fått en ny och fin väska som kommer att passa till mina jackor.

image657

Så ser den ut. Tyget "Pottery" av Stig Lindberg.


Fick också några härliga kuddfodral. Jag orkade inte sätta på fodralet på kudden så det ser lite slarvigt ut. Tyget kommer från Marimekkos sortiment.

image659


Har tidigare visat er "Skellefteå-tyget". Nu har vi fått ett kuddfodral och en löpare fast i "Umeå-tyget".

image660


Då jag fick en väska i samma tyg blev jag nalta överaskad. Hade min beställning på kuddfodral blivit en väska istället? Nej då, tydligen var det den jättemjuka julaftonen i år. Två finfina kuddfodral till, gömde sig i en av julklapparna.

Nu har jag kuddfodral så jag klarar mig för ett tag. Som med mycket annat så kommer dessa inte att placeras i min nuvarande soffa eftersom den ser förskräcklig ut.

image662

Förresten, jag kanske ska önska mig några enfärgade kuddar som passar till...

Jag är tillbaka.

Suget är för stort helt enkelt. Jag måste in och snegla på alla andras bloggar hela tiden så då kan jag ju lika gärna blogga vidare.

Gossen har sovit HELA natten, utan välling. Antingen är han helt utmattad av julen eller så har han kommit in i en ny fas. En bra fas som vi hoppas ska hålla i sig till dess han fyller 18.

Jag kanske redan har visat er sängen vi skulle vilja ha till barnen, men då visar jag den igen.


image656
Om man vitmålar denna så blir den nog fin. Tänkte det skulle vara bra då pappa kommer ner och hjälper oss med husbygget. Då kan han sova i ett rum och barnen i ett annat. Byggherren måste sova gott om han ska orka.

Jag funderar på ett röd/vit-rutigt tyg som överkast eller två röda överkast och ett rutigt tyg som man kan dra för på n liten vajer så det blir en mysig koja.

Vi får se. Det kanske inte blir något alls men man kan ju alltid fantisera.

Ska lägga in ett till inlägg ikväll så ni får se min fina väska jag fick i julklapp. På återseénde.

Jag är inte tillbaka på bloggen, bara en tväris

Måste bara informera alla besökande att vi kommer att ta byggärdendet vidare till Länsstyrelsen.
Vårat sista hopp.

Julen har varit lugn och skön. Mycket korv och köttbullar blir det samt en hel del paket. Kommer hem till Umeå i morgon, så då tror jag det finns lite inspiration att lägga in en bild eller två. Vi har fått mycket fint (min man tycker inte han fick så mycket "killigt" i år), jag tycker vi fick de mest perfekta saker, bara sånt vi behöver =)

image655

Hoppas ni andra haft en bra jul med.


Till er Alla från mig...

God Jul & Gott Nytt År.

image654
(Fotot är ej privat)

Det är inte alla som tycker om Tomten, inte om man försöker tolka detta kort i alla fall. Hittade ingen bättre tomtebild =)


Nu tar jag ledigt från bloggen ett tag!


Avslag från byggnämnden

Vi får inte igenom bygglovet trots grannemedgivandet.

Nu skiter jag i bloggen ett tag. Kommer tillbaka om gnistan kommer åter.

I morgon gäller det

Snart är den stora dagen kommen.
I morgon sitter byggnämnden och beslutar sig för om vi får bygga huset eller inte. Hur i hela friden kommer detta att gå? Jag kan inte tänka på något annat just nu. Ovissheten är inget man vill dras med länge. Den är tärnade så förskräckligt.


Brev till byggnämnden

Idag har vi mailat ett brev till alla i byggnämnden. De kommer att ha ett möte där vårt bygglov kommer att diskuteras. Mötet går av stapeln den 19/12. Vi har inte den blekaste hur det kommer att gå. Ena stunden känner vi oss hoppfulla och i andra sekunden känns allt botten.

Jag kommer att meddela på bloggen hur det än går och jag räknar med att vi får ett besked samm dag.

Julkrubba

För några år sedan köpte jag denna julkrubba. Den är en aningens färglös men jag fastnade för den ändå. Vi har en gammal hederlig variant, en krubba med halmtak och de klassiska figurerna. Den här är helt olik den.
Jag fick inte riktigt till korten men jag visar dem ändå.

De tre vise männen
image644


Maria & Josef                                    Änglarna
image645   image647


image648

Herdar
image649


Hela skaran samlad. Julkrubban är i plåt och längst upp på den hänger en stjärna, fast den syns inte på pgrund av blänket.

image650

Den här kommer att få stå i vardagsrumsfönstret nästa år.

I morgon jobbar jag kväll igen och sedan har jag tre veckors semester. Känns helt underbart. Vi ska göra lite julgodis, fara på badhuset, rulla köttbullar till julafton, baka något gott och allt det där andra man gör dagligen nuförtiden...städa, röja, tvätta, diska och så vidare. Barnen tar jullov från tisdag och min man är lärarledig. Optimalt.

Poppilopp

Såg en så fin hängare på mamamekkos blogg. Hon hänvisade till en hemsida, http://www.poppilopp.se/, där kunde man hitta lite smått och gott att titta på.

Här kommer några av sakerna från den hemsidan. Krokarna skulle bli fina i barnrummen.


image641                    image643
image642
I morgon är det luciatåg som gäller. Tärna och tomte är redo.

Bygglovs-fighten

Den 19/12 kommer byggnämden att ta beslut om vi får bygga vårat hus eller inte. Vi hoppas och ber.
Vi kommer att  maila ett brev den 15/12 (enligt rekomendation) till samtliga som sitter i styrelsen och beskriva hur hela processen upplevts.

Dagarna kryper fram.


image640

Hoppas vi vinner matchen!


Min önskelista

Mamma undrade häromdagen vad vi önskade oss i julklapp. Tipsade henne om den här skålen från Marimekko.  Den finns i flera olika kulörer. Jag tycker den härTurkos/blåa är finast, men även de andra är läckra.
image639
Jag har försökt övertala min man att vi INTE ska ge varanndra julklappar i år, men han lyssnar inte på något öra. Vad gör man? Jag är ju så lätt att köpa till, jag har ju redan pekat ut allt jag gillar på stan. Jag som trodde detta med julklappar var klart.

I morgon ska jag och min väninna sjunga på en julmiddag. Vi kunde nog har varit lite mer välrepeterade men det får bli lite improvisation och så lite extra blingbling på ögonlocken. Håll tummarna.

Lucia

Snart är det dags för Luciatåg på förskolan. Storasyster har bestämt sig för att vara tärna i år och lilleman får agera tomte för enkelhetens skull. Jag är till min stora glädje ledig just den dagen och min man kommer att komma loss en timma från jobbet då luciatåget går av stapeln.

image638

Tänk att det snart är jul. Bara fyra arbetspass kvar...

Adventljusstakar i olika modeller

Tänkte visa mina adventljusstakar åtminstone tre av dem. Den absolut snyggaste sparar jag till nästa jul för er som orkar hänga kvar till dess.

Den här svart är den finaste jag har framme just nu. Den har jag ärvt av farmor. Ganska ståtlig stake.

image634


Andra modellen har hängt med länge. Passar fint i köket.

image635


Sist men inte minst. Dottern måste ju lite mysigt i fönstret med. Skulle kunna tänka mig att måla den helt röd, men den duger för tillfället och jäntan är nöjd och glad.

image636

Det var det!

Jag har bara fem arbetspass kvar innan jag har tre veckors mammaledigt över jul och nyår. Så ruskigt skönt det ska bli. Har dessutom bara en julklapp oköpt. Ännu skönare känsla.

Idag har vi också bakat pepparkakor men klockan är så mycket att det får bli morgondagens inlägg.

Apan klättrar fortfarande

Jag tror vi har hamnat i en fas som aldrig tycks gå över. Lilleman klättar på som tidigare. Ni kanske tror att dessa bilder är arrangerade - men icket. I sådana fall skulle han inte sitta i storasysters gamla avdankade pyjamas, full med rosa små blomster.

image633

Tack och lov att han aldrig än så länge har ramlat ner.


Vi tänder ett ljus i advent

Min dotter har fått pynta i ljusstaken. Flamsäker mossa och lite flugsvampar. Hon tyckte absolut att alla skulle få plats och hade inga större problem att trycka ner dem.

image631


image632


Har också satt fram ulltomten. Lilleman lyfte snabbt upp den och hälsade glatt på den:
- Allå!
Blir spännande och se hur han glad han är i den riktiga jultomten.

image622

Jag hade tänkt skippa julkrubban men det gick inte så bra. Dottern vill absolut ha framme alla figurerna så det blir till att leta i förrådet i alla fall.

Julduk i köket

Jag har inte så många juldukar. Det här är nog den absolut juligaste jag har. Passar fint i köket på vårat avlutade bord. Som ni ser är bilden väldogt fokuserad på själva duken. Detta beror på att resten av bordet är fullt av middagsmat och odiskade tallrikar. Blodpudding, var dagens Delux-middag.

image629


Jag var och övade sång igår så jag missade Roomservice. Jag har spelat in det så jag har något att se framemot ikväll då barnen lagt sig.

Snart helg. Då blir det till att sjunga för fullt. "Sånger i Advent" har vi som tema. Vi får hoppas det går bra.

Hej tomtegubbar

Några kanske tycker det är för tidigt att ta fram jultomtarna. Det tycker inte jag. jag tar hellre fram mitt pynt och så plockar jag bort dem i god tid. Juletiden är så kort, så jag vill njuta av tomtarna så länge det går.

Denna familj har vi fått av svärfars. Passar fint på vårat gamla skåp.

image623


Änglar hör också julen till. Den här har hängt med ett tag men tycker fortfarande att den är fin.

image628


Vissa saker har jag ju packat ner. Oj, vad jag kommer att tycka jag har mycket till nästa år. Mysigt, mysigt...

- Carola, du får mig att börja gråta

Såg igår på kanal 4:as program där man fick följa Carola under sin skivinspelning i Betlehem (vilken gratisreklam för skivan!). Carola kan fortfarande inte prata utan att det låter rätt så fjantig, men sjunga kan hon. För det mesta låter det bra också.

På TV sjöng hon en jättekort snutt på en sång och man såg hur berörd hon blev. Jag skyller på hormonerna, men mina tårar sprutade ur tårkanalerna och forsade  nerför kinderna. Nu gör jag reklam för skivan vare sig det är lagligt eller inte.

image619


Jag hittade direkt den låt jag hörde en snutt av. Åh, vad jag har flännat i kväll. Om och om igen.

KÖP SKIVAN!
Har du dålig ekonomi - Önska dig den i julklapp...


Adventstid kom...

...och snart kommer tomten. Det är en av fördelarna med att ha barn. Det är obligatoriskt att tomten dyker upp efter Kalle Anka. Jag är minst lika spänd och förväntansfull som vår fyraåring. Vi vuxna får inte lika många julklappar längre - måste styra upp det här. Jag vill både många och förhållandevis dyra julklappar. Att man nått den mogna åldern 33 ska inte spela någon roll, eller?

Nåväl, som mycket annat kanske det kan räknas som ett i-landsproblem!

Lite advent har smygit sig in i vårt hem. En adventsljusstake och man kommer direkt in i rätt stämmning. Den här ljushållaren har pappa gjort fär flera år sedan. Modellen är tagen från farmors ljushållare tror jag.

image617
(Lite omysigt foto, men jag fixar som vanligt inte blixten)


Jag har också tagit fram lite julris som ska pyntas i all enkelhet. Lilleman har mer än en gång plockat upp dessa kvistar.

image618

Jag brukar sätta i lite röda bomullsband som dekoration. Enkelt och fint. Resultatet får komma lite senare.

I morgonkväll ska vi öva sång, jag, min man och en kompis. Vi kommer att sjunga vid två tillfällen (8/12 och15/12) så nu är vi på barnvaktsjakt. Om någon från övre norrland är på väg ner så meddela oss gärna.

Vad är det jag ser?

Upptäcker en dag att det är något ljust och blankt som ligger i mitt hår. Mitt första gråa hårstrå. Silverfärgat. Det var som sjutton. Ska det börja när man bara är 33 år? Min man tänkte dra bort det men jag är fortfarande lite smått fascinerad av det så det får sitta tills nästa hårklippning.

Detta måste dokumenteras!

image616


Igår ringde våra Stöckevänner och undrade om vi bokat in något vandrarhem inför kommande bröllop i Ö-vik. Vi hade egentligen tänkt åka hem på natten, fast vi hakade på deras alternativ. Känns ganska skönt att inte behöva köra mitt i natten och vem vet om det är otrevligt körväder.

Idag ska jag försöka ta lite advents/julkort. Som jag sagt tidigare så plockas det bara fram lite i år. Ska spara på krutet till nästa jul som jag hoppas kommer att firas hos oss...

RSS 2.0